Verktyg & Redskap

Snösläde Test [2024]

När de första snöflingorna börjar falla tar många husägare fram sina snöskyfflar och börjar röja vägen till huset. Men vad händer om det är för mycket snö för en vanlig snöskyffel? Det är en snösläde kommer till nytta. Läs vidare för att lära dig allt om snöslädar.

Vi har jämfört årests bästa snöslädar och här ser du vinnarna:

Bäst i Test

 Bäst i Test

4.8/5

Stora Ytor

 För Stora Ytor

4.8/5

Premium

 Bra kvalitet

4.7/5

Plåt

4.8/5

Fiskars SnowXpert Snösläde är en väldigt bra snösläde av hög kvalitet som är mycket smidig och följsam. Fiskars SnowXpert har en unik ergonomisk design som gör den lätt att använda och bekväm att hålla i. Vi gillade att anti-stick-beläggningen på denna snösläde gör att minimalt med snö fastnar på bladet. Spadens lätta men ändå starka plastkonstruktion gör SnowXpert enkel att använda för både tillfällig och regelbunden användning. Vi gillade också det breda skrapbladet och bekväma handtaget som gör att du snabbt och effektivt kan röja snö från stigar, uppfarter och gårdar. Oavsett om du ska skyffla runt en bil, rensa en gångväg eller bara skyffla dig fram till din brevlåda, kommer SnowXpert snösläde från Fiskars att göra det enklare och effektivare än de flesta andra modeller på markanden.

Fördelar

 • För det första är denna snösläden otroligt lätt och lätt att manövrera, vilket innebär att den är det perfekta verktyget för att röja snö snabbt och enkelt.
 • För det andra gör dess fina ergonomiska utformning att den är bekväm att använda även under långa perioder.
 • Slutligen är SnowXpert mycket hållbar, vilket innebär att den klarar även de tuffaste vinterförhållandena.
 • Denna snösläde är utformad för att göra snöröjningen enkel och effektiv med sin ergonomiska design.
 • Skaftet är justerbart och kan justeras för att passa användarens individuella längd och styrka, vilket gör den lämplig att använda för vem som helst.
 • Fiskar SnowXperts extra breda skopa är utformat för att flytta mer snö med varje drag, vilket gör den enkel att snabbt röja stora områden med.
4.8/5

Gardena Snösläde hjälper dig att att få din trädgård och uppfart att se bra ut på nolltid. Det här multifunktionella verktyget är lätt att använda och har en mångsidig design, vilket gör denna snösläde mycket bra för snöröjning. De justerbara handtagen och det breda utbudet av skärdjup gör att du kan anpassa din plöjning till förhållandena i din trädgård, medan den ergonomiska designen garanterar komfort och användarvänlighet. Vi gillade också att den lätta konstruktionen gör den lätt att manövrera och förvara, så att vi kunde få jobbet gjort snabbt och lätt, utan krångel. Med Gardenas Snöslade kan du hålla din trädgård snygg, prydlig och vacker hela vintern lång.

Fördelar

 • Gardena Snösläde är lätt, enkel att använda och utrustad med ett robust handtag.
 • Den har ett tillräckligt brett blad för att flytta en stor mängd snö snabbt och med minimal ansträngning.
 • En annan fördel vi gillade extra mycket är att handtaget är justerbart, så du kan enkelt justera höjden och vinkeln för att underlätta snöröjningen.
 • Bladet är tillverkat i ett slitstarkt material, vilket gör den mycket hållbar.
 • Denna snösläde från Gardena består av ett robust och tåligt yttermaterial är mycket slitstark och tålig.
 • Plöjbladet är belagd med ett skikt av polyuretan som ger extra bra flexibilitet.
4.7/5

Om du letar efter en pålitlig snöskyffel för att enkelt flytta stora mängder snö är Masi Proffs Maxi från Granngården en grymt alternativ. Den här snösläden är något dyrare än övriga modeller vi testat men kvaliteten känns mycket proffsig och den är också lätt och enkel att använda, vilket gör den perfekt för snöunderhåll av stora områden. Den kommer att hjälpa dig att snabbt och effektivt ta itu med både torr och våt snö, och dess ergonomiska utformning gör den bekväm att använda under långa perioder. Det gummibelagda stålhandtaget och metallbladet ger ett fast grepp och hållbar prestanda, dessutom är den lätt att förvara och transportera, så att du kan ta den med dig var du än behöver den. Med Masi Proffs Maxi kan du få jobbet gjort snabbt och enkelt, så att du kan ägna din tid åt att njuta av vinterns nöjen i stället för att arbeta dig fördärvad!

Fördelar

 • Den robusta konstruktionen och de starka plastmaterialen gör den lämplig för tufft arbete.
 • Dess aerodynamiska form och speciella plastbeläggning gör att det inte fastnar så mycket snö på bladet.
 • Masi Proffs Maxi snöplog lämpar sig för professionellt bruk för att röja stora mängder snö även i relativt grov terräng.
 • Snöplogen har en ergonomisk och intuitiv design för att säkerställa maximal användarkomfort när du röjer snö.
 • Masi Proffs Maxi snöplog är utrustad med en robust stålram som garanterar lång hållbarhet.

Nackdelar

 • Masi Proffs Maxi kostar lite mer än de flesta snöslädar på marknaden.
4.5/5

Masi Light är tillverkad av starkt material i förhållande till sin prisklass och är lätt och lättmanövrerad. Modellen fungerar perfekt för både barn och vuxna. Denna snösläde har ergonomiskt handtag och har ett ganska brett blad. Vi tyckte att Masi Light fungerade alldeles utmärkt att plöja med trots sitt billigare pris, och kvaliteten känns ganska gedigen, även om den troligtvis inte håller riktigt lika länge som de andra modellerna vi testat. Detta får tiden utvisa.

Fördelar

 • Denna snösläde kommer till ett mycket bra pris.
 • Masi Light har ett bekvämt, ergonomiskt handtag som gör den lätt och bekväm att använda.
 • Masi Light från Granngården är tillverkad av robusta, lätta material, vilket gör den lätt att ploga med.
 • Den har en ergonomisk design som garanterar en smidig och stabil plöjning, vilket gör den lämplig för många typer av terräng.

Nackdelar

 • Begränsad hållbarhet

Köpguide [Snösläde Test]

En snösläde används för att röja snö från trottoarer, uppfarter och andra områden. Det är en enkel anordning som består av ett metallblad som är fäst vid ett långt handtag. Bladet kan vinklas för att hjälpa till att skjuta snön i önskad riktning.  

En snösläde är ett utmärkt verktyg för husägare för att röja små snöområden. Det är också ett bra alternativ för personer som inte vill eller behöver köpa en större snöslunga 

Den största nackdelen med att använda en snösläde är att den kan vara tröttsam att använda under längre perioder. Om du ska röja ett stort område kan det vara bättre att använda en snöslunga eller anlita någon i stället.  

Viktiga funktioner som du bör leta efter

Många faktorer bör beaktas när du köper en snösläde, bland annat följande 

 • Storleken på bladet: Ett större blad kan skära igenom mer snö och är idealiskt för större områden, t.ex. trottoarer eller uppfarter. Men om du bara behöver röja små snöområden, som t.ex. trappsteg på din veranda, fungerar ett mindre blad utmärkt.  
 • Handtagshöjd: En handtagshöjd mellan 100 och 125 cm är tillräcklig för genomsnittligt långa personer. Överväg att köpa en med ett justerbart handtag som kan höjas till 160 cm för längre personer.  
 • Budget: Kostnaden för en snösläde varierar beroende på märke och funktioner. Du kan hitta en av god kvalitet för under 1000 kronor, men du bör räkna med att betala mer om du vill ha en kvalitets modell. 
 •  Enkel montering: Vissa produkter levereras delvis monterade medan andra kommer helt omonterade i lådan, så notera hur många delar det finns och vilka verktyg som kan behövas vid monteringen.  
 • Tillgång till reservdelar: Om någon skada skulle uppstå på din snösläde är det bra att ha tillgång till ersättningsblad eller andra delar för reparationssatser som säljs via återförsäljare.  

Eftersom köpet av en snösläde är en investering och du vill ut mesta möjliga värde av ditt köp bör flera viktiga faktorer beaktas vid köpet 

Fördelar jämfört med andra snöröjningsverktyg

 Jämfört med andra snöröjningsverktyg är den största fördelen med att använda en snösläde dess överkomlighet. Den kräver vanligtvis mindre underhåll än större alternativ som snöslungor grund av sin mindre storlek och lättare vikt 

Andra fördelar är följande:

 • Tar inte upp mycket förvaringsutrymme: Du kan enkelt förvara din snösläde mellan vintersäsongerna i ett garage eller en källare utan problem, men de kan vara för stora för att rymmas i en verktygslåda eller garderob inne i hemmet om det är allt utrymme du har till förfogande 
 • Flexibel: Du kan använda en snösläde för att röja gångvägar och uppfarter samt mindre områden som uteplatser, däck och trappor. Dessutom är den idealisk för att ta bort is från trottoarer och trappor utan att du behöver oroa dig för att skada dem. 

 • Säkrare än andra alternativ: Det finns därför mindre risk för att av misstag skada omgivande områden som bilar, träd och buskar som kan blockeras av för mycket snö om du inte röjer bort den i tid.    

Slutsats

När du köper en snösläde bör du ta hänsyn till många faktorer beroende på hur stort område som ska röjas och vilka ytterligare funktioner du behöver. När du köper bör du särskilt titta på bladstorleken för att avgöra hur mycket snö den kan hantera, de totala måtten om du har begränsat förvaringsutrymme och om några ytterligare funktioner kommer att vara till hjälp när du använder den.  

Du vill också ta hänsyn till den totala kostnaden när du funderar på vilken modell som är bäst för dina behov. Som med alla investeringar vill du få ut så mycket värde som möjligt av ditt köp, så notera dessa viktiga faktorer innan du slutför ditt beslut.  

Liksom andra verktyg som är utformade för att rensa områden från tunga snöansamlingar, t.ex. snöslungor, ger en snösläde många fördelar jämfört med andra alternativ, t.ex. skyfflar eller skopfästen på lövblåsare.   

De är vanligtvis mindre, lättare och mer okomplicerade att använda än större snöröjningsutrustning, så de kan lätt förvaras mellan säsongerna utan att ta för mycket plats.  

En snösläde är också mer prisvärda än andra snöröjningsverktyg, vilket gör dem till en utmärkt investering för husägare som bara behöver dem ibland. Kom ihåg att bladstorleken bör återspegla hur stor yta du behöver röja per minut och om du planerar att förvara den i trånga förvaringsutrymmen.  

Vanliga Frågor och Svar

En riktigt bra snösläde kostar vanligtvis omkring 700 till 1500 kronor, beroende på storlek, märke och kvalitet.

Att använda en snösläde är enkelt, bara ta tag i handtaget och putt ifrån med långa kraftiga drag åt det hållet du vill att snön ska flyttas. Du kan nästan inte göra fel, och tänk på att övning ger färdighet!

Back to top button