Skor

Skotork Test [2024]

VÀdret kan stÀlla till det för vÄra kÀngor och skor. Regn och snö gör dem blöta, och sedan mÄste du vÀnta i nÄgon dag pÄ att de ska torka, för det finns vÀl inget vÀrre Àn att kliva in i ett par blöta skor? Men det behöver inte vara sÄ om du investerar i den bÀsta skotorken!

Dessa fantastiska uppfinningar anvÀnder luft och mild vÀrme för att torka dina skor snabbt. LÄt oss ta en titt pÄ varför du behöver en skotork, vilka funktioner du ska leta efter och vÄra val av de bÀsta skotorkarna pÄ marknaden!

Spana Àven in vÄrat test om de bÀsta vandringskÀngorna sÄ du har nÄgot att torka!

Skotork BĂ€st i Test

4.9/5

Med den hÀr skotorken frÄn Therm-ic kan du enkelt torka dina svettiga och snöblöta skor och kÀngor. NÀr det gÀller att avlÀgsna fukt frÄn dina kÀngor och skor Àr detta den snabbaste skotorken som du kommer att stöta pÄ.

Fördelar

 • Therm-ic Dryer skotorken Ă€r lĂ€mplig för skor och kĂ€ngor av alla typer och storlekar.
 • Denna skotork kan anvĂ€ndas för att torka bĂ„de kĂ€ngor och handskar pĂ„ bara nĂ„gra timmar!
 • Du kan anvĂ€nda den för att torka alla typer av skomaterial och med sina 350 w fungerar den Ă€ven för att torka pjĂ€xor.

UtlÄtande

En sak vi gillar med Therm-ic Dryer Àr att den Àr kompakt och tyst, vilket gör den Ànnu trevligare att anvÀnda!

BĂ€sta Skotork Multi Premium

4.8/5

Denna skotork frÄn ALPENHEAT Àr en riktigt bra och funktionell kvalitets-skotork av rang!

Men som vanligt sÄ kostar det nÀr det smakar och sÄ ocksÄ i detta fallet. Men det kan det vara vÀrt!

ALPENHEAT Dry4 torkar 2 par skor eller hanskar samtidigt!

Fördelar

 • 220 W kraft med 3 tim. timerfunktion
 • Skonsam ocksĂ„ mot lĂ€derskor

UtlÄtande

En vÀldesignad liten apparat och bÀst i test för multi-skotorkar i premiumklassen!

BĂ€sta Skotork med UV-ljus

4.3/5

Them-ic UV Warmer Àr en smidig och snabb skotork utrustad med ultravioletta lampor som vÀrmeelement. Fördelen med torkning med UV-ljus Àr att skorna ocksÄ blir sanerade samtidigt som du torkar dom!

Fördelar

 • En sĂ„ kallad vortexeffekt optimerar luftcirkulationen och sĂ€nker torktiden
 • Denna skotork Ă€r lĂ€mplig för alla skotyper och storlekar och Ă€ven för handskar
 • Extra plus i kanten för USB-port för enkel laddning

UtlÄtande

Kort och gott en grym liten UV-skotork till ett helt okej pris!

BĂ€st i Test -Budget

4.6/5

Denna skotorken frÄn Kjell & Company torkar dina skor och kÀngor vÀldigt skonsamt med en mild temperatur pÄ 55 grader. Detta gör att skorna inte skadas av torkningen och hÄller lÀngre!

Torkningen sker genom att du helt enkelt lÀgger i de tvÄ dosorna i dina blöta skor och kopplar in sladden i vÀgguttaget. Det tar cirka 2 timmar att torka ett par mellanblöta skor med Rubicson Skotork.

Det inbyggda överhettningsskyddet gör tokningen bÄde trygg och sÀker.

Fördelar

 • Inte den snabbaste skotorken i vĂ„rt test, men mild och skonsam torkning gör att dina skor ej tar skada och hĂ„ller lĂ€ngre Ă€n normalt.
 • Skotorken har lĂ„nga och bra sladdar och Ă€r dessutom helt ljudlös och Ă€r mycket lĂ€tt att ta med pĂ„ jakt eller skidresan.

UtlÄtande

Rubicson skotork Àr en bra skotork till ett fantastiskt pris!

Utmanare -BĂ€sta Skotork Budget

Husqvarna skotork Àr en bra skotork, i synnerhet i förhÄllande till sitt pris!

Du lÀgger helt enkelt i de tvÄ vÀrmecylindrarna i dina dojor, kÀngor eller pjÀxor. Du kan alltsÄ med enkelhet torka ett par skor samtidigt.

Fördelar

 • Denna skotorken frĂ„n Husqvarna Ă€r inte riktigt lika snabb som de olika modeller vi har testat men pĂ„ grund av sin lĂ€gre tempratur Ă€r det heller ingen risk för torka ut yttersidorna av till exempel skinnskor sĂ„ att det uppstĂ„r sprickor.
 • Denna skotork Ă€r ljudlös och fĂ„r ett extra plus i kanten för sin smidighet vilket gör den vĂ€ldigt enkel att ta med dig pĂ„ din jakt eller skidresa.

UtlÄtande

Bra skotork till ett hyfsat pris, men nÄr inte upp till samma nivÄ som Rubicson Skotork hÀr ovanför varken till funktion eller pris.

BĂ€sta Skotork Multi Budget

Adax ST12T Àr en skotork som kombinerar 4 flexibla slangar som nÄr Ànda fram till spetsen av skon och kan torka 2 par skor Ät gÄngen. 

Förutom fördelarna med att hÄlla fötterna torra kan Adax skotork ocksÄ hjÀlpa till att förhindra lukt och bakterier, vilket ökar plaggets livslÀngd.

Adax ST12T kan ocksÄ vÀrma skorna innan du gÄr ut pÄ kalla dagar, sÄ att dina fötter hÄller sig varma och sköna!

Fördelar

 • Kraftfull 220 W effekt, med en digital termostat och kontroll- och timerfunktioner.
 • Upp till 3 timmars torktid i 30-minuterssteg.
 • Denna skotorken Ă€r ocksĂ„ lĂ€mplig för torkning av handskar, mössor och olika ytterklĂ€der.

UtlÄtande

Detta Àr det bÀsta valet för dig som vill kunna torka flera par blöta skor samtidigt utan att betala storkovan!

Fördelar med att Äga en Skotork

KÀngor och pjÀxor har alltid varit en viktig del av vintersÀsongen. Oavsett om du Àr ute i snön, eller hÄller dig varm i hemmet, kommer torra dojor att hÄlla dig glad och komfortabel hela vintern. Om du vill komplettera din vintergarderob, kan du ocksÄ kolla in vÄrt test av BÀsta understÀll i ull.

En skotork kan bidra till att göra det möjligt att bÀra ditt favoritpar dag efter dag utan att behöva oroa dig för att de ska bli vÄta och skadas. Med sÄ mÄnga fördelar som finns med skotork Àr det inte konstigt att folk vill veta mer om dem!

Vi kommer nedan att besvara alla frÄgor som du kan tÀnkas ha om dessa praktiska apparater, samt ge lite information om hur de fungerar:

Vad Àr en skotork?

Skotorkare anvÀnder elektricitet för att driva en flÀkt som cirkulerar luft i hela enhetens inre. Detta vÀrmer upp ytan och gör att fukt frÄn dina kÀngor, sneakers eller andra vÄta plagg kan avdunsta. NÀr denna process Àr klar kan du ÄtervÀnda ut i den fria luften utan att behöva oroa dig för vÄta fötter!

Vem bör anvÀnda skotork?

MÄnga som bÀr kÀngor eller annan typ av dojor som kan bli blöta kan dra nytta av att anvÀnda en skotorkare. De flesta kommer att finna dem sÀrskilt anvÀndbara om de bor pÄ platser med kalla vintrar dÀr du mÄste bÀra tunga pjuck regelbundet under hela Äret.

Folk som bor nÀra vattnet kanske ocksÄ bör investera i dessa praktiska apparater sÄ att de inte behöver slÀnga vÄta och skadade skor som annars skulle kunna rÀddas. Det Àr trots allt rÀtt skönt nÀr de blöta skorna torkar riktigt bra och genom att anvÀnda en skotork kommer du förlÀnga livstiden pÄ dina skor markant!

Varför ska du köpa en skotork?

Vissa kanske tror att det bara Àr nödvÀndigt med en skotork för dem som arbetar utomhus hela dagarna, men det Àr faktiskt inte alls sant!

Skotorkar Àr bra för alla som vill spara pengar genom att bÀra sitt favoritpar lÀngre och för alla som vill hÄlla fötterna torra hela tiden. Om du Àr pÄ jakt efter fler sÀtt att hÄlla fötterna torra och bekvÀma, ta en titt pÄ vÄra BÀsta ilÀggssulor.

Det finns ett antal olika varianter av skotorkar tillgÀngliga idag sÄ det Àr lÀtt att hitta rÀtt för just dina behov. De flesta föredrar att anvÀnda en elektrisk apparat som kan kopplas in i eluttaget, men det finns Àven batteridrivna modeller som fungerar lika bra om du Àr pÄ sprÄng.

Dessa enheter kostar vanligtvis bara runt en femhundring och vissa kostar mindre Ă€n hĂ€lften av denna summa! Även om de kan verka dyra har folk i allmĂ€nhet kommit att acceptera att betala mer pengar för bekvĂ€mlighet och detta Ă€r inget undantag!

Back to top button