Mat

Kylbox 12v Test [2023]

En riktigt bra elektrisk kylbox Àr den perfekta följeslagaren för en lÄng bilresa eller familjesemester och kan hjÀlpa till att hÄlla dina snacks frÀscha och dina drycker svala. VÀlj en som ansluts till bilens 12-voltsuttag sÄ att du kan njuta av kylda livsmedel lÀngre, eller om den ansluts till elnÀtet i huset kan du till och med anvÀnda den som ett överflödskylskÄp eller förkyla varor före resan.

Vi har granskat ett urval av de bÀsta kylboxarna 12V pÄ marknaden ju nu och hÀr kommer resultatet!

Stor

55 Liter

4.9/5
Mellan
40 Liter
4.8/5
Mini
 18 Liter
4.9/5
4.9/5

Den nya Travel Box TB55A erbjuder det bÀsta av elektronisk teknik. Energisparfunktion (ECO), turbofunktion (MAX) och elektronisk multifunktionstermostat gör det möjligt att enkelt och ekonomiskt hantera kylboxen genom att kontrollera och minska förbrukningen. Standardelektronikkretsen AC/DC Danfoss-omvandlare möjliggör en DC12-24 Volt eller en AC 115-230 Volt-försörjning. VÀxlingen mellan likström och vÀxelström sker automatiskt. Tre batteriskyddsnivÄer som standard. Denna kylbox har stor kapacitet: den kan Àven innehÄlla 1,5 liters flaskor i vertikalt lÀge.

BĂ€sta kylboxen i den stora klassen!

Vikt
Volym
22,5 KG.
55 L.
4.8/5

Mobicool MB40 har tvĂ„ kylsystem: en kraftfull kompressorkylare och en termoelektrisk kylenhet. Den senare tar över nĂ€r kylaren ansluts till fordonets 12 V-batteri – och ser till att innehĂ„llet kyls frĂ„n hemmet till campingplatsen! En fantastisk och kostnadseffektiv teknisk lösning för en viktig komfortfunktion. NĂ€r MB40 Ă€r ansluten till 230 V vĂ€xelström körs den i kompressordrift och ger kylning och djupfrysning ner till -15 °C, Ă€ven vid höga omgivningstemperaturer, medan det termoelektriska systemet ligger 20 °C under omgivningstemperaturen.

Upp till 38 L kapacitet kyls effektivt tack vare förstÀrkt isolering och ett gummerat lock med magnetisk stÀngning. LÀgg dÀrtill det robusta stÄlbelagda höljet och ett underhÄllsfritt, helt hermetiskt kylsystem. BÀsta kylboxen i mellanklassen.

Vikt
Volym
20,5 KG.
40 L.
4.9/5

Outwell Deep Cool 28 Àr ett kompressorkylskÄp som anvÀnder samma teknik som ditt kylskÄp hemma. Till skillnad frÄn termoelektriska eller absorptionsskylskÄp Àr temperaturen i kylskÄpet dÀrför termostatiskt reglerad och Àr inte beroende av att den ligger ett visst antal grader under utomhustemperaturen. Kommer med en inbyggd adapter sÄ perfekt för personer som gillar att resa över i Europa. Har möjlighet att fungera pÄ bÄde nÀt- och 12v-alternativet. Perfekt för att ta med sig mat i bilen och sedan koppla den till nÀtet nÀr du vÀl Àr pÄ plats.

Detta Àr en mycket prisvÀrd kylbox som du kan stÀlla in pÄ en temperatur mellan +10 och -20 grader.

Vikt
Volym
13,3 KG.
28 L.
4.9/5

Kompakt design och utmÀrkt prestanda: Tack vare den nya BD Micro-kompressorn Àr TB18 kompakt pÄ utsidan och rymlig pÄ insidan som ett termoelektriskt kylskÄp, men extremt effektiv. BD Micro 1.4F frÄn SECOP Àr en kompressor med integrerad styrelektronik som reglerar hastigheten enligt den temperatur som stÀlls in pÄ termostaten och pÄ insidan av kylskÄpet, förbrukningen reduceras dÀrmed till ett minimum. Den nya TB18 Àr helt spruttillverkad med högkvalitativa komponenter och tack vare sin lÄga vikt och den justerbara axelremmen Àr den sÀrskilt lÀtt att bÀra och transportera överallt.

En grej vi gillar extra mycket med denna kylboxen Àr att den har invÀndiga ledlampor.

Vikt
Volym
8,6 KG.
18 L.

Köpguide [12V Kylbox]

En elektrisk kylbox ger tillgÄng till ytterligare kyl- och frysfunktionalitet nÀr du campar eller Äker pÄ en lÄngresa. Du kan koppla in dessa enheter i uttaget i bilen för att hÄlla det kallt lÀngre, eller bara vÀlja en lÄda med en hyfsad laddning för att hÄlla i timmar Ät gÄngen.

HÀr Àr nÄgra viktiga saker att tÀnka pÄ innan du köper den perfekta 12v kylboxen:

BĂ€rbarhet

Även om du kan anvĂ€nda din frysbox i hemmet som extra förvaring för mat och andra saker som du vill hĂ„lla frĂ€scha, Ă€r det vanligare att anvĂ€nda dessa kylboxar utomhus. Vandrare, campare och personer som tillbringar mycket tid pĂ„ festivaler vill vanligtvis ta med sig sina kylboxar vart de Ă€n gĂ„r. Att hitta en box som Ă€r bĂ€rbar Ă€r viktigt.

Det bÀsta alternativet för dig kanske kommer med ett handtag inbyggt i locket som du kan förlÀnga för att rulla med dig kylboxen nÀr den Àr tung. Du kan ocksÄ leta efter saker som hjul för transport och en utformning som gör det lÀtt att fÄ plats med din kylbox i bilens bagageutrymme.

Funktioner

Den vanligaste funktionen hos en kylbox Àr att den kan kyla din mat och dryck till en viss temperatur eller hÄlla dina föremÄl svala under lÄng tid. Beroende pÄ kylboxens storlek och karaktÀr kan du ocksÄ upptÀcka att du behöver en kylbox som har frysfunktioner för att förhindra att frysta föremÄl tinar upp under resan.

Det blir ocksÄ allt vanligare att en 12v kylbox fungerar som en vÀrmelösning för livsmedel som behöver hÄllas varma pÄ vÀgen. Du kan vÀrma din mat upp till en viss temperatur i dessa kylboxar, men du bör vara försiktig sÄ att du inte försöker laga mat med en av dessa lÄdor. De klarar i allmÀnhet inte av att nÄ de temperaturer som krÀvs för att eliminera alla bakterier som Àr förknippade med hÀlsosam matlagning.

Kapacitet och Extrafunktioner

Slutligen kan den bÀsta kylboxen komma i olika former och storlekar med extra funktioner att utforska. Förutom att kontrollera om din kylbox har tillrÀckligt med utrymme för den mat du behöver mÄste du ocksÄ tÀnka pÄ de extra funktionerna som Àr relevanta för dig. Börja med att titta pÄ kapaciteten för att se hur mÄnga liter mat och dryck som enheten kan rymma samtidigt. Kom ihÄg att tÀnka pÄ hur maten kommer att delas upp i din kylbox för att se till att du fÄr plats med allt.

Medan du tittar, fundera pÄ saker som om du vill att locket ska ha egna mugghÄllare sÄ att du kan förvara dina drycker pÄ din 12v kylbox. Du kanske ocksÄ vill ha en temperaturmÀtare för att kontrollera vÀrmen pÄ din mat eller dina drycker.

Fördelarna med en 12v Kylbox

En av den största fördelen med 12v kylbox Àr att du kan koppla in den i bilens cigarettuttag och andra 12v-uttag och Àven i vanligt eluttag.

Andra fördelar med en 12v kylbox Àr

  • HĂ„ll din mat och dryck sval – Den frĂ€msta anledningen till att folk köper en kylare – oavsett om det Ă€r en 12-volts kylare eller en vanlig kylare – Ă€r för att hĂ„lla maten kall och frĂ€sch tills de Ă€r redo att konsumera den. Detta bidrar ocksĂ„ till att minska risken för matförgiftning
  • VĂ€rm din mat – Vill du inte Ă€ta kall mat? Inga problem. Det finns sĂ€rskilda 12-volts kylboxar som inte bara hĂ„ller maten kall utan Ă€ven vĂ€rmer den nĂ€r behovet uppstĂ„r
  • Ta med dig mat pĂ„ resande fot – Om du vill ta med dig lagrad mat frĂ„n bilen kan du koppla loss den bĂ€rbara kylboxen och ta med dig den. Oroa dig inte för att maten ska förstöras; en batteridriven kylbox kan förseglas sĂ„ att den behĂ„ller sin kalla temperatur i flera timmar Ă€ven efter att du kopplat ur den
  • Ladda telefoner, surfplattor och andra enheter – Det finns vissa 12V kylboxar som Ă€r utrustade med USB-portar. Detta kan vara anvĂ€ndbart om du vill ladda din telefon, bĂ€rbara dator eller surfplatta och samtidigt hĂ„lla dina snacks eller drycker kalla
  • Spara utrymme – Om du har begrĂ€nsat utrymme i bilen kan en mini 12-volts kylbox lĂ€tt fĂ„ plats i ett trĂ„ngt utrymme. Du kan till och med förvara den i benutrymmet mellan fram- och baksĂ€tet i bilen

Stay c00L! //Friluftaren

Back to top button