Elektronik

BĂ€sta Powerbank [2024]

Är du pĂ„ jakt efter att köpa en bra powerbank?  

Att hitta en den bÀsta powerbanken för just dig kan vara svÄrt dÄ det finns en uppsjö med powerbanks dÀr ute.

Vi har gjort jobbet Ät dig och gÄtt igenom de hetaste powerbanksen pÄ marknaden. 

BĂ€st i Test
1x USB C, 2x USB A, totalt 18W
4.9/5
Premium
Laddar 4 enheter samtidigt!
4.9/5
PrisvÀrd

2x USB 2.4A, 2x USB 1A

4.5/5

Powerbank BĂ€st i Test

4.9/5

Detta Àr en kompakt och stryktÄlig powerbank med hög kapacitet, 10000 mAh.

Det finns tvÄ USB-A-portar som ger snabb laddning via Quick Charge 3.0. Detta innebÀr ocksÄ att du kan ladda 2 enheter samtidigt. Den Àr tillverkad av stryktÄlig hÄrplast sÄ du kan anvÀnda den till alla typer av Àventyr.

I kategorin för bÀsta mellanstora powerbank sÄ Àr detta vÄr favorit!

MĂ„tt (LxBxH)

Vikt

150 x 81 x 17 mm
265 g

BĂ€sta Powerbank Premium

4.9/5

Om det Àr ett riktigt monster till powerbank som du Àr ute efter sÄ Àr Zendure SuperTank det rÀtta valet!

Laddar 4 enheter samtidigt sÄ som mobiler, projektorer, LED lampor, laptop och skrivplattor.

Med sina 27 000 mAh Àr det nÀstan att du skulle kunna ladda upp din Tesla. Men bara nÀstan..

MĂ„tt (LxBxH)

Vikt

71 x 40,6 x 119,4 mm
481 g

BĂ€sta Powerbank Budget

4.7/5

Stilren och smidig powerbank, ungefÀr lika stor som en mobil.

Den Àr utrustad dubbla USB portar sÄ du enkelt kan ladda tvÄ enheter pÄ samma gÄng. GP Voyage 2 Àr utrustad med smart charge för snabb laddning och 5000 mAh i lagringskapacitet, vilket ger tvÄ laddningar till en vanlig smartphone.

Liten, smidig och mycket prisvÀrd!

MĂ„tt (LxBxH)

Vikt

70 x 135 x 10 mm
160 g

Mest PrisvÀrda Powerbank

4.5/5

Arcic Tern Powerbank Àr riktigt kraftfull och laddar en mobiltelefon fullt pÄ runt 2 timmar.

4 USB portar gör att du kan ladda fyra enheter samtidigt med denna coola powerbanken.

Detta Àr en rejÀl powerbank till förvÄnansvÀrt lÄg vikt som passar till de flesta Àventyr!

MĂ„tt (LxBxH)

Vikt

157,5 x 76,5 x 18,6 mm
367 g

BĂ€sta Powerbanken Budget -Utmanare 1

En kraftfull Powerbank som kÀnns gedigen. Den finns tillgÀnglig i flera fÀrger, blÄ, svart och rosa. Den vÀger 207 gram har en hyfsad kapacitet pÄ 6700mAh men Àr du ute efter en riktigt kompakt och kraftfull powerbank sÄ finns det bÀttre alternativ.

Powerbanken Àr utrustad med tvÄ utgÄngar för att kunna ladda tvÄ enheter samtidigt, dessa utgÄngar har dock bara en effekt pÄ 1A per styck vilket gör att den inte laddar speciellt snabbt.

MĂ„tt (LxBxH)

Vikt

99,5 x 43 x 22,5 mm
148 g

BĂ€sta Powerbanken Budget -Utmanare 2

Belkin Pocket 5000 Àr en slimmad power bank som lÀtt passar i fickan. Den laddar upp en smartphone 1.5-2 gÄnger, med 2.4A effekt för snabb laddning. Som andra Belkin batterier sÄ Àr den utrustad med sensorer som övervakar spÀnning, vÀrme och kretsar för att skydda mot överhettning vilket kan skada dina enheter.

Vikt

131 g

BĂ€sta Powerbanken Stor -Utmanare

Denna lite större powerbank har en kapacitet pÄ 10000 mAh vilket ger cirka 3 uppladdningar av din mobil. Den har 2st vanliga USB uttag med en effekt pÄ 2.4A för snabbare laddning och en USB-C port med en effekt pÄ 3A för Ànnu snabbare laddning via usb c porten. Du kan ladda upp till tre enheter samtidigt och den Àr kompatibel med alla moderna mobiler, surfplattor och sÄ vidare.

BĂ€sta Powerbanken Mellan -Utmanare 1

Denna powerbanken leverar vad man vÀntar sig men inte mycket mer Àn sÄ. Den har ett batteri pÄ 10000 mAh, med ett pris pÄ ca 300 kronor. Den Àr nÄgot större Àn konkurrenterna/mAh, men den vÀger desto mindre, 222 gram. Den finns tillgÀng i rosa, svart och silver. Powerbanken Àr utrustad med tvÄ USB-A utgÄngar med en effekt pÄ 2.4A vardera för snabbare laddning.

BĂ€sta Powerbanken Mellan -Utmanare 2

Anker PowerCore har en kacapitet pÄ 10000 mAh och Àr utrustad med 2 st USB-A utgÄngar och en USB-C utgÄng. Den Àr utrustad med 18w power delivery pÄ USB-C och PowerIQ till USB-A för att ladda powerbanken med extra snabb laddning. Den har en snygg modern design, passar smidigt i jackfickan och had ett snyggt led hjul som visar hur mycket batteri som ÄterstÄr i sjÀlva powerbanken.

BĂ€sta Powerbanken Mellan -Utmanare 3

Detta Àr en lÀtt powerbank med hög kapacitet, hela 10050 mAh.

Den Àr utrustad med Quick Charge 3.0 för snabb laddning och kan ladda 3 enheter samtidigt.

MĂ„tt (LxBxH)

Vikt

90 x 59 x 22 mm
215 g

Storlek vs. kapacitet

NÀr du vÀljer den bÀsta powerbanken ska du tÀnka pÄ nÀr och var du ska anvÀnda det och vad du ska anvÀnda det till. Om du ofta behöver fylla pÄ batteriet i din smartphone under din dagliga rutin vill du förmodligen ha en powerbank med mindre kapacitet som Àr lÀttare att bÀra med dig. Om du Ä andra sidan reser mycket eller regelbundet befinner dig lÄngt frÄn ett eluttag under lÀngre perioder Àr du kanske mer benÀgen att byta ut en del bÀrbarhet mot en ökad kapacitet som gör att du kan ladda ett antal enheter (Àven en bÀrbar dator) ett par gÄnger om.

Precis som batteriet i din smartphone eller bĂ€rbara dator mĂ€ts kapaciteten hos en batteribank i milliamperetimmar (eller mAh). Kapaciteten kan variera frĂ„n 1 000 eller 1 500 i de minsta, mest bĂ€rbara batteripaketen (tillrĂ€ckligt för att bara delvis ladda en genomsnittlig smartphone) till tiotusentals i enheter med högre kapacitet – de största av dem kan vĂ€ga lika mycket som de bĂ€rbara datorer som de Ă€r avsedda att driva.

Anslutningsmöjligheter

En annan viktig aspekt nÀr det gÀller Powerbanks Àr anslutningsmöjligheter. NÀstan alla har minst en vanlig USB-port för att ladda en rad olika enheter, men mÄnga har ocksÄ Lightning-anslutningar för Apple-enheter samt USB-C-portar för nyare smartphones, bÀrbara datorer och andra prylar som Nintendo Switch, Àven micro usb men det Àr inte lika vanligt. Vissa större batteripaket kan till och med ha ett vanligt vÀxelströmsuttag inbyggt i dem.

Du bör ocksĂ„ vara uppmĂ€rksam pĂ„ Powerbankens effektutgĂ„ng, vilket kan indikera hur snabbt det kan ladda enheter. Ju högre effekt desto snabbare ger den juice – förutsatt att din telefon eller annan enhet har stöd för den laddningsnivĂ„n. Laddare med lĂ„g effekt (under tio watt) laddar din telefon lĂ„ngsammare Ă€n din vanliga nĂ€tadapter, medan en högre effekt (upp till 45 watt) enkelt kan ladda de flesta bĂ€rbara USB-C-datorer relativt snabbt. Har du inte tillgĂ„ng till elutaget hemma du kanske Ă€r ute pĂ„ vandring dĂ„ kan du anvĂ€nda dig av en solcellsladdare för att ladda upp din powerbank en vĂ€ldigt smart och praktisk produkt lĂ€s mer i vĂ„rt soclessladdare mobil test!

Vilken typ av Powerbank ska jag köpa?

NÀr man vÀljer en powerbank sÄ försöker man balansera fyra faktorer: storlek, hastighet, kapacitet och pris. Reglerna Àr enkla nog: ju mindre du spenderar, desto lÀgre kapacitet och desto lÄngsammare laddas powerbanken.

Billiga Powerbanks

De billigaste och minsta powerbanks har en kapacitet pĂ„ mellan 2 500 mAh och 10 000 mAh. Numera skulle vi undvika allt under 5 000 mAh, eftersom den inte kommer att ha tillrĂ€ckligt med laddning för att tanka de flesta nyare smartphones. I den övre delen av detta sortiment har du dock tillrĂ€cklig kapacitet för att ladda din telefon eller ge en surfplatta en ordentlig skjuts – och du kan hitta en i storleken av en Snickers för cirka 150-250 kronor.

Powerbanks i mellanklass

Om du spenderar lite mer fÄr du tillgÄng till powerbanks med en kapacitet pÄ 10 000 till 20 000 mAh. Du fÄr en ökning i storlek och vikt som matchar; batterier med 20 000 mAh Àr ungefÀr lika stora som en smartphone med stor skÀrm, men de Àr ocksÄ drygt 50 % tyngre. FörvÀnta dig USB-C-anslutning samt stöd för Qualcomm Quick Charge eller trÄdlös Qi-laddning för cirka 320 kronor.

Dyra Powerbanks

Om du lÀgger ut mer Àn 400+ kronor kan du fÄ en större powerbank som laddar snabbare, med en kapacitet som börjar pÄ 20 000 mAh och gÄr hela vÀgen upp till 26 800 mAh eller mer. USB-C med snabbladdningsfunktionalitet Àr en sjÀlvklarhet. Fördelen Àr att du kan ladda flera enheter, ofta samtidigt, och att du har tillrÀckligt med laddning för att hÄlla dem igÄng en hel helg eller till och med lÀngre.

SÄ vilken Àr Sveriges bÀsta powerbank? Vi har sagt vÄrt, avgör du!

Summering Powerbank Test

Vi hoppas du hittar vad du letar efter och har fÄtt mer information för att göra ett bra köp oavsett om du söker en powerbank för vandring, powerbank till din iphone, stor powerbank eller liten powerbank Lycka till!

Om du vill ha ett riktigt bra komplement till en powerbank ska du lÀsa vÄr artikel om vevradio!

Back to top button