Skidor

Pjäxor Dam Bäst i Test [2024]

Oavsett din kunskapsnivå är bekväma pjäxor en absolut nödvändighet när du ska åka skidor. Ingenting förstör en bra puderdag snabbare än kalla eller smärtsamma fötter, och dåligt passande pjäxor riskerar också att inte överföra energin ordentligt till dina skidor och därmed skada din prestation. Som tur är så har pjäxor för damer aldrig har varit mer fotvänliga än i dag. De flesta nya pjäxor har anpassningsbara foder och vissa har till och med värmeanpassningsbara skal. Nedan följer våra tips på årets bästa pjäxor för damer: 

Bäst i Test
Sköna & Snygga!
4.9/5
Premium
Grym Dämpning!
4.9/5
Prisvärd
Bred & Skön Läst!
4.6/5
Budget
Bekväma & Lätta!
4.4/5
4.9/5

Salomon Women’s Shift Pro 90 AT är en bra blandning av prestanda och komfort. Pjäxan känns lätt och smidig på foten och har en gångmekanism som ger stor rörelsefrihet. Den ger dig bra komfort för långa dagar i skidbacken.

Fördelar

 • Pjäxan har GripWalk-sulor som gör det enklare att åka på ojämnt underlag.
 • Salomon Women’s Shift Pro 90 AT har tre lägen på vristspännet för full anpassning och fotstöd.
 • Vi tycker den här pjäxan för damer är enkel att ta på och känns mjuk och bekväm på foten.
 • Lätt och hållbar.
 • Anpassningsbar passform med Autofit-kragen.
 • Mjukt SensiFit-inlägg som ger bra passform och komfort.
 • Kvalitativt material och tunn väggkonstruktion.
4.9/5

K2 Women’s BFC 105 Gripwalk pjäxa är verkligen bred och bekväm med en läst på 103 mm vilket ger bra med utrymme för tårna att hålla sig varma. Pjäxan har en bra dämpning i hälen som ger bra med stöd.

Fördelar

 • Det vi gillade extra mycket med denna pjäxa för damer är att du kan justera reglaget i hälen så du har lättare att gå när du ska ta dig till och från bilen eller liften.
 • Pjäxans breda passform gör att den sitter skönt på foten även om du har breda fötter. Tårna håller sig varma då du får mer rörelsefrihet.
 • Skidan sitter bra på pjäxan tack vare GripWalk funktionen så du behöver inte oroa dig för att skidan ska lossna om du ramlar eller åker i svår terräng.
 • Aprés-teknik: Med reglaget bak över hälen får du rörelsefrihet och kan stå mer upprätt.
 • Cushfit Pro-foder och värmeformbart skal för en perfekt passform.
 • Bred modell: Läst på 103 mm och en flex på hela 105 mm.
 • GripWalk för bättre kraftöverföring.
4.6/5

Salomon Women’s X-Access 70 Wide är en pjäxa med en lättviktig, lågt skuren design och ett avancerat dämpningssystem som ger bra komfort, stabilitet och stöd. Den har en bred passform som ger extra utrymme och komfort.

Fördelar

 • Den här pjäxan för damer har en innersula som är avtagbar, vilket ger dig möjlighet att tvätta och torka den.
 • Salomon X Access 70 Wide upplevde vi som en mjuk och skön pjäxa med gott om utrymme och ett plus är att den kan justeras runt vaden och har en bred och skön läst.
 • Den är mycket prisvärd, du får mycket funktion och komfort för ett bra pris.
 • Calf Adjuster: Du kan justera skaftet över vaden för bättre passform.
 • X Access 70 Wide har en anatomisk passform som är utformad för att ge utmärkt stabilitet och kontroll när du åker skidor.
 • 35 mm rem för att hålla foten stadig i pjäxan.
4.4/5

Fischer My RC Pro 100 TS är ett mycket prisvärt val när det kommer till pjäxor för damer. Passar både nybörjare och avancerade skidåkare, de ger dig komfort och stöd hela dagen i backen.

Fördelar

 • De har bra prestanda tack vare kombinationen av lätta och hållbara material. Dessutom är pjäxan utrustad med ett foder som ger överlägsen dämpning och stöd.
 • Det vi gillar extra med den här pjäxan är att den har ett justerbart flexsystem som gör att du kan justera stövelns styvhet för att passa dina individuella behov. Detta säkerställer en bekväm passform.
 • De är perfekta för dig som är nybörjare och inte vill investera för mycket i nya pjäxor.
 • Lätt och hållbar design: Fischer My RC Pro 100 TS har en lätt och hållbar konstruktion
 • Pjäxorna är förstärkta med Sensor Grid-teknik och ger överlägset stöd och kraftöverföring samtidigt som de optimerar energieffektiviteten.
 • Fischer My RC Pro 100 TS pjäxor har ett termogjutbart foder och en bekväm innersula.

Köpguide [Pjäxor Dam Bäst i Test]

Det finns många aktiviteter som du kan göra året runt, men en av de bästa årstiderna och favoriterna är vintern. Jag menar, tänk på det! Inga fler torra årstider, du får bära söta och mysiga tröjor och framför allt kan du åka skidor! Men innan du blir alldeles uppklädd och redo att njuta av snön finns det några saker du bör förbereda först. Till exempel dina pjäxor.

Så Väljer du Rätt Pjäxor som Kvinna

Även om det verkar enkelt att köpa pjäxor finns det faktiskt en hel del att tänka på. Särskilt om du är kvinna kan detta vara en utmaning. Tro det eller ej, men många människor slutar upp med att köpa fel sorts pjäxor. Det kanske är rätt storlek, men materialet är det inte. Det kanske verkar tåligt och långvarigt, men det är det inte. Så för att du ska kunna köpa något som är värt varenda krona får du här en snabbguide om hur du väljer rätt pjäxor för dig:

Vilken Typ av Skidåkare är Du?

Låter det inte som ett av de där frågespelen på nätet? Hur roligt det än låter måste du veta vilken typ av skidåkare du är innan du kan ta reda på vilka pjäxor som passar dig bäst. Om du är vilse eller förvirrad över det kan du läsa de korta beskrivningarna nedan.

 • Nybörjare

Oavsett om det är första gången du åker skidor eller om du är fast besluten att bli en expertskidåkare, är det första steget att klara av att vara en nybörjarskidåkare. Som nybörjare är du naturligtvis försiktig med varje steg du tar. Förutom det rör du dig också i ett långsamt tempo eftersom du fortfarande vänjer dig vid hur du ska manövrera eller glida i snö. När du väljer pjäxor för dig rekommenderas det att du väljer din exakta storlek eller en storlek större.

 • Medelmåtta

Kunskapsnivån varierar beroende på hur engagerad du är för att behärska den. När du har passerat nybörjarnivån kategoriseras du som en skidåkare på mellannivå. Jämfört med en nybörjarskidåkare är du nu säker på dina rörelser och kan glida i ett medelhögt till högt tempo. När du väljer rätt storlek på pjäxor för dig är det lämpligt att välja din exakta storlek eller en storlek mindre. Om du gör det kan du få mer kontroll över dina rörelser.

 • Expert

Denna kategori talar för sig själv. Som expertskidåkare känner du nu till skidåkningens alla vändningar. Du är också säkrare på att utföra tricks och manövrar oavsett vilken terräng du befinner dig i. När du väljer rätt pjäxor för dig ska du välja sådana med styv flex och extra tight passform. Det rekommenderas att välja stövlar som är en till två storlekar mindre än din exakta storlek.

Vad du ska Tänka på när du Köper Pjäxor som Kvinna

Som tidigare nämnts kan det vara en utmaning att köpa rätt pjäxor, särskilt för en kvinna. Detta beror på att index, standarder och till och med storleken på kängorna skiljer sig från pjäxor för män. Visst kan vem som helst ha svårt att välja sina pjäxor, men kvinnor måste komma ihåg några tips eftersom de har en mindre massa för sin fotstorlek och längd.

Flex-Index

Om du är nybörjare bör du välja pjäxor med ett flexindex på 50-60. Det gör att du kan manövrera i ett lättare och mer kontrollerat tempo. Dessutom känns den mjukare och bekvämare att röra sig i. Om du å andra sidan redan är en medelmåttig skidåkare ska du välja pjäxor som har ett flexindex på 65-80. Jämfört med flexindexet för nybörjare har detta en medelstyv känsla. Och naturligtvis kommer tiden när du redan är expert, så det är också då du ska välja pjäxor som är mycket styva eller som har ett flexindex på 85-100. Ju styvare dina pjäxor är, desto snabbare och mer kontroll har du över dem.

För dem som tar skidåkning på allvar eller för tävlingsåkare rekommenderas pjäxor med ett flexindex på 110+ eller mer.

Pjäxans Manschettform

När du väljer pjäxor och har rätt passform på pjäxan är det viktigt att matcha manschetten med storleken Detta är en viktig faktor att tänka på, särskilt för kvinnor eftersom deras vader är större och lägre än männens. Om du är orolig för justeringen kan de flesta, om inte alla kängor, justeras med en skruvmejsel. Den har ett justeringsområde som passar för vilken position som helst som fungerar bäst för dig. För närvarande erbjuder marknaden och många tillverkare stövlar som är speciellt gjorda för kvinnor. Deras utformning är anpassad för dem med låga och stora vader, och har också manschetter som kan justeras för en bättre passform.

Foder

Eftersom du kommer att röra på dig när du börjar åka skidor är det också viktigt att kontrollera fodret på pjäxorna. Fodret är den mjuka delen av skidskorna som isolerar och skyddar foten från att spricka, bli överansträngd eller skadas. Det spelar också en viktig roll för att forma skidåkarens fot och förhindra att den kalla temperaturen rusar in. Det finns många kängor som erbjuder olika typer av foder, så se till att du vet vilken typ av foder du vill ha.

Spännen

Det kan verka som en överraskning för dig, men ja, spännen är också en sak som du bör tänka på innan du köper dina pjäxor. Det traditionella antalet spännen är fyra, men tiden har visat att fyra spännen inte automatiskt innebär en bättre passform. Innan du bestämmer dig för vilket par pjäxor du ska köpa bör du titta på spännena också. Dessa kan vara bra om du är noggrann med hur tätt dina redskap sitter. Det är ändå viktigare att tänka på passformen, så stressa inte för mycket över den.

Sammantaget finns det fler saker att ta hänsyn till när du köper pjäxor, till exempel power strap, manschettens placering och mycket mer, men detta är de få saker som kan fungera som en vägledning när du ska fatta beslut. Lycka till med skidåkningen!

Vanliga Frågor och Svar

Flexgraden är en viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer pjäxor för kvinnor. Generellt sett är en pjäxa med en styvare flexklass bättre lämpad för avancerade skidåkare och de som åker mer aggressivt, medan mer flexibla kängor passar bättre för nybörjare och fritidsskidåkare. Det är viktigt att hitta rätt balans för dina behov.

 När du ska välja rätt slalompjäxor för dig själv är det viktigt att du gör din research och tar hänsyn till egenskaper som bredd, längd och design. Du bör också ta hänsyn till din erfarenhetsnivå och kroppsstorlek för att se till att du hittar det par som passar bäst för dina behov.

 Ja, det finns en skillnad mellan herr- och dampjäxor. Herrmodeller är vanligtvis bredare och styvare, medan dammodeller är kortare och smalare. Mjukare flex behövs på dampjäxor då kvinnor i regel väger mindre än män. Det skiljer sig en del på kvinnors och mäns fötter och det tas i åtanke när man utformar pjäxor för damer.

Back to top button