Mat

Kylbox 12v Test [2024]

En riktigt bra elektrisk kylbox Àr den perfekta följeslagaren för en lÄng bilresa eller familjesemester och kan hjÀlpa till att hÄlla dina snacks frÀscha och dina drycker svala. VÀlj en som ansluts till bilens 12-voltsuttag sÄ att du kan njuta av kylda livsmedel lÀngre, eller om den ansluts till elnÀtet i huset kan du till och med anvÀnda den som ett överflödskylskÄp eller förkyla varor före resan.

Vi har granskat ett urval av de bÀsta kylboxarna 12V pÄ marknaden ju nu och hÀr kommer resultatet!

LÀs Àven vÄran relaterade artikel: kylvÀska bÀst i test!
Stor

55 Liter

4.9/5
Mellan
40 Liter
4.8/5
Mini
 18 Liter
4.9/5
4.9/5

Travel Box TB55A Ă€r en toppmodern elektronisk kylbox som kombinerar avancerad teknik med anvĂ€ndarvĂ€nlighet och energieffektivitet. Med funktioner som energisparande ECO-lĂ€ge, en kraftfull turbofunktion (MAX), och en elektronisk multifunktionstermostat, erbjuder denna kylbox enkel och ekonomisk hantering. Den Ă€r utrustad med en standard AC/DC Danfoss-omvandlare som möjliggör anslutning till bĂ„de DC 12-24 Volt och AC 115-230 Volt, med automatisk vĂ€xling mellan lik- och vĂ€xelström. Med tre inbyggda batteriskyddsnivĂ„er och en imponerande kapacitet – tillrĂ€ckligt stor för att förvara 1,5 liters flaskor vertikalt – Ă€r TB55A en perfekt lösning för lĂ„nga resor och utomhusaktiviteter.

Fördelar

 • Avancerad elektronisk teknik för optimal temperaturkontroll och energieffektivitet.
 • Flexibel strömförsörjning med automatisk vĂ€xling mellan DC och AC.
 • Stor kapacitet som kan innehĂ„lla större flaskor i vertikalt lĂ€ge.
 • ECO-lĂ€ge och turbofunktion för anpassad kylning enligt behov.
 • Tre batteriskyddsnivĂ„er sĂ€kerstĂ€ller hĂ„llbar anvĂ€ndning.

UtlÄtande

Travel Box TB55A Àr en exceptionell kylbox som erbjuder den perfekta kombinationen av teknologisk innovation, kapacitet och energieffektivitet. Dess mÄngsidighet och högpresterande funktioner gör den till en idealisk följeslagare för alla typer av resor och utomhusaktiviteter. Om du söker efter en kylbox i den stora klassen som kan möta alla dina behov med avancerad teknik och anvÀndarvÀnlighet, Àr TB55A definitivt det bÀsta valet.

Vikt
Volym
22,5 KG.
55 L.
4.8/5

Mobicool MB40 Ă€r en innovativ kylbox som skiljer sig frĂ„n mĂ€ngden med sina tvĂ„ integrerade kylsystem – en kraftfull kompressorkylare och en termoelektrisk kylenhet. Denna unika kombination gör MB40 till en mycket flexibel och kostnadseffektiv lösning för dina kylbehov. NĂ€r den Ă€r ansluten till ett 12 V-batteri, som i ett fordon, tar den termoelektriska enheten över, vilket sĂ€kerstĂ€ller att innehĂ„llet förblir svalt frĂ„n hemmet till campingplatsen. Vid anslutning till 230 V vĂ€xelström aktiveras kompressordriften som ger bĂ„de kylning och djupfrysning ned till -15 °C, oberoende av omgivningstemperaturen.

Fördelar

 • TvĂ„ kylsystem: Kraftfull kompressor och termoelektrisk enhet för maximal flexibilitet.
 • Djupfrysning ner till -15 °C med kompressor och kylning upp till 20 °C under omgivningstemperaturen med termoelektrik.
 • Stor kapacitet pĂ„ upp till 40 liter, med förstĂ€rkt isolering och gummerat lock med magnetisk stĂ€ngning.
 • Robust, stĂ„lbelagt hölje och underhĂ„llsfritt, helt hermetiskt kylsystem.

UtlÄtande

Mobicool MB40 Àr en utmÀrkt kylbox för de som söker en mÄngsidig, pÄlitlig och effektiv lösning för kylning och frysning under sina resor. Dess dubbla kylsystem erbjuder en unik kombination av effektivitet och bekvÀmlighet, vilket gör den idealisk för en mÀngd olika scenarier, frÄn dagsturer till lÀngre campingresor. Med sin stora kapacitet och robusta konstruktion Àr MB40 ett utmÀrkt val för dem som vill ha en kylbox i mellanklassen som lever upp till alla förvÀntningar.

Vikt
Volym
20,5 KG.
40 L.
4.9/5

Outwell Deep Cool 28 Àr ett avancerat kompressorkylskÄp som erbjuder hemliknande kylteknik i en portabel form. Denna kylbox skiljer sig frÄn termoelektriska och absorptionsskylskÄp genom att erbjuda termostatiskt reglerad temperatur, vilket innebÀr att dess kylförmÄga inte pÄverkas av utomhustemperaturen. Utformad med resande i Europa i Ätanke, kommer den med en inbyggd adapter och har flexibiliteten att fungera bÄde pÄ nÀtström och via 12v-anslutning. Det gör den perfekt för att transportera mat i bilen och sedan enkelt koppla in den nÀr du anlÀnder till din destination.

Fördelar

 • AnvĂ€nder avancerad kompressorteknologi för konstant och effektiv kylning.
 • Termostatiskt reglerad temperatur som kan stĂ€llas in mellan +10 och -20 grader.
 • Fungerar med bĂ„de nĂ€t- och 12v-strömförsörjning för ökad flexibilitet.
 • Idealisk för resor i Europa med sin inbyggda adapter.
 • Mycket prisvĂ€rd, vilket gör den till ett utmĂ€rkt val för ett brett spektrum av anvĂ€ndare.

UtlÄtande

Outwell Deep Cool 28 Àr en exceptionell kylbox som kombinerar portabilitet med effektiviteten hos ett traditionellt kylskÄp. Dess förmÄga att hÄlla en konstant temperatur oberoende av utomhusklimatet, tillsammans med dess mÄngsidighet i strömförsörjning, gör den till en idealisk följeslagare för camping och roadtrips. Om du Àr pÄ jakt efter en prisvÀrd, pÄlitlig och högpresterande portabel kylbox, Àr Outwell Deep Cool 28 ett utmÀrkt val.

Vikt
Volym
13,3 KG.
28 L.
4.9/5

Kylbox TB18 BL Àr en kompakt och högpresterande kylbox som erbjuder en finfin balans mellan storlek och effektivitet. Tack vare den innovativa BD Micro-kompressorn frÄn SECOP Àr denna kylbox inte bara kompakt i design, men ocksÄ överraskande rymlig och extremt effektiv. Den integrerade styrelektroniken i kompressorn justerar hastigheten baserat pÄ den instÀllda termostattemperaturen och minimerar dÀrmed energiförbrukningen. TB18 BL skiljer sig frÄn traditionella termoelektriska kylskÄp genom sin avancerade kylteknik och lÄga energiförbrukning.

Fördelar

 • BD Micro 1.4F-kompressorn garanterar en effektiv och energisnĂ„l prestanda.
 • Kompakt design med rymlig inre, idealisk för resor och utflykter.
 • LĂ„g vikt och justerbar axelrem för enkel transport.
 • InvĂ€ndiga LED-lampor förbĂ€ttrar anvĂ€ndarupplevelsen och synlighet i mörka förhĂ„llanden.

UtlÄtande

Kylbox TB18 BL representerar en utmÀrkt lösning för de som söker en portabel kylbox som inte kompromissar med prestanda. Dess avancerade kompressorteknik och praktiska designelement som invÀndiga LED-lampor gör den till en favorit för alla typer av utomhusaktiviteter. Om du behöver en lÀtt, effektiv och lÀttanvÀnd kylbox, Àr TB18 BL ett utmÀrkt val som kombinerar modern teknik med anvÀndarvÀnlighet och portabilitet.

Vikt
Volym
8,6 KG.
18 L.

Köpguide [12V Kylbox]

En elektrisk kylbox ger tillgÄng till ytterligare kyl- och frysfunktionalitet nÀr du campar eller Äker pÄ en lÄngresa. Du kan koppla in dessa enheter i uttaget i bilen för att hÄlla det kallt lÀngre, eller bara vÀlja en lÄda med en hyfsad laddning för att hÄlla i timmar Ät gÄngen.

HÀr Àr nÄgra viktiga saker att tÀnka pÄ innan du köper den perfekta 12v kylboxen:

BĂ€rbarhet

Även om du kan anvĂ€nda din frysbox i hemmet som extra förvaring för mat och andra saker som du vill hĂ„lla frĂ€scha, Ă€r det vanligare att anvĂ€nda dessa kylboxar utomhus. Vandrare, campare och personer som tillbringar mycket tid pĂ„ festivaler vill vanligtvis ta med sig sina kylboxar vart de Ă€n gĂ„r. Att hitta en box som Ă€r bĂ€rbar Ă€r viktigt.

Det bÀsta alternativet för dig kanske kommer med ett handtag inbyggt i locket som du kan förlÀnga för att rulla med dig kylboxen nÀr den Àr tung. Du kan ocksÄ leta efter saker som hjul för transport och en utformning som gör det lÀtt att fÄ plats med din kylbox i bilens bagageutrymme.

Funktioner

Den vanligaste funktionen hos en kylbox Àr att den kan kyla din mat och dryck till en viss temperatur eller hÄlla dina föremÄl svala under lÄng tid. Beroende pÄ kylboxens storlek och karaktÀr kan du ocksÄ upptÀcka att du behöver en kylbox som har frysfunktioner för att förhindra att frysta föremÄl tinar upp under resan.

Det blir ocksÄ allt vanligare att en 12v kylbox fungerar som en vÀrmelösning för livsmedel som behöver hÄllas varma pÄ vÀgen. Du kan vÀrma din mat upp till en viss temperatur i dessa kylboxar, men du bör vara försiktig sÄ att du inte försöker laga mat med en av dessa lÄdor. De klarar i allmÀnhet inte av att nÄ de temperaturer som krÀvs för att eliminera alla bakterier som Àr förknippade med hÀlsosam matlagning.

Kapacitet och Extrafunktioner

Slutligen kan den bÀsta kylboxen komma i olika former och storlekar med extra funktioner att utforska. Förutom att kontrollera om din kylbox har tillrÀckligt med utrymme för den mat du behöver mÄste du ocksÄ tÀnka pÄ de extra funktionerna som Àr relevanta för dig. Börja med att titta pÄ kapaciteten för att se hur mÄnga liter mat och dryck som enheten kan rymma samtidigt. Kom ihÄg att tÀnka pÄ hur maten kommer att delas upp i din kylbox för att se till att du fÄr plats med allt.

Medan du tittar, fundera pÄ saker som om du vill att locket ska ha egna mugghÄllare sÄ att du kan förvara dina drycker pÄ din 12v kylbox. Du kanske ocksÄ vill ha en temperaturmÀtare för att kontrollera vÀrmen pÄ din mat eller dina drycker.

Fördelarna med en 12v Kylbox

En av den största fördelen med 12v kylbox Àr att du kan koppla in den i bilens cigarettuttag och andra 12v-uttag och Àven i vanligt eluttag.

Andra fördelar med en 12v kylbox Àr

 • HĂ„ll din mat och dryck sval – Den frĂ€msta anledningen till att folk köper en kylare – oavsett om det Ă€r en 12-volts kylare eller en vanlig kylare – Ă€r för att hĂ„lla maten kall och frĂ€sch tills de Ă€r redo att konsumera den. Detta bidrar ocksĂ„ till att minska risken för matförgiftning
 • VĂ€rm din mat – Vill du inte Ă€ta kall mat? Inga problem. Det finns sĂ€rskilda 12-volts kylboxar som inte bara hĂ„ller maten kall utan Ă€ven vĂ€rmer den nĂ€r behovet uppstĂ„r
 • Ta med dig mat pĂ„ resande fot – Om du vill ta med dig lagrad mat frĂ„n bilen kan du koppla loss den bĂ€rbara kylboxen och ta med dig den. Oroa dig inte för att maten ska förstöras; en batteridriven kylbox kan förseglas sĂ„ att den behĂ„ller sin kalla temperatur i flera timmar Ă€ven efter att du kopplat ur den
 • Ladda telefoner, surfplattor och andra enheter – Det finns vissa 12V kylboxar som Ă€r utrustade med USB-portar. Detta kan vara anvĂ€ndbart om du vill ladda din telefon, bĂ€rbara dator eller surfplatta och samtidigt hĂ„lla dina snacks eller drycker kalla
 • Spara utrymme – Om du har begrĂ€nsat utrymme i bilen kan en mini 12-volts kylbox lĂ€tt fĂ„ plats i ett trĂ„ngt utrymme. Du kan till och med förvara den i benutrymmet mellan fram- och baksĂ€tet i bilen

Stay c00L!

Back to top button