Elektronik

Viltkamera Test – BĂ€sta Åtelkameran [2024]

Viltkameror Àr ocksÄ kÀnda som Ätelkameror och Àr ett av de bÀsta verktygen och tillbehören för alla djurintresserade. De anvÀnds Àven före, under och efter jaktsÀsongen.

En bra viltkamera har flera fördelar och kan anvÀndas för att samla in anvÀndbar information om olika djurs vanor, inklusive vad de Àr bytesdjur pÄ, hur de jagar och deras andra aktiviteter. De har förmÄgan att fÄnga kristallklara bilder av djur pÄ sprÄng.

Vilken Àr dÄ den bÀsta Ätelkameran? LÀs vÄrat bÀst i test nedan och fÄ svaren

BĂ€st i test Åtelkamera

4.8/5

Bolyguard MG984G MMS 36MP Àr av mycket hög kvalitet och Àr Bolyguards flaggskepp bland Ätelkameror och bÀst i test.

Bolyguard MG984G Àr en uppgraderad version av Bolyguard MG983G och det perfekta verktyget för spaning, jakt, och för att ta bilder av djur som annars Àr svÄra att se. Den har ett ultravidvinkelobjektiv pÄ 60 grader med en 36 megapixelsensor som ger högkvalitativa videofilmer bÄde dag och natt samt detaljerade bilder av djur pÄ lÄnga avstÄnd, upp till 30 meter. LÀgg till otroliga funktioner som laserfokus och time lapse, vilket innebÀr att att man stÀller in kameran pÄ att ta bilder vid angivna tidsintervall. Du kan till och med spela upp egeninspelade locklÀten. Denna viltkamera Àr ocksÄ en av de första som gör det möjligt att koppla upp till 4G nÀtet och har ocksÄ menyer pÄ svenska och lÄng rÀckvidd med 1080HD video. Infrarött ljus gör att varken djur eller mÀnniskor kan uppfatta belysningen frÄn denna kamera. Inte konstigt att denna kameran blev bÀst i test.

GÄr att styra med bÄde app och med sms kommandon med tvÄvÀgskommunikation. Du kan skicka filmerna pÄ bÄde MMS och som e post till din e postadress.

UtlÄtande

BÀst funktioner av de olika Ätelkameror vi testat dÀrför vinner denna bÀst i test!

Mest PrisvĂ€rda Åtelkameran

3.9/5

Batteritiden pĂ„ 24 timmar ger mer Ă€n en dags videoanvĂ€ndning. Boly Guard 584 MP Ă€r bra för dem som vill skapa högkvalitativa videor utan att behöva byta batterier varje natt. Med den hĂ€r vandringskameran kan du se till att ingen kommer att kunna ta sig in pĂ„ din egendom och gĂ„ oupptĂ€ckt, allt tack vare 1080p-videosensorn med WBO-teknik (Wide Dynamic Range) – dessutom kan du vĂ€lja mellan tre detektionslĂ€gen; Game, Continuous Video Recording eller Motion Detection Mode.

Boly Guard 584 MP Àr en uppgraderad modell av den ursprungliga BG583-24m och har högre upplösning pÄ 24 MP, fler sensorer och bÀttre kvalitet överlag. Levereras med en 2 i 1 högupplöst full HD-skÀrm som kan anslutas till alla typer av tv-kablar.

En bra funktion Àr att Boly Guard BG584 MP skickar bilder direkt till din mobiltelefon eller e post antigen via MMS eller som datafil via GPRS.

Sensorn kan tĂ€cka upp till 110 graders avstĂ„nd samtidigt som den fĂ„ngar bilder dag och natt. LCD-skĂ€rmen visar exakt vad Ă„telkameran ser genom infraröda bildfunktioner – hela tiden utan avbrott.

UtlÄtande

Boly Guard 584 MP har mÄnga av funktionerna som testvinnaren har till ett billigare pris, och vinner dÀrför trofén som den mest prisvÀrda Ätelkameran pÄ marknaden!

BĂ€st i Test Utmanare

4.5/5

Albecom Game Camera Ă€r inte en traditionell viltkamera. MG883x-MMS Ă€r en produkt som vi kallar “fjĂ€rrvĂ€nnen”. StĂ€ll upp den framför dig och anvĂ€nd den som en levande avatar som sĂ€nder ut vad som hĂ€nder pĂ„ andra sidan i en viss situation pĂ„ distans, hela tiden med en integrerad panoramavy som fĂ„ngar allt Ă„t dig.

Detta Àr bÄde en Ätelkamera för jakt och övervakningskamera med ir led som kan anvÀndas till övervakning av din villa, sommarstuga eller ditt garage eller företag.  Kameran skickar bilder direkt till din mobil eller dator via 3G. Du kan skicka via e post, SMS, MMS funktion, SMTP, GPRS och SURF.

Game Camera MG883x-MMS-GPRS-14MP-APP+16GB SD tar bilder som Àr mycket detaljerade pÄ upp till 30 m, och har ett vidvinkelobjektiv pÄ 60 grader och kan spela in bÄde ljud och bild.

UtlÄtande

Denna Ätelkamera Àr i stort sett lika bra som testvinnaren men nÄdde inte riktigt Ànda fram!

BĂ€sta Åtelkamera Budget

3.6/5

Scout Guard 520 Àr en extremt liten spaningskamera och beskrivs som den minsta spaningskameran pÄ marknaden.  Den anvÀnder endast 4 AAbatterier internt.

Scout Guard utlöses av rörelse för mÀnniskor eller djur, övervakas av en mycket kÀnslig infraröd rörelsesensor och tar sedan automatiskt bilder av hög kvalitet pÄ 5MP, 10MP och 16MP med ir belysning.

Scout Guard gÄr att stÀlla in sÄ du tar bilder och kan Àven filma i 720HD-kvalitet med ljudupptagning. SD kort medföljer ej.

Om du ska köpa en viltkamera men inte vill vÀnda ut och in pÄ plÄnboken Àr Scout Guard 520 bÀst. 

UtlÄtande

PÄ grund av sitt bra lÄga pris vinner Scout Guard 520 titeln som Ärets bÀsta budget Ätelkamera.

Detta Ska du TĂ€nka pĂ„ Innan du Köper en Åtelkamera

FÀltkameror anvÀndes pÄ 1930-talet för att fotografera vilda djur i deras naturliga miljöer. Kamerorna hade inga rörliga delar, vilket eliminerade risken för att djuren skulle bli skrÀmda. Kamerorna mÄste ocksÄ vara bÀrbara eftersom de ofta anvÀndes i fÀlt. Kamerans vikt var ocksÄ viktig, eftersom kameran mÄste vara tillrÀckligt liten och lÀtt för att en person skulle kunna bÀra den under en vandring i skogen.

I slutÀndan blev fÀltkameran en kortlivad modefluga och ersattes av kameror med rullfilm, som var lÀttare att ladda och anvÀnda.

Du kan anvÀnda en viltkamera för alla typer av fotografering, jakt, action- eller familjefoton. I dag, med tillkomsten av smartphones, tenderar mÀnniskor att anvÀnda sina telefoner för att fotografera. Men telefonerna har sina begrÀnsningar och kan vara besvÀrliga att anvÀnda i vissa situationer, till exempel nÀr du försöker fÄnga ett objekt i rörelse eller ett foto av dig sjÀlv och en grupp vÀnner. De kan ocksÄ vara svÄra att fokusera pÄ, sÀrskilt om du försöker ta en bild av nÄgot pÄ avstÄnd. För sÄdana tillfÀllen Àr en Ätelkamera det perfekta valet.

Med tanke pÄ den tekniska utvecklingen Àr det nu möjligt att köpa Ätelkameror med externa LCD-skÀrmar med förlÀngd batteritid. De kan mycket vÀl Àven vara ett anvÀndbart verktyg för en jÀgare eftersom de hjÀlper dem att uppfylla sina specifika behov och krav.

De kommer med vÀrmesensorteknik, och fÄ kameror kan rotera 360 grader beroende pÄ den vÀrme som djuren genererar. Till skillnad frÄn de gamla modellerna frÄn 80- och 90-talet som endast erbjöd 35 mm-filmfunktioner finns möjlighet att ha olika typer, storlekar och filmstorlekskonfigurationer.

Under de kommande raderna kommer vi att titta pÄ nÄgra mÀrken och modeller av Ätelkameror för att kunna fatta ett vÀlgrundat och korrekt beslut.

SĂ„ Fungerar en Viltkamera

NÀr du vet vad de har för syfte och funktioner som skiljer Ätelkameror (viltkameror) frÄn andra vanliga kameror pÄ marknaden, Àr nÀsta sak du behöver veta hur de fungerar effektivt.

Viltkameran bestÄr av mÄnga olika delar som kommer tillsammans med olika funktioner som gör upplevelsen av att fÄnga djuren i deras naturliga miljö bekvÀm och utmÀrkt.

Detekteringskretsar

Detekteringskretsar i Ätelkameran Àr de som ansvarar för att upptÀcka djuren och deras rörelser. Dessa kretsar utlöses av detekterad vÀrme och rörelse, som levande varelser som djur Àr kÀnda för att ha.

Detektionszonen Àr den spÀnnvidd av plats eller omrÄde dÀr kameran kan upptÀcka vÀrme och rörelse och utlösa ett foto eller en video. NÀr det gÀller den hÀr frÄgan kan du kontrollera en kamerans detektionsomrÄde och detektionszon genom dess funktioner. Vissa kameror tar bilder bÀttre Àn videor.

Samtidigt Àr utlösningstid den hastighet med vilken din kamera kan ta bilderna efter att rörelse och vÀrme har registrerats eller upptÀckts av kameran. Utlösningshastigheten kommer vanligtvis i en brÄkdel av en sekund, vilket gör att plötsliga och snabba rörelser kan fÄngas pÄ bild. Utlösningstiden Àr alltid paralell till ÄterhÀmtningstiden- vilket Àr den tid det tar för en kamera att lagra de tagna bilderna.

PÄ det hela taget innebÀr en snabbare utlösningstid och ÄterhÀmtningstid nÄgot bra för anvÀndarna, eftersom det kan maximera kamerans funktion nÀr det gÀller att kameran tar bilder och videor av djur med din kamera.

Batteriet

Batterier Ă€r ocksĂ„ en av viltkamerans mest avgörande delar eftersom det Ă€r dessa som ger liv Ă„t din kamera – och upprĂ€tthĂ„ller den. MĂ„nga kameror innehĂ„ller uppladdningsbara batterier, medan vissa krĂ€ver att anvĂ€ndaren köper en separat uppsĂ€ttning batterier för att en kamera ska fungera.

Förutom storleken pÄ batterierna innebÀr bedömningen av batterierna att ta reda pÄ hur lÀnge batterierna kommer att hjÀlpa din kamera att fungera och upprÀtthÄlla den. För det mesta drivs vandringskameror med fyra till Ätta stycken AA-batterier, vilket enligt mÄnga tillverkare kan lÄta en kamera stÄ och fungera i naturen i ungefÀr ett Är.

Skötsel av Ätelkameran

NÀr du har köpt den viltkamera du har velat ha Àr det ocksÄ bra att veta hur du ska hantera och förvara dem pÄ rÀtt sÀtt sÄ att du kan anvÀnda dem under en lÀngre tid.

Om du vill anvÀnda Ätelkameran under lÄng tid ska du se till att Àven förvara lÄdan pÄ rÀtt sÀtt. LÄdan kommer att vara anvÀndbar eftersom du kan lÀgga tillbaka din anvÀnda kamera i lÄdan för att förvara den tills nÀsta gÄng du vill eller mÄste anvÀnda den igen.

Genom att förvara din Ätelkamera i lÄdan innebÀr det ocksÄ att du mÄste ha en bubbelförpackning med dig. Detta kommer att minska kamerans möjlighet att bli allvarligt förstörd om den faller frÄn platsen dÀr du har förvarat den.

NÀr du förvarar den redan förpackade Ätelkameran ska du se till att den förvaras pÄ ett svalt och torrt stÀlle. Se dessutom till att den förvaras pÄ en plats dÀr kamerans risk att falla minimeras. PÄ sÄ sÀtt kan man se till att kameran förblir i sin optimala form och att den Àr avskild frÄn alla instanser som kan förstöra den.

Dessutom kan du vara sÀker pÄ att du hanterar och tar hand om din Ätelkamera pÄ rÀtt sÀtt nÀr du stÀller in den pÄ rÀtt sÀtt. Förutom de tidigare givna tipsen rekommenderas det ocksÄ att du stÀller upp din Ätelkamera nÄgonstans lÄngt frÄn platser dÀr vatten kan rinna eller störa.

Även om Ă„telkameror oftast Ă€r vattentĂ€ta bör du undvika vatten för att bevara objektivets och fodralets kvalitet.

Aktuella trenderna för Ätelkameror

Som tidigare nÀmnts Àr det vanligast att de vanligaste funktionerna för Ätelkameror eller viltkameror gör att de smÀlter in i sin omgivning. I sin storlek kan dessa kameror greppas av en hel hand och blir tunga pÄ grund av de mÄnga batterier du behöver för att driva kameran under lÄng tid.

Olika Ätelkameror pÄ marknaden konkurrerar nÀr det gÀller upplösning och megapixel och HD kvalitet. Vanligtvis finns megapixlar i 8 MP eller 12 MP, medan de nyaste modellerna stoltserar med bilder med 16 MP eller 34 MP.

Utöver megapixlarna Àr kameror med hög upplösning en trend pÄ viltkameramarknaden. Ju högre upplösning, desto mer lockande Àr den för köparna eftersom den ger dem en tydligare bild av de landskap de vill fÄnga. MMS kamera och MMS funktion, IR belysning, IR led, infrarött ljus, e post, SD kort (antalet bilder som fÄr plats) Àr bland annat viktiga funktioner att beakta, likasÄ om du behöver anvÀnda kameran att koppla upp till 4g nÀtet. Vissa kameror klarar bara 3G. Om man behöver anvÀnda kameran för jakt eller behöver kameran för övervakningssyfte, det finns mÄnga frÄgor och svar att beakta.

Du som Àr intresserad av jakt bör ocksÄ spana ocksÄ in vÄrat test om bÀst tubkikare!

Back to top button