Kläder

Golf Regnkläder Bäst i Test [2024]

Välkommen till vår fördjupade artikel där vi ska ta en titt på de bästa golf regnkläderna som finns tillgängliga idag. Vi har utfört detaljerade tester och analyser för att kunna presentera en lista med produkter som inte bara levererar på kvalitet utan som också erbjuder bästa möjliga värde. Om du är trött på att leta efter de perfekta golfregnkläderna kan detta vara artikeln du har väntat på. Låt oss börja upptäcksresan!
5/5

En viktig del av att prestera bra på golfbanan är att vara bekväm och här tycker vi att Regnjacka & Regnbyxa Golf RW500 från Decathlon är oerhört hjälpsam. Även under oväder visade det sig att dessa regnläder klarar av att hålla en torr och bekväm. Med sitt vindtäta material och vattenavvisande ytskikt, blev den här en klar favorit på banan. Jackans och byxornas material är oväntat lätt men ändå robust nog att stå emot tunga regnfall. Vi har testat denna produkt under olika regnväderstyper med utmärkt resultat, framför allt tack vare jackans ventilationsdelar på sidorna som väl balanserar temperatur och luftflöde. Dessutom gör designen gör att du kan synas även under dåliga väderförhållanden på golfbanan.

Fördelar

 • Vindtät
 • Vattenavvisande
 • Hög funktionalitet och komfort

Utlåtande

Summan av kardemumman är att Regnjacka & Regnbyxor Golf RW500 ger utmärkt skydd och bekvämlighet under de tuffaste väderförhållanden. Med sin höga funktionalitet passar den perfekt för både professionella och amatörgolfare. Det här är definitivt en produkt som kommer att leverera och leva upp till förväntningarna.

4.7/5

Abacus Mens Links Stretch Regnjacka och byxor är något utöver det vanliga. Detta regnställ, med sin tekniskt avancerade design, levererade verkligen under våra testrundor. Dess stretchmaterial tillåter fri rörelse samtidigt som den håller smuts och vatten ute, vilket är helt perfekt under blöta golfrundor. Jackans och byxornas lätta vikt och andningsförmåga imponerade också på oss under testet. Materialet upplevs mjukt mot huden, och glider behagligt under golfsvingen. Vi kunde även uppskatta denna modells förmåga att torka snabbt, vilket är mycket användbart om regnskuren plötsligt upphör mitt i rundan.

Fördelar

 • Stretchmaterial
 • Lättviktigt
 • Snabbtorkande
 • Snygg och sofistikerad design

Utlåtande

Abacus Mens Links Stretch Rainjacket & Trousers har verkligen lyckats kombinera funktionalitet med stil. Dess sofistikerade design och tekniska egenskaper motsvarar alla krav som kan ställas på en golfrunda, oavsett väderförhållanden. Enda minuset som vi noterade var bristen på färgalternativ, men om du föredrar den klassiska svarta, så kan denna regnjacka definitivt vara ett smart val för dig.

4.4/5

Trots att Regnjacka & Regnbyxa Golf RW500 Dam var det mest överkomliga valet på vår lista för damer, underpresterade den inte. Tvärtom, har denna regnjacka överraskat oss med sin utmärkta prestanda och funktionalitet. När vi testade den kände vi komforthandledningens fulla effekt, tack vare ytskiktets luftighet och anpassningsförmåga. Vi fann också att den här jackan håller en torr under tunga regnskurar, samtidigt som den tillåter fin rörlighet – något som visade sig vara förvånansvärt bra när vi behövde full koncentration för att svinga golfklubban. Den marina blå färgen gör att du sticker ut på golfbanan, vilket inte bara är en fördel i stilpoäng utan också för säkerheten.

Fördelar

 • Lätt och rörlig
 • Förnuftig prissättning
 • Vattentät
 • Stark vind- och vattentålighet

Utlåtande

Slutomdömet är att Regnjacka & Regnbyxa Golf RW500 Dam är en fantastisk investering för golfare som är ute efter att optimera sitt spel oavsett väder. Den ger inte bara tillfredsställande skydd mot regn, utan kommer också i en prisvärd kostnad som inte påverkar din plånbok för mycket. Det kan finnas mer premiumalternativ där ute med tjockare material, men för den genomsnittliga golfaren, är detta ett val som verkligen kommer att leverera.

4/5
Det är mycket svårt att hitta billiga golfkläder, men under våra tester på golfbanan imponerade Urberg Malme PU Rain Set Unisex genom att visa upp en fin blandning av funktion och mode, trots sitt mycket billiga pris. Detta regnset inkluderar både en jacka och byxor, vilket är ett plus då man vill skydda både överkroppen och benen från onödig exponering i regnvåta våder. Regnjackan hade en förmåga att balansera mellan att vara både vattentät och andningsbar, vilket höjde komforten betydligt under spel. Byxorna var också en positiv överraskning med sin goda passform och flexibilitet – en viktig aspekt vid golfsvingen. Även om detta regnset placerades på fjärde plats här, ska det definitivt inte underskattas.

Fördelar

 • Vattentät
 • Billigt
 • Andningsbar

Utlåtande

För amatörgolfaren som letar efter ett komplett skydd mot regnet, är Urberg Malme PU Rain Set Unisex ett utmärkt val till en billig peng. Trots att det placerades på fjärde plats här, lämnar det absolut inte mycket att önska i fråga om prestanda och bekvämlighet. Det ligger lite efter de andra regnkläder i detta test när det kommer till rörlighet, men detta regnset levererar pålitligt oavsett omständigheterna.

Köpguide [Golf Regnkläder Bäst i Test]

Som tur är för alla golfspelare ska vi förklara vem som behöver regnkläder, varför du behöver dem och vad du ska tänka på när du köper dem. På så sätt kan du njuta av en dag på golfbanan, både under soliga och regniga dagar!

Varför Behöver du Regnkläder för Golfspel?

Du måste vara beredd på att möta alla typer av dåligt väder på golfbanan. De flesta människor undviker att spela golf på hemska dagar med kraftiga stormar – men ibland måste du spela golf när det är lätt regn.

Det finns också många golfbanor med vattenfällor och sjöar. Du vill inte förstöra dina favoritgolfkläder om du måste hantera detta. Och visst är golfregnkläder vattentäta – men du behöver inte vänta tills det regnar för att bära dem. Det kan vara en användbar outfit i olika scenarier.

7 Saker att Tänka på när du Köper Regnkläder för Golf

Golfkläder är ju i synnerhet kända för att vara ganska dyra, så det det finns en del som kan vara värt att tänka igenom innan du gör ditt köp:

 1. Vattentät etikett

Det första du bör titta på när det gäller regnkläder för golfspelare är märket. Du kommer att hitta antingen en vattentät etikett eller en vattenavvisande etikett. Den förstnämnda är vad du vill ha, medan den sistnämnda inte kommer att fungera som du tror.

Vad är skillnaden mellan vattentät och vattenavvisande? Tillverkare kan endast använda märkningen vattentät när kläderna hindrar regn. En vattenavvisande etikett innebär att något stoppar (inte blockerar!) regn på samma sätt som alla andra plagg gör, och det är inte vad du vill ha.

Se till att du köper vattentäta golfkläder med minst två års garanti för vattentäthet.

 1. Rätt passform för dig

En golfsving är en komplex rörelse som kräver att hela kroppen arbetar tillsammans. Om du bär något som inte passar dig kommer du att hamna ur balans – och förstöra din sving.

Om du har en jacka med för långa ärmar blir det svårt att ta tag i klubborna. Om byxorna är lite för korta blir det svårt att röra på höfterna. Och så vidare och så vidare.

Rätt passform får din sving att kännas rätt.

 1. Ljud och friktion

Även om det inte är förbjudet att gå omkring i prassliga kläder är det dålig etikett att göra det. Du kanske tycker att det låter galet – men att bära fel jacka kan visa sig vara obekvämt för alla, inklusive dig själv.

När du går runt tenderar tyget på dina kläder att gnugga mot varandra. Du kanske inte märker det på en bullrig gata, men på golfbanan är det tyst från tid till annan. Där kan en usel jacka göra tillräckligt mycket oväsen för att distrahera alla runt omkring dig – och få dem att alla fokusera på din prassliga jacka.

 1. Lätt tyg

Vi får inte glömma att golf är en sport – och att den kan vara krävande.

Du vill spela i lätta tyger som håller dig sval under hela matchen. Det finns regnkläder för golfspel som ibland kan kännas kvävande, och det är inte vad du är ute efter.

Regn förknippas vanligtvis med kallt väder, men det är långt ifrån sant. De regniga dagar du kan spela golf under är vanligtvis varma och fuktiga. Och det är den typen av dagar där du inte vill bära något som inte andas. Annars kommer du att börja svettas efter den tredje svingen.

 1. De små detaljerna

Det är lätt att titta på etiketter, uppmärksamma tyget och se hur kläderna sitter på dig när du bär dem. Det svåra är att vara uppmärksam på småsaker som kan ge stora problem på golfbanan.

Dragkedjan, muddarna och de dolda fickorna är tre saker som få människor uppmärksammar – men som de flesta borde göra.

Dragkedjor av dålig kvalitet går sönder innan du använder jackan för tredje gången, långa manschetter distraherar dig från den perfekta svingen och du behöver en gömd ficka för dina handskar. Se till att ditt nästa köp uppfyller alla tre kraven.

 1. Komfort

Det är inte långsökt att tro att du vill känna dig bekväm när du spelar golf. Det sista du vill är att dina kläder ska störa eller distrahera dig när du står inför en utmaning på banan.

Som tur är för golfspelare överallt är de flesta sportkläder bekväma – eftersom tillverkarna vet att du måste känna dig som bäst för att kunna spela som bäst.

Problemet med vattentäta kläder är hur knepigt och annorlunda varje plagg är. Du måste bära en jacka ett tag för att se hur din kropp känns med den. Bär det du vill köpa i fem till tio minuter innan du bestämmer dig.

 1. Pris

Golfregnkläder är på den dyra sidan av spektrumet. Tyvärr finns det inga fynd här – och du får vad du betalar för. Det innebär att du måste lägga ut några tusen på en jacka. På den ljusa sidan håller den här typen av kläder länge.

Vänta ett tag och spara mer pengar om du inte har råd med premiumprodukterna. De som bestämmer sig för att satsa på det billiga kommer snart att inse att de slösat bort pengar med kläder som inte stoppar regnet och som känns obekväma att golfa i.

Du kan vänta på en försäljning om du är tillräckligt tålmodig. Om du har tur kan du få 20 eller 30 % rabatt!

Är det Nödvändigt med Regnkläder för Golf?

Du måste ha golfregnkläder för minst ett tillfälle. En vattentät outfit kan vara skillnaden mellan att missa en dag på golfbanan på grund av förkylning, och att inte behöva oroa sig för vädret när du ska spela golf.

Även om du bor i en stad där det sällan regnar kan det hända att du deltar i en golfturnering långt hemifrån med mycket mer instabilt väder än du är van vid.

I värsta fall har du en vattentät prydlig uniform i garderoben som inte skadar dig. Du kan ju också ha den på soliga dagar!

Back to top button