Bästa Solcellsladdare Mobil 2021

Solcellsladdare, där man laddar upp batterier med hjälp av solen, blir allt populärare eftersom de successivt blir effektivare, hållbarare och billigare. Det finns praktiskt taget tusentals alternativ tillgängliga på nätet. 

Men oroa dig inte, vi gjorde det hårda arbetet åt dig och genomsökte internet efter de bästa solcellsladdarna för telefoner & andra enheter 2021. 

Linocell Solcellsladdare 20 WPowertraveller ExtremeSolcellsladdare med USB 10 W, Exibel
Bäst i test
linocell solcellsladdare 20w
powertraveller extreme solcellsladdareexibel solcellsladdare 10w usb
3 usb portar2 usb portar1 usb port
Powerbank köpes separatPowerbank ingårPowerbank köpes separat

Bästa Solcellsladdaren 2021 - Bäst i test

Bäst i test
Linocell Solcellsladdare 20w

Linocell Solcellsladdare 20 W

Linocell Solarcharger 20 W är en solcellsladdare som kan ladda din smartphone, surfplatta och andra enheter. Den har tre USB-portar för att kunna ladda tre enheter samtidigt och levereras med två års garanti. Med en maximal utgång på 5 V / 2,1 A kombinerat får du totalt 20 W. Notera att du måste köpa batteri/powerbank separat till denna solpanel, så du kan anpassa hur pass hög kapacitet du vill köpa efter behov.

Powertraveller Extreme 12000 mAh + Solcellsladdare

Som namnet antyder har denna solpanelen ett inbyggt batteri med kapacitet på 12 000 mAh, vilket innebär att den kan ladda en iPhone ungefär fyra-fem gånger. Detta kraftpaket väger 340 g och har måtten 114 mm x 136 mm x 16 mm.

Denna Powertraveller Extreme 12000 mAh bärbara powerbank har en 2-i-1 USB-port som kan ladda två enheter samtidigt, och dess EnergyStar-certifierade 12000 mAh-design innebär att batteriet är av hög kvalitet.

Solcellsladdare med USB 10 W, Exibel

Exibel solcellsladdare 10w usb är den minsta och lättaste solcellsladdaren i Exibels sortiment.  Med en vikt på endast 0,5 kg och en effekt på 10 W är det möjligt att ladda dina enheter fullt ut under dagen.  Med en USB-utgång och anslutning till ett 12V biluttag laddas enkelt två enheter samtidigt.  Det finns också en USB-ingång så att du kan ladda Exibel solcellsladdare 10w usb från vilken USB-källa som  t.ex.  eller en dator.

Goal Zero Nomad 5 Solar Panel

Goal Zero Nomad 5 Solar Panel är en bärbar solpanel som låter dig ladda dina USB-enheter när du är på språng. Den kan ladda två enheter samtidigt med dubbla USB-utgångar och har en inbyggd batteribank som gör att du kan ladda dina enheter,tex din telefon, även när det inte finns någon sol. Som en bonus har den en inbyggd LED-ficklampa som kommer att vara praktisk om du befinner dig utan ström på natten.

Vilka funktioner du ska leta efter i en solcellsladdare för telefoner

När du köper en solcellsladdare för telefoner finns det några saker att tänka på för att se till att du får rätt laddare för dina behov, bland annat:

  • Typ av laddare
  • Typ av solpanel
  • Utgående effekt
  • Storlek
  • Enhetens kompatibilitet, fungerar den till alla mobiltelefoner?

Det finns två typer av solcellsladdare för telefoner: 

  • Direkta solcellsladdare
  • Solcellsladdare med powerbank

Direkta solcellsladdare ansluter solpanelerna till telefonen, så att den energi som produceras av panelerna med hjälp av solen går direkt till telefonens batteri. 

En solcellsladdare(solpanel) med powerbank ansluts inte till telefonen. I stället laddar solpanelerna en powerbank(batteri) som du sedan kan koppla in telefonen i senare när den behöver en extra energikick.

Solpanelens Utgående effekt

Du vill försäkra dig om att den solcellsladdare du skaffar är tillräckligt kraftfull för att ladda dina enheter. Om du bara vill ladda en smartphone kan en solcellsladdare för telefoner med lägre effektutgång fungera för dig. 

Om du behöver något som kan ladda flera enheter, eller större elektronik som surfplattor, vill du ha en solcellsladdare med högre effekt. En effekt på mellan 10 och 15 watt är en bra tumregel när du letar efter en solcells-telefonladdare.

Solcellsladdarens Storlek

Storleken på din solpanel är viktig! Eftersom du i allmänhet kommer att använda en solcellsladdare för telefoner på språng är storleken och vikten viktig. 

Vissa solcellsladdare består av flera lättviktiga solpaneler som kan fällas ihop så att de lätt får plats i din ryggsäck. Andra är tyngre och innehåller ett reservbatteri som ger extra vikt till det du bär med dig. Se till att välja ett alternativ som passar dig för smidig laddning när du är ute på språng!

Solcellsladdarens Kompatibilitet

Se till att den laddare du köper är kompatibel med dina enheter! De flesta solcellsladdare för telefoner kan ladda alla USB-enheter, men det är alltid bra att kontrollera innan du köper. 

Håll också ett öga på hur många laddningsportar laddaren har. Du vill inte gå på en vandring med tre personer och bara kunna ladda två prylar!