Skor

Vinterskor Barn Bäst i Test 2024

Snart åker pulkan fram! Håll dina barns tår varma och torra i år med  högpresterande vinterskor som är lika varma som snygga. Vi har jämfört de bästa vinterskorna för barn som garanterat kommer hålla dina barn varma medan de utforskar vinterlandskapet.

<<Spana också in andra produkter för barn i vår artikel Skidhjälm Barn Test>>

Bästa Vinterskorna för Barn

Toasty II från Viking Footwear är en beprövad vinterkänga som håller barnen torra och bekväma under kalla, fuktiga och snöiga dagar. Stöveln är tillverkad av slitstarkt, men ändå lättviktigt, vattenavvisande syntetmaterial och står väl emot ett barns energiska beteende. Den höga skärningen kombineras med en kardborreknäppning för att hålla små fötter stödda och göra det enkelt att ta av och på. På insidan kombinerar ett isolerat GORE-TEX-membran och ett tekniskt foder utmärkt värme och vattentätt skydd. Glidfria gummisulor ger bra grepp och fyra färgkombinationer med reflekterande ränder gör att ditt barn syns tydligt.

Foder: Syntet. Sula: Gummi

Bästa Vinterskorna för Barn Premium

Reima Laplander är inte bara varma och vattentäta, utan har även Vibram Arctic Grip-gummisulor som ger ett utmärkt grepp på isiga ytor.

Dessa vattentäta kängorna är tillverkade av syntetmaterial och textilier, har sömmar och ett varmt fleecefoder samt 200 g isolering – så tårna håller sig torra och härligt varma!

Till skillnad från vad som generellt gäller för kängor är de här Laplander-stövlarna väldigt lätta att ta på och av och har en smart elastisk snörning som är väldigt lätt för barnen att justera själva.

Foder: Syntet. Sula: Gummi

Bästa Vinterskorna för Barn Budget

Urberg Ice är en vinterkänga med bra membran som gör de vattentäta och välventilerade. Kardborreknäppning gör dessa skor väldigt lätta att ta av och på och reflekterande detaljer för synlighet. Sula i gummi för bra grepp och förstärkt häl- och tåparti för extra tålighet.

Urberg Ice Kid´s Boot är otroligt prisvärda i förhållande till sin kavalitet!

Foder: Syntet. Sula: Gummi

Bästa Vinterskorna för Barn Casual

Gulliver Kids Boots 5 är riktigt snygga och något mer casual än de övriga modellerna i detta test. Trots det är detta ett par ordentliga vinterskor med fodring som håller värmen riktigt bra. Dessa vinterkängor har också gummisula som ger säkert grepp på is och snö!

Foder: Syntet. Sula: Gummi.

Köpguide och Tips -Vinterskor för Barn

Så ditt barns tidigare års vinterskor är för små och du behöver köpa ett nytt par? Som förälder bör du inte bara titta på design och färgkombination utan även på komforten.

Saker att Tänka på

Tillsammans med komfort kan du inte bortse från vissa egenskaper som bör finnas i vinterkor för barn. Vi kommer att diskutera var och en av dem en efter en här

Vattentätning

Nej, det är inte samma sak – vattentät och vattenavvisande är olika! Vattentäta vinterskor för barn har tätare foder, och de flesta har en syntetisk ytteryta som ser cool ut och skyddar fötterna från att bli blöta även i riktigt fuktiga och våta förhållanden.

Vattenresistenta skor håller kängan torr vid lätt snöfall och småregn, men det är inte något ditt barn bör använda vid tungt snöfall eller pölar. För att se till att ditt barns fötter är varma och torra ska du leta efter skor med ett innerfoder och täta sömmar för att förhindra att snö kommer in från någon öppning eller genom skosnörena.

Vissa vinterkängor för barn har ett syntetiskt ytterlager som kan se ut som läder. Dessa typer av stövlar kan tåla väta till en viss gräns, men senare kommer de att sippra in genom skorna och göra ditt barns fötter blöta och orsaka obehag. Välj ett par skor som har kvalitetsläder på ytan. Det kommer att ge ditt barns hela vinteroutfit ett snyggt utseende och kommer att hålla i flera säsonger framöver. Bästa alternativet om du inte planerar att spendera en förmögenhet på skor varje år.

Isolering

Låt inte den stränga kylan påverka de små tårna. När du handlar vinterskor eller kängor för barn ska du se till att de är välisolerade för att hålla ditt barns fötter varma. Isolerade stövlar har fårskinnsmaterial, mer traditionella foder som shearling, skum eller har ett separat isolerande lager som håller fötterna naturligt varma. Det finns många alternativa material som är ganska effektiva för att isolera kängorna.

Oavsett om du letar efter vinterskor eller bästa vinterkängorna för barn, se till att du får ett par som har ordentlig isolering så att oavsett vilken aktivitet ditt barn kommer att delta i, kommer att förbli torr och varm.

Komfort

Oavsett vilken typ av dojor du kommer välja bör komfort till varje pris inte ignoreras. Även om bra passform och stil också är viktigt, bör du prioritera nivån av komfort som ditt barn kommer att få när det bär sina skor för säsongen.

Du bör tänka på vissa saker, som att det bör finnas tillräckligt med utrymme för tårna att röra sig, så att det inte blir några klämningar i tårna. Kängorna ska stödja ankeln och materialet eller sulan på insidan ska vara tillräckligt mjukt så det ej skapar trötthet eller smärta på fotsulan.

Även en storlek större skadar inte om ditt barn bär tjocka strumpor för att hålla fötterna extra varma och bekväma. Kom ihåg att det är till ditt lilla barn du köper skorna och att de har en aktiv livsstil – du vill inte att han/hon ska ha svullna eller trötta fötter i slutet av dagen.

Andningsförmåga

Avsikten är att hålla fukten borta. Vissa barn har också svettiga fötter; fukten måste stanna utanför så fötterna hålls torra. Välj därför ett par som är tillverkade av naturligt andningsbart material, till exempel fleece. Dessa skor kommer att låta vattenångan komma ut samtidigt som de står emot vatten och tar bort lukten.

Rätt höjd

Baserat på vilket slags område du bor i och hur mycket kyla du kan förvänta dig den här säsongen, satsa på en ankellång känga till ditt barn om du planerar att skaffa ett par nya vinterkängor. Det hjälper till att undvika att snön hamnar inuti ditt barns kängor. Halva vaden bör vara den minsta höjden på barnens vinterkängor. Den här höjden gör det möjligt för ditt barn att röra sig fritt i djup snö utan att oroa sig för att snö ska tränga in i kängorna och att fukt ska slinka in genom toppen.

Material

Den här faktorn är något som de flesta ignorerar när de handlar och ägnar mer uppmärksamhet åt produktens estetik. En idealisk vinterkänga bör vara tillverkad av läder eller kvalitetsnylon som är avsedd för tungt slitage. Båda dessa material är användbara och fungerar som motstånd mot vind, nötning och håller länge. Leta efter ett par som har fukttransporterande foder och gummisulor med tråd. Den övre delen av alla vinterkängor för barn bör sträcka sig över ditt barns fotled för maximalt skydd mot snö och kylig vind.

Du kanske också vill kontrollera vilken typ av isolering som används i stövlarna, som bör vara fleece, skum, fårskinn eller syntetisk.

Sula

En ordentlig sula skyddar ditt barn från att halka på snön och isen, så du kanske inte vill glömma bort den här faktorn när du köper skor till ditt barn för det kalla vädret. Det finns inget bättre alternativ än gummisulor för att få anti-friktions- eller halkskyddande egenskaper i vinterskor för barn. Ditt barn älskar säkert att leka i snön som alla barn i grannskapet. Men tänk på de faror som finns på de isiga gatorna.

Oavsett om du letar efter ett par vinterskor eller kängor, bör du överväga att skaffa ett par med gummisula. Planen är att skydda barnet från halka och fall, och gummisulan gör just det. Gummisulor gör det möjligt för ditt barn att få rätt dragkraft och balans på de isiga gatorna. Sulan bör vara tung för att bekämpa detta tillstånd. Det kanske inte passar ihop med föräldrar som är ute efter vinterkängornas estetik, men då är ditt barns säkerhet prioriterad.

Fästning eller stängning

Direkt efter att du är klar med sulan ska du fundera på vilken typ av stängning du är ute efter. Det finns en mängd olika typer av förslutningar, men tänk på ditt barns ålder innan du väljer en. Om ditt barn är ett litet barn eller mindre än 5 år är det bättre att välja knapp- eller kardborreknäppning. Det ska vara lätt för dem att stänga och bekvämt för dig att lära dem.

Om ditt barn är lite större och vet hur man knyter kan du tryggt välja ett par med snörning.

Barnskor med blixtlås är också ett bra alternativ för yngre barn. Det är bara att dra upp dem, så är de redo för snöbollskrig i ett kick!

Hitta den Bästa Storleken på Skorna för ditt Barn

Det kan vara svårt att köpa vinterskor och kängor. Den viktigaste frågan är måttet. Många gånger känner du att storleken är perfekt, men när ditt barn tar på sig dem klagar de över att de är obekväma, klämmer i tån osv. Låt inte en felaktig storlek påverka humöret på ditt barn.

Här är några tips på hur du får en perfekt passform på de nya skorna

  • Låt ditt barn stå upp och mäta båda fötterna. Se till att tårna är raka. Ta storleken på den största foten, det är den storlek du behöver.
  • Ibland är ditt barns storlek kanske inte perfekt och kan ligga mellan två storlekar. I sådana fall ska du överväga den största storleken – varma strumpor kan också bäras tillsammans.
  • Nu när du har fått fram ditt barns storlek ber du honom/henne att prova några av de stövlar som ni båda gillade från kollektionen. Låt ditt barn gå runt lite och se om tårna har tillräckligt med utrymme för att kunna vickas inuti. Se till att innersulan inte är för hård.
  • Tänk på att skorna inte får vara för stora eller för trånga för ditt barn. För stora storlekar kommer bara lätt att åka av, och de som är för tajta kommer att vara obekväma att ha på sig.
  • Att välja stil framför komfort bör aldrig vara en viktig faktor när du handlar skor för vintern. Ta dig tid och använd dessa nämnda punkter för att få en klar uppfattning om vilken typ av sko som passar ditt syfte. Oavsett vilken stil eller design du väljer, investera i ett par av hög kvalitet, så kommer du inte att ångra dig!
Back to top button