Skidor

Pjäxor Dam Bäst i Test [2022]

Oavsett din kunskapsnivå är bekväma pjäxor en absolut nödvändighet när du ska åka skidor. Ingenting förstör en bra puderdag snabbare än kalla eller smärtsamma fötter, och dåligt passande pjäxor riskerar också att inte överföra energin ordentligt till dina skidor och därmed skada din prestation. Som tur är så har pjäxor för damer aldrig har varit mer fotvänliga än i dag. De flesta nya pjäxor har anpassningsbara foder och vissa har till och med värmeanpassningsbara skal. Nedan följer våra tips på årets bästa pjäxor för damer:  

<<Läs också våran köpguide längre ner på sidan innan du köper nya pjäxor>>

Bäst i Test
Sköna & Snygga!
4.9/5
Premium
Grym Dämpning!
4.9/5
Prisvärd
Bred & Skön Läst!
4.6/5
Budget
Bekväma & Lätta!
4.4/5

Köpguide [Pjäxor Dam Bäst i Test]

Det finns många aktiviteter som du kan göra året runt, men en av de bästa årstiderna och favoriterna är vintern. Jag menar, tänk på det! Inga fler torra årstider, du får bära söta och mysiga tröjor och framför allt kan du åka skidor! Men innan du blir alldeles uppklädd och redo att njuta av snön finns det några saker du bör förbereda först. Till exempel dina pjäxor.

Så Väljer du Rätt Pjäxor som Kvinna

Även om det verkar enkelt att köpa pjäxor finns det faktiskt en hel del att tänka på. Särskilt om du är kvinna kan detta vara en utmaning. Tro det eller ej, men många människor slutar upp med att köpa fel sorts pjäxor. Det kanske är rätt storlek, men materialet är det inte. Det kanske verkar tåligt och långvarigt, men det är det inte. Så för att du ska kunna köpa något som är värt varenda krona får du här en snabbguide om hur du väljer rätt pjäxor för dig:

Vilken Typ av Skidåkare är Du?

Låter det inte som ett av de där frågespelen på nätet? Hur roligt det än låter måste du veta vilken typ av skidåkare du är innan du kan ta reda på vilka pjäxor som passar dig bäst. Om du är vilse eller förvirrad över det kan du läsa de korta beskrivningarna nedan.

  • Nybörjare

Oavsett om det är första gången du åker skidor eller om du är fast besluten att bli en expertskidåkare, är det första steget att klara av att vara en nybörjarskidåkare. Som nybörjare är du naturligtvis försiktig med varje steg du tar. Förutom det rör du dig också i ett långsamt tempo eftersom du fortfarande vänjer dig vid hur du ska manövrera eller glida i snö. När du väljer pjäxor för dig rekommenderas det att du väljer din exakta storlek eller en storlek större.

  • Medelmåtta

Kunskapsnivån varierar beroende på hur engagerad du är för att behärska den. När du har passerat nybörjarnivån kategoriseras du som en skidåkare på mellannivå. Jämfört med en nybörjarskidåkare är du nu säker på dina rörelser och kan glida i ett medelhögt till högt tempo. När du väljer rätt storlek på pjäxor för dig är det lämpligt att välja din exakta storlek eller en storlek mindre. Om du gör det kan du få mer kontroll över dina rörelser.

  • Expert

Denna kategori talar för sig själv. Som expertskidåkare känner du nu till skidåkningens alla vändningar. Du är också säkrare på att utföra tricks och manövrar oavsett vilken terräng du befinner dig i. När du väljer rätt pjäxor för dig ska du välja sådana med styv flex och extra tight passform. Det rekommenderas att välja stövlar som är en till två storlekar mindre än din exakta storlek.

Vad du ska Tänka på när du Köper Pjäxor som Kvinna

Som tidigare nämnts kan det vara en utmaning att köpa rätt pjäxor, särskilt för en kvinna. Detta beror på att index, standarder och till och med storleken på kängorna skiljer sig från pjäxor för män. Visst kan vem som helst ha svårt att välja sina pjäxor, men kvinnor måste komma ihåg några tips eftersom de har en mindre massa för sin fotstorlek och längd.

Flex-Index

Om du är nybörjare bör du välja pjäxor med ett flexindex på 50-60. Det gör att du kan manövrera i ett lättare och mer kontrollerat tempo. Dessutom känns den mjukare och bekvämare att röra sig i. Om du å andra sidan redan är en medelmåttig skidåkare ska du välja pjäxor som har ett flexindex på 65-80. Jämfört med flexindexet för nybörjare har detta en medelstyv känsla. Och naturligtvis kommer tiden när du redan är expert, så det är också då du ska välja pjäxor som är mycket styva eller som har ett flexindex på 85-100. Ju styvare dina pjäxor är, desto snabbare och mer kontroll har du över dem.

För dem som tar skidåkning på allvar eller för tävlingsåkare rekommenderas pjäxor med ett flexindex på 110+ eller mer.

Pjäxans Manschettform

När du väljer pjäxor och har rätt passform på pjäxan är det viktigt att matcha manschetten med storleken Detta är en viktig faktor att tänka på, särskilt för kvinnor eftersom deras vader är större och lägre än männens. Om du är orolig för justeringen kan de flesta, om inte alla kängor, justeras med en skruvmejsel. Den har ett justeringsområde som passar för vilken position som helst som fungerar bäst för dig. För närvarande erbjuder marknaden och många tillverkare stövlar som är speciellt gjorda för kvinnor. Deras utformning är anpassad för dem med låga och stora vader, och har också manschetter som kan justeras för en bättre passform.

Foder

Eftersom du kommer att röra på dig när du börjar åka skidor är det också viktigt att kontrollera fodret på pjäxorna. Fodret är den mjuka delen av skidskorna som isolerar och skyddar foten från att spricka, bli överansträngd eller skadas. Det spelar också en viktig roll för att forma skidåkarens fot och förhindra att den kalla temperaturen rusar in. Det finns många kängor som erbjuder olika typer av foder, så se till att du vet vilken typ av foder du vill ha.

Spännen

Det kan verka som en överraskning för dig, men ja, spännen är också en sak som du bör tänka på innan du köper dina pjäxor. Det traditionella antalet spännen är fyra, men tiden har visat att fyra spännen inte automatiskt innebär en bättre passform. Innan du bestämmer dig för vilket par pjäxor du ska köpa bör du titta på spännena också. Dessa kan vara bra om du är noggrann med hur tätt dina redskap sitter. Det är ändå viktigare att tänka på passformen, så stressa inte för mycket över den.

Sammantaget finns det fler saker att ta hänsyn till när du köper pjäxor, till exempel power strap, manschettens placering och mycket mer, men detta är de få saker som kan fungera som en vägledning när du ska fatta beslut. Lycka till med skidåkningen!

Back to top button