Skor

Fodrade Gummistövlar Barn Test [2024]

Alla barn vet att naturen inte har något dåligt väder. Vattentäta fodrade gummistövlar, allvädersstövlar eller termostövlar som de också kallas, håller barnets fötter och ben varma och torra när han eller hon hoppar i vattenpölar och leker i regnet. För att se till att barnet är så säkert och tryggt som möjligt, oavsett väder, behöver föräldrarna bara vara försiktiga när de väljer ett så viktigt par skor.

Läs därför också våran köpguide under testet!

Bäst i Test
4.9/5

Premium

4.6/5

Prisvärd

4.4/5

Bonus

4.1/5
4.9/5

Viking Kids Ultra 2.0 blev en stor favorit när vi skulle hitta de bästa fodrade gummistövlarna för barn. Vi upptäckte snabbt hur varma och bekväma de här stövlarna var, tack vare sitt lätta foder i polyester. De passar perfekt för kalla dagar och utomhusaktiviteter. De är även tillverkade av ett robust och slitstarkt gummi, så de kan stå emot tuff användning under äventyr och lek.

Något annat vi verkligen uppskattade med Viking Kids Ultra 2.0 är deras användning av reflexdetaljer för ökad säkerhet i dålig sikt eller mörka kvällar. Reflexerna hjälper till att öka synligheten på barnet. Den stabila och greppvänliga sulan var också imponerande, vilket gör det enklare för barnen att leka säkert oavsett väder.

Fördelar

 • Bekväma och varma
 • Robust och slitstarkt material
 • Ökar barnens synlighet och säkerhet
 • Polyesterfoder
 • Reflexdetaljer
 • Greppvänlig sula

Utlåtande

I slutändan är Viking Kids Ultra 2.0 ett mycket bra val för alla små äventyrare som behöver bekväma och varma stövlar som klarar av tuffare användning och erbjuder extra säkerhet. Trots det högre priset är stövlarnas funktioner och kvalitet definitivt värda investeringen.

4.6/5

Tretorn Kids Gränna Winter gummistövlar är en toppkandidat för dig som letar efter ett premiumalternativ till fodrade gummistövlar för barn. De har ett miljövänligt, 100% PVC-fritt och vattentätt naturgummi, som gör dem mycket hållbara. Den mjuka och varma fuskpälsfodrade insidan håller dina barns fötter varma under kalla dagar, samtidigt som de har bekvämlighet och komfort.

Vi blev även glatt överraskade av hur lätt det var att ta på och av Tretorn Kids Gränna Winter, eftersom de har en justerbar rem runt skaftet för att se till att stövlarna passar perfekt och bekvämt utan att släppa in fukt eller kyla. Halkskyddade och greppvänliga sulor är ytterligare något vi uppskattade, eftersom de ger bra balans och spelar en viktig roll för barnets säkerhet på blöta och hala ytor.

Fördelar

 • Hållbart och miljövänligt material
 • Varm och bekväm konstruktion
 • Justerbar rem för säker passform
 • 100% PVC-fritt gummi
 • Mjuk fuskpälsfodring
 • Halkskyddad sula

Utlåtande

Även om Tretorn Kids Gränna Winter gummistövlar kan vara dyrare än vissa andra alternativ, är det en investering som ger extra varma, miljövänliga material och överlägsen komfort för ditt barn. Vi anser att dessa premiumstövlar är ett utmärkt val fördig som vill ha det allra bästa inom fodrade gummistövlar.

4.4/5

Letar du efter ett prisvärt val för fodrade gummistövlar för barn, är Kavat Känga Gimo WP ett bra alternativ. Gummistövlarna har en konstruktion av vattentätt och starkt material som skyddar barnets fötter mot kyla och fukt. Vi upptäckte ganska snabbt att stövlarna är bra på att hantera alla typer av väder och ytor, från regn till snö.

Kavat Känga Gimo WP har också ett välisolerat och bekvämt inre, med en värmande innersula och ett varmt fleecefoder. Det hjälper till att hålla barnens fötter varma och bekväma även i mycket kalla förhållanden. Det enda lilla negativa vi stött på vid våra tester var att bredden på stövlarna kan kännas lite smal för vissa barn, så det är värt att ha i åtanke när du väljer storlek.

Fördelar

 • Prisvärd och hållbar
 • Passar bra för olika väderförhållanden
 • Bekväm och välisolerad
 • Vattentätt material
 • Varma fleecefoder
 • Värmande innersula

Utlåtande

Kavat Känga Gimo WP gummistövlar är ett utmärkt prisvärt val för dig som vill ha kvalitet och värme i gummistövlarna utan att spendera en förmögenhet. Trots det något smala utförandet är gummistövlarna bekväma, välisolerade och hållbara.

4.1/5

Ett annat imponerande alternativ bland fodrade gummistövlar för barn är Tretorn Kids Aktiv Chelsea Winter. De imponerade på oss med sin moderna design som tar dig bort från det traditionella gummistövelutseendet. De har en elegant och diskret stil, som påminner om en Chelsea-känga, men behåller samtidigt alla de nödvändiga funktioner man kan förvänta sig av ett par högkvalitativa vinterstövlar.

Tretorn Kids Aktiv Chelsea Winter är också otroligt praktiska, med värmande foder och en vattenavvisande konstruktion som håller dina barns fötter skyddade mot väta och kyla.

Fördelar

 • Elegant och modern design
 • Praktisk och funktionell
 • Lätt och bekväm
 • Vattenavvisande konstruktion
 • Värmande foder
 • Chelsea-känga design

Utlåtande

Sammanfattningsvis är Tretorn Kids Aktiv Chelsea Winter gummistövlar ett starkt alternativ för alla som vill ha en stilfull och praktisk barnstövel som kan stå emot kallt och blött väder. Även om det kan vara något svårt att ta på och av dem, är deras värmande och skyddande funktioner, samt deras fina design definitivt något som vi uppskattade under vår testning.

Köpguide [Fodrade Regnstövlar för Barn]

De bästa fodrade regnstövlarna för barn ska kunna stå emot allt regn, snö, lera och skräp som ditt barn kommer att trampa igenom. Leta efter stövlar som är tillverkade av hållbara material, t.ex. gummi, som inte går sönder, spricker eller läcker, och som är isolerande för att förhindra kalla fötter. Vi har noga beaktat material, design, användarvänlighet och värde när vi har granskat produkterna. På sommaren kan du behöva gummistövlar till ditt barn utan foder läs gärna våran guide

Vad du bör Tänka på när du Köper Fodrade Gummistövlar för Barn

Barnens kroppar och fötter utvecklas fortfarande. Deras fötter expanderar snabbt och därför är det viktigt att investera i rätt skor. När det gäller småbarn är deras fötter särskilt sårbara för skador.

Vatten, snö, lera och smuts kan skada eller påverka dem mer än våra kroppar när de går utomhus. Deras rörelseförmåga hindras inte av att de bär stövlar i stället för sandaler, men de gynnas av det extra skydd som de får genom dem.

Tänk på detta:

Mät Barnets Fötter

Mät deras fötter med ett måttband. Om du inte kan få deras fötter uppmätta kan du ta med dem till en barnaffär eller en skoaffär som specialiserat sig på barnskor. Deras fötters form och storlek kan förändras med tiden på grund av deras fysiska aktivitet, så det är viktigt att mäta dem årligen.

Ta på och Av Stöveln

Detta kan tyckas vara sunt förnuft, men många föräldrar gör det inte. Du kan se hur mycket utrymme det finns i stöveln och hur väl den sitter. Ditt barns fötter kanske inte får plats om hålet är för litet. Detta gäller särskilt när deras fötter utvecklas. Kontrollera om stövlarna har en dragkedja. Eftersom plagg inte trasslar in sig i blixtlås är kardborreband ett bättre val för de flesta skor.

Kontrollera Isoleringen

Om du låter ditt barn gå ut och leka i snö, se till att stövlarna är tillräckligt varma för att hålla fötterna varma. På insidan av stöveln finns mjukt, tjockt fodrat material som ger utmärkt isolering.

Kontrollera Materialet och Yttersulan

En utmärkt yttersula kan ge mycket markkontakt. Kontrollera kängornas material för att se om de är av mocka eller läder. Syntetiskt material kan vara ett bättre val för barnskor i vegansk stil. Eftersom nylon och gummi är vattenavvisande anses de vara de bästa materialen för jobbet.

Välja rätt Storlek och Passform

För att försäkra att ditt barn har skyddande och bekväma gummistövlar är det viktigt att välja rätt storlek och passform. Precis som med andra typer av skor så vill vi se till att våra småttingar har skydd och komfort under alla slags väderförhållanden. Om stövlarna inte sitter bra kan det leda till skavsår och blåsor. Därför är det viktigt att rätt storlek väljs och att du gör en noggrann bedömning av gummistövlarnas passform på dina barn. Att prova gummistövlarna både med och utan foder kan hjälpa dig att utvärdera hur de kommer att fungera i olika väderförhållanden samt om ditt barn verkar bekvämt.

Storleksguide för Barn

Att välja rätt storlek när du köper fodrade gummistövlar till ditt barn är viktigt för att försäkra både funktion och komfort. Eftersom olika varumärken kan ha lite olika storlekar är det viktigt att använda en storleksguide och mäta ditt barns fot korrekt. Här är några grundläggande tips du kan använda som en grov riktlinje för att hitta de mest lämpliga fodrade gummistövlarna:

 • Mät barnets fot med strumpor på
 • Lägg till minst en halv centimeter för att få utrymme för fodret
 • Om ditt barn är mellan två storlekar, välj den större storleken
 • Följ varumärkets specifika storleksguide för bästa resultat

Även om storleksguiden hjälper dig att hitta en bra startpunkt kommer det sista steget alltid vara att låta ditt barn prova gummistövlarna på, både med och utan foder. Se även till att det finns tillräckligt med utrymme för att barnet ska kunna röra tårna fritt samt att stövlarna enkelt kan tas på och av.

Att Prova Gummistövlarna med och utan Foder

Eftersom fodrade gummistövlar kan variera i tjocklek är det avgörande att prova dem med och utan foder. Detta ger dig en bättre förståelse för hur de kommer att kännas i olika väderförhållanden samt säkerställer att de sitter bekvämt under alla dessa situationer. När du provar gummistövlarna med foder, observera hur mycket utrymme det finns kvar och om barnets fötter verkar för trånga eller om det är en lagom mängd utrymme för rörelse. När du provar dem utan foder, se till att det fortfarande finns tillräckligt med utrymme för att undvika skavsår och att ditt barn kan röra tårna fritt. Om ditt barn använder stövlarna utan foder under våren och sommaren vill du förmodligen säkerställa att de sitter bekvämt även då. Detta innebär att det är klokt att även ta med dig ett par strumpor om ni provar gummistövlarna i butik.

Fördelar med Fodrade Gummistövlar för Barn

Nu när du ändå har kommit så här långt i denna guiden så vill du förmodligen också veta vilka fördelar som finns med fodrade gummistövlar för barn.

Det finns många fördelar, bland annat:

 • Barnen skyddas från förkylning och influensa av de fodrade gummistövlarna, som håller dem borta från lera, insekter och starka vindar. Det skyddar inte bara deras fötter från bakterier som snabbt kan spridas genom sandaler eller andra skor med tunn sula, utan hjälper dem också att se mer fashionabla ut.
 • Deras fötter och ben drar stor nytta av det utmärkta stödet från fodrade gummistövlar. De halkfria egenskaperna hos sulorna bidrar till att minska risken för att snubbla eller falla.
 • Utflykter är också ett fantastiskt tillfälle att bära moderiktiga fodrade gummistövlar. Varje gång de går ut kommer barnen att vilja ha sina personliga stövlar på sig.
 • Fodrade gummistövlar är anpassningsbara och kan säkert vara ett bra komplement till ditt barns garderob. Ditt barn kommer att ha nytta av att bära dessa eftersom de är både roliga att bära och använda. Överväg att köpa från en välrenommerad leverantör snarare än från den billigaste för att säkerställa att den fortfarande kommer att vara funktionell under den kommande regnperioden.

Funktioner hos Fodrade Gummistövlar för Barn

Det var fördelarna, nu till funktionerna:

 • Bredd: Det finns vanligtvis tre alternativ för fyllighet: smal, medium och bred. Om du har en smal fot kommer ditt ben att hänga i breda skor, och om du har en bred fot kan den klämmas ihop och orsaka bristande blodflöde.
 • Längd: En centimeter utrymme mellan tån och skon är den idealiska längden. Detta ger ett extra lager värme. Gör en cirkel runt foten och använd en linjal för att få fram längden.
 • Ankel: Beslaget kan användas för att bedöma hur mycket lyft som behövs. Om stövelns vrist inte passar ditt ben kan du inte ta på den.

 

Hur man Tar Hand om Fodrade Gummistövlar

Det är bra att veta hur man tar hand om gummistövlarna på bästa sätt för att förlänga deras livslängd. Välskötta gummistövlar kommer hålla ditt barns fötter torra och varma under många regniga och kalla dagar. Regelbunden rengöring och förvaring är avgörande för att bevara både stövlarnas funktion och utseende. I denna del tittar vi närmare på hur man sköter om fodrade gummistövlar, både inifrån och ut.

Rengöring och Förvaring

Att rengöra gummistövlarna regelbundet är essentiellt för att hålla dem i bra skick. Börja med att avlägsna lera och smuts från stövlarna med en mjuk borste eller en fuktig trasa. Använd inte starka rengöringsmedel eller lösningsmedel, då dessa kan skada materialet och påverka dess vattenresistens. Rengör sulorna också, eftersom smuts kan minska halkskyddets effektivitet. Efter rengöring, torka av stövlarna med en torr trasa eller låt dem lufttorka vid rumstemperatur. Undvik direkt solljus eller stark värme som kan orsaka sprickor och blekning av färgen. Förvara gummistövlarna i en torr och sval plats, gärna upprättstående eller hängande för att behålla deras form.

Att ta hand om Fodret Separat

För stövlar med löstagbara eller tvättbara foder rekommenderas att ta hand om fodret separat. Ta ut fodret försiktigt och kontrollera skötselinstruktionerna från tillverkaren före rengöring. De flesta foder kan maskintvättas på låg temperatur och därefter lufttorkas. Tänk på att inte torktumla fodret, eftersom hög värme kan orsaka krympning eller skada materialet. När fodret är torrt, se till att det är ordentligt placerat tillbaka i stövlarna innan användning. Om stövlarna har fast foder kan man använda en trasa fuktad med en mild tvållösning för att rengöra insidan och låta dem lufttorka. Att ta hand om fodret på rätt sätt kommer bidra till att bevara gummistövlarnas värmeisolering och komfort längre.

Vanliga Frågor och Svar

Fodrade gummistövlar rekommenderas att användas under kalla och blöta månader, såsom höst vinter och tidig vår. Dessa stövlar erbjuder både värmeisolering och skydd mot fukt och regn, vilket är viktigt för att hålla fötterna torra och bekväma.
När man väljer gummistövlar är det viktigt att ta hänsyn till både komfort, kvalitet och skydd mot vädret. Välj en modell som erbjuder stövlar anpassade för olika utomhusaktiviteter samt väderbeständiga material och sula för bra grepp.
Vilken storlek på gummistövlar som behövs beror på personens fotstorlek. Mät foten och välj en större storlek för att ha utrymme för att röra på tårna och plats för varma sockor, speciellt under kalla och våta årstider.

Prebens egen favorit!

Back to top button