Elektronik

Thermacell Test [2023]

Vill du njuta av naturen utan att bli störd av insekter, mygg och knott?

Lösningen stavas Thermacell! En Thermacell är en liten bärbar apparat, som avger en luktfri insektsavvisande ånga i luften som håller myggen borta, och skapar en skyddszon cirka 20 m i kvadrat kring apparaten.

Alla myggskydd från Thermacell har samma goda effekt, men det finns flera modeller för olika användningsområden.

Vi har granskat ett urval av sveriges bästa Thermacell apparater för att du ska kunna hitta den Thermacell som passar just dig!

Ifall du är ute efter ett brutalare myggskydd som inte är bärbart ska du läsa våran artikel om bäst myggskydd!

Bäst i Test
4.9/5
Prisvärd
4.4/5
Mini

Thermacell Bäst i Test

Myggens stora skräck Thermacell MR450 stöter effektivt bort mygg och knott genom att skapa en 20 m kvm skyddszon.

Den här lilla bra robusta enheten kan tas med praktiskt taget var som helst för att avvärja besvärliga mygg och stoppa dem innan de kan bita eller besvära dig. Idealisk för att avvisa mygg från bakgården men även ute på dina äventyr i vildmarken.

MR450 innehåller några unika funktioner som gör den till den mest avancerade bärbara myggskydd hittills.

De tillagda funktionerna inkluderar:

 • Gummiarmerad
 • ZoneCheck
 • Bältesklämma
 • Tyst tändning
 • Omarbetad grill och strömbrytare
 • Förbättrad ergonomi
 • Monteringssystem för tillbehör

(ZoneCheck ger en visuell indikation när en skyddszon har skapats.)

 • Bärbar och lätt portabelt myggskydd.
 • Ingen spray och ingen röra. Doftfri och DEET-fri.
 • Ingen öppen låga, inga rökiga ljus.

En bra grej är att hölster finns även att köpa också som tillbehör om du vill ut på lite större äventyr!

Denna myggfångare får högsta betyg av oss och stöter bort mygg och knott på bästa sätt och är bäst i test!

Bästa Thermacell Budget

Thermacell MR300 är en bärbar och lätt myggfångare och stöter effektivt bort mygg direkt genom att skapa en skyddszon på 20 meter (kvm).

MR300 Repeller kan tas med praktiskt taget var som helst utomhus för att avvärja besvärliga mygg och stoppa dem innan de kan bita eller besvära dig. Thermacell MR300 är en nyare version av MR150 och har några nya och förbättrade funktioner jämfört med tidigare modeller.

De nya funktionerna är bland annat:

 • Tyst tändning
 • Omarbetad grill och strömbrytare
 • Förbättrad ergonomi
 • Monteringssystem för tillbehör

Perfekt myggskydd från bakgården till det fria.

Ingen spray och ingen röra. Doftfri och DEET-fri.

Ingen öppen låga, inga rökiga ljus.

En bra grej är att även hölster finns att köpa också som tillbehör om du vill ut på lite längre äventyr!

Bäst Thermacell för Verandan

Halo Mini är en lite elegantare myggfångare som passar bra på balkongen, altanen och trädgården som på restaurangen eller caféet.

Detta myggskyddet fungerar lika bra och ska hålla mygg borta 20 m i kvadrat omkring apparaten, med 96% skydd.

Thermacell Halo Mini är endast 8 cm bred och 16 cm hög.

Myggfångaren kommer med en ask som innehåller 3 mattor med myggmedel och en gaspatron.

Thermacell Halo Mini drivs av gaspatroner men till skillnad från den portabla modellen kan Halo Mini laddas med fyra patroner samtidigt. Varje patron har 12 timmars verkan och med fyra patroner ger Halo Mini totalt upp till 48 timmars skydd. Varje matta fungerar i 4 timmar och du kan när som helst stänga av myggskyddet för att spara på både matta och gaspatron.

Även detta myggskyddet får höga betyg från oss och fungerar utmärkt i sveriges klimat.

Värt Att Tänka på innan Du Köper en Termacell

Thermacell är en uppfinning med 20 år på nacken. Trots sin relativt unga ålder har Thermacell en imponerande erfarenhet av att skapa effektiva och populära myggskydd.

Thermacells myggskydd skapades ursprungligen för campare, vandrare, backpackers, bergsklättrare och andra utomhussportare. Med tiden började Thermacell tillverka produkter för hemmabruk.

Fungerar Thermacell myggskydd?

Ja, det gör dom! Thermacells myggfångare fungerar bäst när den är orörlig eller står stilla. Så länge du håller dig inom den 20kvm omkretsen runt enheten, som kallas Thermacells radiezon.

Inom denna skyddszon är du helt fri från myggbett.

Det finns dock några invändningar:

 • Om du är på vandrande fot kommer molnet av myggavvisande medel som den släpper ut att lämnas kvar och kommer inte att ge något skydd framför dig.
 • Myggfångaren är inte heller lika effektiv när det blåser ute, eftersom vinden blåser runt ångorna.

När det blåser placerar du myggfångaren i vindriktningen eller runt omkring dig om vinden skulle vända. Det ger dig en viss myggkontroll så länge vinden inte blåser för hårt.

Hur fungerar Thermacells myggfångare?

Den aktiva ingrediensen i Thermacells är alletrin, en pyretrin som kommer från krysantemumblommor. Alletrin verkar genom att paralysera insekterna, vilket i slutändan dödar dem.

Thermacells myggbekämpare är bärbara, vilket innebär att de är sladdlösa. En butanbehållare genererar värme. Butanpatronen är helt innesluten i den sladdlösa apparaten, vilket förhindrar punktering eller oavsiktlig frigörelse från anslutningen.

Lyckligtvis finns det ingen öppen låga att oroa sig för. Du kommer inte att sätta eld på något och det är säkert att använda den i närheten av tyger, möbler och kläder.

Den inre lågan värmer upp en metallplatta. Metallplattan värmer i sin tur upp de repellerande mattor som du lägger över den. Det finns ett litet galler som håller mattan på plats.

Varje matta är kraftigt impregnerad med alletrin. När mattan värms upp släpper den ut alletrinångor i luften.

Olika Typer av Thermacell

Det finns flera olika typer av Thermacell-avvisare. De flesta drivs av bränsle, men en drivs av batterier:

 • Det batteridrivna alternativet är Radius Zone myggfångare
 • De bränsledrivna alternativen är ryggsäckskrämmare, bärbara myggfångare, lyktor och Thermacell med skärm för uteplats.

Trots skillnaderna fungerar alla dessa produkter på samma sätt.

Lanternan, Halo Mini och alla bärbara produkter kräver två enkla saker: Utbyte av bränslepatroner och repellerande mattor.

I alla Thermacells myggfångare med bränslepatroner öppnar du botten och sätter in patronen.

Det är lika enkelt att använda repelleringsmattor. Mattorna är blå och när de blir vita byter du ut dem. För att göra det, skjut in en ny matta på plats, under gallret, vilket kommer att trycka ut den använda mattan.

När du vrider av/på-knappen till läget “On” hör du gasen pysa. Ge den en stund för att bygga upp en gasboll i förbränningskammaren och tryck sedan på tändningsknappen. Du hör ett mjukt antändnings-ljud när gasen antänds.

Låt apparaten gå i cirka fem minuter för att bygga upp ett moln av doftfria ångor för att skapa en skyddszon runt omkring den. Som tidigare nämnts, om det blåser en vind, rekommenderar vi att du använder flera enheter på motsatta sidor av det område som ska skyddas.

Hur länge håller Thermacells Patroner & Mattor?

Detta är faktiskt en fråga i två delar som kräver ett svar i två delar. Butanbehållaren och repellentmattorna har olika effektiv livslängd.

Gaspatroner

Varje gaspatron har tillräckligt med bränsle för att räcka i 12 timmar. Om du använder Thermacell-enheten i tre timmar per natt, till exempel ute på terrassen, räcker den i fyra nätter innan du måste byta ut den.

Repellerande matta

Varje DEET-fri repellentmatta innehåller tillräckligt med alletrin för att räcka i fyra timmar. Det innebär att du använder tre repellentmattor för varje bränslepatron.

Självklart måste du skaffa fler Thermacell-myggmedel-påfyllningar för repellentmattorna för att kompensera för skillnaden.

För en demonstration av hur du byter ut patronen och mattan, se denna video.

Är Thermacells myggfångare effektiva mot myggor, flugor och knott?

Ja, de har testats mot ett brett sortiment av insekter och har visat sig vara effektiva i varierande grad.

Thermacells myggmedel är väldigt effektiva mot både myggor,flugor och knott.

Slutliga tankar om Thermacells myggskydd

Thermacells myggskydd är den bästa metoden för skadedjursbekämpning om du vill hålla en så bred distans mellan dig och myggorna som möjligt.

Många andra myggmedel håller myggorna borta, men Thermacell-produkterna skapar en zon som hindrar dessa skadedjur från att komma nära.

Thermacell är myggens fiende nummer 1 och ett bra skydd som garanterat kommer förgylla tiden på din uteplats, grillplats eller på din fisketur.

Om du är någorlunda stationär när du använder den ger det ett av de bästa skydd mot myggor som finns. Prova det och se själv!

Back to top button