Elektronik

Terrassvärmare Gasol Bäst i Test [2024]

Sommaren är kort. Och otillförlitlig. Det är ju inget nytt under solen, men varför inte maximera användningen av din terrass och uteplats genom att investera i en bra terrassvärmare med gasol och trotsa vädrets onda krafter!

De bästa terrassvärmarna med gasol ger en behaglig värme och kräver ingen el eller installation. En bra gasolvärmare kan också flyttas runt, plus att den kan stå ute året runt! En gasolvärmare ser oftast ut precis som terrassvärmarna vi är vana vid att se på uteserveringar, och till en terrassvärmare med gasol används samma typ av gasolflaskor som du har till ditt gasolkök eller gasolgrill.

Mer om det tekniska i vår lättlästa köpguide längre ned i artikeln!

Vi har finkammat utbudet med kirurgisk precision för att hitta de absolut bästa modellerna i olika prisklasser, och här är resultatet; Terrassvärmare Gasol Bäst i Test:

4.8/5

Bluegaz Bullet är den perfekta terrassvärmaren för att förlänga säsongen utomhus! Den här terrassvärmaren är högeffektiv med sin unika konstruktion och mängder av bra funktioner. Bluegaz Bullet passar dig som inte vill vara begränsad vid sommarkvällsgrillningar och sena kvällsfester.

Fördelar

 • Dess enkla och effektiva design gör den lätt att installera, och dess hållbara konstruktion håller mot alla väder.
 • Bluegaz Bullet kan värma upp till hela 40 m².
 • Terrassvärmaren är lätt och enkel att transportera med hjälp av två hjul nedtill.
 • Det är ett ekonomiskt alternativ, eftersom den är energieffektiv och utformad med tanke på prisvärdhet.
 • Den ger en kraftfull värmeeffekt på upp till 13 kW, vilket snabbt värmer upp din uteplats.
 • Terrassvärmaren är utrustad med en säkerhetsavstängning, om lågan skulle slockna så upphör gasoltillförseln.
 • Bluegaz Bullet har en tippsäkring, vilket innebär att den stänger av sig om den skulle välta.
 • Monteringshål för en fast och säker installation.

Nackdelar

 • Slang och regulator ingår ej.
4.8/5

Tower Terrassvärmare 14 KW är perfekt för dig som vill skapa en mysig och behaglig atmosfär på din uteplats. Med sin kraftfulla värmeeffekt kan du njuta av varma, inbjudande temperaturer året runt. Denna terrassvärmare är energieffektiv och konstruerad för att ge maximal prestanda och lång livslängd. Dessutom är den lätt att installera och kräver minimalt underhåll.

Fördelar

 • Den här terrassvärmaren värmer upp till hela 50 m².
 • Den är utformad för att vara energieffektiv, vilket bidrar till att minska energikostnaderna.
 • Tower Terassvärmare 14 kW är lätt att installera och levereras med en omfattande bruksanvisning.
 • Vi tycker extra mycket om dess design som känns stabil och stadig på plats.
 • Tower Terrassvärmare har en effekt på 14 kW, vilket gör den perfekt för större uteplatser.
 • Den är tillverkad av högkvalitativt material, vilket garanterar en lång livslängd och tillförlitlig prestanda.
 • Designen är elegant och modern, vilket gör den till ett elegant tillägg till alla utomhusmiljöer.

Nackdelar

 • Otymplig vid förflyttning.
4.5/5

Sunwind Terrassvärmare är ett bra komplement till alla utomhusutrymmen och ger värme och komfort till din uteplats eller trädgård. Denna 12kw gasolvärmare kommer garanterat att hålla dig och dina gäster varma och mysiga under svalare kvällar. Med sina justerbara värmeinställningar kan du enkelt styra temperaturen så att den är precis rätt för dina behov.

Fördelar

 • SunWind Terrassvärmare är ett effektivt och kostnadseffektivt sätt att värma terrasser och områden utomhus.
 • Den har en robust konstruktion som garanterar hållbarhet, vilket gör att den klarar av utomhusförhållanden samtidigt som den ger pålitlig värme.
 • Terassvärmaren är väldigt enkel att installera och kräver minimalt underhåll.
 • Den har en tippsäkring, vilket innebär att den stänger av sig om den skulle välta.
 • Om flamman slocknar stänger tändsäkringen av gasoltillförseln.
 • Värmer upp till 20 m².
 • SunWind Terrassvärmare 12kW Gasol använder infraröd teknik för att ge en behaglig och jämn värme som inte påverkas av vind eller andra förhållanden.

Nackdelar

 • Den värmer inte så stort område som de andra.
4.1/5

Venture Home Hottie Mushroom Terrassvärmare är det perfekta valet för dig som letar efter ett effektivt och enkelt sätt att hålla din uteplats varm! Den här gasdrivna värmaren ger upp till 13kw värme, vilket gör den tillräckligt kraftfull för att hålla dig och dina gäster på gott humör även under de kyligaste av dagar. Med en enkel tryckknappständning, justerbar värme- och flamkontroll kan du anpassa din uteplatsupplevelse och njuta av mysig värme när som helst.

Fördelar

 • Terassvärmaren är otroligt lätt att installera och kan sättas upp på några minuter.
 • Den starka och robusta konstruktionen gör att den klarar av även de tuffaste förhållandena.
 • Venture Home Hottie Mushroom har hjul och bärhandtag som gör att den är smidig att förflytta.
 • Den kan värma upp till hela 60 m² så den passar även stora utrymmen.
 • 13kW Värmeeffekt: Venture Home Hottie Mushroom levererar 13 kW värme, vilket gör den lämplig för medelstora till stora utomhusutrymmen.
 • Justerbar värmeinställning: Med termostaten kan du justera värmeeffekten efter dina behov.
 • Säker användning: Tippsäkring och flamövervakningsanordning.

Nackdelar

 • Gasflaska ingår ej.

Köpguide [Terrassvärmare Gasol Bäst i Test]

Om du letar efter en terrassvärmare med gas och vill veta mer om gasvärmare har du kommit till rätt ställe. Vad bör man tänka på när man köper en terrassvärmare på gas? Vilka är funktionerna och fördelarna med att ha dessa värmare? Vad är priserna för dessa typer av värmare? Hur många typer av gasvärmare finns det på marknaden? Läs vidare i den här artikeln för att upptäcka svaren på dessa frågor och mer om gasterrassvärmare.

Detta ska du Tänka på när du Köper en Terrassvärmare med Gasol

Det finns flera saker att tänka på när du köper en terrassvärmare med gas. Tänk på storleken på det område du vill värma upp. En överdimensionerad gasvärmare kommer att överhetta ett område, vilket innebär att dina gäster kan drabbas av yrsel eller andra symtom som har samband med uttorkning. En underdimensionerad gasvärmare kanske inte värmer ett område tillräckligt, vilket innebär att dina gäster fortfarande fryser och känner sig obekväma. En annan sak att tänka på när du köper en terrassvärmare med gas är att se till att det finns tillräckligt med gas i området för att värmaren ska fungera ordentligt.

Tänk också igenom följande:

Funktioner

Vanliga egenskaper hos gasolvärmare är en liten paraplyreflektor som värmer upp ett område på ett behagligt sätt. En terrassvärmare på gas använder en gnisttändning i stället för en pilotljus och är mer energieffektiv. Terrassvärmare med gasol är vanligtvis 215-225 cm höga. Många gasolvärmare har möjlighet att effektivt värma upp ett område som är så stort som 60 kvm.

Typer av Gasolvärmare för Uteplatser

De tre huvudtyperna av gasolvärmare för uteplatser är varmluft, infravärme och konvektion. Gasvärmare med tvångsluft drar in kall luft från området, värmer den och pumpar sedan tillbaka den till området. Infravärmare använder en luft- och gasblandning som har en elektrod på ytan. Flamman värmer upp röret och får temperaturen att stiga. Strålningsvärmaren använder strålningsrör för att värma upp ett område. Konvektionsvärmare, även kända som värmare med blå flamma, värmer den kallare luften runt omkring och startar samtidigt en cykel av stigande varm luft och kallare luft som skickas till värmaren.

Fördelar

Det finns många fördelar med en terrassvärmare med gasol. Ren energi och mer än tillräcklig gastillgång är två fördelar, gasvärmare är vanligtvis billigare än en elektrisk värmare, gasvärmare har möjlighet att värma små eller stora utomhusområden och gasvärmare är mycket tillförlitliga och håller i många timmar utomhus.

Prissättning

Priset för terrassvärmare med gasol varierar beroende på storlek, hållbarhet, märke och värmekapacitet. En riktigt bra terrassvärmare kan kosta mellan 2000-10.000 kronor.

Det är alltid bäst att fastställa en budget innan du går in i butiken för att köpa en terrassvärmare med gas. Även om de dyrare gasolvärmarna kan vara vackrare och dra till sig uppmärksamhet kan de också orsaka smärta i plånboken.

Vanliga Frågor & Svar

Fråga 1: Kan gasolvärmare användas inomhus?

Svar: Det korta svaret på denna fråga är nej, gasvärmare kan inte användas inomhus. Gasvärmare för uteplatser har tillverkats för att endast användas utomhus där det finns ett öppet luftflöde.

Fråga 2: Vilka är farorna med att använda en gasolvärmare för utomhusbruk inomhus?

Svar: Det finns flera faror med att använda en terrassvärmare med gas inomhus. En fara är att gasen cirkulerar i hemmet. Gasen kan vara dödlig vid vissa nivåer om det inte finns något öppet luftflöde. Cirkulerande gaser inomhus kan orsaka kvävning och död och är särskilt farligt för spädbarn och små barn som kanske inte har tillräckligt med lungutrymme för att läka från gasen som har trängt in i deras blodomlopp.

Fråga 3: Finns det terrassvärmare med naturgas?

Svar: Om ditt hem har tillgång till naturgas bör du överväga att köpa en naturgasvärmare. Många värmare har en Piezo-tändare som hjälper till att få fram naturgaslågan. Piezotändaren används för all utrustning som behöver en gnista, t.ex. en terrassvärmare med gasol.

Lärdomar

Det här är de viktigaste detaljerna om terrassvärmare med gasol som du behöver veta. Gör alltid din hemläxa innan du köper en gasolvärmare för terrassen. Kontrollera storleken på uppvärmningsområdet, hållbarhet samt kundrecensioner och betyg för att få en uppfattning om hur väl värmaren kommer att fungera när det gäller uppvärmning av ditt utomhusområde. Prata med en specialist på gasvärme i butiken för att se till att du vet allt om din värmare och vilken värmare som är bäst för dina unika behov. En gasvärmespecialist i butiken kan berätta vilken värmare som är mest populär för just dina uppvärmningsbehov.

Fördelarna med terrassvärmare med gas är kostnadsbesparingar som gör att du får pengar i fickan, mer än tillräcklig gasförsörjning för ditt område, energieffektivitet och budgetvarianter som passar hur mycket du vill betala för din värmare.

När du och dina gäster sitter utomhus under kalla dagar är det viktigt att ha den bästa terrassvärmaren för ditt uterum. En för liten värmare kommer inte att värma upp området tillräckligt och dina gäster kommer att känna vinden och den kalla luften i ryggen. En för stor gasvärmare kommer att få gästerna att känna sig överhettade och uppleva symtom på uttorkning som överdriven svettning, känsla av törst och yrsel. Köp en värmare av rätt storlek och placera den på en plats där den fungerar ordentligt så att dina gäster kan känna sig bekväma när de njuter av en grillfest eller ett evenemang utomhus på gräsmattan.

Vanliga Frågor och Svar

Den bästa gasolvärmaren beror på dina individuella behov och önskemål. Tänk på faktorer som energieffektivitet, storlek och vilken typ av bränsle som används. Undersök de bäst rankade modellerna och överväg dina alternativ innan du fattar ett beslut.

Det rekommenderas inte att använda gasolvärmare inomhus på grund av risken för kolmonoxidförgiftning. Vissa gasolvärmare kan användas inomhus om utrymmet är väl ventilerat.
Gasolvärmare är ett utmärkt sätt att värma upp ditt hem effektivt och ekonomiskt. De är relativt billiga och kan ge tillförlitlig värme i många år. Dessutom kan de lätt installeras, kräver inte mycket underhåll och är mycket miljövänliga.
Back to top button