Kläder

Vinterjacka Barn Bäst i Test [2023]

Den överlägset mest använda delen av ett barns vinterutrustning är vinterjackan, därför har vi noga gått igenom och jämfört årets bästa vinterjackor för barn i alla olika åldrar. Glöm inte att läsa våran köpguide (med storleksguide) längre ner på sidan! 

Läs också gärna vår relaterade artikel: Bästa Vinterskorna för Barn

Alla Barn 1-10år

Mindre Barn 2-9år
Större Barn (5-16 år)
Overall Småbarn 
4.9/5

Didriksons Kids Kure Parka 6 är en utmärkt vinterjacka för barn, som kombinerar funktionalitet med stil på ett mycket fint vis. Jackan är designad för att hålla barnet både varmt och torrt under vintermånaderna, med högkvalitativ isolering och effektiv vattentäthet. Dess andningsförmåga är imponerande, vilket säkerställer att barnet inte blir för varmt under lek och aktivitet. Komforten är framträdande i designen, med en mjuk insida och praktiska fickor.  Storleksmässigt verkar jackan ha en bra passform, med tillräckligt med utrymme för ytterligare lager kläder. Estetiskt är den också tilltalande, med en modern design som säkert kommer att uppskattas av både föräldrar och barn.

Fördelar

 • Didriksons Kids Kure Parka är väldigt bekväm, med en rejält mjuk och skön insida
 • Säkerhetsmässigt är de reflekterande detaljerna en stor fördel, speciellt under mörkare dagar
 • Jackans material är slitstarkt, vilket är viktigt för barn som ofta leker utomhus

Utlåtande

Priset för Didriksons Kids Kure Parka 6 är rimligt, med tanke på dess höga kvalitet och mångsidighet. Det är en investering för barnets komfort och säkerhet under vintern. Överlag är detta en utmärkt vinterjacka för barn som lever upp till sitt löfte om värme, skydd och stil.

4.8/5

Iceberg Jacket från Lindberg är en varm och skön vinterjacka i klassisk design som är både lätt och smidig. Jackan är gjord i nylonfoder och har tejpade sömmar. Jackan kombinerar funktionalitet med en trendig design, vilket gör den till ett populärt val för aktiva barn under de kallare månaderna. Jackan är utrustad med isolering av hög kvalitet som effektivt håller barnet varmt i kyligt väder. Med en vattenavvisande yta är Iceberg Jacket suverän för att hålla barnet torrt under snöiga och regniga dagar. Lindberg är kända för sin höga kvalitet, och Iceberg Jacket är inget undantag. Jackan är tillverkad av slitstarka material som tål barns lek och aktiviteter utan problem. Den är bekväm att bära, med en mjuk insida och en välformad huva som skyddar mot väder och vind. Jackan har även praktiska fickor för småsaker. Iceberg Jacket har en bra passform som ger barnet rörelsefrihet samtidigt som den sitter bekvämt. Det finns gott om utrymme för lager på lager under kyligare dagar. Trots sin höga kvalitet och funktionella design är Iceberg Jacket prissatt på ett sätt som ger bra värde för pengarna.

Fördelar

 • Den tjocka fyllningen ger utmärkt skydd mot kyla och bidrar till en behaglig värme även under långa perioder utomhus
 • Jackans material tillåter även bra andningsförmåga, vilket är viktigt för att undvika överhettning under lek och rörelse
 • Plus i kanten för bra reflexdetaljer och avtagbar huva

Utlåtande

Sammanfattningsvis är Lindberg Kids Iceberg Jacket en utmärkt vinterjacka för barn. Den erbjuder en perfekt kombination av värme, hållbarhet och stil, vilket gör den till ett utmärkt val för daglig användning under vintern. ​

4.9/5

Lindberg Kids Antarctic Jacket är en varm och slitstark vinterjacka designad för barn. Med sitt robusta nylonfoder och tejpade sömmar, är denna jacka ett utmärkt val för barn som spenderar mycket tid utomhus under vintern. Jackan kombinerar hög funktionalitet med en stilren design, vilket gör den både praktisk och trendig för barnen. Den är utrustad med högkvalitativ isolering som effektivt håller barnet varmt i kyliga väderförhållanden. Den vattenavvisande ytan är perfekt för att skydda mot snö och regn, medan den höga kvaliteten på material och konstruktion säkerställer att jackan håller länge. Komfort är en viktig aspekt i designen, med mjuka innerfoder och en välformad huva för extra skydd. Jackan erbjuder också praktiska fickor för att förvara småsaker.

Fördelar

 • Tjock fyllning ger utmärkt skydd mot kyla, vilket är ett måste för utomhuslek under vintermånaderna
 • Materialen tillåter bra andningsförmåga, vilket är viktigt för att barnet inte ska bli överhettat
 • Jackan har reflekterande detaljer för ökad säkerhet och en avtagbar huva för mångsidighet

Utlåtande

Sammanfattningsvis är Lindberg Kids Antarctic Jacket en utmärkt vinterjacka för barn. Den erbjuder en idealisk kombination av värme, hållbarhet och modern design, vilket gör den till ett utmärkt val för dagligt bruk under kalla vinterdagar. Med sin höga kvalitet och funktionella design är Antarctic Jacket ett prisvärt och praktiskt alternativ för barnens vintergarderob.

4.8/5

Isbjörn Toddler Hard Shell Jumpsuit är inget mindre än en grym liten vatten- och vindtät skaloverall med en justerbar huva för de minsta barnen. Även fast detta egentligen inte är en vinterjacka fick den vara med i vårat test ändå på grund av sina unika egenskaper. Denna skaloverallen skyddar från det mesta busväder, men när det är riktigt kallt är det bara att fylla på med lager under overallen så kommer ditt barn hålla sig perfekt varmt hela tiden. Detta gör att overallen kan användas under alla årstider. Isbjörn Toddler Hard Shell Jumpsuit Småbarn har fiffiga funktioner så som en dragkedja som går ner till benet för att underlätta vid av- och påklädning. Smart! Overallen är också expanderbar i sin storlek vilket betyder att den växer med ditt barn och kan därför hänga med ganska länge.  

Fördelar

 • Dräktens effektiva isolering håller barnet varmt och bekvämt även under kalla dagar.
 • Vattentät och andningsbar för maximal komfort och skydd mot väder.
 • Tillverkad med omtanke om hållbarhet, vilket gör den till en långsiktig investering.
 • Designen är både funktionell och barnvänlig, vilket underlättar för föräldrarna.

Utlåtande

Isbjörn of Sweden Toddler Hard Shell Jumpsuit är en grym lösning för små barns vinterkläder. Den erbjuder en utmärkt kombination av skydd, hållbarhet och komfort. Med sitt fokus på kvalitet och barns behov är detta en overall som ger föräldrar sinnesro och barnen möjlighet att njuta av vinterns glädje.

4.7/5

Isbjörn of Sweden Kids The Parka är en sofistikerad och hållbar jacka för barn, perfekt för kyliga och våta dagar. Denna 2-lagers jacka är utrustad med Primaloft Black Eco-foder, bestående av 60% återvunnen polyesterfiber, vilket bidrar till både miljövänlighet och hög värmeisolering. Jackans längre och något insvängda modell erbjuder en modern passform, medan 100% tejpade sömmar säkerställer fullständigt skydd mot väder och vind. Med en imponerande vattenpelare på 15000 mm är jackan exceptionellt vattentät, vilket gör den till ett pålitligt val för att hålla barnet torrt i regn och snö.
Om du är på jakt efter den brutalaste vinterjackan för ditt barn så är det The Parka från Isbjörn of Sweden du ska välja.

Fördelar

 • Primaloft Black Eco-foder erbjuder utmärkt värmeisolering och är miljövänligt.
 • Vattentätheten på 15000 mm garanterar fullständigt skydd mot regn och snö.
 • Längre och modern design kombinerat med tejpade sömmar förbättrar både stil och funktionalitet.

Utlåtande

Isbjörn of Sweden Kids The Parka står ut som en exceptionell vinterjacka för barn, tack vare dess högkvalitativa material, miljömedvetna konstruktion och avancerade vattentäthet. Den är perfekt för barn som behöver pålitligt skydd under vintern, med en design som är både praktisk och stilfull. Denna jacka är en utmärkt investering för föräldrar som värdesätter hållbarhet, komfort och miljövänliga val för sina barns ytterkläder.

4.6/5

Bergans Kids Down Jacket är en högpresterande vinterjacka för barn, utformad för att ge optimal värme och skydd under kalla skandinaviska vinterförhållanden. Jackan är tillverkad av Pertex® Classic-material, som består av 100% polyamid, vilket garanterar både vindtäthet och vattenavvisande egenskaper. Detta gör jackan till ett utmärkt val för dagar med skiftande väder. Denna vindtäta vinterjackan från Bergans kommer hålla ditt barn riktigt varm och go hela långa vintern. Jackans dunfyllning, med en blandning av 80% dun och 20% fjädrar, erbjuder enastående värmeisolering utan att bli för tung. Detta gör den till en perfekt lösning för barn som behöver röra sig fritt utan att kompromissa med värmen. Med en vikt på endast 390 gram är jackan lätt och bekväm för barn att bära. Den har två praktiska fickor och en avtagbar huva, vilket ger flexibilitet och funktionalitet i olika vädersituationer. Jackans design är både praktisk och stilfull, och passar perfekt för vinteräventyr.

Det norska friluftsmärket Bergans har funnits sedan 1908 och har kommit att stå för kvalitet, funktion och väderbeständighet. Så även i detta fallet! Det var också Bergans som var med och utrustade Amundsen när han var första människan som tog sig till sydpolen och även Hillary när han besteg Mount Everest för första gången. Kanske även ditt barn är en framtida äventyrare..?

Fördelar

 • Lätt och värmande med högkvalitativ dunisolering
 • Vindtät och vattenavvisande, perfekt för skiftande vinterväder
 • Avtagbar huva och praktiska fickor för extra funktionalitet

Utlåtande

Bergans Kids Down Jacket kombinerar funktionalitet, komfort och stil, vilket gör den till en idealisk jacka för barn under vintern. Den är väl anpassad för skandinaviska vinterförhållanden, med en kombination av lättvikt, värme och skydd som gör den till ett utmärkt val för aktiva barn. Den här jackan är en utmärkt investering för föräldrar som söker en hållbar, pålitlig och bekväm vinterjacka för sina barn.

4.5/5

Denna fina skaljacka i parkamodell är utseendemässigt som en lekfull blandning av en friluftsjacka och stadsjacka som passar lika bra i vildmarken som inne i stan. Tack vare slitsen i ryggen får ditt barn bra rörelsefrihet. Jackan är dessutom också både vattentät och håller värmen bra, även om det är meningen att man ska lägga till lager under jackan för de riktigt kalla dagarna. Avtagbar luva och ärmar som går att förlänga (så att den kan växa i takt med ditt barn) är ett par fina funktioner med denna skaljacka.

Fördelar

 • Jackans unika kombination av frilufts- och stadsestetik gör den mångsidig och lämplig för både vildmarken och stadsmiljö
 • Slitsen i ryggen ger utmärkt rörelsefrihet, vilket är avgörande för barns aktiva lek
 • Vattentätheten och förmågan att hålla värmen gör jackan idealisk för varierande väderförhållanden
 • Avtagbar huva och justerbara ärmar, som kan förlängas för att anpassas till barnets tillväxt, är praktiska och ekonomiska egenskaper

Utlåtande

Denna skaljacka från Isbjörn är en utmärkt investering för barns ytterkläder. Den balanserar snyggt mellan funktionalitet och stil, vilket gör den idealisk för både äventyr i naturen och vardagsbruk i staden. Med smarta funktioner som anpassningsbara ärmar och avtagbar huva, erbjuder den långvarig användning och anpassningsförmåga. Jackans design och funktionalitet gör den till ett utmärkt val för föräldrar som söker en mångsidig och hållbar jacka för sina barn.

4.5/5

Denna söta vinteroverallen från Småfolk med svanmotiv är skapad för de allra minsta barnen. Småfolk Overall är fodrad med mjuk teddyfleece och stoppad med Thermolite Plus för högsta bekvämlighet och värmehållning. Denna overall kombinerar hög kvalitet med en lekfull och barnvänlig design, vilket gör den till ett populärt val bland föräldrar. Jackan har bra reflexdetaljer och är också försedd med avtagbar huva och 2 fickor med dragkedja. Ytbehandlingen med Bionic Finish Eco ser till att fukten hålls ute samtidigt som jackan får riktigt bra andningsförmåga och värme. Småfolk Overall tål tuff lek och håller länge, vilket är en viktig faktor för aktiva barn. Småfolk Overall är utformad för att vara lätt att ta på och av, vilket underlättar för både barn och föräldrar. Den erbjuder en bra passform som ger utrymme för rörelse och tillväxt, vilket är viktigt för barn som växer snabbt.

Fördelar

 • Overallen är designad för att hålla barnet varmt och bekvämt under vinterlek. Den är utrustad med effektiv isolering som skyddar mot kyla, samtidigt som den bevarar rörligheten för barnet.

 • Med ett vattenavvisande material skyddar overallen mot snö och regn

 • Andningsförmågan säkerställer att barnet inte blir överhettat under fysisk aktivitet, vilket är viktigt för komfort.

Utlåtande

Med tanke på kvaliteten och funktionaliteten är Småfolk Overall ett prisvärt köp. Den erbjuder god valuta för pengarna, särskilt med tanke på hållbarheten och mångsidigheten.

Köpguide & Storleksguide -Vinterjacka för Barn

När du letar efter en vinterjacka för ditt lilla barn finns det en mängd faktorer att tänka på. Först och främst ska du välja rätt typ av jacka för ditt barn. Beroende på väderförhållandena kan en dunjacka, parkas eller snöjacka vara lämplig.

För det andra bör du överväga hur mycket isolering ditt barn behöver för den plats där du bor. Om du upplever våtare vintrar vill du också leta efter ett ytterhölje med väderskydd. Några andra egenskaper som du bör kolla upp är huva, fickor, dragkedjor och ärmar.

Storleksguide Vinterjacka för Barn

0 – 1 mån

50

1 – 2 mån

56

2 – 4 mån

62

4 – 6 mån

68

6 – 9 mån

74

9 – 12 mån

80

1 – 1,5 år

86

1,5 – 2 år

92

2 – 3 år

98

3 – 4 år

104

4 – 5 år

110

5 – 6 år

116

6 – 7 år

122

7 – 8 år

128

8 – 9 år

134

9 – 10 år

140

10 – 11 år

146

11 – 12 år

152

Olika Typer av jackor

Det finns tre typer av vinterjackor som du bör ta i beaktning innan du köper en ny vinterjacka för ditt barn.

De olika typerna som finns att väja mellan är:

Klassiska vinterjackor

Om din lilla ska ge sig ut i backen i vinter bör du leta efter en klassisk vinterjacka. Dessa kraftiga jackor håller snön borta med ett vattentätt yttre skal och har vanligtvis elastiska manschetter, midja och oftast en huva för att hjälpa till att stänga ute elementen. De är också vanligtvis tillverkade av andningsbart material så att överflödig fukt kan flyta ut ur jackan. Andra egenskaper är förseglade sömmar, hög slitstyrka och snöskydd.

Dunjackor

Dunjackor är kända för sina tjocka bafflar fyllda med dunisolering. De är tillräckligt mångsidiga för både stads- och aktivkläder. Dun- eller syntetisk isolering hjälper till att hålla kvar värmen, vilket håller ditt barn varmt i kyliga temperaturer. Dunjackor fungerar inte så bra för regniga vintrar dock, om de inte är gömda bakom ett vattentätt skalmaterial eller har vattenavvisande dun.

Parkas

Parkas är vinterjackor med huvor för extrem kyla. Medan jackor vanligtvis går ner till midjan är en parka nästan knälång. Huvan är också fodrad med konstgjord eller äkta päls för att motverka köldskador. De är också otroligt välisolerade med antingen naturligt eller syntetiskt dun. Perfekt för hård kyla.

Skaljackor

Skaljackor kan fungera som hårda skal över varmare jackor och tröjor, särskilt om du bor i ett kallt och vått klimat. Att bära en skaljacka som yttersta lager kan hjälpa till att skydda dunmaterialet i dina innersta lager. De har ofta en DWR-beläggning för att hålla regn, snö eller snöblandning borta. För barn innebär detta mångsidighet: om det blir för varmt kan de ta av sig skaljackan om de vill.

Olika Typer av Isolering

Det finns också en del olika material för isolering att överväga i en vinterjacka.

De olika typerna av isolering som finns att väja mellan är:

Dun

Dunisolering är tillverkad av fjäderdräkt från gås eller anka. Klustren av fjädrar bidrar till att öka jackans värmehållning. På senare tid har det skett en utveckling mot dun som kommer från etiska källor, vilket framgår av certifieringen Responsible Down Standard (RDS).

Syntetiskt

Förutom etiska skäl föredrar vissa människor syntetiskt dun eftersom det inte förlorar sin värmehållande förmåga när det är vått. Om du har en liten budget tenderar syntetiska dunjackor också att vara billigare än äkta dun.

Ytskickt

Det är vanligt att ytterskalet är tillverkat av väderbeständiga material. Vissa vattentäta material inkluderar en DWR-beläggning, tejpade sömmar samt vattentätt och andningsbart tyg. Istället för att lägga till en regnjacka kan dessa vattentäta skal fungera som en 2-i-1 vinterjacka.

Funktioner

Det finns också en hel del funktioner att beakta när du ska bestämma dig för en ny vinterjacka till ditt barn.

Dessa funktioner är:

Huva

Vissa människor kanske föredrar vinterjackor utan huva eftersom de är lättare. Många huvor är avtagbara eller levereras med pälsisolering för extra värme. Om du räknar med en isig vinter är det bäst att hitta en vinterjacka med isolerad huva till dina barn.

Fickor

Fler fickor kan innebära mer bekvämlighet, men det kan också öka jackans vikt och pris. Många av de bästa vinterjackorna för barn har magnet-, dragkedje- eller tryckknackförslutning, vilket gör det lättare att öppna och stänga fickorna. Essentiella fickor är en säkerhetsficka med dragkedja och handvärmarfickor (fodrade med fleece eller något annat material) för ditt lilla barns händer.

Ärmar

De flesta vinterjackor för barn har justerbara ärmar med kardborreband eller stickad ribbning. Kardborreflikarna ser till att handledens passform kan justeras för att hålla kvar kroppsvärmen. Elastiska eller ribbstickade muddar kan vara bekvämare, men kanske inte fångar in värmen lika bra.

Passform

När du hittar en vinterjacka till ditt barn vill du försäkra dig om att den sitter tillräckligt bra för att hålla den lille isolerad. Men den ska också ge viss rörelsefrihet för att bygga en snögubbe eller leka på en vintersläde. Ärmarna ska vara något längre än armarna och fållen ska vara något längre än en vanlig tröja.

Back to top button