Elektronik

Thermacell Test [2024]

Vill du njuta av naturen utan att bli störd av insekter, mygg och knott? Lösningen heter Thermacell! En Thermacell Àr en liten bÀrbar apparat, som avger en luktfri insektsavvisande Änga i luften som hÄller myggen borta, och skapar en skyddszon cirka 20 meter kring apparaten. Alla myggskydd frÄn Thermacell har samma goda effekt, men det finns flera modeller för olika anvÀndningsomrÄden. Vi har granskat ett urval av sveriges bÀsta Thermacell-apparater för att du ska kunna hitta den Thermacell som passar just dig!

Ifall du Àr ute efter ett brutalare myggskydd som inte Àr bÀrbart ska du lÀsa vÄran artikel om bÀst myggskydd!

4.9/5

Thermacell MR450 Àr en revolutionerande lösning för att hÄlla mygg och knott pÄ avstÄnd, perfekt för bÄde stadsmiljöer och vildmarken. Denna kompakta och robusta enhet skapar en skyddszon pÄ hela 20 kvadratmeter, vilket effektivt stöter bort irriterande insekter och ger dig och din familj frihet att njuta av utomhusaktiviteter utan besvÀr. MR450 Àr inte bara imponerande i sin funktion; den innehÄller ocksÄ unika egenskaper som gör den till en av de mest avancerade bÀrbara myggskydden pÄ marknaden.

Fördelar

 • Skapar en stor skyddszon pĂ„ 20 mÂČ, effektivt skyddande mot mygg och knott.
 • Robust och bĂ€rbar design gör den perfekt för en mĂ€ngd olika utomhusmiljöer.
 • Utrustad med avancerade funktioner sĂ„som gummiarmering, ZoneCheck, bĂ€ltesklĂ€mma, tyst tĂ€ndning, omarbetad grill och strömbrytare.
 • Ergonomiskt designad och kompatibel med tillbehör, vilket ökar dess anvĂ€ndarvĂ€nlighet och mĂ„ngsidighet.

UtlÄtande

Thermacell MR450 representerar en ny era inom effektiv myggkontroll. Dess avancerade teknik och anvÀndarvÀnliga design gör den till en oumbÀrlig utrustning för alla utomhusentusiaster. Vare sig du Àr i trÀdgÄrden eller utforskar vildmarken, erbjuder MR450 ett pÄlitligt skydd mot mygg och knott, vilket gör den till en ovÀrderlig del av din utomhusutrustning. Med Thermacell MR450 kan du och din familj njuta av naturen utan att bekymra er över insektsbett.

4.4/5

Thermacell MR300 Àr en bÀrbar och effektiv lösning för att hÄlla myggen pÄ avstÄnd. Denna lÀtta enhet Àr designad för att skapa en myggfri zon pÄ hela 20 kvadratmeter, vilket ger ett effektivt skydd mot mygg i olika utomhusmiljöer. MR300 Àr en uppgraderad version av MR150 och inkluderar flera förbÀttrade funktioner som gör den Ànnu mer anvÀndarvÀnlig och effektiv. Perfekt för anvÀndning allt frÄn trÀdgÄrden till mer Àventyrliga utomhusaktiviteter, erbjuder MR300 ett praktiskt, doftfritt och DEET-fritt myggskydd utan anvÀndning av sprayer, rökiga ljus eller öppen lÄga.

Fördelar

 • Skapar en effektiv skyddszon pĂ„ 20 mÂČ, perfekt för att hĂ„lla mygg borta.
 • BĂ€rbar och lĂ€tt design gör enheten suverĂ€n för olika utomhusaktiviteter.
 • Nyare modell med förbĂ€ttrade funktioner jĂ€mfört med tidigare modeller, inklusive tyst tĂ€ndning, omarbetad grill och strömbrytare.
 • Ergonomiskt designad och kompatibel med tillbehör, vilket ökar anvĂ€ndbarheten för lĂ€ngre Ă€ventyr.

UtlÄtande

Thermacell MR300 representerar en betydande förbÀttring inom portabelt myggskydd. Dess avancerade funktioner och ergonomiska design gör den till en oumbÀrlig del av utomhusutrustningen för de som vill njuta av tiden utomhus utan att störas av mygg. Enheten Àr enkel att anvÀnda och effektiv, vilket gör den till ett utmÀrkt val för alla frÄn casual trÀdgÄrdsanvÀndare till Àventyrare i vildmarken. Med tillÀgg av tillbehör som hölster Àr MR300 en idealisk följeslagare för lÀngre utomhusÀventyr

4.5/5

Thermacell Halo Mini Àr en elegant och effektiv lösning för myggkontroll, perfekt för anvÀndning pÄ balkonger, altaner, trÀdgÄrdar samt pÄ restauranger och caféer. Denna kompakta myggfÄngare Àr utformad för att ge upp till 96% skydd mot mygg inom en radie av 20 kvadratmeter. Dess diskreta storlek, endast 8 cm bred och 16 cm hög, gör den till en stilfull och praktisk tillÀgg till alla utomhusmiljöer. Halo Mini levereras med en ask innehÄllande 3 myggmedelsmattor och en gaspatron.

Fördelar

 • Ger ett effektivt myggskydd pĂ„ en yta av 20 mÂČ med upp till 96% skydd.
 • Dess kompakta och eleganta design gör den lĂ€mplig för bĂ„de hemmabruk och offentliga utrymmen.
 • Drivs av gaspatroner och kan laddas med upp till fyra patroner för upp till 48 timmars kontinuerligt skydd.
 • Varje myggmedelsmatta ger 4 timmars skydd och enheten kan stĂ€ngas av för att spara pĂ„ resurser.

UtlÄtande

Thermacell Halo Mini Àr en utmÀrkt lösning för dem som söker ett diskret och effektivt sÀtt att hÄlla mygg borta. Dess förmÄga att erbjuda lÄngvarigt skydd och enkel anvÀndning gör den idealisk för en mÀngd olika utomhusmiljöer. Med dess kapacitet att ladda flera gaspatroner Àr Halo Mini ett praktiskt och kostnadseffektivt myggskydd som passar perfekt i det svenska klimatet. Med höga betyg frÄn anvÀndare Àr det tydligt att Thermacell Halo Mini Àr ett utmÀrkt val för de som vill njuta av sina utomhusutrymmen utan bekymmer.

VÀrt Att TÀnka pÄ innan Du Köper en Termacell

Thermacell Àr en uppfinning med 20 Är pÄ nacken. Trots sin relativt unga Älder har Thermacell en imponerande erfarenhet av att skapa effektiva och populÀra myggskydd. Thermacells myggskydd skapades ursprungligen för campare, vandrare, backpackers, bergsklÀttrare och andra utomhussportare. Med tiden började Thermacell tillverka produkter för hemmabruk.

Fungerar Thermacell myggskydd?

Ja, det gör dom! Thermacells myggfÄngare fungerar bÀst nÀr den Àr orörlig eller stÄr stilla. SÄ lÀnge du hÄller dig inom den 20kvm omkretsen runt enheten, som kallas Thermacells radiezon. Inom denna skyddszon Àr du helt fri frÄn myggbett.

Det finns dock nÄgra invÀndningar:

NÀr det blÄser placerar du myggfÄngaren i vindriktningen eller runt omkring dig om vinden skulle vÀnda. Det ger dig en viss myggkontroll sÄ lÀnge vinden inte blÄser för hÄrt.

Hur fungerar Thermacells myggfÄngare?

Den aktiva ingrediensen i Thermacells Àr alletrin, en pyretrin som kommer frÄn krysantemumblommor. Alletrin verkar genom att paralysera insekterna, vilket i slutÀndan dödar dem. Thermacells myggbekÀmpare Àr bÀrbara, vilket innebÀr att de Àr sladdlösa. En butanbehÄllare genererar vÀrme. Butanpatronen Àr helt innesluten i den sladdlösa apparaten, vilket förhindrar punktering eller oavsiktlig frigörelse frÄn anslutningen.

Lyckligtvis finns det ingen öppen lÄga att oroa sig för. Du kommer inte att sÀtta eld pÄ nÄgot och det Àr sÀkert att anvÀnda den i nÀrheten av tyger, möbler och klÀder. Den inre lÄgan vÀrmer upp en metallplatta. Metallplattan vÀrmer i sin tur upp de repellerande mattor som du lÀgger över den. Det finns ett litet galler som hÄller mattan pÄ plats. Varje matta Àr kraftigt impregnerad med alletrin. NÀr mattan vÀrms upp slÀpper den ut alletrinÄngor i luften.

Olika Typer av Thermacell

Det finns flera olika typer av Thermacell-avvisare. De flesta drivs av brÀnsle, men en drivs av batterier:

Trots skillnaderna fungerar alla dessa produkter pÄ samma sÀtt. Lanternan, Halo Mini och alla bÀrbara produkter krÀver tvÄ enkla saker: Utbyte av brÀnslepatroner och repellerande mattor.
SÄ gör du:
I alla Thermacells myggfĂ„ngare med brĂ€nslepatroner öppnar du botten och sĂ€tter in patronen. Det Ă€r lika enkelt att anvĂ€nda repelleringsmattor. Mattorna Ă€r blĂ„ och nĂ€r de blir vita byter du ut dem. För att göra det, skjut in en ny matta pĂ„ plats, under gallret, vilket kommer att trycka ut den anvĂ€nda mattan. NĂ€r du vrider av/pĂ„-knappen till lĂ€get “On” hör du gasen pysa. Ge den en stund för att bygga upp en gasboll i förbrĂ€nningskammaren och tryck sedan pĂ„ tĂ€ndningsknappen. Du hör ett mjukt antĂ€ndnings-ljud nĂ€r gasen antĂ€nds.LĂ„t apparaten gĂ„ i cirka fem minuter för att bygga upp ett moln av doftfria Ă„ngor för att skapa en skyddszon runt omkring den. Som tidigare nĂ€mnts, om det blĂ„ser en vind, rekommenderar vi att du anvĂ€nder flera enheter pĂ„ motsatta sidor av det omrĂ„de som ska skyddas.

Hur lÀnge hÄller Thermacells Patroner & Mattor?

Detta Àr faktiskt en frÄga i tvÄ delar som krÀver ett svar i tvÄ delar. ButanbehÄllaren och repellentmattorna har olika effektiv livslÀngd.

Gaspatroner

Varje gaspatron har tillrÀckligt med brÀnsle för att rÀcka i 12 timmar. Om du anvÀnder Thermacell-enheten i tre timmar per natt, till exempel ute pÄ terrassen, rÀcker den i fyra nÀtter innan du mÄste byta ut den.

Repellerande matta

Varje DEET-fri repellentmatta innehÄller tillrÀckligt med alletrin för att rÀcka i fyra timmar. Det innebÀr att du anvÀnder tre repellentmattor för varje brÀnslepatron.

SjÀlvklart mÄste du skaffa fler Thermacell-myggmedel-pÄfyllningar för repellentmattorna för att kompensera för skillnaden.

Är Thermacells myggfĂ„ngare effektiva mot myggor, flugor och knott?

Ja, de har testats mot ett brett sortiment av insekter och har visat sig vara effektiva i varierande grad. Thermacells myggmedel Àr vÀldigt effektiva mot bÄde myggor, flugor och knott.

Slutliga tankar om Thermacells myggskydd

Thermacells myggskydd Àr den bÀsta metoden för skadedjursbekÀmpning om du vill hÄlla en sÄ bred distans mellan dig och myggorna som möjligt. MÄnga andra myggmedel hÄller myggorna borta, men Thermacell-produkterna skapar en zon som hindrar dessa skadedjur frÄn att komma nÀra. Thermacell Àr myggens fiende nummer 1 och ett bra skydd som garanterat kommer förgylla tiden pÄ din uteplats, grillplats eller pÄ din fisketur.

Om du Àr nÄgorlunda stationÀr nÀr du anvÀnder den ger det ett av de bÀsta skydd mot myggor som finns. Prova det och se sjÀlv!

Back to top button