Skidor

SkidhjÀlm Barn Test [2022]

Att kunna njuta av vintervÀdret tillsammans med dina barn Àr det ultimata sÀttet att tillbringa en snöig dag. Om du Àr en ivrig skidÄkare vill du lÀra ditt barn hur man navigerar i backen. Det viktigaste att tÀnka pÄ Àr sÀkerheten. Se till att leta efter en riktigt bra skidhjÀlm för barn som du kan lita pÄ.

Det Àr just detta vi ska hjÀlpa dig med i denna artikeln dÀr vi har jÀmfört de bÀsta skidhjÀlmarna för barn. DÄ kör vi!

<<LÀs ocksÄ vÄrat test om bÀsta vinterjackan för barn hÀr>>

BĂ€st i Test
Cool & LĂ€tt!
4.9/5
Premium
Högteknologisk!
4.9/5
PrisvÀrd
M. Skidglasögon!
4.2/5
Budget
 Billig & Bra!
3.8/5

Köpguide för BÀsta SkidhjÀlm Barn Test

Kort sagt, tÀnk alltid pÄ sÀkerheten först. Du vill att hjÀlmen ska uppfylla alla de standarder som branschen stÀller upp. En mycket nÀra andra plats Àr passformen. Om hjÀlmen inte sitter sÀkert kommer den inte att göra sitt jobb sÀrskilt bra. En kvalitetshjÀlm som sitter bra Àr det allra viktigaste. Efter det ska du övervÀga den övergripande komforten samt utseendet. En snygg hjÀlm Àr ju trevligt att ha och en hjÀlm som ett barn tycker om att ha pÄ sig kommer vanligtvis att sitta pÄ huvudet oftare!

SÀkerhet & Certifieringar pÄ SkidhjÀmar för Barn

Köp alltid en skidhjÀlm för barn som fokuserar pÄ sÀkerhet. Leta efter en skidhjÀlm som har en certifiering, vilket innebÀr att den har testats och sedan uppfyllt kraven och certifierats. Se till att köpa ett mÀrke och en modell som Àr certifierad sÄ att du vet att du fÄr den bÀsta kvaliteten.

Det betyder ocksÄ att skidhjÀlmen har byggts med vissa allmÀnt accepterade sÀkerhetsstandarder.  MÄnga skidhjÀlmar har inte alla certifieringar, utan bara en eller tvÄ.  De vanligaste Àr en internationell ASTM-stÀmpel eller en CE-stÀmpel som mer avser standarder som skapats av EU.

Du kan ocksÄ se vissa skidhjÀlmar för barn som skryter med MIPS-tekniken, som faktiskt inte Àr en sÀkerhetsstandard utan snarare en tillverkningsdesign som visat sig vara fördelaktig mot huvudskador.

RÀtt storlek & Passform pÄ SkidhjÀlm för Barn

LÄt dig inte frestas att köpa en skidhjÀlm som ditt barn ska vÀxa in i. För att de ska vara effektiva och erbjuda rÀtt sÀkerhetsnivÄ mÄste de ha rÀtt storlek. Och om de vill ha en mössa under skidhjÀlmen, se till att det Àr sÄ du testar den!

Se till att kontrollera passformen pÄ ditt barns skidhjÀlm. Passformen hÄller dem inte bara bekvÀma i backen utan garanterar ocksÄ deras sÀkerhet. Om skidhjÀlmen inte passar ordentligt kommer den inte att kunna skydda dem lika bra vid ett fall. NÀr du provar en hjÀlm ska du se till att hakremmen sitter tillbaka mot halsen och inte Àr för lös.

Du bör ocksÄ se till att skidhjÀlmen inte klÀmmer eller rör sig pÄ huvudet. HjÀlmens frÀmre del ska trÀffa strax ovanför ögonbrynen. HjÀlmen ska sitta bra hela vÀgen runt huvudet. SÀttet att se till att ditt barns skidhjÀlm sitter ordentligt Àr att leta efter sÄdana som har flera justeringsfunktioner. PÄ sÄ sÀtt kan du skapa en anpassad passform för deras huvud.

FĂ€rg och vikt

Det Ă€r inte bara en frĂ„ga om mode, för ljusa fĂ€rger Ă€r ocksĂ„ bra för extra synlighet. Även om ditt barn kanske vill ha vanlig svart hjĂ€lm, kan gula, orange eller blĂ„ skidhjĂ€lmar ses pĂ„ lĂ„ngt hĂ„ll. Och nĂ€r vi Ă€ndĂ„ Ă€r inne pĂ„ det, kom ihĂ„g att barn snabbt kan tröttna pĂ„ utseendet.

Vissa barnhjÀlmar Àr ocksÄ tunga, sÄ leta efter nÄgot pÄ max 500 g för att vara riktigt bekvÀmt, för att inte tala om lÀttare i bagaget. Men du kan hÄlla dig lugn, alla skidhjÀlmar för barn i detta testet hÄller sig under denna vikt!

Extra Funktioner

Även om sĂ€kerheten alltid kommer i första hand nĂ€r du letar efter en ny skidhjĂ€lm till ditt barn, kan du ocksĂ„ undersöka ett antal andra unika funktioner som bidrar till hela skidupplevelsen. För mĂ„nga skidĂ„kare Ă€r ventilationen av yttersta vikt. Ventilerna Ă€r utformade för att föra in kall luft och slĂ€ppa ut varm luft. De hĂ„ller huvudet varmt och torrt. Förutom hjĂ€lmen Ă€r skidglasögon ett mĂ„ste i skidutrustningen. De skyddar ögonen och hĂ„ller solens blĂ€ndning borta. Se till att skidglasögonen passar ihop med hjĂ€lmen och den skidglasögonrem som den tillhandahĂ„ller.

NFC Medical ID-Chip

Vi har med en skidhjÀlm i detta testet som har just denna funktionen (POCito Fornix Spin). NFC Medical ID Chip sitter inbyggt i skidhjÀlmen och lÀser av ditt barns medicinska status, som sedan kommuniceras ut till din smartphone i realtid sÄ att du ska veta hur ditt barn mÄr, och att allting stÄr rÀtt till.

Vid Vilken Ålder bör ett Barn AnvĂ€nda SkidhjĂ€lm?

Vi anser att hjÀlmar bör anvÀndas frÄn 0 Ärs Älder till 100+ Ärs Älder.  Man kan verkligen aldrig göra fel med en hjÀlm pÄ huvudet, och det gÀller Àven för barn.  SmÄbarn som precis har lÀrt sig Äka skidor bör bÀra hjÀlm, eftersom de lÀtt kan, och garanterat kommer, att falla. Beviset Àr tydligt att hjÀlmanvÀndning gör en potentiellt farlig sport lite mindre farlig. Det finns egentligen ingen Älder dÄ hjÀlm inte rekommenderas.

Back to top button