Mat

Pumptermos BĂ€st i Test [2022]

PĂ„ större tillstĂ€llningar kan det tyckas vara viktigt att du ska ha kaffe eller te förberett för dina gĂ€ster. DĂ„ skulle du ju lika gĂ€rna kunna passa pĂ„ att köpa en pumptermos nĂ€r vi Ă€ndĂ„ fixat en rĂ€tt hyfsad artikel om detta för din skull
?

En underskattad hemlighet vi kan dela med oss av pÄ rak arm Àr att du Àven kan hÄlla drycken kall i en riktigt bra pumptermos(!). Endast din fantasi sÀtter grÀnserna pÄ vilket sÀtt du kan anvÀnda denna delikata information.


NÄvÀl, den bÀsta pumptermosen pÄ marknaden Àr:

BĂ€st i Test
HÄller vÀrmen!
4.7/5
Premium
Dyr men grym!
4.6/5
PrisvÀrd

Bra pris!

4.2/5
Budget
 Billig men bra!
3.5/5

Köpguide för Pumptermos

Det Àr ingen altartavla, utan bara en helt vanlig pumptermos. TÀnk dig en vanlig termos, fast med en pump pÄ. UngefÀr exakt precis sÄ fungerar denna mackapÀr. Det visste du sÀkert redan.

Den stora frÄgan Àr om du visste att:

  • Termosen uppfanns 1892 av Sir James Dewar, en vetenskapsman vid Oxfords universitet, men tillverkades inte för kommersiellt bruk förrĂ€n 1904, dĂ„ tvĂ„ tyska glasblĂ„sare bildade Thermos GmbH. De anordnade en tĂ€vling om namnet pĂ„ vakuumflaskan och en pajsare frĂ„n MĂŒnchen föreslog “Thermos”, som kom frĂ„n det grekiska ordet “Therme” som betyder “het”.
  • Thermos vakuumflaska var en mycket eftertraktad produkt som togs med pĂ„ mĂ„nga kĂ€nda expeditioner, bland annat: Löjtnant E.H. Schackeltons resa till Sydpolen, löjtnant Robert E. Pearys resa till Arktis, överste Roosevelts expedition till Mombasa och in i hjĂ€rtat av afrikanska Kongo med Richard Harding Davis. Det blev till och med luftburet nĂ€r bröderna Wright tog upp det i sitt flygplan och greve Zepplin tog upp det i sin luftballong.
  • Thermos vakuumflaska fick ett tekniskt genombrott 1911 nĂ€r Thermos Limited i England tillverkade den första maskintillverkade glasflaskan. I och med tillverkningen av maskintillverkade glasflaskan ökade Thermos-produkternas popularitet enormt. EfterfrĂ„gan ökade sĂ„ mycket att det amerikanska Thermos Bottle Company 1910 flyttade frĂ„n Brooklyn, New York till Manhattan för att tredubbla produktionen och flyttade sedan 1912 till Norwich, CT för att öka produktionen ytterligare.
  • NĂ€r andra vĂ€rldskriget bröt ut i Europa 1939 övergick praktiskt taget hela Thermos Limiteds kapacitet i England till att tillgodose krigsbehoven hos de brittiska militĂ€rstyrkorna. Varje gĂ„ng ett tusental bombplan gick ut pĂ„ en rĂ€d, följde 10 000-12 000 Thermos vakuumflaskor med dem. Samtidigt spelade det amerikanska Thermos Bottle Company i USA en viktig roll i kriget. Mer Ă€n 98 % av företagets produktion var avsedd för militĂ€rt bruk och laboratorier för atomenergi. NĂ€r kriget tog slut 1945 omvandlades Thermos-fabrikerna till civila och fredliga anvĂ€ndningsomrĂ„den. EfterfrĂ„gan var sĂ„ stor att fabriken i Norwich, som arbetade med full kapacitet, endast kunde producera standardartiklar.
  • År 1957, 50 Ă„r efter att företaget startat i USA, Storbritannien och Kanada, var vakuumflaskan av mĂ€rket Thermos nĂ€stan allmĂ€nt kĂ€nd för anvĂ€ndning med mat och dryck. Men den visade sig ocksĂ„ vara anvĂ€ndbar inom vetenskap, medicin och industri. Den hade anvĂ€nts i olika instrument som mĂ€tte elektrisk effekt, stigningshastighet i flygplan, upptĂ€ckt av oljeavlagringar och vĂ€derregistrering. Den hade ocksĂ„ anvĂ€nts för att transportera sĂ€llsynta tropiska fiskar och för att bevara och transportera blodplasma.
  • År 1971 exporterades mer Ă€n 50 % av Thermos Limited i England till över 100 olika företag. Företaget tilldelades drottningens industripris för dessa exportframgĂ„ngar. En viktig produkt som lanserades 1985 var Coffee Butler, en vakuumisolerad glaskaraff. Produkten blev en enorm framgĂ„ng och blev en av de frĂ€msta hushĂ„llsprodukterna i Nordamerika 1985.
  • I augusti 1989 förvĂ€rvades Thermos verksamhetsbolag i USA, Storbritannien, Kanada och Australien av Nippon Sanso K.K. i Tokyo, Japan. Företaget sysslade frĂ€mst med att bygga och driva gasseparationsanlĂ€ggningar, men hade nyligen etablerat sig inom konsumentproduktbranschen, bland annat med vĂ€rldens första vakuumflaska i rostfritt stĂ„l som företaget utvecklade 1978. FörvĂ€rvet av Thermos gav Nippon Sanso ett mycket erkĂ€nt varumĂ€rke som Ă€r registrerat i över 100 lĂ€nder och en stark distribution i mĂ„nga lĂ€nder, dĂ€ribland USA, Storbritannien, Kanada, Australien och flera utvecklade marknader i Latinamerika, Afrika och Sydostasien.
  • År 1996 sĂ„ldes de brittiska kontoren och tillverkningsanlĂ€ggningen i Brentwood för att byggas om till en Sainsbury-supermarket. En ny anlĂ€ggning pĂ„ 140 000 kvadratmeter byggdes i Thetford, i anslutning till glasfabriken, för tillverkning av plast- och metallbehĂ„llare och montering av Thermos-produkter. Kontoren flyttades till Brentwood. 1997 stĂ€ngde Thermos sin grilltillverkning i Freeport och sĂ„lde tillgĂ„ngarna till Char-Broil Division of W.C. Bradley Co. i Columbus, GA.
    I och med försÀljningen av grillverksamheten meddelade Thermos att man skulle fokusera pÄ sin historiska kÀrnverksamhet: bÀrbara isolerade mat- och dryckesbehÄllare. De viktigaste produktlinjerna under 1997 var Thermos och Thermos Nissan vakuumburkar av stÄl, vakuumburkar av glas, skumisolerade resebÀgare, skumisolerade hÄrda och mjuka kylboxar och kannor samt licensierade lunchpaket för barn. Under 1997 började Thermos ocksÄ marknadsföra sina isolerade produkter till livsmedelsindustrin.
Se Àven
Close
Back to top button