Skidor

SkidhjÀlm Barn Test [2023]

Att kunna njuta av vintervÀdret tillsammans med dina barn Àr det ultimata sÀttet att tillbringa en snöig dag. Om du Àr en ivrig skidÄkare vill du lÀra ditt barn hur man navigerar i backen. Det viktigaste att tÀnka pÄ Àr sÀkerheten. Se till att leta efter en riktigt bra skidhjÀlm för barn som du kan lita pÄ.

Det Àr just detta vi ska hjÀlpa dig med i denna artikeln dÀr vi har jÀmfört de bÀsta skidhjÀlmarna för barn. DÄ kör vi!

BĂ€st i Test
4.9/5
Premium
4.9/5
PrisvÀrd för Barn
4.5/5

Budget för Barn

4.5/5
4.9/5

Vi testade Sweet Protection Blaster II MIPS Jr Helmet och detta Àr en hjÀlm som verkligen fokuserar pÄ sÀkerheten och vi valde den som bÀst i test. Den Àr framtagen med ingjutna stötskydd (Impact Shields) som fördelar stötar frÄn insidan över ett större omrÄde i viktiga zoner samt med en avancerad EPS-liner (Expanded Polystyrene) för att öka skyddet mot slagkraft. HjÀlmen Àr Àven utrustad med MIPS Brains Protection System, en lÄgfriktionsskiktlösning som Àr utformad för att undvika att rotationskrafterna överförs till hjÀrnan. Den hÀr barnvÀnliga hjÀlmen har en lÀttviktskonstruktion och MIPS-teknik för maximalt skydd, samt ett justerbart passformsystem. Med ett integrerat luftventilationssystem ser den Àven till att hÄlla dig sval och bekvÀm. HjÀlmen har en ultra-lÀtt In Mold-design med ett ABS Hard-Shell som ger den extra styrka i extra utsatta omrÄden. MIPS-tekniken (Multi directional Impact Protection System) fungerar som glidskydd vid rotationer som ser till att fÄnga upp stötskador mot huvudet.

HjÀlmar utan denna teknologi Àr konstruerade för att ge skydd vid raka fallskador, men eftersom mÄnga olyckor sker genom slag frÄn sidan sÄ tar MIPS-hjÀlmen upp energi frÄn bÄde raka och fall frÄn sidan, vilket ger dig bÀsta möjliga skydd vid rotationsskador.

 • MIPS-system som minskar rotationskrafterna mot hjĂ€rnan vid vissa slag.
 • Justerbart passformssystem och en vadderad hakrem
 • FörstĂ€rkt ABS-skal för extra styrka i de utsatta omrĂ„dena pĂ„ sidan.
 • LĂ€ttviktskonstruktion
 • Ventilerande
 • Justerbar passform
 • MĂ„nga sĂ€kerhetsfunktioner
4.9/5

NÀr vi testade Pocito Fornix Spin mÀrkte vi att det Àr en lÀtt och hÄllbar hjÀlm som Àr utformad för att ge högsta möjliga skydd samtidigt som den Àr bekvÀm att bÀra hela dagen. Den har mjuka, justerbara remmar som möjliggör en perfekt passform och den justerbara huvudvaggan ser till att hjÀlmen inte glider. KÀrnan av expanderad polystyren (EPS) ger ett överlÀgset stötskydd, medan det lÀttviktiga in-mold-skalet ger extra skydd utan att öka vikten. Spin fit-systemet gör det möjligt att snabbt justera lÀngden och höjden, sÄ att du snabbt kan anpassa dig till varierande huvudformer och storlekar. Det justerbara ventilationssystemet och det svettavledande fodret hÄller huvudet svalt och bekvÀmt i varma och fuktiga klimat. HjÀlmen har Àven fler sÀkerhetsfunktioner som POCS:s SPIN-system (Shearing Pad Inside) som skyddar huvudet och hjÀrnan mot skador vid rotationsvÄld genom att lÄta hjÀlmen röra sig med huvudet.

Denna skidhjÀlm för barn Àr Àven högteknologisk. Den har ett NFC Medical ID-chip som sÀkert lagrar barnets medicinska ID direkt i hjÀlmen som sedan kan lÀsas med hjÀlp av en smartphone.

 • Medicinskt ID-chip
 • POCS:s SPIN-system för att skydda huvudet och hjĂ€rnan
 • LĂ€ttviktig
 • Fast clip för skidglasögonen och ventilation som skapar luftflöde för att förhindra imma
 • RECCO-reflektor för ökad synlighet
 • Ventilerande
 • Justerbar passform
4.5/5

Atomic Junior Savor Visor Àr en riktigt vass skidhjÀlm för barn med inbyggda skidglasögon. Den hÀr hjÀlmen har en lÀttviktskonstruktion och visiret Àr utformat med skydd mot solens strÄlar. Den har en justerbar rem som ger en bra passform och det luftiga nÀtmaterialet ger dessutom bra med ventilation.

 • ABS-hardshell
 • AIRCON-ventilationssystem hĂ„ller huvudet svalt
 • Ear Fit-system som hĂ„ller öronen skyddade frĂ„n vinden

Avtagbar glasögonhÄllare för att hÄlla glasögonen pÄ plats och förhindra imma

100 % UV-skydd i visiret

Visiret har en anti-fog- och anti-scratch-belÀggning för att minska risken för imma och repor

Mycket prisvÀrd

 • BegrĂ€nsade fĂ€rgalternativ
4.5/5
Kids Grom frÄn Salomon upptÀckte vi nÀr vi testade budgetalternativen för barn. Det Àr en prisvÀrd hjÀlm med flera bra funktioner. Den Àr otroligt lÀttviktig och har ett avancerat ventilationssystem som gör att du inte blir fuktig och svettig. HjÀlmen kommer i tvÄ fÀrger och har en glansig design som syns i backen. Den har Àven justerbara remmar som ger en bra passform och sitter sÀkert pÄ huvudet.
 • LĂ€ttviktig
 • Ventilerande
 • Custom Dial-justeringssystem
 • Löstagbart och tvĂ€ttbart foder
 • Justerbara remmar
 • Öronkuddar som skyddar mot vind
 • BegrĂ€nsade fĂ€rgalternativ

Köpguide för BÀsta SkidhjÀlm Barn Test

Kort sagt, tÀnk alltid pÄ sÀkerheten först. Du vill att hjÀlmen ska uppfylla alla de standarder som branschen stÀller upp. En mycket nÀra andra plats Àr passformen. Om hjÀlmen inte sitter sÀkert kommer den inte att göra sitt jobb sÀrskilt bra. En kvalitetshjÀlm som sitter bra Àr det allra viktigaste. Efter det ska du övervÀga den övergripande komforten samt utseendet. En snygg hjÀlm Àr ju trevligt att ha och en hjÀlm som ett barn tycker om att ha pÄ sig kommer vanligtvis att sitta pÄ huvudet oftare!

SÀkerhet & Certifieringar pÄ SkidhjÀmar för Barn

Köp alltid en skidhjÀlm för barn som fokuserar pÄ sÀkerhet. Leta efter en skidhjÀlm som har en certifiering, vilket innebÀr att den har testats och sedan uppfyllt kraven och certifierats. Se till att köpa ett mÀrke och en modell som Àr certifierad sÄ att du vet att du fÄr den bÀsta kvaliteten.

Det betyder ocksÄ att skidhjÀlmen har byggts med vissa allmÀnt accepterade sÀkerhetsstandarder.  MÄnga skidhjÀlmar har inte alla certifieringar, utan bara en eller tvÄ.  De vanligaste Àr en internationell ASTM-stÀmpel eller en CE-stÀmpel som mer avser standarder som skapats av EU.

Du kan ocksÄ se vissa skidhjÀlmar för barn som skryter med MIPS-tekniken, som faktiskt inte Àr en sÀkerhetsstandard utan snarare en tillverkningsdesign som visat sig vara fördelaktig mot huvudskador.

SĂ€kerhetscertifiering

NÀr det gÀller sÀkerhet vill du ha det bÀsta för ditt barn. Se till att hjÀlmen du köper Àr certifierad enligt relevanta sÀkerhetsstandarder. Den bör Ätminstone ha CE-mÀrkning eller ASTM F2040-certifiering. Detta innebÀr att hjÀlmen har testats för att uppfylla strikta sÀkerhetsstandarder och att den kommer att ge ditt barn det skydd de behöver.

RÀtt storlek & Passform pÄ SkidhjÀlm för Barn

LÄt dig inte frestas att köpa en skidhjÀlm som ditt barn ska vÀxa in i. För att de ska vara effektiva och erbjuda rÀtt sÀkerhetsnivÄ mÄste de ha rÀtt storlek. Och om de vill ha en mössa under skidhjÀlmen, se till att det Àr sÄ du testar den!

Se till att kontrollera passformen pÄ ditt barns skidhjÀlm. Passformen hÄller dem inte bara bekvÀma i backen utan garanterar ocksÄ deras sÀkerhet. Om skidhjÀlmen inte passar ordentligt kommer den inte att kunna skydda dem lika bra vid ett fall. NÀr du provar en hjÀlm ska du se till att hakremmen sitter tillbaka mot halsen och inte Àr för lös.

Du bör ocksÄ se till att skidhjÀlmen inte klÀmmer eller rör sig pÄ huvudet. HjÀlmens frÀmre del ska trÀffa strax ovanför ögonbrynen. HjÀlmen ska sitta bra hela vÀgen runt huvudet. SÀttet att se till att ditt barns skidhjÀlm sitter ordentligt Àr att leta efter sÄdana som har flera justeringsfunktioner. PÄ sÄ sÀtt kan du skapa en anpassad passform för deras huvud.

FĂ€rg och vikt

Det Ă€r inte bara en frĂ„ga om mode, för ljusa fĂ€rger Ă€r ocksĂ„ bra för extra synlighet. Även om ditt barn kanske vill ha vanlig svart hjĂ€lm, kan gula, orange eller blĂ„ skidhjĂ€lmar ses pĂ„ lĂ„ngt hĂ„ll. Och nĂ€r vi Ă€ndĂ„ Ă€r inne pĂ„ det, kom ihĂ„g att barn snabbt kan tröttna pĂ„ utseendet.

Vissa barnhjÀlmar Àr ocksÄ tunga, sÄ leta efter nÄgot pÄ max 500 g för att vara riktigt bekvÀmt, för att inte tala om lÀttare i bagaget. Men du kan hÄlla dig lugn, alla skidhjÀlmar för barn i detta testet hÄller sig under denna vikt!

HjÀlmens Storlek och Vikt

NÀr det gÀller att vÀlja rÀtt hjÀlm för ditt barn Àr storlek och vikt tvÄ av de viktigaste faktorerna. En hjÀlm som Àr för lös eller tung kan vara obekvÀm och kan till och med leda till att ditt barn tappar balansen under skidÄkningen. För att sÀkerstÀlla att ditt barn Àr sÀkert och bekvÀmt ska du vÀlja en hjÀlm som Àr lÀtt och sitter bra. Se till att mÀta ditt barns huvudomkrets med ett mjukt mÄttband innan du gör ett köp. PÄ sÄ sÀtt kan du se till att fÄ en hjÀlm som passar ditt barn perfekt, utan att behöva oroa dig för saker som att den sitter för hÄrt eller för löst.

Extra Funktioner

Även om sĂ€kerheten alltid kommer i första hand nĂ€r du letar efter en ny skidhjĂ€lm till ditt barn, kan du ocksĂ„ undersöka ett antal andra unika funktioner som bidrar till hela skidupplevelsen. För mĂ„nga skidĂ„kare Ă€r ventilationen av yttersta vikt. Ventilerna Ă€r utformade för att föra in kall luft och slĂ€ppa ut varm luft. De hĂ„ller huvudet varmt och torrt. Förutom hjĂ€lmen Ă€r skidglasögon ett mĂ„ste i skidutrustningen. De skyddar ögonen och hĂ„ller solens blĂ€ndning borta. Se till att skidglasögonen passar ihop med hjĂ€lmen och den skidglasögonrem som den tillhandahĂ„ller.

NFC Medical ID-Chip

Vi har med en skidhjÀlm i detta testet som har just denna funktionen (POCito Fornix Spin). NFC Medical ID Chip sitter inbyggt i skidhjÀlmen och lÀser av ditt barns medicinska status, som sedan kommuniceras ut till din smartphone i realtid sÄ att du ska veta hur ditt barn mÄr, och att allting stÄr rÀtt till.

Ventilation och Komfort

NÀr du köper en skidhjÀlm till ditt barn bör du tÀnka pÄ ventilation och komfort. Leta efter en hjÀlm som har mÄnga luftventiler för att hÄlla ditt barns huvud skönt och svalt. Se till att stoppningen inuti hjÀlmen Àr bekvÀm och mjuk och att remmarna lÀtt kan justeras. Det sista du behöver Àr att ditt barn ska klaga pÄ sin hjÀlm hela tiden i backen.

HjÀlmens Stil

NÀr du ska vÀlja en hjÀlm Àr det viktigt att vÀlja en stil som Àr bÄde sÀker och rolig för ditt barn. Det finns massor av alternativ och fÀrger. LÄt ditt barn vÀlja en design som passar deras personlighet och ger dem sjÀlvförtroende att ge sig ut i backen. Se bara till att hjÀlmen sitter bra och sÀkert.

Kostnad för HjÀlmen

NĂ€r du letar efter den perfekta skidhjĂ€lmen fĂ„r du inte glömma bort att ta hĂ€nsyn till kostnaden. Du vill försĂ€kra dig om att du skyddar dem utan att det kostar mycket pengar. Du kommer sannolikt att hitta ett brett prisintervall beroende pĂ„ hjĂ€lmens stil och funktioner. Du vill inte snĂ„la pĂ„ sĂ€kerheten – men du vill inte heller spendera för mycket. Gör din research, lĂ€s recensioner och jĂ€mför priser. Med lite tĂ„lamod och lite smart shopping kan du hitta en pĂ„litlig och sĂ€ker skidhjĂ€lm utan att överskrida budgeten.

Vid Vilken Ålder bör ett Barn AnvĂ€nda SkidhjĂ€lm?

Vi anser att hjÀlmar bör anvÀndas frÄn 0 Ärs Älder till 100+ Ärs Älder.  Man kan verkligen aldrig göra fel med en hjÀlm pÄ huvudet, och det gÀller Àven för barn.  SmÄbarn som precis har lÀrt sig Äka skidor bör bÀra hjÀlm, eftersom de lÀtt kan, och garanterat kommer, att falla. Beviset Àr tydligt att hjÀlmanvÀndning gör en potentiellt farlig sport lite mindre farlig. Det finns egentligen ingen Älder dÄ hjÀlm inte rekommenderas.

Back to top button