Elektronik

Bästa Powerbank [2023]

Är du på jakt efter att köpa en bra powerbank?  

Att hitta en den bästa powerbanken för just dig kan vara svårt då det finns en uppsjö med powerbanks där ute.

Vi har gjort jobbet åt dig och gått igenom de hetaste powerbanksen på marknaden. Här är årets bästa powerbanks:

Bäst i Test
1x USB C, 2x USB A, totalt 18W
4.9/5
Premium
Laddar 4 enheter samtidigt!
4.9/5
Budget
2x 2.1A Smart charge
4.7/5
Prisvärd

2x USB 2.4A, 2x USB 1A

4.5/5

Powerbank Bäst i Test

Detta är en kompakt och stryktålig powerbank med hög kapacitet, 10000 mAh.

Det finns två USB-A-portar som ger snabb laddning via Quick Charge 3.0. Detta innebär också att du kan ladda 2 enheter samtidigt. Den är tillverkad av stryktålig hårplast så du kan använda den till alla typer av äventyr.

I kategorin för bästa mellanstora powerbank så är detta vår favorit!

Mått (LxBxH)
Vikt
150 x 81 x 17 mm
265 g

Bästa Powerbank Premium

Om det är ett riktigt monster till powerbank som du är ute efter så är Zendure SuperTank det rätta valet!

Laddar 4 enheter samtidigt så som mobiler, projektorer, LED lampor, laptop och skrivplattor.

Med sina 27 000 mAh är det nästan att du skulle kunna ladda upp din Tesla. Men bara nästan..

Mått (LxBxH)
Vikt
71 x 40,6 x 119,4 mm
481 g

Bästa Powerbank Budget

Stilren och smidig powerbank, ungefär lika stor som en mobil.

Den är utrustad dubbla USB portar så du enkelt kan ladda två enheter på samma gång. GP Voyage 2 är utrustad med smart charge för snabb laddning och 5000 mAh i lagringskapacitet, vilket ger två laddningar till en vanlig smartphone.

Liten, smidig och mycket prisvärd!

Mått (LxBxH)
Vikt
70 x 135 x 10 mm
160 g

Mest Prisvärda Powerbank

Arcic Tern Powerbank är riktigt kraftfull och laddar en mobiltelefon fullt på runt 2 timmar.

4 USB portar gör att du kan ladda fyra enheter samtidigt med denna coola powerbanken.

Detta är en rejäl powerbank till förvånansvärt låg vikt som passar till de flesta äventyr!

Mått (LxBxH)
Vikt
157,5 x 76,5 x 18,6 mm
367 g

Bästa Powerbanken Budget -Utmanare 1

En kraftfull Powerbank som känns gedigen. Den finns tillgänglig i flera färger, blå, svart och rosa. Den väger 207 gram har en hyfsad kapacitet på 6700mAh men är du ute efter en riktigt kompakt och kraftfull powerbank så finns det bättre alternativ.

Powerbanken är utrustad med två utgångar för att kunna ladda två enheter samtidigt, dessa utgångar har dock bara en effekt på 1A per styck vilket gör att den inte laddar speciellt snabbt.

Mått (LxBxH)
Vikt
99,5 x 43 x 22,5 mm
148 g

Bästa Powerbanken Budget -Utmanare 2

Belkin Pocket 5000 är en slimmad power bank som lätt passar i fickan. Den laddar upp en smartphone 1.5-2 gånger, med 2.4A effekt för snabb laddning. Som andra Belkin batterier så är den utrustad med sensorer som övervakar spänning, värme och kretsar för att skydda mot överhettning vilket kan skada dina enheter.

Vikt
131 g

Bästa Powerbanken Stor -Utmanare

Denna lite större powerbank har en kapacitet på 10000 mAh vilket ger cirka 3 uppladdningar av din mobil. Den har 2st vanliga USB uttag med en effekt på 2.4A för snabbare laddning och en USB-C port med en effekt på 3A för ännu snabbare laddning via usb c porten. Du kan ladda upp till tre enheter samtidigt och den är kompatibel med alla moderna mobiler, surfplattor och så vidare.

Bästa Powerbanken Mellan -Utmanare 1

Denna powerbanken leverar vad man väntar sig men inte mycket mer än så. Den har ett batteri på 10000 mAh, med ett pris på ca 300 kronor. Den är något större än konkurrenterna/mAh, men den väger desto mindre, 222 gram. Den finns tillgäng i rosa, svart och silver. Powerbanken är utrustad med två USB-A utgångar med en effekt på 2.4A vardera för snabbare laddning.

Bästa Powerbanken Mellan -Utmanare 2

Anker PowerCore har en kacapitet på 10000 mAh och är utrustad med 2 st USB-A utgångar och en USB-C utgång. Den är utrustad med 18w power delivery på USB-C och PowerIQ till USB-A för att ladda powerbanken med extra snabb laddning. Den har en snygg modern design, passar smidigt i jackfickan och had ett snyggt led hjul som visar hur mycket batteri som återstår i själva powerbanken.

Bästa Powerbanken Mellan -Utmanare 3

Detta är en lätt powerbank med hög kapacitet, hela 10050 mAh.

Den är utrustad med Quick Charge 3.0 för snabb laddning och kan ladda 3 enheter samtidigt.

Mått (LxBxH)
Vikt
90 x 59 x 22 mm
215 g

Storlek vs. kapacitet

När du väljer den bästa powerbanken ska du tänka på när och var du ska använda det och vad du ska använda det till. Om du ofta behöver fylla på batteriet i din smartphone under din dagliga rutin vill du förmodligen ha en powerbank med mindre kapacitet som är lättare att bära med dig. Om du å andra sidan reser mycket eller regelbundet befinner dig långt från ett eluttag under längre perioder är du kanske mer benägen att byta ut en del bärbarhet mot en ökad kapacitet som gör att du kan ladda ett antal enheter (även en bärbar dator) ett par gånger om.

Precis som batteriet i din smartphone eller bärbara dator mäts kapaciteten hos en batteribank i milliamperetimmar (eller mAh). Kapaciteten kan variera från 1 000 eller 1 500 i de minsta, mest bärbara batteripaketen (tillräckligt för att bara delvis ladda en genomsnittlig smartphone) till tiotusentals i enheter med högre kapacitet – de största av dem kan väga lika mycket som de bärbara datorer som de är avsedda att driva.

Anslutningsmöjligheter

En annan viktig aspekt när det gäller Powerbanks är anslutningsmöjligheter. Nästan alla har minst en vanlig USB-port för att ladda en rad olika enheter, men många har också Lightning-anslutningar för Apple-enheter samt USB-C-portar för nyare smartphones, bärbara datorer och andra prylar som Nintendo Switch, även micro usb men det är inte lika vanligt. Vissa större batteripaket kan till och med ha ett vanligt växelströmsuttag inbyggt i dem.

Du bör också vara uppmärksam på Powerbankens effektutgång, vilket kan indikera hur snabbt det kan ladda enheter. Ju högre effekt desto snabbare ger den juice – förutsatt att din telefon eller annan enhet har stöd för den laddningsnivån. Laddare med låg effekt (under tio watt) laddar din telefon långsammare än din vanliga nätadapter, medan en högre effekt (upp till 45 watt) enkelt kan ladda de flesta bärbara USB-C-datorer relativt snabbt. Har du inte tillgång till elutaget hemma du kanske är ute på vandring då kan du använda dig av en solcellsladdare för att ladda upp din powerbank en väldigt smart och praktisk produkt läs mer i vårt soclessladdare mobil test!

Vilken typ av Powerbank ska jag köpa?

När man väljer en powerbank så försöker man balansera fyra faktorer: storlek, hastighet, kapacitet och pris. Reglerna är enkla nog: ju mindre du spenderar, desto lägre kapacitet och desto långsammare laddas powerbanken.

Billiga Powerbanks

De billigaste och minsta powerbanks har en kapacitet på mellan 2 500 mAh och 10 000 mAh. Numera skulle vi undvika allt under 5 000 mAh, eftersom den inte kommer att ha tillräckligt med laddning för att tanka de flesta nyare smartphones. I den övre delen av detta sortiment har du dock tillräcklig kapacitet för att ladda din telefon eller ge en surfplatta en ordentlig skjuts – och du kan hitta en i storleken av en Snickers för cirka 150-250 kronor.

Powerbanks i mellanklass

Om du spenderar lite mer får du tillgång till powerbanks med en kapacitet på 10 000 till 20 000 mAh. Du får en ökning i storlek och vikt som matchar; batterier med 20 000 mAh är ungefär lika stora som en smartphone med stor skärm, men de är också drygt 50 % tyngre. Förvänta dig USB-C-anslutning samt stöd för Qualcomm Quick Charge eller trådlös Qi-laddning för cirka 320 kronor.

Dyra Powerbanks

Om du lägger ut mer än 400+ kronor kan du få en större powerbank som laddar snabbare, med en kapacitet som börjar på 20 000 mAh och går hela vägen upp till 26 800 mAh eller mer. USB-C med snabbladdningsfunktionalitet är en självklarhet. Fördelen är att du kan ladda flera enheter, ofta samtidigt, och att du har tillräckligt med laddning för att hålla dem igång en hel helg eller till och med längre.

Så vilken är Sveriges bästa powerbank? Vi har sagt vårt, avgör du!

Summering Powerbank Test

Vi hoppas du hittar vad du letar efter och har fått mer information för att göra ett bra köp oavsett om du söker en powerbank för vandring, powerbank till din iphone, stor powerbank eller liten powerbank Lycka till!

Om du vill ha ett riktigt bra komplement till en powerbank ska du läsa vår artikel om vevradio!

Back to top button