Verktyg & Redskap

Sekatör Bäst i Test [2023]

Trädgårdsmästare och landskapsarkitekter är mycket noggranna när det gäller de verktyg de använder. Ett viktigt redskap som de använder vid trädgårdsarbete är sekatören, även känd som en trädgårdssax. Och varför skulle du vara sämre än att investera i en riktigt bra sekatör och gå ut och dominera i trädgården?

Vi har märkt att det finns en hel del sekatörer som inte gör sitt jobb! Därför har vi i detta testet jämfört de bästa sekatörerna för att du ska kunna hitta den sekatör som passar din prisklass och ditt användningsområde:

Bäst i Test

 Klassiker

5/5
Premium
Proffssekatör!
5/5
Prisvärd
Rull-Handtag
4.6/5
Budget
Med Sidoskär!
4.5/5

Köpguide [Sekatör Bäst i Test]

En bra sekatör är alltid viktig när du ska arbeta med trädgårdsarbete. Sekatörar används främst för att trimma växter, från svampiga, texturerade blad och även taggiga stjälkar.

För att göra sitt jobb bra måste sekatörer ha högkvalitativa skärblad och knivskarpa kanter. Dina händer ska också vara säkra och avslappnade, och du ska klippa växterna smidigt och utan ansträngning.


När du köper en sekatör bör du först fundera på vilken typ som är bäst för dig. Därför har vi listat dessa olika typer av sekatörer:

Konsten att Välja Rätt Sekatör

En bra sekatör är alltid viktig när du ska arbeta med trädgårdsarbete. Sekatörar används främst för att trimma växter, från svampiga, texturerade blad och även taggiga stjälkar.

För att göra sitt jobb bra måste sekatörer ha högkvalitativa skärblad och knivskarpa kanter. Dina händer ska också vara säkra och avslappnade, och du ska klippa växterna smidigt och utan ansträngning.


När du köper en sekatör bör du först fundera på vilken typ som är bäst för dig. Därför har vi listat dessa olika typer av sekatörer.

Bypass-Sekatörer

En bypasssekatör är en av de traditionella sorterna av sekatör. De kan klippa växtstammar genom att låta växten vila på bypass-sekatörens böjda kanter och få stöd av de övre vassare bladen. Bypass sekatörer är lämpliga för att klippa mjukare grenar eller stammar. Därför är det viktigt att veta att den har en rekommenderad klippstorlek.

Anvil-Sekatörer

En trimmer med städ har en platt och horisontell yta som kan skära av kanterna. Därför är en ambosekatör en idealisk sekatör för tjockare, tuffare och taggiga stammar eller grenar.

Sekatörer med Kugghjul

En sekatör med kugghjul eller en sekatör med växelverkan är den mest rekommenderade sekatör som du kan använda om du har ett svagare grepp. Rattarsekatörer har en smidig klippupplevelse som inte kräver mycket tryck från händerna för att klippa något.

Sekatörer med Rullande Handtag

Om du har mycket att göra är en sekatör med rullande handtag det bästa beskärningsverktyget för dig, eftersom du kan undvika överansträngningar och andra handkomplikationer.


Innan du köper en sekatör måste du tänka på vilka typer av sekatörer vi rekommenderar. Bedöm först själv vilken typ av sekatör som är bäst och lämplig för dig.

Andra Egenskaper hos Sekatörer

En sekatör stannar inte vid sina typer, utan har även andra funktioner som du bör tänka på innan du köper den.

 • Skärande dimensioner

Den uppskattar hur tjockt eller tunt skärverktyget kan skära.

 • Mångsidig design

Den rekommenderas för vänsterhänta personer. En sekatör med mångsidig design har säkrare handtag.

 • Kompatibilitet med grepp

Sekatörar finns i olika former och storlekar på handtagen. Se till att dina händer är korrekt monterade och bekväma med den sekatör som du ska köpa.

 • Skärpa

En viktig egenskap att ta hänsyn till är skärpan på skärbladen. En vassare kant kan skära starkare stammar av växterna.

 • Färg

Välj alltid ljusa färger som gult och orange för att lätt upptäcka din sekatör.

Fördelar med en Sekatör

Sekatören är ett av de viktigaste verktygen när du har ett landskaps- eller trädgårdsprojekt. Den hjälper dig att klippa starka, tjocka och taggiga stammar eller skogar utan problem. En beskärningssekatör ska vara tillräckligt vass för att klippa olika typer av växter; den ska också kännas bekväm och passa på din hand för att undvika att du råkar skära dig av misstag.

Istället för att använda en vanlig sekatör som inte klarar av att klippa tjockare stammar är det ett av de bästa besluten att byta till en sekatör för att underlätta ditt trädgårdsarbete snabbt.

Här är några fördelar och användningsområden för sekatörer:

 • Klippning av taggiga och tjocka stjälkar
 • Hantering av ogräsväxter
 • Blomsterarrangemang
 • Trädgårdsestetik
 • Trädskötsel
 • Landskapsarkitektur

Gör ett Klipp!

Att ha värdefulla verktyg som sekatören gör ditt trädgårdsprojekt mer lättillgängligt och sannorlikheten ökar markant att faktisk kommer att avsluta det hela. Anta att du har planer på att ha en sekatör för ditt nästa projekt. Du måste överväga dess typer och funktioner innan du köper den. Om du ändå håller din sekatör väl underhållen genom att känna till dess kapacitet, klippstorlek och rengör den efter att du använt den, kommer din beskärningssekatör att stå sig mycket länge.

Back to top button