Elektronik

Terrassvärmare Gasol Bäst i Test [2022]

Sommaren är kort. Och otillförlitlig. Det är ju inget nytt under solen, men varför inte maximera användningen av din terrass och uteplats genom att investera i en bra terrassvärmare med gasol och trotsa vädrets onda krafter!

De bästa terrassvärmarna med gasol ger en behaglig värme och kräver ingen el eller installation. En bra gasolvärmare kan också flyttas runt, plus att den kan stå ute året runt! En gasolvärmare ser oftast ut precis som terrassvärmarna vi är vana vid att se på uteserveringar, och till en terrassvärmare med gasol används samma typ av gasolflaskor som du har till ditt gasolkök eller gasolgrill.

Mer om det tekniska i vår lättlästa köpguide längre ned i artikeln!

Vi har finkammat utbudet med kirurgisk precision för att hitta de absolut bästa modellerna i olika prisklasser, och här är resultatet; Terrassvärmare Gasol Bäst i Test:

Bäst i Test
Yta: 40m² V: 26kg
4.8/5
Premium
Yta: 50m² V: 22kg
4.8/5
Prisvärd
Yta: 20m² V: 25kg
4.5/5
Budget
Yta: 20m² V: 15,5kg
4.1/5

Köpguide [Terrassvärmare Gasol Bäst i Test]

Om du letar efter en terrassvärmare med gas och vill veta mer om gasvärmare har du kommit till rätt ställe. Vad bör man tänka på när man köper en terrassvärmare på gas? Vilka är funktionerna och fördelarna med att ha dessa värmare? Vad är priserna för dessa typer av värmare? Hur många typer av gasvärmare finns det på marknaden? Läs vidare i den här artikeln för att upptäcka svaren på dessa frågor och mer om gasterrassvärmare.

Detta ska du Tänka på när du Köper en Terrassvärmare med Gasol

Det finns flera saker att tänka på när du köper en terrassvärmare med gas. Tänk på storleken på det område du vill värma upp. En överdimensionerad gasvärmare kommer att överhetta ett område, vilket innebär att dina gäster kan drabbas av yrsel eller andra symtom som har samband med uttorkning. En underdimensionerad gasvärmare kanske inte värmer ett område tillräckligt, vilket innebär att dina gäster fortfarande fryser och känner sig obekväma. En annan sak att tänka på när du köper en terrassvärmare med gas är att se till att det finns tillräckligt med gas i området för att värmaren ska fungera ordentligt.

Tänk också igenom följande:

Funktioner

Vanliga egenskaper hos gasolvärmare är en liten paraplyreflektor som värmer upp ett område på ett behagligt sätt. En terrassvärmare på gas använder en gnisttändning i stället för en pilotljus och är mer energieffektiv. Terrassvärmare med gasol är vanligtvis 215-225 cm höga. Många gasolvärmare har möjlighet att effektivt värma upp ett område som är så stort som 60 kvm.

Typer av Gasolvärmare för Uteplatser

De tre huvudtyperna av gasolvärmare för uteplatser är varmluft, infravärme och konvektion. Gasvärmare med tvångsluft drar in kall luft från området, värmer den och pumpar sedan tillbaka den till området. Infravärmare använder en luft- och gasblandning som har en elektrod på ytan. Flamman värmer upp röret och får temperaturen att stiga. Strålningsvärmaren använder strålningsrör för att värma upp ett område. Konvektionsvärmare, även kända som värmare med blå flamma, värmer den kallare luften runt omkring och startar samtidigt en cykel av stigande varm luft och kallare luft som skickas till värmaren.

Fördelar

Det finns många fördelar med en terrassvärmare med gasol. Ren energi och mer än tillräcklig gastillgång är två fördelar, gasvärmare är vanligtvis billigare än en elektrisk värmare, gasvärmare har möjlighet att värma små eller stora utomhusområden och gasvärmare är mycket tillförlitliga och håller i många timmar utomhus.

Prissättning

Priset för terrassvärmare med gasol varierar beroende på storlek, hållbarhet, märke och värmekapacitet. En riktigt bra terrassvärmare kan kosta mellan 2000-10.000 kronor.

Det är alltid bäst att fastställa en budget innan du går in i butiken för att köpa en terrassvärmare med gas. Även om de dyrare gasolvärmarna kan vara vackrare och dra till sig uppmärksamhet kan de också orsaka smärta i plånboken.

Vanliga Frågor & Svar

Fråga 1: Kan gasolvärmare användas inomhus?

Svar: Det korta svaret på denna fråga är nej, gasvärmare kan inte användas inomhus. Gasvärmare för uteplatser har tillverkats för att endast användas utomhus där det finns ett öppet luftflöde.


Fråga 2: Vilka är farorna med att använda en gasolvärmare för utomhusbruk inomhus?

Svar: Det finns flera faror med att använda en terrassvärmare med gas inomhus. En fara är att gasen cirkulerar i hemmet. Gasen kan vara dödlig vid vissa nivåer om det inte finns något öppet luftflöde. Cirkulerande gaser inomhus kan orsaka kvävning och död och är särskilt farligt för spädbarn och små barn som kanske inte har tillräckligt med lungutrymme för att läka från gasen som har trängt in i deras blodomlopp.


Fråga 3: Finns det terrassvärmare med naturgas?

Svar: Om ditt hem har tillgång till naturgas bör du överväga att köpa en naturgasvärmare. Många värmare har en Piezo-tändare som hjälper till att få fram naturgaslågan. Piezotändaren används för all utrustning som behöver en gnista, t.ex. en terrassvärmare med gasol.

Lärdomar

Det här är de viktigaste detaljerna om terrassvärmare med gasol som du behöver veta. Gör alltid din hemläxa innan du köper en gasolvärmare för terrassen. Kontrollera storleken på uppvärmningsområdet, hållbarhet samt kundrecensioner och betyg för att få en uppfattning om hur väl värmaren kommer att fungera när det gäller uppvärmning av ditt utomhusområde. Prata med en specialist på gasvärme i butiken för att se till att du vet allt om din värmare och vilken värmare som är bäst för dina unika behov. En gasvärmespecialist i butiken kan berätta vilken värmare som är mest populär för just dina uppvärmningsbehov.


Fördelarna med terrassvärmare med gas är kostnadsbesparingar som gör att du får pengar i fickan, mer än tillräcklig gasförsörjning för ditt område, energieffektivitet och budgetvarianter som passar hur mycket du vill betala för din värmare.


När du och dina gäster sitter utomhus under kalla dagar är det viktigt att ha den bästa terrassvärmaren för ditt uterum. En för liten värmare kommer inte att värma upp området tillräckligt och dina gäster kommer att känna vinden och den kalla luften i ryggen. En för stor gasvärmare kommer att få gästerna att känna sig överhettade och uppleva symtom på uttorkning som överdriven svettning, känsla av törst och yrsel. Köp en värmare av rätt storlek och placera den på en plats där den fungerar ordentligt så att dina gäster kan känna sig bekväma när de njuter av en grillfest eller ett evenemang utomhus på gräsmattan.

Back to top button