Elektronik

Elverk Bäst i Test [2024]

När du köper ett elverk, eller elgenerator som det också kallas, är det viktigt att tänka på bland annat uttagsmöjligheter, bränsletyp och ljudnivå. Det finns många frågor; vilken typ av generator behöver du? Behöver du ha ett elverk med 3 fas? Vill du ha en dieselgenerator eller bensindrivet elverk? Men vad är egentligen bäst? Elverk diesel, eller elverk bensin?

Vi kommer gå igenom allt du behöver veta, och allt du behöver tänka på, angående elverk i våran köpguide lite längre ner!

I detta testet har vi jämfört årets bästa elverk inom olika användningsområden så att du ska hitta den generatorn som passar dig bäst:

Bäst i Test

 1600W – 21 kg

4.7/5

Prisvärd

2400W – 22,7 kg

4.7/5

Bästa Budget

 1300W – 12,1 kg

4.3/5

Premium

11,9 kVa – 187 kg

4.9/5
5/5

Kvaliteten på AL-KO 2000i Elverk gör den till en testvinnare inom sin kategori. Det är en kompakt och kraftfull enhet som torde tillgodose de flestas behov när det kommer till elenergi. Den lyxiga touchen märks särskilt i dess intuitiva och lätthanterliga användargränssnitt, vilket gör den lätt att använda även för nybörjare. Hållbarheten och effektiviteten hos detta elverk ger dig som användare självförtroendet att hänga hemma eller på arbetsplatsen utan att oroa sig för plötsliga strömavbrott. Trots att dess kapabiliteter är enorma, är AL-KO 2000i lätt att bära och transportera. Dessutom uppskattade vi verkligen bränsleeffektiviteten, vilket sparar både tid och pengar.

Fördelar

 • Kompakt
 • Användarvänlig
 • Bränsleeffektiv
 • Erbjuder robust och pålitlig prestanda

Utlåtande

Sammantaget har AL-KO 2000i Elverk överträffat förväntningarna som bästa produkt i vårt test. Kombinationen av fantastisk prestanda, användarvänlighet och bränsleeffektivitet gör den till en överlägsen lösning för alla dina energibehov.

4.7/5

Briggs & Stratton P2400 Elverk ligger i premiumklassen främst på grund av sin starka konstruktion och höga prestanda. Med en ganska tyst gång och dess förmåga att driva många enheter samtidigt, är dett elverk väldrig probelmfritt och mångsidigt. Dessutom producerar den upp till 2.4kW i ren sinusvåg vilket gör den lämplig för att driva känslig utrustning som laptops och tv-apparater utan att behöva oroa sig för skada. Dessutom har detta elverk visat sig vara högst tillförlitlig under våra provkörningar, utan synliga tecken på försämring även efter långa perioder av användning.

Fördelar

 • Kraftfullt
 • Ger ren sinusvåg
 • Tillförlitlig
 • Energieffektivt och stabilt
 • Lätt att starta och tyst gång
 • Inte lika portabel som mindre enheter

Utlåtande

Sammanfattningsvis är Briggs & Stratton P2400 ett högklassigt elverk som överträffar många konkurrenter på marknaden med sin starka prestanda och tillförlitlighet. Om du letar efter ett elverk som kan driva dina elektroniska enheter säkert och effektivt, så är denna modell ett utmärkt val.

4/5
Om du söker efter en effektiv och prisvärd lösning för dina energibehov, tveka inte på Digitalt Elverk 1200W. Detta lätta, bärbara elverk överraskade oss med sin prestanda med tanke på dess budgetvänliga pris. Dess enkla användargränssnitt gör det lätt att använda och kontrollera, vilket vi verkligen uppskattade. Det drar upp till 1300W, vilket är mer än tillräckligt för att hantera de flesta av dina elektroniska enheter. Detta everket är lämpligt för känslig utrustning tack vare sin Digital-inverter teknologi, och elverket kommer även extrautrustad med USB-port! Ett litet minus är dock att det kan vara lite bullrigt i drift, men om man tar hänsyn till priset kan vi lätt överse med detta.

Fördelar

 • Hög Prestanda
 • Lätt vikt
 • Prisvärd

Utlåtande

Sammanfattningsvis erbjuder Metalcraft Digitalt Elverk 1300W mycket kraft för pengarna. Den kräver lite tålamod med bullernivån, men den övergripande funktionaliteten och effektiviteten gör det till ett utmärkt val för den som söker ett ekonomiskt alternativ.

4.7/5

Atlas Copco QEP R14 Elverk är en oklanderlig lösning för dem som söker en kraftfull och tillförlitlig enhet. Under våra tester uppskattade vi särskilt dess starka konstruktion och pålitliga prestanda. Med sina 11,9 kVa och 24 liters tank är detta elverk kraftfullt nog att driva hela hem och arbetsplatser. Trots dess robusta uppbyggnad är Atlas Copco QEP R14 fortfarande ganska lätt att hantera, vilket vi verkligen gillade. Dessutom är den utrustad med en mängd funktioner, inklusive skydd mot överbelastning, som säkerställer lång livslängd och minskar risken för olyckor.Men överlag var Atlas Copco QEP R14 ett imponerande elverk.

Fördelar

 • Kraftfull
 • Tillförlitlig
 • Överbelastningsskydd
 • Robust men lätt att hantera
 • Funktionsrik
 • Lång livslängd

Utlåtande

Sammanfattningsvis är Atlas Copco QEP R14 Elverk en utmärkt investering för den som söker en högpresterande och pålitlig enhet kraftig nog att driva ett helt hus. Dess starka konstruktion, väl avvägda egenskaper och skydd mot överbelastning ger den en solid plats i vår lista över de bästa elverken!

Köpguide [Elverk Bäst i Test]

En hemgenerator, eller reservgenerator, driver hemmets viktiga apparater i händelse av strömavbrott, elbrist eller vid en naturkatastrof.

Du kan också välja att skaffa en bärbar generator för mer tillfälliga kraftlösningar som du kan ta med dig vid behov.

Detta Ska du Tänka på när du Köper ett Elverk

När du köper ett elverk måste du vara uppmärksam på sådana specifikationer som bränsletyp, effektutgång, enkel installation och underhåll. Du måste noga överväga hur stort ditt hus är och vilken total effekt du behöver för att driva ditt hem och alla apparater. Med dessa faktorer i åtanke kan du ta en titt på våra val och avgöra vilken som är bäst för dig.

Tänk på följande innan du köper ny generator:

Olika Typer av Generatorer

Bestäm vilken typ av elverk som är bäst för dina behov: en reservgenerator eller en bärbar generator.

 • Reservelverk hushåll

När det gäller reservelverk för hushåll är en standby-generator det vanligaste alternativet eftersom den erbjuder en effekt på mellan 7 000 och 24 000 watt i genomsnitt. Den här typen av generator installeras permanent utanför hemmet och kan också vara ansluten till en propanbränsletank eller naturgasledning. Med hjälp av en överföringsbrytare är standby-generatorer redo att leverera ström i några timmar eller några dagar eller mer tack vare en lättillgänglig bränsletillgång och hög effekt. Inom standby-generatorer finns luftkylda och vätskekylda modeller. Bostadshus med genomsnittliga strömbehov kommer att vara väl betjänta av en luftkyld enhet, men i varma klimat kan en vätske- eller vätskekyld generator vara ett bättre val. Dessutom har vätskekylda generatorer i allmänhet en tystare drift.

 • Bärbart elverk

Bärbara elkraftverk är tillfälliga reservkraftlösningar. De drivs vanligtvis med bensin som bränslekälla. Därför är det viktigt att du aldrig använder en bärbar generator i ett slutet utrymme – inklusive ditt hus, garage eller skjul. Den här typen av generator lämpar sig bäst för att driva en eller två apparater och mindre verktyg eller eldrivna föremål, som fläktar eller lampor. Ju högre wattantal generatorn har, desto större belastning kan den klara av. I allmänhet gör bärbara generatorer livet mer uthärdligt, men de kan inte stödja alla de bekvämligheter som du kanske är van vid under ett strömavbrott, t.ex. ett centralt luftkonditioneringssystem, en varmvattenberedare och andra stora apparater.

 • Inverter elverk

Om du kör känslig elektronik behöver du ett inverterelverk, annars går elektroniken sönder. Inverterelverk producerar växelström av högre kvalitet. Men du kanske hellre behöver ett elverk för att driva robusta apparater som verktyg och då går det fint med en vanlig generator.

Som du kan se i tabellen ovan så har vi med Champion elverk test, som är ett litet elverk och ett bärbart elverk för känslig elektronik som har vunnit bäst i test i olika test när det kommer till elverk inverter test.

Effekt

Det är viktigt att du vet exakt vilken typ av belastning du tänkt att ge elverket. Överbelastning av en generator är den vanligaste orsaken till fel och kan orsaka skador på dina apparater eller själva generatorn.

De flesta apparater kräver en högre ström när de startar, så din generator måste ha tillräckligt med reservkapacitet för att klara av denna efterfrågan.

Watt

Beroende på storlek kan en bärbar generator ge upp till 10 000 watt energi, vilket är tillräckligt för att hålla lamporna tända och driva luftkonditioneringen och kylskåpet i ett litet hus.

För att veta hur många watt du behöver i en generator ska du lägga ihop wattförbrukningen för de apparater eller den utrustning som du sannolikt kommer att använda samtidigt. Detta ger dig en uppfattning om den belastning som din generator måste kunna hantera.

Typ av Bränsle

Det är viktigt att veta vilken typ av bränsle ditt elverk har eftersom det hjälper till att uppskatta bränslekostnaden.

 • Bensin elverk

Bensingeneratorer kan användas för hushåll och kommersiella tillämpningar. Vanligtvis finns dessa generatorer tillgängliga för effektutgångar på 1 KVA upp till 10 KVA. Bensin är den vanligaste bränsletypen, men tänk på att den kan sluta fungera om den lagras under längre tid.

 • Dieselaggregat

Dessa generatorer föredras normalt för kommersiella tillämpningar eftersom de är stora i storlek. Dieselgeneratorer har en lång drifttid och bränsleekonomin är också god, vilket gör att kostnaden kan motiveras.

 • Propan & Naturgas

Generatorerna för flytande propan är anslutna till elcentralen och drivs av flytande propangas eller naturgas. Du kan överväga att köpa en gasolgenerator om du vill köpa en bärbar generator eller en standby-generator för hemmet. Gasolgeneratorer är billigare i drift och anses vara det mest miljövänliga alternativet.

Ljudnivå

Ofta klagar folk på att generatorer är väldigt högljudda, vilket också är en av anledningarna till att de inte köper en. Vissa generatorer låter så mycket att du inte kan sova på natten. Det kan vara skrämmande om man har små barn hemma, man sover bättre när det är helt tyst.

Men det finns elverk som är relativt tysta, så det är viktigt att du kollar upp vilken ljudnivå din nya generator har. Försök köpa så ett tyst elverk som möjligt.

Installation

Det är relativt enkelt att installera ett elverk och kräver ingen teknisk eller professionell hjälp ifall du är någorlunda tekniskt lagd. Det tar cirka 10 till 15 minuter beroende på hur stor generatorn är.

Fördelar med att Äga ett Elverk

Den största fördelen med att ha en generator till hands är din sinnesfrid, när du vet att ditt liv inte kommer att störas av elavbrott, vare sig det gäller timmar eller dagar.

En reservgenerator kan dessutom anslutas till husets elpanel, så du behöver inte ens gå ut och slå på strömbrytaren, ansluta förlängningssladdar och ansluta den dina hushållsapparater. Det är bara att luta sig tillbaka och slappna av eftersom allting sker av sig självt.

Back to top button