Skidor

Bästa Skidglasögonen 2024

Oavsett om du är en professionell skidåkare eller bara vill ta del av friluftslivet under vintermånaderna, kommer dessa recensioner att hjälpa dig att hitta din perfekta partner på snön. Så läs vidare och låt oss hjälpa dig att hitta de bästa skidglasögonen för just dina behov. Vi har samlat våra topp-fyra rekommendationer för att göra ditt val enklare och mer träffsäkert!
Bäst i Test
4.7/5

Premium

4.7/5

Prisvärd

3.8/5

Bonus

3.6/5
4.7/5

Vi har nyligen testat POC Opsin Clarity Comp och vi måste säga att vi är mycket imponerade av dessa skidglasögon. De har en mycket bekväm passform tack vare det mjuka ansiktsskummet och den justerbara remmen som gör att de sitter säkert på plats oavsett hur hårt du åker. Linsbytet går enkelt och snabbt, vilket är praktiskt när vädret ändras under dagen.

Linsen Clarity Comp är speciellt utvecklad för konkurrensmiljöer och ger enastående kontrast och klarhet på snön, vilket hjälper dig att navigera på banan i alla ljusförhållanden. Reptåligheten och den imskyddande beläggningen gör att dessa glasögon är skapade för att hålla över tid. Den enda nackdelen vi märkte var att de kan vara lite dyra för vissa, men vi tycker att komforten och prestandan dessa glasögon ger är väl värda investeringen.

Fördelar

 • Mjukt ansiktsskum
 • Justerbar rem
 • Reptålig lins
 • Immskyddsbeläggning
 • Bekväm passform
 • Snabbt linsbyte
 • Utmärkt kontrast

Nackdelar

 • Lite dyr

Utlåtande

Sammanfattningsvis tycker vi att bästa skidglasögonen för besvärliga ljusförhållanden, komfort och prestanda – det är definitivt POC Opsin Clarity Comp. Även om priset kan kännas högt för vissa, kompenseras det av bekvämligheten, den fantastiska klarheten och linsens kvalitet. Det här är vårt val för de bästa skidglasögonen på marknaden.

4.7/5

Under vår tid med Salomon Radium Pro Sigma, upplevde vi skidglasögon av högsta kvalitet med en rejäl premiumkänsla. Dessa glasögon levererar fantastisk synkvalitet tack vare den innovativa Sigma™-tekniken, vilket förbättrar kontrasten och gör det lättare att se terrängens variationer på snön. Passformen är bekväm och anpassningsbar med en extra bred rem som ger bra stabilitet vid åkning.

Glasögonen är utrustade med Airflow-system som håller dem imfria i både låga och höga temperaturer. Linsbytet gick smidigt, även om vi önskat ett något snabbare system vid hastiga väderförändringar. En lyxig känsla uppstår från den högkvalitativa designen och detaljrika utförandet.

Fördelar

 • Otrolig kontrast och synkvalitet
 • Bekväma och anpassningsbara
 • Högkvalitativ design och detaljer
 • Sigma-teknologi
 • Stabil passform
 • Airflow-system

Nackdelar

Linsbyte kan ta lite tid

Utlåtande

Slutsatsen är att Salomon Radium Pro Sigma är det förstklassiga valet för dig som söker skidglasögon med oslagbar synkvalitet, komfort och en lyxig känsla. De är absolut bland de bästa skidglasögonen på marknaden, men det högre priset kan vara en faktor att överväga för vissa åkare. Dock är det en bra investering för dig som värdesätter prestanda över allt annat.

3.8/5

Under vår testning av POC Ora kunde vi uppleva ett riktigt bra par skidglasögon till ett överkomligt pris. Dessa funktionella och bekväma skidglasögon erbjuder en bra synkvalitet med sina kontrasthöjande linser, vilket gör det lättare att se terrängvariationer och skiftningar i ljusförhållanden. Passformen är justerbar och bekväm tack vare det tjocka, mjuka ansiktsskummet och den elastiska, justerbara remmen.

Glasögonen har en imskyddande beläggning som bidrar till att hålla dem klara även under fuktiga förhållanden och intensiv åkning. Vi tyckte att linsbytet fungerade bra, även om vi hade önskat ett snabbare system för plötsliga väderförändringar. Sammantaget är dessa glasögon ett utmärkt val för dig som söker ett prisvärt alternativ utan att offra nödvändig kvalitet och funktionalitet.

Fördelar

 • Bra synkvalitet och terrängavläsning
 • Mjukt ansiktsskum för komfort
 • Justerbar passform och stabil rem
 • Kontrasthöjande linser
 • Bekväma
 • Prisvärda

Nackdelar

 • Linsbytessystemet kan vara snabbare

Utlåtande

Vårt omdöme om POC Ora skidglasögonen är att de är en utmärkt prisvärd produkt som levererar synkvalitet och komfort till skidåkare med en mindre budget. Som en del av våra bästa skidglasögon, rekommenderar vi dem för dig som vill ha ett prisvärt och funktionellt alternativ på backen.

3.6/5

Under vår tid med POC Fovea Clarity Comp upplevde vi ett par riktigt imponerande skidglasögon som erbjuder både utmärkta optiska egenskaper och bekväm passform. Fovea Clarity Comp är utrustade med en unik lins, utvecklad i samarbete med Carl Zeiss, som ger enastående kontrast och klarhet på snön.

Vi uppskattade verkligen hur linsens form ger en förbättrad perifer syn och ett större synfält. Den bekväma passformen säkerställs genom att använda mjuka och ergonomiskt utformade element, inklusive en 3-lagers ansiktsskum och en justerbar rem. Dessutom håller deras effektiva ventilationssystem glasögonens insida imfri under längre åkturer.

Fördelar

 • Enastående kontrast och klarhet på snön
 • Bekväm passform med justerbar rem
 • Förbättrad perifer syn
 • Unik lins
 • Större synfält
 • Imfri ventilation

Nackdelar

 • Linsbyte kan vara tidskrävande

Utlåtande

I slutändan är POC Fovea Clarity Comp ett fantastiskt val om du vill ha skidglasögon med otrolig klarhet och kontrast. Den bekväma passformen och det effektiva ventilationssystemet bidrar till att göra dem till ett av våra toppval. Den enda nackdelen vi noterade var att linsbytet kan vara lite tidskrävande, men det är en liten detalj som inte påverkar den övergripande prestandan och kvaliteten på dessa glasögon.

Det Perfekta Paret: Att Välja Rätt Skidglasögon

När det är dags att ge sig ut på snön, vill man vara förberedd med de bästa skidglasögonen som hjälper till att förbättra prestandan och njutningen under dagen. Men vad ska man tänka på när man köper de bästa skidglasögonen? Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren skidåkare finns det viktiga aspekter att ta hänsyn till för att säkerställa optimal komfort och syn under hela liften och utförslöpan. Häng med när vi avslöjar de viktigaste faktorerna att fundera över vid valet av dina perfekta skidglasögon, så du kan glida ner för backarna med både stil och självförtroende! Glöm inte säkerheten i backen läs våran guide om bästa skidhjälmen för dig och bästa skidhjälmen för ditt barn!

Faktorer att ta Hänsyn till vid Köp av Skidglasögon:

Linsens Färg och Ljustransmission

En viktig faktor när man köper skidglasögon är linsens färg och ljustransmission. Linsfärgen har stor inverkan på hur bra du ser i olika ljusförhållanden och kan därför vara avgörande för din åkupplevelse. Generellt kan man säga att mörka linser passar bäst i starkt solsken, medan ljusa linser fungerar bättre i molnigt väder eller när det snöar. Här är några ytterligare saker att tänka på vid valet av linsfärg och ljustransmission:

 • Spegel-lins: Det här är linser som har en spegelbeläggning på utsidan. De är bra för mycket ljusa förhållanden eftersom de minskar mängden ljus som släpps igenom.
 • Polariserade linser: Dessa linser reducerar bländning från snön och den reflekterande effekten av solen. Att använda polariserade glasögon kan minska trötthet och hjälpa dig att se konturer och hinder på backen bättre.
 • Fotochromiska linser: Dessa linser anpassar sig automatiskt efter ljusförhållandena. När det är mörkt blir de ljusare och när det är ljust blir de mörkare. Fotochromiska glasögon kan vara bra om du inte vill byta linser under skiddagen.
 • Ljustransmission: Det här värdet anger hur stor andel ljus som släpps igenom linsen. Ett högt värde innebär att mer ljus kommer igenom, vilket kan vara fördelaktigt i sämre ljusförhållanden och ett lågt värde fungerar bättre när det är mycket sol.

Passform och Komfort

Det är klart att om vi ska ha skidglasögonen på oss en hel dag, så vill vi ju känna oss bekväma med dem, eller hur? Därför är passform och komfort två avgörande faktorer när vi väljer skidglasögon. Här kommer några tips på hur du hittar den perfekta passformen:

 • Först och främst bör glasögonen sitta åt kring ansiktet utan att orsaka obehag eller tryck i pannan eller runt näsan. Det är en god idé att prova dem tillsammans med din hjälm för att försäkra dig om att de sitter bra och inte orsakar någon obekväm känsla.
 • Välj en modell med justerbart band så att du kan anpassa storleken efter dina behov. Optimal komfort kan också uppnås genom att välja skidglasögon med vadderat skum runt ramen som hjälper till att fördela trycket jämnt över ansiktet och förhindrar att kall luft tränger in.
 • Se till att glasögonens design matchar din stil, för att göra hela upplevelsen ännu trevligare!

Ventilation och Immskydd

Vem vill åka skidor genom en dimmig rymd? Ingen, eller hur? Då är ventilation och immskydd något vi absolut inte får glömma bort vid köpet av skidglasögon! Glasögon med god ventilation är viktiga för att minska risken för imbildning, så att vi kan se klart och fokusera på det vi älskar mest – att åka skidor.

 • För det första, leta efter skidglasögon med lufthål och ventiler på sidorna, både uppe och nere. “Bra med luft,” som man brukar säga. Detta tillåter frisk luft att cirkulera inuti glasögonen och hjälper till att få bort den varma luften som bildar imma.
 • För det andra, välj glasögon med anti-beslagbehandling. Dessa vänliga teknologiska småhjälpmedel hjälper till att hålla linserna klara och fria från fukt så att du kan se perfekt genom hela dagen.
 • Till sist, överväg att investera i ett par dubbelglasade skidglasögon – dessa har två lager linser med ett isolerande mellanrum emellan och är en riktig självklarhet när det kommer till att begränsa imbildning.

Följ dessa råd, så kan du njuta av dina skidäventyr utan bekymmer om dålig sikt!

Olika Typer av Skidglasögon för Olika Behov

Vad våra ögon behöver under en dag i skidbacken kan variera kraftigt beroende på olika förhållanden och preferenser. Därför finns det ett brett utbud av skidglasögon med olika funktioner och egenskaper. Här kommer vi att titta närmare på några vanliga typer av skidglasögon och hur de passar för specifika behov.

Justerbara Skidglasögon för Olika Väderförhållanden

När man tänker på justerbara skidglasögon är det kanske de som har ett lättanvänt linsbytessystem som kommer först i åtanke. Eftersom väderförhållandena kan förändras snabbt från solsken till snöfall eller dimma, kan dessa justerbara skidglasögon vara precis vad man behöver för att ha en så bra sikt som möjligt genom hela dagen. Med olika linser och färger som passar för olika ljusförhållanden är dessa glasögon så värda att överväga om man vill ha ett par glasögon för alla vädersituationer. Dessutom kan många av dessa modeller också justeras när det gäller passform och ventilation, vilket ytterligare ökar komforten under skidturen.

Glasögon för Smala Ansikten och Barn

Att hitta rätt skidglasögon för smala ansikten eller barn kan vara knepigt eftersom många vuxna glasögonmodeller inte passar ordentligt och kan kännas klumpiga eller obekväma. Lyckligtvis finns det flera tillverkare som erbjuder speciella skidglasögon med hänsyn tagen till smalare ansikten och barnstorlekar. Dessa glasögon är ofta dessutom designade med äldre inställningar för att ge en stramare passform och är utrustade med funktioner som är anpassade efter unga åkare, som färgglada designalternativ och skydd mot UV-strålar. Se till att även dubbelkolla att skidglasögonen har bra ventilation, så att imma inte blir ett problem under skidutflykten!

OTG-glasögon: Skidglasögon som Passar Över Dina Vanliga Glasögon

Har du någonsin undrat hur skidåkare med glasögon klarar sig i skidbacken? OTG-glasögon är svaret! OTG står för “Over The Glasses” och dessa skidglasögon är speciellt utformade för att passa över dina vanliga glasögon. De har själva said generösare utrymme i bågen och kommer ofta med ventilerad ram och antifog-linsbehandling som minskar risken för imma. Dessutom brukar de oftast vara designade för att rymma stora och små glasögon samt fungera ihop med hjälm. Tänk bara på att det kan vara klokt att prova OTG-glasögon tillsammans med dina vanliga glasögon och hjälm för att säkerställa att de passar bra och inte orsakar några obehag under en heldag i skidbacken.

Rätt Tillbehör för ännu Bättre Skidupplevelse:

Extra Linser för Växlande Ljusförhållanden

För en skidåkare kan väderförhållanden ändras snabbt, och det är viktigt att vara förberedd på allt. Därför kan det vara smart att ha extra linser till dina skidglasögon som är anpassade för olika ljusförhållanden. Ljusare linser är utmärkta för molniga dagar när solljuset är svagt, medan mörkare linser fungerar bäst under soliga förhållanden. Varför inte investera i några olika linser och byta mellan dem beroende på vad vädret kräver? Det blir som att ha flera par skidglasögon i ett! Vissa märken erbjuder även fotokromatiska linser som automatiskt anpassar sig efter ljusförhållandena, vilket kan göra det ännu enklare för dig. Ha i åtanke att dessa extrafunktioner kostar en slant, men det kan vara en värd investering för att maximera din synkomfort på berget.

Skidglasögondopp och Pannband för Optimal Passform

Lider du av trötta öron efter en lång dag i skidspåret? Då kanske det är dags att kika på skidglasögondopp och pannband som hjälper till att fördela trycket jämnt över huvudet. Skidglasögondopp fungerar som en stoppning mellan glasögonen och dina öron, medan pannbandet ger stöd och förhindrar att glasögonen glider ned. Detta tillbehör kan verkligen göra en stor skillnad när det kommer till komfort, särskilt om du är känslig för tryck runt öronen. Se bara till att välja material som är fukttransporterande och snabbtorkande för att undvika obehaglig blöt känsla under dagen. Ett bra tips är att försöka på glasögonen tillsammans med dina andra skidkläder för att säkerställa en bra passform och minimerad risk för imma.

Att Tänka på när det Gäller Budget och Prisvärdhet

Så vad är den perfekta kombinationen av kvalitet och pris för dig när det kommer till skidglasögon? Jo, det finns några saker att komma ihåg! För det första är det värt att investera i ett bra par som håller länge och ger den bästa komforten och synen på berget. Men det betyder inte nödvändigtvis att du behöver spendera en förmögenhet. Gör lite efterforskning och jämför priser – du kan ofta hitta högkvalitativa skidglasögon från mindre kända märken eller föregående års modeller som ger mycket värde för pengarna. Fundera också på om du vill ha ett par med utbytbara linser för olika ljusförhållanden, vilket kan innebära lite högre kostnad men ge större flexibilitet och användbarhet under olika väderförhållanden. Kom ihåg att man får vad man betalar för, men det är också viktigt att hitta balansen mellan pris och funktion. Det kan löna sig att vänta på reor eller rabatter för att få bästa möjliga pris på dina nya skidglasögon. Och slutligen, tänk på att investera i de rätta tillbehören för dina skidglasögon, såsom extra linser eller en glasögonväska för att förlänga deras livslängd och öka ditt nöje på berget.

Hur man Sköter om sina Skidglasögon:

Rengöring och Underhåll

Hur vet man då hur man bäst rengör och tar hand om sina skidglasögon? För det första är det viktigt att man undviker att använda tröjärmar, halsdukar eller andra material för att torka av linsen – istället bör du använda en mikrofiberduk som oftast medföljer glasögonen vid köp. Linsen ska helst inte torkas på insidan eftersom beläggningen på insidan är känslig och kan repas. Om man måste torka insidan så ska det göras ytterst försiktigt och med en ren mikrofiberduk. Efter skidsemestern eller när skidglasögonen börjar kännas smutsiga rekommenderar vi att man varsamt rengör stommen med en fuktig trasa, samt eventuellt tvättar pannbandet i ljummet vatten. Kom ihåg att låta allt lufttorka ordentligt innan du förvarar dina skidglasögon!

Förvaring och Transport

När det gäller förvaring och transport av dina skidglasögon, så är det bästa knepet att alltid ha dem i ett skyddande fodral när du inte använder dem. Detta minskar risken för repor och skador som kan uppstå när de ligger löst i väskan tillsammans med annan skidutrustning. Om glasögonen inte levereras med ett fodral rekommenderar vi att investera i ett separat – det är både en liten och prisvärd investering med tanke på hur mycket det kan förlänga livslängden på dina glasögon. Se också till att, när säsongen är över, förvara dina skidglasögon på en sval och torr plats, utan direkt solljus och där de inte riskerar att bli klämda eller skadade av andra föremål. Genom att följa dessa tips kommer dina skidglasögon att vara skyddade och redo att användas för många säsonger framöver!

Vanliga Frågor och Svar

Skidglasögon är viktiga att använda eftersom de skyddar ögonen mot den starka solreflektionen från snön och skadliga UV-strålar. Dessutom förbättrar de kontrasten och synligheten, samtidigt som de skyddar mot kyla, vind och snöpartiklar som kan orsaka obehag och försämra synen under skidåkning.
Det finns ingen universell “bästa” modell av skidglasögon, då valet beror på personliga preferenser och behov. Titta efter märken som erbjuder högkvalitativa glasögon med god synlighet och bekvämlighet för olika väderförhållanden och ansiktsformer.
För optimal passform av skidglasögon bör de sitta bekvämt, inte för tight eller löst, över ögon och näsa. Det är viktigt att de är ordentligt justerade för att säkerställa bästa möjliga synfält och förhindra imma under skidåkning.
Back to top button