Mat

Kylbox 12v Test [2023]

En riktigt bra elektrisk kylbox är den perfekta följeslagaren för en lång bilresa eller familjesemester och kan hjälpa till att hålla dina snacks fräscha och dina drycker svala. Välj en som ansluts till bilens 12-voltsuttag så att du kan njuta av kylda livsmedel längre, eller om den ansluts till elnätet i huset kan du till och med använda den som ett överflödskylskåp eller förkyla varor före resan.

Vi har granskat ett urval av de bästa kylboxarna 12V på marknaden ju nu och här kommer resultatet!

<<Läs även våran relaterade artikel: kylväska bäst i test!>>

Stor

55 Liter

4.9/5
Mellan
40 Liter
4.8/5
Liten
28 Liter
4.9/5
Mini
 18 Liter
4.9/5

Bäst i Test 12v Kylbox Stor

Den nya Travel Box TB55A erbjuder det bästa av elektronisk teknik. Energisparfunktion (ECO), turbofunktion (MAX) och elektronisk multifunktionstermostat gör det möjligt att enkelt och ekonomiskt hantera kylboxen genom att kontrollera och minska förbrukningen. Standardelektronikkretsen AC/DC Danfoss-omvandlare möjliggör en DC12-24 Volt eller en AC 115-230 Volt-försörjning. Växlingen mellan likström och växelström sker automatiskt. Tre batteriskyddsnivåer som standard. Denna kylbox har stor kapacitet: den kan även innehålla 1,5 liters flaskor i vertikalt läge.

Bästa kylboxen i den stora klassen!

Vikt: 22,5 KG. Volym: 55 L.

Bäst i Test 12v Kylbox Mellan

Mobicool MB40 har två kylsystem: en kraftfull kompressorkylare och en termoelektrisk kylenhet. Den senare tar över när kylaren ansluts till fordonets 12 V-batteri – och ser till att innehållet kyls från hemmet till campingplatsen! En fantastisk och kostnadseffektiv teknisk lösning för en viktig komfortfunktion. När MB40 är ansluten till 230 V växelström körs den i kompressordrift och ger kylning och djupfrysning ner till -15 °C, även vid höga omgivningstemperaturer, medan det termoelektriska systemet ligger 20 °C under omgivningstemperaturen.

Upp till 38 L kapacitet kyls effektivt tack vare förstärkt isolering och ett gummerat lock med magnetisk stängning. Lägg därtill det robusta stålbelagda höljet och ett underhållsfritt, helt hermetiskt kylsystem. Bästa kylboxen i mellanklassen.

Vikt: 20,5 KG. Kapacitet: 40 L.

Bäst i Test 12v Kylbox Liten

Outwell Deep Cool 28 är ett kompressorkylskåp som använder samma teknik som ditt kylskåp hemma. Till skillnad från termoelektriska eller absorptionsskylskåp är temperaturen i kylskåpet därför termostatiskt reglerad och är inte beroende av att den ligger ett visst antal grader under utomhustemperaturen. Kommer med en inbyggd adapter så perfekt för personer som gillar att resa över i Europa. Har möjlighet att fungera på både nät- och 12v-alternativet. Perfekt för att ta med sig mat i bilen och sedan koppla den till nätet när du väl är på plats.

Detta är en mycket prisvärd kylbox som du kan ställa in på en temperatur mellan +10 och -20 grader.

Vikt: 13,3 KG. Volym: 28 L.

Bäst i Test 12v Kylbox Mini

Kompakt design och utmärkt prestanda: Tack vare den nya BD Micro-kompressorn är TB18 kompakt på utsidan och rymlig på insidan som ett termoelektriskt kylskåp, men extremt effektiv. BD Micro 1.4F från SECOP är en kompressor med integrerad styrelektronik som reglerar hastigheten enligt den temperatur som ställs in på termostaten och på insidan av kylskåpet, förbrukningen reduceras därmed till ett minimum. Den nya TB18 är helt spruttillverkad med högkvalitativa komponenter och tack vare sin låga vikt och den justerbara axelremmen är den särskilt lätt att bära och transportera överallt.

En grej vi gillar extra mycket med denna kylboxen är att den har invändiga ledlampor.

Vikt: 8,6 KG. Volym: 18 L.

Köpguide [12V Kylbox]

En elektrisk kylbox ger tillgång till ytterligare kyl- och frysfunktionalitet när du campar eller åker på en långresa. Du kan koppla in dessa enheter i uttaget i bilen för att hålla det kallt längre, eller bara välja en låda med en hyfsad laddning för att hålla i timmar åt gången.

Här är några viktiga saker att tänka på innan du köper den perfekta 12v kylboxen:

Bärbarhet

Även om du kan använda din frysbox i hemmet som extra förvaring för mat och andra saker som du vill hålla fräscha, är det vanligare att använda dessa kylboxar utomhus. Vandrare, campare och personer som tillbringar mycket tid på festivaler vill vanligtvis ta med sig sina kylboxar vart de än går. Att hitta en box som är bärbar är viktigt.

Det bästa alternativet för dig kanske kommer med ett handtag inbyggt i locket som du kan förlänga för att rulla med dig kylboxen när den är tung. Du kan också leta efter saker som hjul för transport och en utformning som gör det lätt att få plats med din kylbox i bilens bagageutrymme.

Funktioner

Den vanligaste funktionen hos en kylbox är att den kan kyla din mat och dryck till en viss temperatur eller hålla dina föremål svala under lång tid. Beroende på kylboxens storlek och karaktär kan du också upptäcka att du behöver en kylbox som har frysfunktioner för att förhindra att frysta föremål tinar upp under resan.

Det blir också allt vanligare att en 12v kylbox fungerar som en värmelösning för livsmedel som behöver hållas varma på vägen. Du kan värma din mat upp till en viss temperatur i dessa kylboxar, men du bör vara försiktig så att du inte försöker laga mat med en av dessa lådor. De klarar i allmänhet inte av att nå de temperaturer som krävs för att eliminera alla bakterier som är förknippade med hälsosam matlagning.

Kapacitet och Extrafunktioner

Slutligen kan den bästa kylboxen komma i olika former och storlekar med extra funktioner att utforska. Förutom att kontrollera om din kylbox har tillräckligt med utrymme för den mat du behöver måste du också tänka på de extra funktionerna som är relevanta för dig. Börja med att titta på kapaciteten för att se hur många liter mat och dryck som enheten kan rymma samtidigt. Kom ihåg att tänka på hur maten kommer att delas upp i din kylbox för att se till att du får plats med allt.

Medan du tittar, fundera på saker som om du vill att locket ska ha egna mugghållare så att du kan förvara dina drycker på din 12v kylbox. Du kanske också vill ha en temperaturmätare för att kontrollera värmen på din mat eller dina drycker.

Fördelarna med en 12v Kylbox

En av den största fördelen med 12v kylbox är att du kan koppla in den i bilens cigarettuttag och andra 12v-uttag och även i vanligt eluttag.

Andra fördelar med en 12v kylbox är

  • Håll din mat och dryck sval – Den främsta anledningen till att folk köper en kylare – oavsett om det är en 12-volts kylare eller en vanlig kylare – är för att hålla maten kall och fräsch tills de är redo att konsumera den. Detta bidrar också till att minska risken för matförgiftning
  • Värm din mat – Vill du inte äta kall mat? Inga problem. Det finns särskilda 12-volts kylboxar som inte bara håller maten kall utan även värmer den när behovet uppstår
  • Ta med dig mat på resande fot – Om du vill ta med dig lagrad mat från bilen kan du koppla loss den bärbara kylboxen och ta med dig den. Oroa dig inte för att maten ska förstöras; en batteridriven kylbox kan förseglas så att den behåller sin kalla temperatur i flera timmar även efter att du kopplat ur den
  • Ladda telefoner, surfplattor och andra enheter – Det finns vissa 12V kylboxar som är utrustade med USB-portar. Detta kan vara användbart om du vill ladda din telefon, bärbara dator eller surfplatta och samtidigt hålla dina snacks eller drycker kalla
  • Spara utrymme – Om du har begränsat utrymme i bilen kan en mini 12-volts kylbox lätt få plats i ett trångt utrymme. Du kan till och med förvara den i benutrymmet mellan fram- och baksätet i bilen

Stay c00L! //Friluftaren

Back to top button