Elektronik

Thermacell Test [2023]

Vill du njuta av naturen utan att bli störd av insekter, mygg och knott?

Lösningen stavas Thermacell! En Thermacell Àr en liten bÀrbar apparat, som avger en luktfri insektsavvisande Änga i luften som hÄller myggen borta, och skapar en skyddszon cirka 20 m i kvadrat kring apparaten.

Alla myggskydd frÄn Thermacell har samma goda effekt, men det finns flera modeller för olika anvÀndningsomrÄden.

Vi har granskat ett urval av sveriges bÀsta Thermacell apparater för att du ska kunna hitta den Thermacell som passar just dig!

Ifall du Àr ute efter ett brutalare myggskydd som inte Àr bÀrbart ska du lÀsa vÄran artikel om bÀst myggskydd!

Thermacell BĂ€st i Test

4.9/5

Myggens stora skrÀck Thermacell MR450 stöter effektivt bort mygg och knott genom att skapa en 20 m kvm skyddszon.

Den hÀr lilla bra robusta enheten kan tas med praktiskt taget var som helst för att avvÀrja besvÀrliga mygg och stoppa dem innan de kan bita eller besvÀra dig. Idealisk för att avvisa mygg frÄn bakgÄrden men Àven ute pÄ dina Àventyr i vildmarken.

MR450 innehÄller nÄgra unika funktioner som gör den till den mest avancerade bÀrbara myggskydd hittills.

De tillagda funktionerna inkluderar:

(ZoneCheck ger en visuell indikation nÀr en skyddszon har skapats.)

En bra grej Àr att hölster finns Àven att köpa ocksÄ som tillbehör om du vill ut pÄ lite större Àventyr!

BĂ€sta Thermacell Budget

4.4/5

Thermacell MR300 Àr en bÀrbar och lÀtt myggfÄngare och stöter effektivt bort mygg direkt genom att skapa en skyddszon pÄ 20 meter (kvm).

MR300 Repeller kan tas med praktiskt taget var som helst utomhus för att avvÀrja besvÀrliga mygg och stoppa dem innan de kan bita eller besvÀra dig. Thermacell MR300 Àr en nyare version av MR150 och har nÄgra nya och förbÀttrade funktioner jÀmfört med tidigare modeller.

De nya funktionerna Àr bland annat:

Perfekt myggskydd frÄn bakgÄrden till det fria.

Ingen spray och ingen röra. Doftfri och DEET-fri.

Ingen öppen lÄga, inga rökiga ljus.

BÀst Thermacell för Verandan

4.5/5

Halo Mini Àr en lite elegantare myggfÄngare som passar bra pÄ balkongen, altanen och trÀdgÄrden som pÄ restaurangen eller caféet.

Detta myggskyddet fungerar lika bra och ska hÄlla mygg borta 20 m i kvadrat omkring apparaten, med 96% skydd.

Thermacell Halo Mini Àr endast 8 cm bred och 16 cm hög.

MyggfÄngaren kommer med en ask som innehÄller 3 mattor med myggmedel och en gaspatron.

Thermacell Halo Mini drivs av gaspatroner men till skillnad frÄn den portabla modellen kan Halo Mini laddas med fyra patroner samtidigt. Varje patron har 12 timmars verkan och med fyra patroner ger Halo Mini totalt upp till 48 timmars skydd. Varje matta fungerar i 4 timmar och du kan nÀr som helst stÀnga av myggskyddet för att spara pÄ bÄde matta och gaspatron.

VÀrt Att TÀnka pÄ innan Du Köper en Termacell

Thermacell Àr en uppfinning med 20 Är pÄ nacken. Trots sin relativt unga Älder har Thermacell en imponerande erfarenhet av att skapa effektiva och populÀra myggskydd.

Thermacells myggskydd skapades ursprungligen för campare, vandrare, backpackers, bergsklÀttrare och andra utomhussportare. Med tiden började Thermacell tillverka produkter för hemmabruk.

Fungerar Thermacell myggskydd?

Ja, det gör dom! Thermacells myggfÄngare fungerar bÀst nÀr den Àr orörlig eller stÄr stilla. SÄ lÀnge du hÄller dig inom den 20kvm omkretsen runt enheten, som kallas Thermacells radiezon.

Inom denna skyddszon Àr du helt fri frÄn myggbett.

Det finns dock nÄgra invÀndningar:

NÀr det blÄser placerar du myggfÄngaren i vindriktningen eller runt omkring dig om vinden skulle vÀnda. Det ger dig en viss myggkontroll sÄ lÀnge vinden inte blÄser för hÄrt.

Hur fungerar Thermacells myggfÄngare?

Den aktiva ingrediensen i Thermacells Àr alletrin, en pyretrin som kommer frÄn krysantemumblommor. Alletrin verkar genom att paralysera insekterna, vilket i slutÀndan dödar dem.

Thermacells myggbekÀmpare Àr bÀrbara, vilket innebÀr att de Àr sladdlösa. En butanbehÄllare genererar vÀrme. Butanpatronen Àr helt innesluten i den sladdlösa apparaten, vilket förhindrar punktering eller oavsiktlig frigörelse frÄn anslutningen.

Lyckligtvis finns det ingen öppen lÄga att oroa sig för. Du kommer inte att sÀtta eld pÄ nÄgot och det Àr sÀkert att anvÀnda den i nÀrheten av tyger, möbler och klÀder.

Den inre lÄgan vÀrmer upp en metallplatta. Metallplattan vÀrmer i sin tur upp de repellerande mattor som du lÀgger över den. Det finns ett litet galler som hÄller mattan pÄ plats.

Varje matta Àr kraftigt impregnerad med alletrin. NÀr mattan vÀrms upp slÀpper den ut alletrinÄngor i luften.

Olika Typer av Thermacell

Det finns flera olika typer av Thermacell-avvisare. De flesta drivs av brÀnsle, men en drivs av batterier:

Trots skillnaderna fungerar alla dessa produkter pÄ samma sÀtt.

Lanternan, Halo Mini och alla bÀrbara produkter krÀver tvÄ enkla saker: Utbyte av brÀnslepatroner och repellerande mattor.

I alla Thermacells myggfÄngare med brÀnslepatroner öppnar du botten och sÀtter in patronen.

Det Àr lika enkelt att anvÀnda repelleringsmattor. Mattorna Àr blÄ och nÀr de blir vita byter du ut dem. För att göra det, skjut in en ny matta pÄ plats, under gallret, vilket kommer att trycka ut den anvÀnda mattan.

NĂ€r du vrider av/pĂ„-knappen till lĂ€get “On” hör du gasen pysa. Ge den en stund för att bygga upp en gasboll i förbrĂ€nningskammaren och tryck sedan pĂ„ tĂ€ndningsknappen. Du hör ett mjukt antĂ€ndnings-ljud nĂ€r gasen antĂ€nds.

LÄt apparaten gÄ i cirka fem minuter för att bygga upp ett moln av doftfria Ängor för att skapa en skyddszon runt omkring den. Som tidigare nÀmnts, om det blÄser en vind, rekommenderar vi att du anvÀnder flera enheter pÄ motsatta sidor av det omrÄde som ska skyddas.

Hur lÀnge hÄller Thermacells Patroner & Mattor?

Detta Àr faktiskt en frÄga i tvÄ delar som krÀver ett svar i tvÄ delar. ButanbehÄllaren och repellentmattorna har olika effektiv livslÀngd.

Gaspatroner

Varje gaspatron har tillrÀckligt med brÀnsle för att rÀcka i 12 timmar. Om du anvÀnder Thermacell-enheten i tre timmar per natt, till exempel ute pÄ terrassen, rÀcker den i fyra nÀtter innan du mÄste byta ut den.

Repellerande matta

Varje DEET-fri repellentmatta innehÄller tillrÀckligt med alletrin för att rÀcka i fyra timmar. Det innebÀr att du anvÀnder tre repellentmattor för varje brÀnslepatron.

SjÀlvklart mÄste du skaffa fler Thermacell-myggmedel-pÄfyllningar för repellentmattorna för att kompensera för skillnaden.

Är Thermacells myggfĂ„ngare effektiva mot myggor, flugor och knott?

Ja, de har testats mot ett brett sortiment av insekter och har visat sig vara effektiva i varierande grad.

Thermacells myggmedel Àr vÀldigt effektiva mot bÄde myggor,flugor och knott.

Slutliga tankar om Thermacells myggskydd

Thermacells myggskydd Àr den bÀsta metoden för skadedjursbekÀmpning om du vill hÄlla en sÄ bred distans mellan dig och myggorna som möjligt.

MÄnga andra myggmedel hÄller myggorna borta, men Thermacell-produkterna skapar en zon som hindrar dessa skadedjur frÄn att komma nÀra.

Thermacell Àr myggens fiende nummer 1 och ett bra skydd som garanterat kommer förgylla tiden pÄ din uteplats, grillplats eller pÄ din fisketur.

Om du Àr nÄgorlunda stationÀr nÀr du anvÀnder den ger det ett av de bÀsta skydd mot myggor som finns. Prova det och se sjÀlv!

Back to top button