Kläder

Golf Regnkläder Bäst i Test [2023]

Har du någonsin mött en regnig dag på golfbanan? Om du har gjort det vet du hur användbara golfregnkläder är under dagar med besvärligt väder.

Men det är inte lätt att välja rätt regnkläder. Ännu svårare om du vill ha dem på dig när du spelar golf!

Vi har dock lyckats hitta väldigt fina och bekväma regnkläder som är speciellt framtagna för golfare för både dam och herr:

Bäst i Test Herr
Bäst i Test Dam
Budget Unisex
Snyggt & Prisvärt!
4.6/5

Köpguide [Golf Regnkläder Bäst i Test]

Som tur är för alla golfspelare ska vi förklara vem som behöver regnkläder, varför du behöver dem och vad du ska tänka på när du köper dem. På så sätt kan du njuta av en dag på golfbanan, både under soliga och regniga dagar!

Varför Behöver du Regnkläder för Golfspel?

Du måste vara beredd på att möta alla typer av dåligt väder på golfbanan. De flesta människor undviker att spela golf på hemska dagar med kraftiga stormar – men ibland måste du spela golf när det är lätt regn.

Det finns också många golfbanor med vattenfällor och sjöar. Du vill inte förstöra dina favoritgolfkläder om du måste hantera detta. Och visst är golfregnkläder vattentäta – men du behöver inte vänta tills det regnar för att bära dem. Det kan vara en användbar outfit i olika scenarier.

7 Saker att Tänka på när du Köper Regnkläder för Golf

Golfkläder är ju i synnerhet kända för att vara ganska dyra, så det det finns en del som kan vara värt att tänka igenom innan du gör ditt köp:

  1. Vattentät etikett

Det första du bör titta på när det gäller regnkläder för golfspelare är märket. Du kommer att hitta antingen en vattentät etikett eller en vattenavvisande etikett. Den förstnämnda är vad du vill ha, medan den sistnämnda inte kommer att fungera som du tror.

Vad är skillnaden mellan vattentät och vattenavvisande? Tillverkare kan endast använda märkningen vattentät när kläderna hindrar regn. En vattenavvisande etikett innebär att något stoppar (inte blockerar!) regn på samma sätt som alla andra plagg gör, och det är inte vad du vill ha.

Se till att du köper vattentäta golfkläder med minst två års garanti för vattentäthet.

  1. Rätt passform för dig

En golfsving är en komplex rörelse som kräver att hela kroppen arbetar tillsammans. Om du bär något som inte passar dig kommer du att hamna ur balans – och förstöra din sving.

Om du har en jacka med för långa ärmar blir det svårt att ta tag i klubborna. Om byxorna är lite för korta blir det svårt att röra på höfterna. Och så vidare och så vidare.

Rätt passform får din sving att kännas rätt.

  1. Ljud och friktion

Även om det inte är förbjudet att gå omkring i prassliga kläder är det dålig etikett att göra det. Du kanske tycker att det låter galet – men att bära fel jacka kan visa sig vara obekvämt för alla, inklusive dig själv.

När du går runt tenderar tyget på dina kläder att gnugga mot varandra. Du kanske inte märker det på en bullrig gata, men på golfbanan är det tyst från tid till annan. Där kan en usel jacka göra tillräckligt mycket oväsen för att distrahera alla runt omkring dig – och få dem att alla fokusera på din prassliga jacka.

  1. Lätt tyg

Vi får inte glömma att golf är en sport – och att den kan vara krävande.

Du vill spela i lätta tyger som håller dig sval under hela matchen. Det finns regnkläder för golfspel som ibland kan kännas kvävande, och det är inte vad du är ute efter.

Regn förknippas vanligtvis med kallt väder, men det är långt ifrån sant. De regniga dagar du kan spela golf under är vanligtvis varma och fuktiga. Och det är den typen av dagar där du inte vill bära något som inte andas. Annars kommer du att börja svettas efter den tredje svingen.

  1. De små detaljerna

Det är lätt att titta på etiketter, uppmärksamma tyget och se hur kläderna sitter på dig när du bär dem. Det svåra är att vara uppmärksam på småsaker som kan ge stora problem på golfbanan.

Dragkedjan, muddarna och de dolda fickorna är tre saker som få människor uppmärksammar – men som de flesta borde göra.

Dragkedjor av dålig kvalitet går sönder innan du använder jackan för tredje gången, långa manschetter distraherar dig från den perfekta svingen och du behöver en gömd ficka för dina handskar. Se till att ditt nästa köp uppfyller alla tre kraven.

  1. Komfort

Det är inte långsökt att tro att du vill känna dig bekväm när du spelar golf. Det sista du vill är att dina kläder ska störa eller distrahera dig när du står inför en utmaning på banan.

Som tur är för golfspelare överallt är de flesta sportkläder bekväma – eftersom tillverkarna vet att du måste känna dig som bäst för att kunna spela som bäst.

Problemet med vattentäta kläder är hur knepigt och annorlunda varje plagg är. Du måste bära en jacka ett tag för att se hur din kropp känns med den. Bär det du vill köpa i fem till tio minuter innan du bestämmer dig.

  1. Pris

Golfregnkläder är på den dyra sidan av spektrumet. Tyvärr finns det inga fynd här – och du får vad du betalar för. Det innebär att du måste lägga ut några tusen på en jacka. På den ljusa sidan håller den här typen av kläder länge.

Vänta ett tag och spara mer pengar om du inte har råd med premiumprodukterna. De som bestämmer sig för att satsa på det billiga kommer snart att inse att de slösat bort pengar med kläder som inte stoppar regnet och som känns obekväma att golfa i.

Du kan vänta på en försäljning om du är tillräckligt tålmodig. Om du har tur kan du få 20 eller 30 % rabatt!

Är det Nödvändigt med Regnkläder för Golf?

Du måste ha golfregnkläder för minst ett tillfälle. En vattentät outfit kan vara skillnaden mellan att missa en dag på golfbanan på grund av förkylning, och att inte behöva oroa sig för vädret när du ska spela golf.

Även om du bor i en stad där det sällan regnar kan det hända att du deltar i en golfturnering långt hemifrån med mycket mer instabilt väder än du är van vid.

I värsta fall har du en vattentät prydlig uniform i garderoben som inte skadar dig. Du kan ju också ha den på soliga dagar!

Back to top button