Skidor

Skidhjälm Barn Test [2022]

Att kunna njuta av vintervädret tillsammans med dina barn är det ultimata sättet att tillbringa en snöig dag. Om du är en ivrig skidåkare vill du lära ditt barn hur man navigerar i backen. Det viktigaste att tänka på är säkerheten. Se till att leta efter en riktigt bra skidhjälm för barn som du kan lita på.

Det är just detta vi ska hjälpa dig med i denna artikeln där vi har jämfört de bästa skidhjälmarna för barn. Då kör vi!

<<Läs också vårat test om bästa vinterjackan för barn här>>

Bäst i Test
Cool & Lätt!
4.9/5
Premium
Högteknologisk!
4.9/5
Prisvärd
M. Skidglasögon!
4.2/5
Budget
 Billig & Bra!
3.8/5

Köpguide för Bästa Skidhjälm Barn Test

Kort sagt, tänk alltid på säkerheten först. Du vill att hjälmen ska uppfylla alla de standarder som branschen ställer upp. En mycket nära andra plats är passformen. Om hjälmen inte sitter säkert kommer den inte att göra sitt jobb särskilt bra. En kvalitetshjälm som sitter bra är det allra viktigaste. Efter det ska du överväga den övergripande komforten samt utseendet. En snygg hjälm är ju trevligt att ha och en hjälm som ett barn tycker om att ha på sig kommer vanligtvis att sitta på huvudet oftare!

Säkerhet & Certifieringar på Skidhjämar för Barn

Köp alltid en skidhjälm för barn som fokuserar på säkerhet. Leta efter en skidhjälm som har en certifiering, vilket innebär att den har testats och sedan uppfyllt kraven och certifierats. Se till att köpa ett märke och en modell som är certifierad så att du vet att du får den bästa kvaliteten.

Det betyder också att skidhjälmen har byggts med vissa allmänt accepterade säkerhetsstandarder.  Många skidhjälmar har inte alla certifieringar, utan bara en eller två.  De vanligaste är en internationell ASTM-stämpel eller en CE-stämpel som mer avser standarder som skapats av EU.

Du kan också se vissa skidhjälmar för barn som skryter med MIPS-tekniken, som faktiskt inte är en säkerhetsstandard utan snarare en tillverkningsdesign som visat sig vara fördelaktig mot huvudskador.

Rätt storlek & Passform på Skidhjälm för Barn

Låt dig inte frestas att köpa en skidhjälm som ditt barn ska växa in i. För att de ska vara effektiva och erbjuda rätt säkerhetsnivå måste de ha rätt storlek. Och om de vill ha en mössa under skidhjälmen, se till att det är så du testar den!

Se till att kontrollera passformen på ditt barns skidhjälm. Passformen håller dem inte bara bekväma i backen utan garanterar också deras säkerhet. Om skidhjälmen inte passar ordentligt kommer den inte att kunna skydda dem lika bra vid ett fall. När du provar en hjälm ska du se till att hakremmen sitter tillbaka mot halsen och inte är för lös.

Du bör också se till att skidhjälmen inte klämmer eller rör sig på huvudet. Hjälmens främre del ska träffa strax ovanför ögonbrynen. Hjälmen ska sitta bra hela vägen runt huvudet. Sättet att se till att ditt barns skidhjälm sitter ordentligt är att leta efter sådana som har flera justeringsfunktioner. På så sätt kan du skapa en anpassad passform för deras huvud.

Färg och vikt

Det är inte bara en fråga om mode, för ljusa färger är också bra för extra synlighet. Även om ditt barn kanske vill ha vanlig svart hjälm, kan gula, orange eller blå skidhjälmar ses på långt håll. Och när vi ändå är inne på det, kom ihåg att barn snabbt kan tröttna på utseendet.

Vissa barnhjälmar är också tunga, så leta efter något på max 500 g för att vara riktigt bekvämt, för att inte tala om lättare i bagaget. Men du kan hålla dig lugn, alla skidhjälmar för barn i detta testet håller sig under denna vikt!

Extra Funktioner

Även om säkerheten alltid kommer i första hand när du letar efter en ny skidhjälm till ditt barn, kan du också undersöka ett antal andra unika funktioner som bidrar till hela skidupplevelsen. För många skidåkare är ventilationen av yttersta vikt. Ventilerna är utformade för att föra in kall luft och släppa ut varm luft. De håller huvudet varmt och torrt. Förutom hjälmen är skidglasögon ett måste i skidutrustningen. De skyddar ögonen och håller solens bländning borta. Se till att skidglasögonen passar ihop med hjälmen och den skidglasögonrem som den tillhandahåller.

NFC Medical ID-Chip

Vi har med en skidhjälm i detta testet som har just denna funktionen (POCito Fornix Spin). NFC Medical ID Chip sitter inbyggt i skidhjälmen och läser av ditt barns medicinska status, som sedan kommuniceras ut till din smartphone i realtid så att du ska veta hur ditt barn mår, och att allting står rätt till.

Vid Vilken Ålder bör ett Barn Använda Skidhjälm?

Vi anser att hjälmar bör användas från 0 års ålder till 100+ års ålder.  Man kan verkligen aldrig göra fel med en hjälm på huvudet, och det gäller även för barn.  Småbarn som precis har lärt sig åka skidor bör bära hjälm, eftersom de lätt kan, och garanterat kommer, att falla. Beviset är tydligt att hjälmanvändning gör en potentiellt farlig sport lite mindre farlig. Det finns egentligen ingen ålder då hjälm inte rekommenderas.

Back to top button