Skotork Test 2021

Vädret kan ställa till det för våra kängor och skor. Regn och snö gör dem blöta, och sedan måste du vänta i någon dag på att de ska torka, för det finns väl inget värre än att kliva in i ett par blöta skor. Men det behöver inte vara så om du investerar i den bästa skotorken.

Dessa fantastiska uppfinningar använder luft och mild värme för att torka dina skor snabbt. Det betyder att du kan ge dig ut i torra skor varje dag. Låt oss ta en titt på varför du behöver en skotork, vilka funktioner du ska leta efter och våra val av de bästa skotorkarna på marknaden.

Skotork Bäst i test

Therm-ic Dryer

Med den här skotorkaren från Therm-ic kan du enkelt torka dina svettiga och snöblöta skor och kängor. Det bästa är att den också kan användas för att torka handskar. Du kan även använda den för att torka alla typer av skor av olika material. Denna skotork kan användas för att torka både kängor och handskar på bara några timmar. När det gäller att avlägsna fukt från dina kängor och skor är detta den snabbaste skotorken som du kommer att stöta på.

En sak som är värd att nämna om Therm-ic skotorken är att den är lämplig för skor och kängor av alla typer och storlekar. Du kan använda den för att torka alla typer av skomaterial och med sina 350 w fungerar den även för att torka pjäxor.

En sak vi gillar med Therm-ic Dryer är också kompakt och tyst, vilket gör den ännu bekvämare att använda.

Bästa multi skotork

Adax Skotork ST12T

Adax ST12T är en skotork som kombinerar 4 flexibla slangar som når ända fram till spetsen av skon och kan torka 2 par skor åt gången. Kraftfull 220 W effekt, med en digital termostat och kontroll- och timerfunktioner. Upp till 3 timmars torktid i 30-minuterssteg.

Förutom fördelarna med att hålla fötterna torra kan Adax skotork också hjälpa till att förhindra lukt och bakterier, vilket ökar plaggets livslängd.

Adax ST12T kan också värma skorna innan du går ut på kalla dagar, så att dina fötter håller sig varma och sköna!

Adax ST12T är också lämplig för torkning av handskar, mössor och olika ytterkläder.

Bäst i test för dig som vill kunna torka flera par blöta skor samtidigt och en mycket bra köp.

Bästa budget skotork

Husqvarna Stövel- & Skotork

Husqvarna skotork är en bra skotork, i synnehet i förhållande till sitt pris.

Du lägger helt enkelt i de två värmecylindrarna i dina dojor, kängor eller pjäxor. Du kan alltså med enkelhet torka ett par skor samtidigt. Denna skotorken från Husqvarna är inte riktigt lika snabb som de olika modeller vi har testat men på grund av sin lägre tempratur är det heller ingen risk för torka ut yttersidorna av till exempel skinnskor så att det uppstår sprickor. Denna skotork är ljudlös och får ett extra plus i kanten för sin smidighet vilket gör den väldigt enkel att ta med dig på din jakt eller skidresa. Bäst i test för dig med mindre budget!

Fördelar med att äga en skotorkare

Kängor och pjäxor har alltid varit en viktig del av vintersäsongen. Oavsett om du är ute i snön eller håller dig varm i hemmet, kommer torra dojor att hålla dig glad och bekväm hela vintern. En skotork kan bidra till att göra det möjligt att bära ditt favoritpar dag efter dag utan att behöva oroa dig för att de ska bli våta och skadas. Med så många fördelar som finns med skotork är det inte konstigt att folk vill veta mer om dem! Vi kommer nedan att besvara alla frågor som du kan ha om dessa praktiska apparater, samt ge lite information om hur de fungerar.

Vad är en skotork?

Skotorkare använder elektricitet för att driva en fläkt som cirkulerar luft i hela enhetens inre. Detta värmer upp ytan och gör att fukt från dina kängor, sneakers eller andra våta plagg kan avdunsta. När denna process är klar kan du återvända ut i den fria luften utan att behöva oroa dig för våta fötter!

Vem bör använda skotork?

Många som bär kängor eller annan typ av dojor som kan bli blöta kan dra nytta av att använda en skotorkare. De flesta kommer att finna dem särskilt användbara om de bor på platser med kalla vintrar där du måste bära tunga pjuck regelbundet under hela året. Folk som bor nära vattnet kanske också bör investera i dessa praktiska apparater så att de inte behöver slänga våta och skadade föremål som annars skulle kunna räddas. Det är trots allt rätt skönt när de blöta skorna torkar riktigt bra och genom att använda skotorkar låter du många skor förlänga sin livstid markant.

Varför ska du köpa en skotork?

Vissa kanske tror att det bara är nödvändigt för dem som arbetar utomhus hela dagarna, men det är faktiskt inte alls sant! Skotorkar är bra för alla som vill spara pengar genom att bära favoritparet av kängor eller sneakers längre och för alla som vill hålla fötterna torra hela tiden.

Det finns ett antal olika varianter av skotorkar tillgängliga idag så det är lätt att hitta rätt för just dina behov. De flesta föredrar att använda en elektrisk apparat som kan kopplas in, men det finns även batteridrivna modeller som fungerar lika bra om du är på språng. Dessa enheter kostar vanligtvis bara runt en femhundring och vissa kostar mindre än hälften av denna summa! Även om de kan verka dyra har folk i allmänhet kommit att acceptera att betala mer pengar för bekvämlighet och detta är inget undantag!