Skidor

SkidhjÀlm Barn Test [2024]

Att kunna njuta av vintervÀdret tillsammans med dina barn Àr det ultimata sÀttet att tillbringa en snöig dag. Om du Àr en ivrig skidÄkare vill du lÀra ditt barn hur man navigerar i backen. Det viktigaste att tÀnka pÄ Àr sÀkerheten. Se till att leta efter en riktigt bra skidhjÀlm för barn som du kan lita pÄ.

Det Àr just detta vi ska hjÀlpa dig med i denna artikeln dÀr vi har jÀmfört de bÀsta skidhjÀlmarna för barn. DÄ kör vi!

BĂ€st i Test
4.9/5
Premium
4.9/5
PrisvÀrd för Barn
4.5/5

Budget för Barn

4.5/5
4.9/5

Vi har testat Sweet Protection Juniors’ Winder Mips Helmet, en hjĂ€lm som verkligen stĂ„r ut nĂ€r det gĂ€ller sĂ€kerhet för barn. Denna hjĂ€lm, som vi har utsett till bĂ€st i test, Ă€r utrustad med flera avancerade skyddsfunktioner för att ge det bĂ€sta möjliga skyddet. Den har ingjutna Impact Shields som effektivt fördelar stötar över ett större omrĂ„de, samt en avancerad EPS-liner för ökat skydd mot slag. MIPS Brains Protection System minskar rotationskrafterna vid vissa slag, vilket Ă€r en kritisk faktor för att skydda hjĂ€rnan.

Fördelar

 • Advanced MIPS-teknik som effektivt minskar rotationskrafterna mot hjĂ€rnan.
 • Inbyggda Impact Shields och en EPS-liner förbĂ€ttrar skyddet mot slag.
 • LĂ€ttviktskonstruktion och ventileringssystem för komfort och andningsförmĂ„ga.
 • Glasögongarage minskar luftfickor mellan glasögon och hjĂ€lm.
 • Justerbar passform med ett förstĂ€rkt ABS-skal för extra styrka i utsatta omrĂ„den.
 • Omfattande sĂ€kerhetsfunktioner för optimalt huvudskydd.

UtlÄtande

Sweet Protection Juniors’ Winder Mips Helmet Ă€r en toppklassig barnhjĂ€lm som kombinerar sĂ€kerhet, komfort och innovation. Dess avancerade skyddsfunktioner, inklusive MIPS-tekniken och Impact Shields, ger barnen bĂ€sta möjliga skydd under aktiviteter. Med sin lĂ€tta och ventilerande design, justerbara passform och extra styrka i utsatta omrĂ„den, Ă€r denna hjĂ€lm ett utmĂ€rkt val för förĂ€ldrar som prioriterar sina barns sĂ€kerhet. HjĂ€lmens förmĂ„ga att erbjuda skydd vid bĂ„de raka och sidofall gör den till en ledande produkt i barnsĂ€kerhet.

4.9/5

Pocito Fornix Spin frÄn POC Àr en lÀtt, hÄllbar och högteknologisk skidhjÀlm för barn, som vi fann erbjuder riktigt bra skydd och komfort under vÄra tester. HjÀlmen kombinerar avancerad sÀkerhetsteknologi med anvÀndarvÀnliga funktioner för att skapa en suverÀn lösning för barn i skidbacken. Dess mjuka, justerbara remmar och justerbar huvudvagga sÀkerstÀller en perfekt passform och hÄller hjÀlmen pÄ plats. KÀrnan av expanderad polystyren (EPS) erbjuder utmÀrkt stötskydd, medan det in-mold-skalet förblir lÀtt. Spin fit-systemet och det justerbara ventilationssystemet gör hjÀlmen anpassningsbar till olika huvudformer och storlekar, samtidigt som den hÄller anvÀndaren sval och bekvÀm.

Fördelar

 • LĂ€tt och hĂ„llbar konstruktion med överlĂ€gset stötskydd tack vare EPS-kĂ€rnan.
 • Spin fit-systemet tillĂ„ter snabba justeringar för en bekvĂ€m och sĂ€ker passform.
 • Ventilationssystemet och svettavledande fodret hĂ„ller huvudet svalt och torrt.
 • POCS:s SPIN-system skyddar effektivt mot skador vid rotationsvĂ„ld.
 • NFC Medical ID-chip för sĂ€ker lagring av medicinska uppgifter.
 • Fast clip för skidglasögon och RECCO-reflektor för ökad sĂ€kerhet och synlighet.

UtlÄtande

Pocito Fornix Spin Àr en exceptionell skidhjÀlm för barn som prioriterar sÀkerhet och komfort. Med sina avancerade sÀkerhetsfunktioner, inklusive SPIN-systemet och NFC Medical ID-chip, samt dess lÀtta och ventilerande design, Àr denna hjÀlm ett utmÀrkt val för unga skidÄkare. Dess förmÄga att anpassa sig till olika huvudstorlekar och former, tillsammans med dess högteknologiska egenskaper, gör den till en ledande produkt inom barns skidsÀkerhet. Pocito Fornix Spin Àr en idealisk hjÀlm för att ge förÀldrar sinnesro och barn en bekvÀm och skyddad upplevelse i backen

4.5/5

Atomic Junior Savor Visor Àr en innovativ skidhjÀlm designad för barn, som kombinerar skydd och praktisk funktionalitet. Denna hjÀlm utmÀrker sig med sitt inbyggda skidglasögonvisir, vilket ger utmÀrkt synfÀlt och skydd mot solens strÄlar. Den har en lÀttviktskonstruktion och Àr utrustad med en justerbar rem för en optimal passform. Dessutom erbjuder det luftiga nÀtmaterialet effektiv ventilation, vilket Àr en viktig faktor för komfort under lÀngre skiddagar.

Fördelar

 • Inbyggd visor med 100% UV-skydd och anti-fog samt anti-scratch-belĂ€ggning.
 • LĂ€ttviktskonstruktion och justerbar rem ger en bekvĂ€m och sĂ€ker passform.
 • AIRCON-ventilationssystem hĂ„ller huvudet svalt och bekvĂ€mt.
 • Avtagbar glasögonhĂ„llare förhindrar imma och hĂ„ller glasögonen pĂ„ plats.
 • ABS-hardshell ger robust skydd, medan Ear Fit-systemet skyddar öronen mot vinden.
 • Mycket prisvĂ€rd och praktisk för unga skidĂ„kare.

UtlÄtande

Atomic Junior Savor Visor Àr en perfekt skidhjÀlm för barn som söker bÄde skydd och komfort pÄ skidbacken. Dess integrerade visor, med skydd mot UV-strÄlning och imma, erbjuder barnen ett klart synfÀlt och minskar behovet av separata skidglasögon. Med dess lÀttviktskonstruktion, effektiva ventilation och robusta hardshell, Àr denna hjÀlm ett prisvÀrt och praktiskt val för barnens skidÀventyr. Atomic Junior Savor Visor Àr en idealisk lösning för att hÄlla barnen sÀkra, bekvÀma och fokuserade pÄ backen.

4.5/5

Salomon Kids Grom Àr en prisvÀrd och funktionell skidhjÀlm som vi upptÀckte under vÄra tester av budgetalternativ för barn. Denna hjÀlm kombinerar lÀttviktskonstruktion med avancerade funktioner för optimal komfort och sÀkerhet pÄ skidbacken. Den finns i tvÄ fÀrger med en glansig finish som gör den synlig och attraktiv. Dessutom erbjuder den justerbara remmar för en sÀker och bekvÀm passform.

Fördelar

 • LĂ€ttviktskonstruktion som minimerar belastningen pĂ„ barnets huvud.
 • Avancerat ventilationssystem hĂ„ller huvudet svalt och torrt, Ă€ven under intensiv aktivitet.
 • Löstagbart och tvĂ€ttbart foder för enkel rengöring och underhĂ„ll.
 • Öronkuddar som skyddar barnets öron mot vind och kyla.
 • Custom Dial-justeringssystem som tillĂ„ter enkel och exakt storleksjustering.
 • Glansig och fĂ€rgstark design som gör barnet synligt pĂ„ backen.

UtlÄtande

Salomon Kids Grom Àr en utmÀrkt skidhjÀlm för barn som erbjuder en kombination av stil, komfort och sÀkerhet till ett överkomligt pris. Med sin lÀtta och ventilerande design, tvÀttbara foder, och justeringssystem Àr den en idealisk hjÀlm för unga skidÄkare. Dess attraktiva design och praktiska funktioner gör den till en favorit bland bÄde barn och förÀldrar som söker ett prisvÀrt men högkvalitativt skydd för skidÄkning och andra vintersporter.

Köpguide för BÀsta SkidhjÀlm Barn Test

Kort sagt, tÀnk alltid pÄ sÀkerheten först. Du vill att hjÀlmen ska uppfylla alla de standarder som branschen stÀller upp. En mycket nÀra andra plats Àr passformen. Om hjÀlmen inte sitter sÀkert kommer den inte att göra sitt jobb sÀrskilt bra. En kvalitetshjÀlm som sitter bra Àr det allra viktigaste. Efter det ska du övervÀga den övergripande komforten samt utseendet. En snygg hjÀlm Àr ju trevligt att ha och en hjÀlm som ett barn tycker om att ha pÄ sig kommer vanligtvis att sitta pÄ huvudet oftare!

SÀkerhet & Certifieringar pÄ SkidhjÀmar för Barn

Köp alltid en skidhjÀlm för barn som fokuserar pÄ sÀkerhet. Leta efter en skidhjÀlm som har en certifiering, vilket innebÀr att den har testats och sedan uppfyllt kraven och certifierats. Se till att köpa ett mÀrke och en modell som Àr certifierad sÄ att du vet att du fÄr den bÀsta kvaliteten. Det betyder ocksÄ att skidhjÀlmen har byggts med vissa allmÀnt accepterade sÀkerhetsstandarder.  MÄnga skidhjÀlmar har inte alla certifieringar, utan bara en eller tvÄ.  De vanligaste Àr en internationell ASTM-stÀmpel eller en CE-stÀmpel som mer avser standarder som skapats av EU. Du kan ocksÄ se vissa skidhjÀlmar för barn som skryter med MIPS-tekniken, som faktiskt inte Àr en sÀkerhetsstandard utan snarare en tillverkningsdesign som visat sig vara fördelaktig mot huvudskador.

SĂ€kerhetscertifiering

NÀr det gÀller sÀkerhet vill du ha det bÀsta för ditt barn. Se till att hjÀlmen du köper Àr certifierad enligt relevanta sÀkerhetsstandarder. Den bör Ätminstone ha CE-mÀrkning eller ASTM F2040-certifiering. Detta innebÀr att hjÀlmen har testats för att uppfylla strikta sÀkerhetsstandarder och att den kommer att ge ditt barn det skydd de behöver.

RÀtt storlek & Passform pÄ SkidhjÀlm för Barn

LÄt dig inte frestas att köpa en skidhjÀlm som ditt barn ska vÀxa in i. För att de ska vara effektiva och erbjuda rÀtt sÀkerhetsnivÄ mÄste de ha rÀtt storlek. Och om de vill ha en mössa under skidhjÀlmen, se till att det Àr sÄ du testar den! Se till att kontrollera passformen pÄ ditt barns skidhjÀlm. Passformen hÄller dem inte bara bekvÀma i backen utan garanterar ocksÄ deras sÀkerhet. Om skidhjÀlmen inte passar ordentligt kommer den inte att kunna skydda dem lika bra vid ett fall. NÀr du provar en hjÀlm ska du se till att hakremmen sitter tillbaka mot halsen och inte Àr för lös. Du bör ocksÄ se till att skidhjÀlmen inte klÀmmer eller rör sig pÄ huvudet. HjÀlmens frÀmre del ska trÀffa strax ovanför ögonbrynen. HjÀlmen ska sitta bra hela vÀgen runt huvudet. SÀttet att se till att ditt barns skidhjÀlm sitter ordentligt Àr att leta efter sÄdana som har flera justeringsfunktioner. PÄ sÄ sÀtt kan du skapa en anpassad passform för deras huvud.

FĂ€rg och vikt

Det Ă€r inte bara en frĂ„ga om mode, för ljusa fĂ€rger Ă€r ocksĂ„ bra för extra synlighet. Även om ditt barn kanske vill ha vanlig svart hjĂ€lm, kan gula, orange eller blĂ„ skidhjĂ€lmar ses pĂ„ lĂ„ngt hĂ„ll. Och nĂ€r vi Ă€ndĂ„ Ă€r inne pĂ„ det, kom ihĂ„g att barn snabbt kan tröttna pĂ„ utseendet. Vissa barnhjĂ€lmar Ă€r ocksĂ„ tunga, sĂ„ leta efter nĂ„got pĂ„ max 500 g för att vara riktigt bekvĂ€mt, för att inte tala om lĂ€ttare i bagaget. Men du kan hĂ„lla dig lugn, alla skidhjĂ€lmar för barn i detta testet hĂ„ller sig under denna vikt!

HjÀlmens Storlek och Vikt

NÀr det gÀller att vÀlja rÀtt hjÀlm för ditt barn Àr storlek och vikt tvÄ av de viktigaste faktorerna. En hjÀlm som Àr för lös eller tung kan vara obekvÀm och kan till och med leda till att ditt barn tappar balansen under skidÄkningen. För att sÀkerstÀlla att ditt barn Àr sÀkert och bekvÀmt ska du vÀlja en hjÀlm som Àr lÀtt och sitter bra. Se till att mÀta ditt barns huvudomkrets med ett mjukt mÄttband innan du gör ett köp. PÄ sÄ sÀtt kan du se till att fÄ en hjÀlm som passar ditt barn perfekt, utan att behöva oroa dig för saker som att den sitter för hÄrt eller för löst.

Extra Funktioner

Även om sĂ€kerheten alltid kommer i första hand nĂ€r du letar efter en ny skidhjĂ€lm till ditt barn, kan du ocksĂ„ undersöka ett antal andra unika funktioner som bidrar till hela skidupplevelsen. För mĂ„nga skidĂ„kare Ă€r ventilationen av yttersta vikt. Ventilerna Ă€r utformade för att föra in kall luft och slĂ€ppa ut varm luft. De hĂ„ller huvudet varmt och torrt. Förutom hjĂ€lmen Ă€r skidglasögon ett mĂ„ste i skidutrustningen. De skyddar ögonen och hĂ„ller solens blĂ€ndning borta. Se till att skidglasögonen passar ihop med hjĂ€lmen och den skidglasögonrem som den tillhandahĂ„ller.

NFC Medical ID-Chip

Vi har med en skidhjÀlm i detta testet som har just denna funktionen (POCito Fornix Spin). NFC Medical ID Chip sitter inbyggt i skidhjÀlmen och lÀser av ditt barns medicinska status, som sedan kommuniceras ut till din smartphone i realtid sÄ att du ska veta hur ditt barn mÄr, och att allting stÄr rÀtt till.

Ventilation och Komfort

NÀr du köper en skidhjÀlm till ditt barn bör du tÀnka pÄ ventilation och komfort. Leta efter en hjÀlm som har mÄnga luftventiler för att hÄlla ditt barns huvud skönt och svalt. Se till att stoppningen inuti hjÀlmen Àr bekvÀm och mjuk och att remmarna lÀtt kan justeras. Det sista du behöver Àr att ditt barn ska klaga pÄ sin hjÀlm hela tiden i backen.

HjÀlmens Stil

NÀr du ska vÀlja en hjÀlm Àr det viktigt att vÀlja en stil som Àr bÄde sÀker och rolig för ditt barn. Det finns massor av alternativ och fÀrger. LÄt ditt barn vÀlja en design som passar deras personlighet och ger dem sjÀlvförtroende att ge sig ut i backen. Se bara till att hjÀlmen sitter bra och sÀkert.

Kostnad för HjÀlmen

NĂ€r du letar efter den perfekta skidhjĂ€lmen fĂ„r du inte glömma bort att ta hĂ€nsyn till kostnaden. Du vill försĂ€kra dig om att du skyddar dem utan att det kostar mycket pengar. Du kommer sannolikt att hitta ett brett prisintervall beroende pĂ„ hjĂ€lmens stil och funktioner. Du vill inte snĂ„la pĂ„ sĂ€kerheten – men du vill inte heller spendera för mycket. Gör din research, lĂ€s recensioner och jĂ€mför priser. Med lite tĂ„lamod och lite smart shopping kan du hitta en pĂ„litlig och sĂ€ker skidhjĂ€lm utan att överskrida budgeten.

Vid Vilken Ålder bör ett Barn AnvĂ€nda SkidhjĂ€lm?

Vi anser att hjÀlmar bör anvÀndas frÄn 0 Ärs Älder till 100+ Ärs Älder.  Man kan verkligen aldrig göra fel med en hjÀlm pÄ huvudet, och det gÀller Àven för barn.  SmÄbarn som precis har lÀrt sig Äka skidor bör bÀra hjÀlm, eftersom de lÀtt kan, och garanterat kommer, att falla. Beviset Àr tydligt att hjÀlmanvÀndning gör en potentiellt farlig sport lite mindre farlig. Det finns egentligen ingen Älder dÄ hjÀlm inte rekommenderas.

Back to top button