Bäst i TestSkidor

Skidhandskar Bäst i Test 2024

Ifall du är osäker vilka skidhandskar som erbjuder bäst prestanda och värme har vi redan gjort arbetet åt dig. I denna artikel kommer vi att igenom årets fyra bästa skidhandskar som har testats och granskats noggrant för att hjälpa dig hitta det bästa paret för dina friluftsbehov. Oavsett om du letar efter högsta kvalitet, premiumprestanda eller mest prisvärda alternativ, har vi kollat upp allt för att hjälpa dig göra det mest kvalificerade valet. 

Bäst i Test

5/5
Premium
4.7/5
Prisvärd
4.4/5
Bonus
4/5
5/5
Efter att ha testat Hestra Army Leather Heli Ski känner vi oss övertygade om att dessa skidhandskar verkligen lever upp till sitt rykte. Dessa lyxiga handskar är överlägsna när det gäller kvalitet och komfort, tillverkade av premium-getläder och med en isolering som klarar de allra tuffaste vinterförhållandena. Vattnet stöts bort effektivt, vilket håller händerna torra även under regniga och snöiga dagar. Rörligheten i dessa handskar är riktigt imponerande. Trots att de verkar vara tjocka, levereras utmärkt fingerfärdighet vilket gör dem bra för mer tekniska aktiviteter som montering av skidbindningar eller justering av redskap. Army Leather Heli Ski erbjuder förtrollande funktioner och hållbarhet. Hestra har sannerligen skapat ett mästerverk med dessa handskar.

Fördelar

 • Premium-getläder
 • Utmärkt isolering
 • Bra fingerfärdighet
 • Toppenkvalitet material som stöter bort vatten effektivt
 • Imponerande rörlighet trots tjocklek
 • Framstående isolering som klarar tuffaste vinterförhållandena

Utlåtande

Oavsett om du är en ivrig off-pist åkare eller bara behöver hålla händerna varma under långa dagar i slalombacken, är Hestra Army Leather Heli Ski det bästa valet för dig. Med sin förstklassiga kvalité och hållbarhet, kommer dessa handskar garanterat tillgodose alla dina behov när det kommer till vintersport.

4.7/5
Vi blev verkligen förtjusta av Hestra Hélags Ecocuir Mitt. Genom sina omsorgsfullt framtagna, avancerade material och hållbara och häftiga design förklarar denna modell varför Hestra-skidhandskar är en favorit bland professionella skidåkare. De är tillverkade av högkvalitativt ecocuir-läder, vilket inte bara ger en lyxig känsla utan är även mycket slitstarkt. Lädret, som andas naturligt, kompletteras med ett isolerande mellanlager av Swisswool, vilket ger enastående värme även under de mest extrema väderförhållandena. Fingrarnas rörlighet är fantastisk och Ecocuir Mitt erbjuder ett utmärkt grepp, vilket är av stor betydelse när man utför komplexa uppgifter såsom att justera bindningar eller använder andra verktyg. Handskarna är även extremt bekväma med en mjukt och lyxigt inre foder som motstår fukt och håller händerna torra på branta sluttningar.

Fördelar

 • Högkvalitativt läder
 • Utmärkt värmeisolering
 • Suverän komfort
 • Hög prestanda i kallt väder
 • Lyxigt innerfoder för extra komfort och värme
 • Slitstarka och hållbara

Nackdelar

 • Något dyrare alternativ

Utlåtande

För skidåkaren som inte nöjer sig med mindre än det bästa, erbjuder Hestra Hélags Ecocuir Mitt verkligen den ultimata kombinationen av lyx, komfort och prestanda. De kan vara ett dyrare val, men varje krona är välinvesterad i denna topprodukt.

4.4/5
Hestra Women’s Heli Ski 5-Finger är ett utmärkt val för dig som letar efter ett par rejält prisvärda skidhandskar för damer. Handledsremmarna är fantastiskt hjälpsamma för att hålla skidhandskarna på plats under aktiviteter, och det finns en praktisk karbinhake för bekväm transport och förvaring. Dessutom är det sällsynt att hitta så hög kvalitet och funktion till detta pris. Dessa handskar gjorde mycket bra ifrån sig i iskyla och fingerfriheten fungerade över förväntan och händerna hölls konstant torra och varma, trots flera timmars användning i hård vintermiljö. Vi uppskattade även det greppvänliga lädret på handflatan och att dessa skidhandskar är mycket lätta att ta på och av igen.

Fördelar

 • Handledsremmar
 • Varm isolering
 • Greppvänligt läder
 • Lätt att ta på/av
 • Tillfredsställande fingerfrihet
 • Exceptionellt värmebevarande

Nackdelar

 • Kunde haft mer förstärkning på fingertopparna

Utlåtande

För prismedvetna skidåkare och vintersportentusiaster erbjuder Hestra Women’s Heli Ski 5-Finger ett allround bra alternativ som inte kompromissar med kvaliteten. De håller fingrarna varma och torra, samtidigt som de ger utmärkt rörelsefrihet. En mindre svaghet kan vara att de kunde ha lite mer förstärkning på fingertopparna, men för priset är de ett fantastiskt köp.

4/5
När vi testade Kari Traa Women’s Agnes Ski Glove upptäckte vi att dessa skidhandskar uppvisar en fin balans mellan värme, komfort och stil. Tydligt designade med kvinnliga skidåkare i åtanke, dessa handskar har en mjuk och kvinnlig silhuett samtidigt som de levererar på praktiska funktioner. En förstärkt insida av getläder sätter dessa handskar över sina konkurrenter när det gäller hållbarhet, och en spänne vid handleden garanterar ett säkert grepp på stavarna. Vi märkte att handsken var både vattentät och andningsbar, vilket gjorde att våra händer förblev torra även efter intensiv skidåkning. Dess termiska isolering är av högsta klass, mer än nog för att hålla kylan borta på kyligaste vinterdagarna.

Fördelar

 • Förstärkt Getläder
 • Vattentät och Andningsbar
 • Högklassig Isolering
 • Ger utmärkt värme och komfort.
 • Mycket hållbar tack vare förstärkt getläder.

Nackdelar

 • Lite klumpiga att ha på.

Utlåtande

Sammanfattningsvis hade vi en mycket positiv upplevelse med Kari Traa Women’s Agnes Ski Glove. De kombinerar flera högpresterande egenskaper med en chic, feminin estetik. Trots att de kan vara lite klumpiga att bära, överträffar deras prestanda detta mindre dilemma. Dessa skidhandskar är ett utmärkt alternativ för den kvinnliga skidåkaren som söker både stil och funktion.

Faktorer att Överväga när du Väljer Skidhandskar

När du står inför uppgiften att köpa nya skidhandskar, kan det kännas som en labyrint av val. Det finns dock några centrala punkter att hålla i åtanke som kan göra beslutsprocessen mycket enklare. Vi ska dyka ner i de viktiga övervägandena du behöver göra när du väljer dina skidhandskar, från att titta på material och funktion till passform och komfort. Så vare sig du är en erfaren backåkare eller ny på lössnön, kommer du vara väl förberedd för att göra det bästa valet.

Materialval i skidhandskar: Vad du bör titta på

När du söker de perfekta skidhandskarna är materialvalet en av de viktigaste faktorerna att beakta. Ett par bra skidhandskar är i första hand till för att ge dina händer skydd mot kylan, men också för att hålla dem torra och för att underlätta rörligheten. Man vill ju inte halka med skidstavarna, eller hur? Därför bör det översta lagret i skidhandskarna vara slitstarkt och av hållbart material för att stå emot vinterns tuffa förhållanden. Det kan vara en god idé att leta efter sådana material som Gore-Tex®, Cordura® eller läder, eftersom dessa material också erbjuder viss vattenresistans. Men det räcker inte bara att titta på ytmaterialen – inre material är också viktiga! Regeln är enkel: ju varmare foder, desto bättre.

Fokus på isolerande material

När det kommer till isolerande material i skidhandskar, är det viktigt att ha koll på några aspekter. Låt oss dyka ner och upptäcka vad de är.

 • Thinsulate: Det är ett syntetiskt material som ger utmärkt isolering och andningsförmåga. Det är idealiskt för extrem kyla.
 • Fleece: Det är en annan populär isolator som ger mycket värme utan att bli för tung.
 • Down: Down filler är ytterst varmt, men mindre effektivt om det blir vått. Det kan även vara dyrare.

Eftersom både värme och komfort är avgörande faktorer när man väljer skidhandskar, bör du överväga de egenskaper som isolerande material erbjuder innan du gör ett köp.

Andningsbara material och vattenresistans

Svettiga händer? Inte så mysigt under en lång dag på skidbacken. Här kommer andningsbara material in i bilden. I ett scenario där du arbetar hårt (tänk pucklar eller svarta backar), vill du ha ett par handskar som kan hjälpa dina händer att andas och samtidigt behålla värmen. Andningsbara material möjliggör luftcirkulation, transporterar bort fukt från huden och håller dina händer torra, vilket i sin tur hjälper till att hålla dem varma. Och när vi pratar om saken med vattnet – det är faktiskt en riktig pain i nacken om dina handskar blir blöta. Om du hellre tar svängarna nerför backen än gillar att ta paus för att torka blöta handskar, leta efter de med vattenresistenta egenskaper. Material som Gore-Tex® erbjuder exceptionell vattenresistens och låter fortfarande dina händer andas!

Design och funktion av skidhandskar

När man tittar på designen och funktionerna hos skidhandskar är det viktigt att förstå att detta inte bara handlar om estetik. Det är mer än hur handsken ser ut – det handlar om hur den fungerar. Ser du till exempel efter solid reglering av värme och fukt? Handsken ska vara i stånd att hålla dina händer varma och torra samtidigt som den tillåter svett att avdunsta. Eller kanske behöver du extra grepp för att komma åt skidstavar eller andra utrustningar? Sådana element kommer att ha en stor inverkan på din totala upplevelse på snön. Var nyfiken, fråga själv: Vad är verkligen viktigt för mig när jag åker skidor?

Flexibilitet och grepp

Tänk på skidhandskens flexibilitet och grepp. Din handske måste tillåta rörlighet, särskilt runt fingrarna. Du vill kunna böja och röra dina fingrar med lätthet. Detta är kritiskt inte bara för komfort utan också för din förmåga att effektivt manövrera din utrustning. Titta på handsken underifrån också: är handflatan har ett mönster som ger extra grepp? Ett extra räfflat eller knottrigt mönster kan göra hela skillnaden när det gäller att kontrollera din stavar eller justera din väska.
Läder vs syntetiska material: En jämförelse
Läderhandtag ger en naturlig, högkvalitativ känsla och har bättre hållbarhet jämfört med syntetiska material. De är ett bra val om du spenderar mycket tid i det kalla eftersom de ger utmärkt isolering. Men deras premiumpris kan vara avskräckande för vissa. Å andra sidan, syntetmaterial som nylon och polyester är lättare, mer prisvärda och ofta mer “andas” än läder. De behöver dock vanligtvis en ytterligare membran eller beläggning för att bli vattentäta.

Tekniska finesser

Slutligen, glöm inte de tekniska finesserna! Moderna skidhandskar kommer med en mängd intressanta funktioner som kan göra din vintersportupplevelse ännu mer behaglig. Till exempel erbjuder vissa skidhandskar inbyggda uppvärmningsystem, perfekt för de riktigt isiga dagarna på backen. Andra har fingerkompatibilitet med pekskärmsenheter, så att du kan använda din smartphone eller GPS utan att behöva ta av dig handskarna. Kontrollera alltid tillverkarens produktinformation för att se vilka tekniska finesser erbjuds.

Att välja rätt storlek och passform

För att få en optimal upplevelse på skidbacken är det viktigt att ha skidhandskar som passar perfekt. En för liten handske ger dig mindre rörelsefrihet, medan en för stor handske kan förlora grepp om stavarna. Glöm inte att dina händer svullnar lite vid intensiv motion, vilket också bör tas i beaktning vid provningen. Ett proffstips? Jämför handskeproducenternas storlekstabeller innan du bestämmer dig. Att mäta även din handlängd och handomkrets kan ge dig en klarare bild av vilken handskestorlek du ska rikta in dig på. Och kom ihåg; skidhandskar ska sitta bekvämt men ändå erbjuda tillräcklig stöd och rörelsefrihet!

Så mäter du handen för skidhandskar

För att hitta den bästa passformen är det viktigt att noggrant mäta din hand. Här är en steg-för-steg guide som hjälper dig att få rätt mätningar:

 • Sträck ut din hand och sprid fingrarna så mycket som möjligt.
 • Använd ett måttband och mät runt den bredaste delen av handen, exklusive tummen.
 • Mät från handleden till toppen av ditt längsta finger för att hitta handsken längd.

Att ta mätningar kan verka som en tråkig uppgift, men tro mig, det kommer att göra all skillnad i världen. Det säkerställer inte bara en bekväm passform, utan också att handsken presterar som den ska.

Skidhandskarnas justerbara funktioner

Flexibilitet och anpassningsbarhet borde också vara på din checklista när du väljer skidhandskar. De tekniska finesserna i moderna skidhandskar kan göra stor skillnad i hur bra de passar dig. Tittar vi på justerbara funktioner, bör du leta efter skidhandskar med justerbara handledsremmar och snörning. Dessa möjliggör individuell anpassning, för bästa möjliga passform Åh! Inte att förglömma de smarta “nosa-runt-hörnet”-funktionerna, som avtagbara innerhandskar och inbyggda fickor för värmepads! Man vet aldrig när man kan behöva en extra dos värme eller enkel access till mobilen, eller hur?

Komfort och värme

En av de mest grundläggande aspekterna att tänka på när man köper skidhandskar är komforten och värmen de kan erbjuda. Du spenderar möjligtvis många timmar i kyliga terränger och därmed är det absolut nödvändigt att dina händer hålls varma och torra. En bra skidhandske kommer med en kombination av tillräckligt med isolering för att hålla värme in men också har god ventileringsförmåga för att inte bli för fuktig. Det kan verka som en svår balans men vilket prisvintervantarna kan ha är detta huvudprioritet. Utöver isoleringen och ventilationen, är också komfort en avgörande faktor. Kanske behöver du greppa skidstavar, justera din utrustning eller ta en selfie på toppen av backen – oavsett ska dina handskar vara bekväma under alla dessa aktiviteter.

Viktiga faktorer som påverkar värmen

Tack och lov finns det några smarta lösningar för att maximera värmen av dina skidhandskar. För att börja med, leta efter handskar med ett lager av högkvalitativ isolering, som till exempel Thinsulate eller Primaloft. Dessa material reflekterar din kroppsvärme samtidigt som de stöter bort det kalla från utsidan. Tätningen omkring handleden spelar också en stor roll. En säker, justerbar tätning kan verkligen göra skillnaden för att förhindra kall luft eller snö att tränga in i dina handskar. Som sist men inte minst, fuktstyrande förmåga är också nyckeln – alltför mycket svett på insidan av handskarna kan svalka ner dina händer snabbare än du tror.
Foder och mjukhet
När vi talar om foder i skidhandskar, det handlar inte bara om extra värme, utan också komfort. Ett mjukt och vadderat foder gör en stor skillnad i hur bekväm handsken känns mot huden. Man vill inte kämpa med irriterande material medan man försöker njuta av den krispiga luften och den vita ländskaapet. Ett vanligt använt material för mjukhet är fleece tack vare dess förmåga att både hålla värmen väl och känns skönt mot huden. Utöver mjukheten, absorberar ett bra foder också fukt effektivt, vilket hjälper till att hålla dina händer torra trots svett eller genomblötning/snö.

Vanliga Frågor och Svar

Valet av skidhandskar beror på vad du prioriterar mest: värme, fingerfärdighet eller en balans mellan båda. För kallare svenska förhållanden är mitthandskar bäst då de ger mer värme. Fingerhandskar rekommenderas för aktiviteter som kräver högre precision, till exempel längdskidåkning.
De bästa skidvantarna är ofta de som kan erbjuda både värme och andningsförmåga. Hestra’s Army Leather Heli Ski är en populär modell, känd för sin hållbarhet och komfort. Dessutom har Black Diamond Guide en robust konstruktion och utmärkt isolering, vilket gör den idealisk för det svenska klimatet.
De varmaste handskarna på marknaden för närvarande är Hestra Army Leather Heli Ski, som är kända för deras högkvalitativa isolering och vattentäta material. De är perfekta för Sveriges stränga vinterförhållanden och passar både friluftsliv och vintersport.
Hestra handskar är kända för sin höga kvalitet, hållbarhet och komfort. De tillverkas i Sverige och är mycket omtyckta inom både vintersport och friluftsliv, vilket gör dom till ett utmärkt val.
Back to top button