Verktyg & Redskap

Snösläde Test [2022]

När de första snöflingorna börjar falla tar många husägare fram sina snöskyfflar och börjar röja vägen till huset. Men vad händer om det är för mycket snö för en vanlig snöskyffel? Det är en snösläde kommer till nytta. Läs vidare för att lära dig allt om snöslädar.

Vi har också jämfört årests bästa snöslädar och här ser du vinnarna:

Bäst i Test

 Bäst i Test

4.8/5

Stora Ytor

 För Stora Ytor

4.8/5

Premium

 Bra kvalitet

4.7/5
Budget
Billig
4.5/5

Köpguide [Snösläde Test]

En snösläde används för att röja snö från trottoarer, uppfarter och andra områden. Det är en enkel anordning som består av ett metallblad som är fäst vid ett långt handtag. Bladet kan vinklas för att hjälpa till att skjuta snön i önskad riktning.  

En snösläde är ett utmärkt verktyg för husägare för att röja små snöområden. Det är också ett bra alternativ för personer som inte vill eller behöver köpa en större snöslunga.  

Den största nackdelen med att använda en snösläde är att den kan vara tröttsam att använda under längre perioder. Om du ska röja ett stort område kan det vara bättre att använda en snöslunga eller anlita någon i stället.  

Viktiga funktioner som du bör leta efter

Många faktorer bör beaktas när du köper en snösläde, bland annat följande 

  • Storleken på bladet: Ett större blad kan skära igenom mer snö och är idealiskt för större områden, t.ex. trottoarer eller uppfarter. Men om du bara behöver röja små snöområden, som t.ex. trappsteg på din veranda, fungerar ett mindre blad utmärkt.  
  • Handtagshöjd: En handtagshöjd mellan 100 och 125 cm är tillräcklig för genomsnittligt långa personer. Överväg att köpa en med ett justerbart handtag som kan höjas till 160 cm för längre personer.  
  • Budget: Kostnaden för en snösläde varierar beroende på märke och funktioner. Du kan hitta en av god kvalitet för under 1000 kronor, men du bör räkna med att betala mer om du vill ha en kvalitets modell. 
  •  Enkel montering: Vissa produkter levereras delvis monterade medan andra kommer helt omonterade i lådan, så notera hur många delar det finns och vilka verktyg som kan behövas vid monteringen.  
  • Tillgång till reservdelar: Om någon skada skulle uppstå på din snösläde är det bra att ha tillgång till ersättningsblad eller andra delar för reparationssatser som säljs via återförsäljare.  

Eftersom köpet av en snösläde är en investering och du vill ut mesta möjliga värde av ditt köp bör flera viktiga faktorer beaktas vid köpet 

Fördelar jämfört med andra snöröjningsverktyg

 Jämfört med andra snöröjningsverktyg är den största fördelen med att använda en snösläde dess överkomlighet. Den kräver vanligtvis mindre underhåll än större alternativ som snöslungor grund av sin mindre storlek och lättare vikt 

Andra fördelar är följande:

  • Tar inte upp mycket förvaringsutrymme: Du kan enkelt förvara din snösläde mellan vintersäsongerna i ett garage eller en källare utan problem, men de kan vara för stora för att rymmas i en verktygslåda eller garderob inne i hemmet om det är allt utrymme du har till förfogande 
  • Flexibel: Du kan använda en snösläde för att röja gångvägar och uppfarter samt mindre områden som uteplatser, däck och trappor. Dessutom är den idealisk för att ta bort is från trottoarer och trappor utan att du behöver oroa dig för att skada dem. 

  • Säkrare än andra alternativ: Det finns därför mindre risk för att av misstag skada omgivande områden som bilar, träd och buskar som kan blockeras av för mycket snö om du inte röjer bort den i tid   

Slutsats

När du köper en snösläde bör du ta hänsyn till många faktorer beroende på hur stort område som ska röjas och vilka ytterligare funktioner du behöver. När du köper bör du särskilt titta på bladstorleken för att avgöra hur mycket snö den kan hantera, de totala måtten om du har begränsat förvaringsutrymme och om några ytterligare funktioner kommer att vara till hjälp när du använder den.  

Du vill också ta hänsyn till den totala kostnaden när du funderar på vilken modell som är bäst för dina behov. Som med alla investeringar vill du få ut så mycket värde som möjligt av ditt köp, så notera dessa viktiga faktorer innan du slutför ditt beslut.  

Liksom andra verktyg som är utformade för att rensa områden från tunga snöansamlingar, t.ex. snöslungor, ger en snösläde många fördelar jämfört med andra alternativ, t.ex. skyfflar eller skopfästen på lövblåsare.   

De är vanligtvis mindre, lättare och mer okomplicerade att använda än större snöröjningsutrustning, så de kan lätt förvaras mellan säsongerna utan att ta för mycket plats.  

En snösläde är också mer prisvärda än andra snöröjningsverktyg, vilket gör dem till en utmärkt investering för husägare som bara behöver dem ibland. Kom ihåg att bladstorleken bör återspegla hur stor yta du behöver röja per minut och om du planerar att förvara den i trånga förvaringsutrymmen.  

Back to top button