Mat

Kylbox 12v Test

En kylbox 12v är den perfekta följeslagaren för en lång bilresa eller familjesemester. Välj en som ansluts till bilens 12-voltsuttag så att du kan njuta av kylda livsmedel längre, eller om den ansluts till elnätet i huset kan du till och med använda den som ett extrakylskåp eller förkyla varor före resan.

Friluftskoll har jämfört ett urval av de bästa kylboxarna med 12V anslutning på marknaden ju nu, från stor till mini, och här kommer resultatet!

Läs även våran relaterade artikel: kylväska bäst i test!

Stor
4.9/5
Mellan
Liten
Mini
4.6/5

Bäst i Test 12v Kylbox Stor

Den nya Travel Box TB55A erbjuder det bästa av elektronisk teknik. Energisparfunktion (ECO), turbofunktion (MAX) och elektronisk multifunktionstermostat gör det möjligt att enkelt och ekonomiskt hantera kylboxen genom att kontrollera och minska förbrukningen. Standardelektronikkretsen AC/DC Danfoss-omvandlare möjliggör en DC12-24 Volt eller en AC 115-230 Volt-försörjning. Växlingen mellan likström och växelström sker automatiskt. Tre batteriskyddsnivåer som standard. Denna kylbox har stor kapacitet: den kan även innehålla 1,5 liters flaskor i vertikalt läge.

Bästa kylboxen i den stora klassen!

Vikt: 22,5 KG. Volym: 55 L.

Bäst i Test 12v Kylbox Mellan

Mobicool MB40 har två kylsystem: en kraftfull kompressorkylare och en termoelektrisk kylenhet. Den senare tar över när kylaren ansluts till fordonets 12 V-batteri – och ser till att innehållet kyls från hemmet till campingplatsen! En fantastisk och kostnadseffektiv teknisk lösning för en viktig komfortfunktion. När MB40 är ansluten till 230 V växelström körs den i kompressordrift och ger kylning och djupfrysning ner till -15 °C, även vid höga omgivningstemperaturer, medan det termoelektriska systemet ligger 20 °C under omgivningstemperaturen.

Upp till 38 L kapacitet kyls effektivt tack vare förstärkt isolering och ett gummerat lock med magnetisk stängning. Lägg därtill det robusta stålbelagda höljet och ett underhållsfritt, helt hermetiskt kylsystem. Bästa kylboxen i mellanklassen.

Vikt: 20,5 KG. Kapacitet: 40 L.

Bäst i Test 12v Kylbox Liten

Outwell Deep Chill 29 är ett kompressorkylskåp som använder samma teknik som ditt kylskåp hemma. Till skillnad från termoelektriska eller absorptionsskylskåp är temperaturen i kylskåpet därför termostatiskt reglerad och är inte beroende av att den ligger ett visst antal grader under utomhustemperaturen. Kommer med en inbyggd adapter så perfekt för personer som gillar att resa över i Europa. Har möjlighet att fungera på både nät- och 12v-alternativet. Perfekt för att ta med sig mat i bilen och sedan koppla den till nätet när du väl är på plats.

Detta är en mycket prisvärd kylbox som du kan ställa in på en temperatur mellan +10 och -20 grader.

Vikt: 13,3 KG. Volym: 29 L.

Bäst i Test 12v Kylbox Mini

Kompakt design och utmärkt prestanda: Tack vare den nya BD Micro-kompressorn är TB18 kompakt på utsidan och rymlig på insidan som ett termoelektriskt kylskåp, men extremt effektiv. BD Micro 1.4F från SECOP är en kompressor med integrerad styrelektronik som reglerar hastigheten enligt den temperatur som ställs in på termostaten och på insidan av kylskåpet, förbrukningen reduceras därmed till ett minimum. Den nya TB18 är helt spruttillverkad med högkvalitativa komponenter och tack vare sin låga vikt och den justerbara axelremmen är den särskilt lätt att bära och transportera överallt.

En grej vi gillar extra mycket med denna kylboxen är att den har invändiga ledlampor.

Vikt: 8,6 KG. Volym: 18 L.

Fördelarna med en 12v Kylbox

En av den största fördelen med 12v kylbox är att du kan koppla in den i bilens cigarettuttag och andra 12v-uttag och även i vanligt eluttag.

Andra fördelar med en 12v kylbox är

  • Håll din mat och dryck sval – Den främsta anledningen till att folk köper en kylare – oavsett om det är en 12-volts kylare eller en vanlig kylare – är för att hålla maten kall och fräsch tills de är redo att konsumera den. Detta bidrar också till att minska risken för matförgiftning.
  • Värm din mat – Vill du inte äta kall mat? Inga problem. Det finns särskilda 12-volts kylboxar som inte bara håller maten kall utan även värmer den när behovet uppstår.
  • Ta med dig mat på resande fot – Om du vill ta med dig lagrad mat från bilen kan du koppla loss den bärbara kylboxen och ta med dig den. Oroa dig inte för att maten ska förstöras; en batteridriven kylbox kan förseglas så att den behåller sin kalla temperatur i flera timmar även efter att du kopplat ur den.
  • Ladda telefoner, surfplattor och andra enheter – Det finns vissa 12V kylboxar som är utrustade med USB-portar. Detta kan vara användbart om du vill ladda din telefon, bärbara dator eller surfplatta och samtidigt hålla dina snacks eller drycker kalla.
  • Spara utrymme – Om du har begränsat utrymme i bilen kan en mini 12-volts kylbox lätt få plats i ett trångt utrymme. Du kan till och med förvara den i benutrymmet mellan fram- och baksätet i bilen.
Back to top button