Kläder

Skaljacka Dam Bäst i Test [2022]

När du som kvinna letar efter en jacka som håller dig varm och skyddar dig från vind och regn är en riktigt bra skaljacka för dam ofta det bästa alternativet. De bästa skaljackororna för damer är tillverkade av vattentäta och andningsbara material, vilket gör dem perfekta för aktiva kvinnor som vill hålla sig bekväma och torra när de utför sina aktiviteter utomhus som; löpning, skidåkning, vandring, klättring osv.

Lär dig också mer om skillnaden mellan de olika typerna av skaljackor för damer längre ner i detta inlägg!

Men först: Skaljacka Dam Bäst i Test:

Bäst i Test

Bäst Allround!
5/5

Premium

Bästa Extrema!
4.9/5
Prisvärd
Mjuk & Lätt!
4.9/5

Budget

Ultralätt & Smidig!
4.8/5

Köpguide [Skaljacka Dam Bäst i Test]

I den här artikeln diskuterar vi fördelarna med en skaljacka för kvinnor och vilka funktioner du ska titta efter när du köper den. Låt oss dock känna till våra alternativ och hur varje typ tjänar våra individuella behov för att underlätta beslutsfattandet.

Typer av Skaljackor -Dam

Generellt sett finns det två huvudtyper av skaljackor för kvinnor, nämligen hardshell och softshell.

Vi ska lära oss lite mer om dessa typer här:

Hardshell-Jackor

Hardshelljackor är utformade för att vara slitstarka och styva och ger vattentäthet och vindtäthet för att hålla dig torr i regnet. Det finns allt från enkla PVC-regnjackor till dyrare andningsbara tyger som gore-tex och event.

Hardshell-jackor har också ofta huvor för att hålla regnet borta från huvudet. De flesta hardshelljackor är uppbyggda i tre lager: ett vattentätt och andningsbart membran mellan ett slitstarkt yttertyg och ett innerfoder. Om du tillbringar mycket tid utomhus i kalla eller våta klimat är en hardshelljacka ett utmärkt alternativ för att hålla dig varm och torr.

Fördelar med hardshelljackor:

 • Redo för äventyr -Oavsett om du vandrar, åker skidor eller snowboard är de här jackorna gjorda för att hålla dig säker och bekväm i alla väderförhållanden. Med olika färgalternativ hittar du säkert den perfekta jackan för ditt nästa utomhusäventyr.
 • Hållbara -Hardshell-tyget är tätt vävt för att bibehålla kvaliteten, vilket gör det till ett hållbart val även om det används i extrema väderförhållanden.
 • Håll dig torr när du är utomhus -Vandring, skidåkning eller andra ärenden – hardshelljackor håller dig torr och bekväm. Med en vattenavvisande finish och tejpade sömmar är du skyddad från regn och vind.
 • Andningsbart tyg -har ett tyg i tre lager som hjälper till att minska svettansamling för att du ska kunna hålla dig bekväm under dina utomhusaktiviteter. Tyget är också lätt och slitstarkt, perfekt för alla aktiviteter!

Softshell-Jackor

Softshelljackor är utformade med ett slitstarkt yttertyg av polyester eller nylon och en ultrabekväm insida. Dessa stretchiga jackor är perfekta för aerobiska aktiviteter, främst utomhus. De prioriterar bärbarhet plus andningsförmåga, vilket omvandlas till komfort under klättring, löpning eller vandring. Även om de inte är vattentäta kommer en bra softshellsjacka för damer att hålla dig go och bekväm i milda väderförhållanden.

Fördelar med softshelljackor:

 • Bekväma -Softshelljackor bärs som ett yttre lager i kallt väder eller som ett mellanlager i mildare temperaturer. Det tunna tyget ger maximal rörelsefrihet och flexibilitet.
 • Lätta att packa -Softshelljackor kan lätt vikas ihop på ett litet utrymme tack vare det tunna materialet. Detta gör dem idealiska att ha med sig på vandringar och campingresor, där de kan fungera som ett extra lager vid behov.
 • Bärbara – En softshelljacka är lätt att bära med sig hela dagen eftersom den är lätt och kompakt. Den är också enkel att sätta över en väska eller ryggsäck när du går ut på kvällen.
 • Håll dig torr när du tränar – Softshelljackor andas och är perfekta för aerobiska aktiviteter som skidåkning och klättring. Det vattenavvisande materialet ser till att du håller dig torr i lätt regn eller snö, medan det stretchiga materialet gör att du kan röra dig fritt utan begränsningar.
 • Transporterar bort svett: – Softshellens konstruktion transporterar bort svett från hela kroppen, där den sprids ut och avdunstar. Detta håller dig torr och bekväm även under de mest ansträngande träningspassen.
 • Mild vattentäthet -En softshells vattentäthet är vanligtvis inte lika bra som en hardshells, men den är ändå tillräcklig för att hålla dig torr i lätt regn.

6 Funktioner att Tänka På när du Köper en Skaljacka för Damer

Det finns mycket att tänka på innan du gör ditt köp av en ny skaljacka!

Här listar vi de viktigaste funktionerna du bör ha koll på:

 1. Väderskydd: Hardshelljackor är perfekta för dig som vill ha maximalt väderskydd. De har ett vattentätt membran för att hålla dig torr i de fuktigaste förhållanden och har även robust tillverkning och vattenavvisande polisonger för att hålla vind och snö borta. De flesta hard shells har också huvor, drop trail fållar och höga kragar för att ge fullständigt skydd.

 

 1. Andningsförmåga: Andningsbara jackor är ett utmärkt alternativ för högintensiva aktiviteter. De låter din kroppsvärme komma ut och förhindrar svettansamling som kan leda till hypotermi. Hårda jackor är visserligen effektiva när det gäller väderskydd, men de kan stänga in kroppens värme, särskilt vid aerobisk aktivitet. Softshelljackor är kända för sin imponerande andningsförmåga, eftersom de inte har något vattentätt membran. Detta gör dem till ett utmärkt alternativ för högintensiva aktiviteter som skidåkning och snowboarding. Hardshelljackor har ett 3-lagers membran och är därför inte andningsbara och kan fånga upp kroppens värme under tuffa träningspass eller övningar eller aktiviteter som skinnåkning, snöskovandring eller vandring.

 

 

 1. Packbarhet och rörlighet: Överväg att köpa en skaljacka för kvinnor som är lätt att bära på dig eller bära med dig i ryggsäcken när du ger dig ut på stora utomhusäventyr. Softshelljackor är tillverkade av lättare, lättarbetade tyger som gör dem enkla att packa ner eller till och med vikas till en kudde för en snabb tupplur. De flesta hardshelljackor för kvinnor väger långt över 15 och 25 ounces, men softshells är generellt sett mer kompakta och ryms lättare i en ryggsäck. Så om du är ute efter packbarhet och rörlighet ska du välja en softshell-jacka.

 

 1. Hållbarhet: Hållbarhet är en viktig faktor att kontrollera när du köper en skaljacka som kvinna. De flesta hardshelljackor är byggda med robusta material från 20 till 80-denier, medan softshells också använder stretchiga material för att garantera livslängd genom att undvika slitage. Du kan vara säker på att din skaljacka kommer att tåla hårt bruk med båda stilarna. Så oavsett om du letar efter ett slitstarkt hardshell för backpacking eller ett softshell för vardagligt bruk har båda våra kollektioner dig på plats. Men leta efter ett tyngre alternativ eftersom hållbarheten blir sämre ju tunnare eller minimalistisk du väljer.

 

 

 1. Komfort: Oavsett om du köper en hardshell eller softshell är det alternativ som ger dig optimal komfort det perfekta valet. Om du vill ha en jacka som är både bekväm och snygg? Skaffa softshelljackor! Dessa mångsidiga plagg är tillverkade av stretchigt, mjukt tyg som är perfekt för alla aktiviteter. Dessutom har de ofta fleecefoder för extra värme under kallare dagar. Hardshells är kanske mer populära, men många lager kan inte ge den ultimata mysigheten. När det gäller komfort är softshells oslagbara.

 

 1. Kostnad: En softshell är ett bra sätt att spara pengar och ändå hålla sig varm och bekväm på vintern. Till skillnad från hardshells, som är byggda för tuff utomhusanvändning, är softshells gjorda för att vara mångsidiga och bekväma nog för vardagligt bruk. Så oavsett om du åker i backen eller trotsar de kalla gatorna kommer en softshell att hålla dig varm. Om budgeten tillåter det är det bättre att betala extra för ett alternativ som effektivt uppfyller dina behov.

Harshell eller Softshell?

Så vad ska du välja? Det beror på. Om du behöver ett alternativ för extremt kalla och våta förhållanden är en hardshell-jacka det bästa alternativet. Om du däremot behöver något mångsidigt för användning i milt väder eller vid milda aktiviteter är en softshell det bästa alternativet. Kanske behöver du en av varje?

I slutändan är det viktigt att välja rätt typ av skaljacka för damer för den specifika träningen och de förhållanden du möter. Med det stora utbudet av högpresterande skaljackor för kvinnor som finns på marknaden idag finns det ingen ursäkt för att inte ha ett perfekt alternativ för varje utflykt. Håll dig varm, mysig, bekväm och torr på din nästa utflykt genom att välja rätt skaljacka!

Se även
Close
Back to top button