Elektronik

GPS Klocka Barn BĂ€st i Test [2024]

Det kan vara en utmaning att hitta den bÀsta GPS-klockan för ditt barn, men vi har granskat och rangordnat GPS-klockor för barn baserat pÄ funktionalitet, anvÀndarvÀnlighet och pris. Vi vet att sÀkerhet Àr en topprioritering och att förÀldrar vill ha det bÀsta för sina barn. Vi kommer att guida dig genom en rad olika GPS-klockor och ta hÀnsyn till funktioner som vattentÀthet, standby-tid och design. I vÄra tester utforskar vi de bÀsta GPS-klockorna för barn som finns tillgÀngliga pÄ marknaden idag.

BĂ€st i Test
4.8/5
Premium
4.8/5
PrisvÀrd
4.5/5

Bonus

4.1/5
4.8/5

Som bÀst i test Àr XPLORA XGO3 en imponerande GPS-klocka för barn som kombinerar anvÀndarvÀnlighet och sÀkerhet pÄ ett utmÀrkt sÀtt. Vi uppskattade den snygga svarta fÀrgen och det stilrena utseendet som borde passa de flesta barns smak. Klockan har intuitiva ikoner och en tydlig pekskÀrm som gör den enkel att anvÀnda för bÄde smÄ och stora.

XGO3 har inte bara GPS-lokalisering utan Àven en extra sÀkerhetsfunktion i form av en SOS-knapp som lÄter ditt barn skicka snabba meddelanden om hjÀlp vid behov. Klockans vattentÄliga design gör att den kan anvÀndas i alla vÀder. Sammantaget ger XPLORA XGO3 en anvÀndarvÀnlig, högkvalitativ och pÄlitlig GPS-klocka för barn.

Fördelar

 • Tydlig och anvĂ€ndarvĂ€nlig pekskĂ€rm
 • Extra sĂ€kerhet med SOS-funktion
 • Inbyggd stegrĂ€knare och stöd för GoPlay
 • GPS-lokalisering
 • SOS-knapp
 • VattentĂ„lig

Nackdelar

 • NĂ„got högre pris

UtlÄtande

Sammantaget Àr XPLORA XGO3 definitivt vÀrd sitt nÄgot högre pris tack vare anvÀndarvÀnligheten, sÀkerhetsfunktionerna och den stilrena designen. Vi rekommenderar den starkt för dig som vill ha en GPS-klocka som Àr pÄlitlig.

Batteri
Lagring
Vattenklassning
850mAh
128 + 128 MB
IP68
4.8/5

VÄr premiumprodukt, XPLORA X6 Play, Àr en fantastisk GPS-klocka som erbjuder förstklassig funktionalietet och prestanda. Med en pekskÀrm som Àr lÀtt att anvÀnda, och förmÄgan att bÄde ringa och ta emot samtal direkt frÄn klockan, blev X6 Play snabbt en av vÄra favoriter. Vi uppskattade verkligen hur enkelt det var att stÀlla in och anvÀnda X6 Play-appen för att ha full koll pÄ barnens position.

En annan funktion vi gillade var den inbyggda kameran, sÄ barnen kan ta bilder och spara minnen frÄn sina Àventyr. X6 Play har Àven andra smarta funktioner, sÄsom vÀderinformation och stegrÀknare. Det vattentÄliga och robusta höljet garanterar dessutom att klockan hÄller lÄng tid framöver.

Fördelar

 • LĂ€ttanvĂ€nd pekskĂ€rm och appar
 • Robust och vattentĂ„lig design
 • Möjlighet att ringa och ta emot samtal
 • Inbyggd kamera
 • Inbyggd telefon
 • StegrĂ€knare

Nackdelar

 • Högre prisnivĂ„

UtlÄtande

Är du beredd att betala lite extra för en GPS-klocka med överlĂ€gsen prestanda och funktionalitet Ă€r XPLORA X6 Play det sjĂ€lvklara valet. Med sitt robusta utförande, möjligheten att ringa samtal direkt frĂ„n klockan och den inbyggda kameran kommer bĂ„de du som förĂ€lder och dina barn vara mycket nöjda med denna fantastiska klocka.

Batteri
Lagring
Vattenklassning
880mAh
1 + 8 GB
IP68
4.5/5

För den mer prismedvetne Àr Cmee Playtime Mobilklocka med GPS ett utmÀrkt val. Denna prisvÀrda GPS-klocka för barn har grundlÀggande funktioner som GPS-lokalisering och möjlighet att ringa samtal. Den vita designen och det bekvÀma silikonarmbandet gör klockan attraktiv och behaglig att bÀra för barnen.

Vi gillade verkligen textmeddelandefunktionen och att det fanns plats för upp till 15 kontakter i telefonboken. Batteriets standby-tid Ă€r ocksĂ„ bra och rĂ€cker lĂ€nge mellan laddningar. Även om Cmee Playtime kanske inte har alla avancerade funktioner som dyrare modeller, sĂ„ har den pĂ„litliga grundlĂ€ggande funktioner som vi var mycket nöjda med.

Fördelar

 • PrisvĂ€rd och funktionell
 • BekvĂ€mt silikonarmband
 • Plats för upp till 15 kontakter
 • GPS-lokalisering
 • Ringsamtalskapabilitet
 • Bra batteritid

Nackdelar

 • Saknar vissa avancerade funktioner

UtlÄtande

Cmee Playtime Mobilklocka med GPS Àr ett bra val för dig som söker en prisvÀrd och pÄlitlig GPS-klocka. Den levererar grundlÀggande funktioner som GPS-lokalisering och möjligheten att ringa samtal, samtidigt som den Àr bekvÀm att bÀra för barnen. Vi rekommenderar denna GPS-klocka som ett budgetalternativ.

Batteri
Display
Vattenklassning
Standby 2-5 dagar
1,33 tum
StÀnkskydd
4.1/5

Letar du efter efter en GPS-klocka som inte bara Ă€r praktisk utan Ă€ven stilig och unik, Ă€r Tinitell Mobilklocka med GPS för Barn ett bra val. Klockans minimalistiska design i charcoal-fĂ€rg gör den bĂ„de attraktiv och lĂ€tt för barnet att bĂ€ra. Vi blev förvĂ„nade över hur enkelt det var att anvĂ€nda klockan med sin tydliga och enkla vridknapp – nĂ„got som vi inte sett pĂ„ andra GPS-klockor för barn.

Tinitell Mobilklocka erbjuder ocksÄ bra grundlÀggande funktioner som GPS-lokalisering, möjlighet att ringa samtal och en smart app som hjÀlper dig att hÄlla koll pÄ ditt barns position. Vi uppskattade Àven klockans vattentÄliga design, vilket gör den pefekt för aktiva barn som Àlskar att utforska oavsett vÀder. Att detta dessutom Àr en svensk uppfinning gör det hela Ànnu bÀttre!

Fördelar

 • Unik och attraktiv design
 • Enkel att anvĂ€nda med vridknapp
 • Robust vattentĂ„lig konstruktion
 • Minimalistisk design
 • Vridknapp
 • VattentĂ„lig

Nackdelar

 • BegrĂ€nsad funktionalitet jĂ€mfört med konkurrenter

UtlÄtande

Tinitell Mobilklocka med GPS för Barn passar perfekt för dig som vill ha en GPS-klocka som har nÄgot annorlunda. Den Àr inte bara stilig och lÀtt att anvÀnda, utan ger ocksÄ pÄlitliga grundlÀggande funktioner som samtalskapacitet och GPS-lokalisering. Detta Àr en GPS-klocka som fokuserar pÄ stil och enkelhet.

Batteri
Lagring
Vattenklassning
400mAh
8 MB flashminne
IP klassad

Köpguide [GPS Klocka Barn BÀst i Test]

Ditt barns sÀkerhet Àr alltid viktig och avgörande. DÀrför Àr det viktigt att skaffa en bra GPS-klocka till ditt barn. SÄ lÀnge barnen har utvecklat sin sjÀlvstÀndighet Àr det viktigt att du övervakar var de befinner sig för att garantera sÀkerheten. Och det Àr dÀrför en bra GPS-klocka för barn Àr praktisk eftersom du kommer att kunna övervaka var de befinner sig via din smartphone.

Varför en GPS-klocka för Barn Àr Viktig

I dagens snabbt skiftande vĂ€rld Ă€r det viktigare Ă€n nĂ„gonsin att anpassa sig till ny teknik för att förbĂ€ttra bĂ„de vĂ„ra liv och vĂ„ra barns sĂ€kerhet. En GPS-klocka för barn Ă€r inte bara en cool pryl – det Ă€r ocksĂ„ en nyckelkomponent i att skapa en sĂ€krare miljö för dina barn nĂ€r de rör sig mellan skola, aktiviteter och kompisar. Med en GPS-klocka kan du som förĂ€lder följa ditt barns position. Det ger dig trygghet och möjligheten att ingripa om nĂ„got skulle hĂ€nda. En GPS-klocka Ă€r en intelligent investering – en symbol för omtanke och omsorg kring ditt barns sĂ€kerhet.

Faktorer att TÀnka pÄ vid Köp av GPS-klocka för Barn

Att hitta rÀtt GPS-klocka för ditt barn kan kÀnnas utmanande. Det finns mÄnga faktorer att fundera över och lika mÄnga modeller att vÀlja mellan. HÀr radar vi upp nÄgra kritiska aspekter att ha i Ätanke nÀr du söker efter den bÀsta GPS-klockan för ditt barn. TÀnk pÄ dessa faktorer för att göra ett informerat beslut och dÀrmed kunna erbjuda dina barn en sÀkerhetslösning som du kan lita pÄ.

 • Storlek och Ă„lder pĂ„ barnet: Se till att klockan Ă€r lĂ€mplig och bekvĂ€m för barnets storlek och Ă„lder.
 • TillgĂ€ngliga funktioner: Kontrollera vilka funktioner klockan har, som exempelvis positionering, SMS och samtal.
 • Batteriets livslĂ€ngd: VĂ€lj en klocka med lĂ„ng batteritid för att minimera krĂ„ngel med stĂ€ndiga laddningar.
 • KarttjĂ€nster: Kolla upp hur exakta och detaljerade kartor klockan erbjuder och vilken tĂ€ckning den har.
 • SĂ€kerhet och integritet: Undersök hur klockan skyddar ditt barns uppgifter och integritet.
 • Pris: JĂ€mför priser pĂ„ klockorna du Ă€r intresserad av, inklusive eventuella mĂ„nadsavgifter och SIM-kort.

BatterilivslÀngd: Hur LÀnge varar Klockan mellan Laddningarna?

En GPS-klockas batterilivslÀngd Àr en annan viktig aspekt att ta i beaktning vid köp av en GPS-klocka till ditt barn. SjÀlvklart vill du inte hamna i situationer dÀr du tappar kontakten med ditt barn just pÄ grund av att batteriet dör. Generellt sett varierar batterilivslÀngden för GPS-klockor beroende pÄ hur mycket de anvÀnds, vilka funktioner de har och hur ofta dessa funktioner anvÀnds. NÄgra klockor kan ha en batteritid pÄ bara en dag, medan andra kan hÄlla i flera dagar utan att laddas. Det bÀsta Àr att titta pÄ tillverkarens information om batteritiden för att fÄ en uppfattning om vad du kan förvÀnta dig, men Àven att lÀsa konsumentrecensioner för att se hur dessa siffror stÀmmer överens med verkligheten. DÀrutöver bör du övervÀga hur praktiskt det Àr för ditt barn att ladda klockan sjÀlv eller hur möjligt det Àr för dig att göra det Ät dem nÀr klockan behöver laddas. Se över om det Àr lÀtt att hitta och köpa reservbatterier eller laddare i fall du skulle behöva ersÀtta dem.

VÀlja rÀtt Leverantör och Abonnemang före Inköp

NÀr du har bestÀmt dig för vilka funktioner du vill ha i ditt barns GPS-klocka, Àr det viktigt att vÀlja rÀtt leverantör och abonnemang. Vissa GPS-klockor kommer med ett inbyggt, fast abonnemang, vilket kan vara smidigt sÄtillvida att allt sköts via en leverantör. Andra GPS-klockor krÀver istÀllet att du sjÀlv tecknar ett separat abonnemang med en mobiloperatör. HÀr bör du noga jÀmföra mÄnadskostnader, tÀckning och villkor mellan olika alternativ. Ta Àven reda pÄ om det ingÄr extra kostnader, exempelvis för att anvÀnda vissa tjÀnster eller funktioner.

TÀnk pÄ Detta nÀr du Köper en GPS-klocka för Barn

Innan du bestÀmmer dig för att köpa en GPS-klocka till ditt barn finns det nÄgra saker du bör tÀnka pÄ. LÄt oss titta pÄ dem en efter en:

Budget

Detta bör vara det första du tÀnker pÄ nÀr du planerar att göra ett köp av en GPS-klocka till ditt barn. De pengar du har eller det belopp du har avsatt för en viss sak kommer att informera dig om vilken GPS-klocka du ska köpa till ditt barn. Du kan till exempel göra en bestÀllning pÄ den som sÀljs till ett pris som Àr högre Àn vad du har. Att ha en faststÀlld budget kommer att hÄlla dig pÄ tÄrna sÄ att du inte kan spendera pengar som Àr avsedda för andra saker. Se till att hÄlla detta i Ätanke.

Kvalitet

Det andra du bör tÀnka pÄ nÀr du planerar att skaffa en GPS-klocka till ditt barn Àr kvaliteten. Som vi tidigare nÀmnt Àr marknaden för nÀrvarande mÀttad med olika GPS-klockor, och det Àr inte lÀtt att hitta en klocka med exceptionell kvalitet. Köp inte en enhet för att den kommer till ett lÀgre eller mindre pris innan du kan övervÀga kvaliteten. Vill du veta hur du kan kontrollera kvaliteten? Först och frÀmst kan du kontrollera kundomdömena under den specifika artikel som du vill köpa. Om det finns ett problem som har med kvaliteten att göra fÄr du reda pÄ det frÄn kunder som har haft goda erfarenheter av varan.

Ålder

Ditt barns Älder kommer ocksÄ att informera dig om vilken typ av GPS-klocka du ska köpa: om ditt barn precis har uppnÄtt en Älder som gör att det kan gÄ i skolan vill du skaffa en klocka som Àr lÀtt och passar pÄ barnets lilla handled, för tonÄringar och barn över 10 Är vill du se till att den klocka du köper passar dem perfekt.

FĂ€rg

Detta Àr naturligtvis en sak som du bör tÀnka pÄ innan du vÀljer den bÀsta GPS-klockan till ditt barn.

Eftersom den Àr avsedd för ett barn bör du tÀnka pÄ flerfÀrgade alternativ eftersom det Àr vad barn Àlskar.

Funktioner att TÀnka PÄ nÀr du Köper en GPS-Klocka för Barn

NÀr det gÀller funktioner vill du hellre fokusera pÄ funktionalitet Àn pÄ klockor och visselpipor. Med det sagt, kolla in de viktigaste funktionerna hos GPS-klockan för barn nedan:

 • SOS-larm

Det finns inga kompromisser, SOS-larm Àr en obligatorisk funktion i alla GPS-klockor för barn. Detta Àr i princip en sÀrskild knapp som ditt barn trycker pÄ nÀr det stÄr inför nÄgon form av nödsituation. DÀrefter skickar den automatiskt ett meddelande till olika grupper. De valda numren kommer att ringa tills de kan reagera pÄ en fara eller nödsituation. SÄ se till att den GPS-klocka som du skaffar till ditt barn har denna imponerande funktion.

 • Noggrannhet

Alla GPS-enheter bör alltid ha noggrannhet i Ätanke. Men som du vet Àr det inte alla enheter som har samma precision. NÀr du letar efter en GPS-enhet ska du alltid se till att den enhet du köper anvÀnder GPS, till skillnad frÄn Bluetooth, Wi-Fi eller LBS. Bluetooth Àr faktiskt inte vÀrt att anvÀndas i GPS-klockor eftersom det kommer att motverka syftet eftersom du vill spÄra ditt barn pÄ en avlÀgsen plats.

 • TvĂ„vĂ€gssamtal

Du bör ocksÄ kontrollera denna mycket viktiga funktion. PÄ ett sÀtt gör den klockan till en minitelefon, sÄ att du alltid kan vara pÄ alerten.

 • HĂ„llbart material

Klockan ska ocksÄ vara tillförlitlig. Materialet som anvÀnds ska kunna stÄ emot tidens tand. Om det Àr möjligt, vÀlj en klocka som anvÀnder giftfri silikon för remmen och som dessutom Àr mjuk.

 • Kamera

NĂ€stan alla GPS-klockor har numera kameror, men det skadar inte att kontrollera att du vĂ€ljer rĂ€tt. Även om du köper den pĂ„ nĂ€tet bör du dubbelkolla funktionerna för att se till att den har en kamera. Detta gör det möjligt för dem att spela in eventuella faror eller till och med sina minnesvĂ€rda ögonblick.

4 Fördelar med en GPS Klocka för Barn

HÀr kommer en snabb genomgÄng av fyra fördelar med en GPS klocka för barn:

 1. Ger dig en sÀkrare radie:

Denna digitala anordning skapar en sÀkrare osynlig zon. Varje gÄng personen gÄr utanför det förutbestÀmda omrÄdet skickar förÀldern en varning. Detta gör den till ett idealiskt val för barn. Med den kan du övervaka dina barn nÀr de befinner sig pÄ gÄrdarna, i omrÄdet eller pÄ andra platser som inte Àr sÀkra. Varje gÄng barnet gÄr utanför den sÀkra zonen blir du lÀtt varnad.

 1. HjÀlper till att spÄra och registrera aktiviteter:

Den hÀr spÄrningsenheten hjÀlper dig att övervaka steg, varv, löpningar och tid som du spenderar varje gÄng du Àr ute och roar dig. Den uppmuntrar dina barn att gÄ ut och ha roligt med sina vÀnner. De kan göra fler övningar och bli motiverade att gÄ vidare till nÀsta steg. Det Àr en av de bÀsta inspirationerna du kan erbjuda dem eftersom de Àlskar att stanna inomhus och spela sina favoritvideospel.

 1. Kan anvÀndas som ett GSM-armbandsur:

De flesta smartklockor Ă€r numera utrustade med stöd för simkort. Det finns mĂ„nga billigare alternativ som du kan vĂ€lja. Ett exempel Ă€r Apple Watch. Detta gör det lĂ€ttare att skicka textmeddelanden och ringa röstsamtal. Andra tillĂ„ter videomeddelanden. DĂ€rför Ă€r det ett av de bĂ€sta sĂ€tten att hĂ„lla koll pĂ„ din yngre son eller dotter. Å andra sidan har vissa av dessa enheter en automatisk svarsfunktion; dĂ€rför behöver du inte oroa dig för de barn som inte vill svara pĂ„ dina samtal.

 1. Har underhÄllningsalternativ med förÀldrakontroll:

Barn tillbringar den mesta tiden med att leka. Det Àr bra att leka, men du bör begrÀnsa dem ibland sÄ att de kan göra sina lÀxor eller motionera. Vissa GPS-klockor gör det möjligt för dina barn att spela grundlÀggande spel direkt vid handleden. Du behöver inte oroa dig för om ditt barn kommer att tillbringa hela dagen med att spela dessa spel eftersom du som förÀlder enkelt kan fjÀrrstyra det. Du kan ocksÄ ge dem tillgÄng till spelen nÀr de Àr klara med sitt skolarbete eller sina övningar.

Vanliga FrÄgor och Svar

Vissa modeller krÀver abonnemang eller kontantkort för att erbjuda fullstÀndig funktionalitet sÄsom realtidsspÄrning och kommunikation. Vissa modeller har inbyggt SIM-kort som kopplas till ett abonnemang.
En GPS-klocka erbjuder flera funktioner, sÄsom exakt positionering via satelliter för att mÀta hastighet, distans och rutt. Dessutom kan den ha extra egenskaper som trÀningsstatistik, pulsmÀtare och smartklocka-funktioner för att hÄlla koll pÄ dina aktiviteter och hÀlsa.
En GPS-klocka för barn fungerar genom att den anvÀnder satellitsignaler för att bestÀmma barnets position och överföra den till förÀldrarnas mobiltelefon. PÄ sÄ vis kan förÀldrarna kontinuerligt övervaka barnets rörelser och försÀkra sig om att de Àr sÀkra.
GPS-klockor för barn kan vara vattentÀta, men det varierar mellan olika mÀrken och modeller. Det Àr viktigt att kontrollera produktbeskrivningen och konsumentrecensioner för att sÀkerstÀlla att klockan passar barnets aktiviteter och klarar av att vara i kontakt med vatten.
Back to top button