Skor

Vandringskängor Dam Bäst i Test [2024]

Ett par pålitliga vandringskängor är det allra viktigaste i din utrustning om du ska ut och vandra!

De bästa vandringskängorna för damer är de som passar dina fötter bekvämt, ger gott stöd för fotlederna, har tillräcklig dämpning för att bära din kroppsvikt och ryggsäck och har lämpliga sömmar för den typ av stigar du ska vandra på.

Vi har jämfört ett stort urval av de bästa vandringskängorna för kvinnor för att du ska kunna hitta det perfekta paret för just dig!

5/5

Lundhags Women’s Vandra II High har en robust men lätt konstruktion, utformad för att ge maximal komfort, stöd och hållbarhet. Kängan är tillverkad enligt skalprincipen i 1 lager och är då enkel att anpassa efter aktivitet och temperatur, eftersom du styr fotklimatet genom val av sockor. De är vattenavvisande med ett ytterfoder i läder och en vattentät cellgummibotten som håller dina fötter torra och bekväma.

Fördelar

 • Lundhags Women’s Vandra II High är ett utmärkt val för friluftsäventyrare på grund av dess högkvalitativa konstruktion och funktioner.
 • Den här vandringskängan för damer tycker vi kombinerar stabiliteten hos en vandringskänga med flexibiliteten hos en trailrunningsko.
 • Den har en ergonomisk passform och ett speciellt snörningssystem för extra stabilitet i ojämn terräng.
 • EVA-isolering som isolerar och stötdämpar.
 • Certech-teknik: isolerad och vattentät cellgummibotten.
 • Vibram Traction-yttersulan ger mycket bra grepp i alla typer av terräng.
 • Förstärkt med en skyddande TPU tåkappa.
4.9/5

Den här vandringskängan kombinerar en elegant design med överlägset skydd och komfort. Lundhags Women’s Mira II High har ett tåligt yttermaterial i läder som ser till att dina fötter är skyddade medan Vibram Grip-sulan ger ett utmärkt grepp i alla typer av terräng.

Fördelar

 • Vi tycker om den komfort som vandringskängan ger. Den har en väldämpad mellansula, förstärkt häl och en skyddande TPU-tåkappa för extra stöd.
 • Kängan har ett mjukt skaft som ger bra stöd och stabilitet i vristen.
 • Women’s Mira II High är en mycket slitstark känga i hög kvalité.
 • Certech® Exp. 3-lagers: vattentätt Liba Smart-ytterlager, mellanlager i isolerande och stötdämpande EVA och ett innerlager av mikrofiber för komfort.
 • Moen Wool innersula som är bekväm och andningsbar.
 • Vibram Soft Traction-yttersula med bra grepp.
 • Heel Fit Control ger extra bra hälgrepp.
4.9/5

Lundhags Forest II är en otroligt robust vandringssko med 1-lagersskal. Nederdelen är vattentät och skaftet är robust i tjockt läder av riktigt bra kvalité. En prisvärd vandringskänga med både komfort och funktion.

Fördelar

 • Lundhags Forest II är har en exceptionell livslängd. Med sin vattenavvisande läderöverdel och gummiyttersula kan den stå emot de tuffaste förhållandena, vilket gör den perfekt för långa vandringsturer.
 • Innersulan ger ett extra lager av stöd för foten, vilket gör det lättare att ta sig an tuff terräng utan att känna obehag.
 • Rubbermac Defender yttersula med inbyggt tåskydd.
 • Heel Fit Control ger extra hälgrepp.
 • Uttagbar Moen Wool-innersula för enkel tvätt och tork.
4.8/5

Salomon Women’s X ALP Mid Leather Gore-Tex är tillverkad med GORE-TEX® vattentätt och andningsbart membran som håller dina fötter torra och bekväma i alla väder. Läderöverdelen garanterar långvarig hållbarhet och Contagrip®-yttersulan ger bra grepp i alla terränger. En väldigt bekväm och lätt vandringskänga för ett bra pris.

Fördelar

 • Salomon Women’s X Alp Mid Leather Gore-Tex har medelhögt skaft och en fantastisk komfort och stabilitet.
 • Vandringskängan har en lättviktig, dämpad mellansula som vi upplevde hjälpte till att minska tröttheten på långa vandringar.
 • Salomon SensiFit-systemet garanterar en bra och säker passform för ett utmärkt fotfäste när du går eller springer.
 • Gore-Tex-membran ger vattentätt skydd och bra andningsförmåga.
 • Överdelen av läder ger hållbarhet och komfort.
 • Vi älskar Salomons patenterade Quicklace-snörsystem som gör att man knyter skorna på nolltid!

Köpguide [Vandringskängor Dam Bäst i Test]

Generellt sett har tjejer en annan smak än killar, speciellt när det kommer till kläder och mat. De är ofta mer selektiva, och en del föredrar det eleganta och dyra, medan andra föredrar enkelhet i all sin prakt. Oavsett dina preferenser syftar den här artikeln till att upplysa kvinnor om vad de ska tänka på när de köper vandringskängor!

Skillnaden på Vandringskängor & Vanliga Kängor:

Vandringskängor är kängor med en tjock, hårdgjord sula som är upphöjd för att säkerställa att din fotled är omsluten.

De bärs oftast när man går i ojämn terräng, särskilt vid vandring. Man kan också använda dem i sin vardag eftersom de hjälper till att stödja och krympa fotleden när man går över betong, kakel eller mattor.

Att Tänka på när du Köper Vandringskängor för Kvinnor

Innan du ens funderar på materialet och priset på kängorna bör du ta reda på om de är bekväma när du bär dem. Vandringskängor för dam varierar i storlek, färg, form och materialet de är gjorda av. I en butik med vandringskängor hittar man olika kollektioner, men du vill förmodligen ha en känga som passar till ditt fysiska utseende och till de kläder du bär i naturen.

Oavsett dina behov, innan du bestämmer dig för vilken vandringskänga du ska köpa, finns nedan förslag på vad du ska utvärdera innan du köper dom bästa vandringskängorna för just dig:

Undersök din Garderob

Vad du som kvinna har på dig ute i vildmarken kan vara avgörande för vilka vandringskängor du ska köpa. Du vill undvika att köpa en känga som du till slut inte använder på grund av att du inte gillar utseendet på skon. För att förhindra att du slösar bort pengar på skor som du förmodligen aldrig kommer att bära, kan du överväga att ta en titt i din garderob. Det kommer att hjälpa dig att veta hur du ska styla vandringskängorna med vilka kläder. När du letar efter en vandringskänga, tänk på hur de skalbyxor, tights eller shorts i din garderob kommer att passa till kängan.

Kontrollera Materialet

Du har alldeles säkert någon gång har köpt skor eller kläder som inte var till nytta för dig under lång tid på grund av deras dåliga kvalitet. Innan du köper en vandringskänga ska du titta på vilket material den är tillverkad av. De flesta köper en vandringskänga för att ha den på sig under en långpromenad eller en vandringstur. Om du köper en vandringskänga av dålig kvalitet kommer den till slut antingen att slitas ut eller rivas sönder.

Vandringskängor finns i läder, mocka och gummi. Stövelns material har betydelse för vikt, hållbarhet, vattentålighet och andningsförmåga. Så innan du väljer vilket märke av vandringskänga du vill ha måste du fundera över vilket syfte du vill att den ska tjäna. Om du vill ha en vandringskänga som är hållbar och vattenavvisande, även om den tar tid att vänja in innan den förlänger en vandring, bör man överväga att köpa Nubuckläder. Materialet som en vandringskänga är tillverkad av spelar stor roll för priset.

Det sägs att “kvalitet är dyrt”, så om du hittar en vandringskänga till ett lägre pris med tanke på att det finns en dyrare, bör du inse att den förmodligen kan vara tillverkad av ett mindre starkt och billigt material, och att den kanske inte håller länge.

Vi har därför valt enbart kvalitetsmodeller som prisvinnande skor i vårat test!

Utvärdera Säsongen

Precis som du bär vissa kläder under olika årstider är det samma sak med vandringskängor. En mindre vattentät vandringskänga sägs vara bättre för varmt väder. Den är mycket mer andningsbar och ger ett bra grepp som stöder dina fötter under varmt väder.

I jämförelse behöver du vattentäta vandringskängor på vintern, som skyddar dig från snön och håller dina fötter torra och bekväma. Isoleringsnivåerna i vandringskängorna beror på vilken modell du köper, och de ger mycket värme till dina fötter. Vandringskängor som används under vintern är tunga, inte så andningsbara och skrymmande.

Om du ska gå långa sträckor under din vandring och vill känna dig bekväm i vandringskängorna ska du välja andningsbara och lätta kängor. I modern tid har de industrier som tillverkar vandringskängor tagit fram kängor som stöder både varma och kalla årstider. Det är vandringskängor för tre årstider som ger ett bra stöd för vristen under en vandringssession.

Välj Rätt Storlek

Även om det inte är alla, kommer de flesta behöva testa eller sko för att se om den passar innan de köper den. Om du går in i en butik och köper en vandringssko bara genom att titta på den och tro att den kommer att passa kommer du att få lämna tillbaka den för utbyte eller gå miste om butiken inte accepterar returer. Vandringsskor som inte passar kommer att ge dig blåsor och en obalans som skadar dina fötter och din rygg.

Innan du köper en vandringskänga bör du kontrollera storleken först, och om den ligger närmare eller är i din storlek, se till att prova den. Om du har planerat att bära den med ett par strumpor, prova att passa in kängorna med dem. Börja med att kontrollera om ankeln passar före tårna, och prova att gå runt i butiken för att observera om du kan gå i dem utan att känna dig besvärad. På samma sätt, om du köper den från en nätbutik, ska du inte låta dig övertygas om att vandringskängan passar dig bara genom att insinuera att bilden som lagts ut är din storlek. Titta om de har en storleksguide och en omräkningstabell och använd den mot dina fotmått. Jämför den känga som passar den mindre och den större och välj den större foten som ersättning.

Nu är du Redo!

Sammanfattningsvis, när du letar efter en vandringskänga som kvinna bör du tänka på ovanstående förslag om att kontrollera din garderob, dess material, om den passar och vilken säsong du vill ha den. Även med dessa tips får du inte glömma att ta hänsyn till dina preferenser för färg, vikt och form.

Vanliga Frågor och Svar

Det beror på var och i vilken typ av terräng du planerar att ta dig fram i. Tänk på vilken typ av snörningssystem de har och även funktioner som vattentäta membran och stötdämpning för att få ut det mesta av dina kängor.
Leta efter vandringskängor som erbjuder en kombination av stil och prestanda, med kvalitetsmaterial och bra dämpning för långa vandringar. Med en mängd olika färger och stilar att välja mellan kan du garanterat hitta det perfekta paret för dina utomhusäventyr.
Det rekommenderas att köpa kängor som sitter bra så att fötterna känner sig bekväma samtidigt som det finns utrymme för tårna att röra på sig. Du kan också överväga att köpa kängor som är en halv storlek större, eller har plats för 1–2 cm fram vid tårna ifall du behöver plats för tjockare sockor.
GTX står för “Gore-Tex”. Det är en specialiserad typ av skor som är tillverkade av ett andningsbart och vattentätt material som hjälper till att hålla dina fötter torra och bekväma.
Back to top button