Elektronik

Bästa Solcellsladdare Mobil [2023]

Solcellsladdare, där man laddar upp batterier med hjälp av solen, blir allt populärare eftersom de successivt blir effektivare, hållbarare och billigare.

Det finns praktiskt taget tusentals alternativ tillgängliga på nätet, men du kan ta det lugnt, vi gjorde det hårda arbetet åt dig och genomsökte internet efter de bästa solcellsladdarna för telefoner & andra enheter!

En solcellsladdare är perfekt att ha i beredskap, man vet aldrig när den behövs. Den går även att använda för att ladda sin nödradio för extra trygghet!

Bäst i Test
 Kan hängas på ryggsäck
5/5
Prisvärd
Effektiv och smidig
4.8/5
Smidig
 Riktigt prisvärt paket
4.6/5
Premium
 Bra storlek och effekt
4.7/5

1. Bäst i Test Solcellsladdare Mobil

ALLPOWERS Mobila Solcellsladdare på hela 10.000 mAh är utformad för att vara kraftfull men ändå lätt att ta med sig ut i vildmarken. Genom att enkelt hänga den bak på din ryggsäck ser du till att den inbyggda powerbanken laddas upp samtidigt som du är på språng!

ALLPOWERS solcellsladdare är tillverkad av solpaneler med hög effektivitet (22%~25%) och Li-polymerbatteri av högsta kvalitet.

Denna smarta solcellsladdare har tre stycken paneler med en laddningstid på 5-6 timmar. 

 • Robust och hållbar, byggd för att klara alla äventyr
 • Stöd för externa batteripaket, surfplattor, iPad, mobiltelefoner och andra 5V USB-drivna enheter
 • Dubbel USB-utgång + Type-C-port. 

+ Vikbar

+Maxeffekt: 5V15W

+ Innbygt fotstativ

Mått utfälld: 63cm x 27cm x 1cm Mått hopvikt: 27cm x 16cm x 2cm Vikt: 505 g. 

2. Utmanare Bästa Solcellsladdare Mobil

Goal Zero Nomad 20 är utformad för att vara lätt, kompakt och kraftfull. Så oavsett om du laddar din telefon, surfplatta eller till och med en bärbar dator kommer du alltid att vara redo.

Den här bärbara solcellsladdaren är utformad för att ge upp till 10 timmars laddning för de flesta smartphones och surfplattor. Den är lätt och kompakt, vilket gör den idealisk att ta med sig på din nästa resa.

Den drivs av solen, så du behöver inte oroa dig för att hitta en kontakt eller oroa dig för att strömmen ska ta slut. Dessutom har den en tvåårig garanti.

Den här solcells laddaren drivs av ett litiumjonbatteri med en enda cell som ger upp till 20 watt effekt. Så du behöver inte oroa dig för att få slut på strömförsörjning under ditt äventyr.

 • Robust och hållbar, byggd för att klara alla äventyr
 • Kan serie kopplas för snabbare laddning
 • USB-utgång

+ Vikbar

+ 20 W

+ Innbygt fotstativ

Mått utfälld: 292 x 553 x 19 mm. Vikt: 1030 g. 

3. Bästa Solcellsladdare Mobil Prisvärd

Goal Zeros bärbara solpaneler har ett väldigt gott rykte och är alltid robusta, effektiva och konstruerade med smart design – Nomad 10 är inget undantag.

Detta är en lättvikts modell med vikbar design och 10-Watts Max-effekt. Panelens integrerade USB-port och docka gör det enekelt att ladda upp din mobil eller powerbank.

Den är lätt att sätta upp med sitt monteringsstöd. Dess clipsöglor hjälper också till att enkelt fästa den på en ryggsäck eller ett tält om man föredrar detta.

För en 10-watts panel är detta en anmärkningsvärt liten och kompakt enhet. När den är ihopfälld är den väldigt minimalistisk och får lätt plats I ytterfacket på din väska.

 • Robust och hållbar, byggd för att klara alla äventyr
 • Lättvikt, kan fästas på din väska eller tält
 • USB-utgång

+ Låttvikt

+ Prisvärd!

+IP67 Klassad Mkt Vattentålig

Mått utfälld: 241 x 368 x 19 mm. Vikt: 510 g. 

Goal Zero Nomad 5 är en solpanel av mycket låg vikt som främst är gjord för att ladda telefoner, pannlampor och andra mindre USB-enheter på språng.

Denna uppfinningsrika modell passar perfekt för dig som ger dig ut på äventyr där varje gram räknas.

Du får också med ett uppladdningsbart batteripack på köpet!

 • 1 USB-uttag  som laddar 1 enhet åt gången
 • Max-effekt 5 W

+Extremt liten och lätt!

Mått hopfälld: 240 x 178 x 28 mm. Vikt: 360 g. 

Denna premium-solcellsladdaren från Powertraveler är otroligt smidig och hypereffektiv i förhållande till sin storlek, tack vare dess högeffektiva celler från SunPower™.

Denna solcellsladdare är gjord för att även kunna ladda även mer krävande apparater så som laptops osv.

Powertraveler Falcon 28E kommer också med superpraktiska metallöglor och camouflage-färg som gör enheten väldigt lätt att fästa på din ryggsäck eller vart du än vill ha den.

 • Två USB utgångar finns så du kan samtidigt ladda två enheter
 • Max-effekt på 28 W

+ IPX6 klassad vilket gör denna modellen mycket vattentålig!

+ Riktigt bra kräm!

Ganska dyr.

Mått utfälld: 780 x 310 x 2mm. Vikt: 508 g. 

urberg solcells panel bäst i test

Urberg Solar Panel 12W är en riktigt bra solcellsladdare från Outnorh som kan ladda din smartphone, surfplatta och andra enheter på ett kick.

Det krävs ungefär 2000mAh för att ladda en smartphone fullt, något som denna solcellsladdare mäktar med att ladda upp sig med på cirka 1,5 tim i växlande molnighet!  Ett 4000mAh batteri tar cirka 2,5-3 tim att ladda upp.

 • 2 USB-portar för att kunna ladda 2 enheter samtidigt
 • Max-effekt på 12 W
 • USB kabel med micro USB medföljer

+ Exeptionell effekt även i mulet väder!

+ Väldigt bra pris!

Mått utfälld: 527 x 290 x 15 mm. Vikt: 842 g. 

Exibel Solcellsladdare USB 10 W är den minsta och lättaste solcellsladdaren i Exibels sortiment.

Med en vikt på endast 612 g och en effekt på 10 W är det möjligt att ladda dina enheter på språng fullt ut under dagen. 

 • Med 1 USB-utgång och anslutning till ett 12V biluttag laddas enkelt två enheter samtidigt
 • Det finns också en USB-ingång så att du kan ladda upp denna enheten från vilken USB-källa som helst t.ex. en dator
 • Max-effekt på 10 W

+ Bra pris!

+ Låg vikt!

Halvtaskig kräm.

Mått hopfälld: 275 x 20 mm. Vikt: 612 g. 

Vilka funktioner du ska leta efter i en solcellsladdare för telefoner

När du köper en solcellsladdare för telefoner finns det några saker att tänka på för att se till att du får rätt laddare för dina behov, bland annat:

 • Typ av laddare
 • Typ av solpanel
 • Utgående effekt
 • Storlek
 • Enhetens kompatibilitet, fungerar den till alla mobiltelefoner?
 • Vill du ha en vikbar solcell

Det finns två typer av solcellsladdare för telefoner: 

 • Direkta solcellsladdare
 • Solcellsladdare med powerbank

Direkta solcellsladdare ansluter solpanelerna till telefonen, så att den energi som produceras av panelerna med hjälp av solen går direkt till telefonens batteri. 

En solcellsladdare(solpanel) med powerbank ansluts inte till telefonen. I stället laddar solpanelerna en powerbank(batteri) som du sedan kan koppla in telefonen i senare när den behöver en extra energikick.

Solpanelens Utgående effekt

Du vill försäkra dig om att den solcellsladdare du skaffar är tillräckligt kraftfull för att ladda dina enheter. Om du bara vill ladda en smartphone kan en solcell mobilladdare för telefoner med lägre effektutgång fungera för dig. 

Om du behöver något som kan ladda flera enheter, eller större elektronik som surfplattor, vill du ha en solcellsladdare med högre effekt. En effekt på mellan 10 och 15 watt är en bra tumregel när du letar efter en solcells-telefonladdare.

Solcellsladdarens Storlek

Storleken på din solpanel är viktig! Eftersom du i allmänhet kommer att använda en solcellsladdare för telefoner på språng är storleken och vikten viktig. 

Vissa solcellsladdare består av flera lättviktiga solpaneler som kan fällas ihop så att de lätt får plats i din ryggsäck eller krislåda. Andra är tyngre och innehåller ett reservbatteri som ger extra vikt till det du bär med dig. Se till att välja ett alternativ som passar dig för smidig laddning när du är ute på språng!

Solcellsladdarens Kompatibilitet

Se till att den laddare du köper är kompatibel med dina enheter! De flesta solcellsladdare för telefoner kan ladda alla USB-enheter, men det är alltid bra att kontrollera innan du köper. 

Håll också ett öga på hur många laddningsportar laddaren har. Du vill inte gå på en vandring med tre personer och bara kunna ladda två prylar!

Summering Solcellsladare Test

Vi hoppas att du har fått en bättre överblick av mobilladdare solcell efter att ha läst våran artikel och vi önskar dig lycka till med ditt köp!

Back to top button