Skor

Skotork Test 2023

Vädret kan ställa till det för våra kängor och skor. Regn och snö gör dem blöta, och sedan måste du vänta i någon dag på att de ska torka, för det finns väl inget värre än att kliva in i ett par blöta skor? Men det behöver inte vara så om du investerar i den bästa skotorken!

Dessa fantastiska uppfinningar använder luft och mild värme för att torka dina skor snabbt. Låt oss ta en titt på varför du behöver en skotork, vilka funktioner du ska leta efter och våra val av de bästa skotorkarna på marknaden!

Bäst i Test

Premium

UV-Ljus

Spana även in vårat test om de bästa vandringskängorna så du har något att torka!

Skotork Bäst i Test

Med den här skotorken från Therm-ic kan du enkelt torka dina svettiga och snöblöta skor och kängor. När det gäller att avlägsna fukt från dina kängor och skor är detta den snabbaste skotorken som du kommer att stöta på.

 • Therm-ic Dryer skotorken är lämplig för skor och kängor av alla typer och storlekar.
 • Denna skotork kan användas för att torka både kängor och handskar på bara några timmar!
 • Du kan använda den för att torka alla typer av skomaterial och med sina 350 w fungerar den även för att torka pjäxor.

En sak vi gillar med Therm-ic Dryer är att den är kompakt och tyst, vilket gör den ännu trevligare att använda!

Bästa Skotork Multi Premium

Denna skotork från ALPENHEAT är en riktigt bra och funktionell kvalitets-skotork av rang!

Men som vanligt så kostar det när det smakar och så också i detta fallet. Men det kan det vara värt!

ALPENHEAT Dry4 torkar 2 par skor eller hanskar samtidigt!

 • 220 W kraft med 3 tim. timerfunktion
 • Skonsam också mot läderskor

En väldesignad liten apparat och bäst i test för multi-skotorkar i premiumklassen!

Bästa Skotork med UV-ljus

Them-ic UV Warmer är en smidig och snabb skotork utrustad med ultravioletta lampor som värmeelement. Fördelen med torkning med UV-ljus är att skorna också blir sanerade samtidigt som du torkar dom!

 • En så kallad vortexeffekt optimerar luftcirkulationen och sänker torktiden
 • Denna skotork är lämplig för alla skotyper och storlekar och även för handskar
 • Extra plus i kanten för USB-port för enkel laddning

Kort och gott en grym liten UV-skotork till ett helt okej pris!

Bäst i Test -Budget

Denna skotorken från Kjell & Company torkar dina skor och kängor väldigt skonsamt med en mild temperatur på 55 grader. Detta gör att skorna inte skadas av torkningen och håller längre!

Torkningen sker genom att du helt enkelt lägger i de två dosorna i dina blöta skor och kopplar in sladden i vägguttaget. Det tar cirka 2 timmar att torka ett par mellanblöta skor med Rubicson Skotork.

Det inbyggda överhettningsskyddet gör tokningen både trygg och säker.

 • Inte den snabbaste skotorken i vårt test, men mild och skonsam torkning gör att dina skor ej tar skada och håller längre än normalt.
 • Skotorken har långa och bra sladdar och är dessutom helt ljudlös och är mycket lätt att ta med på jakt eller skidresan.

Rubicson skotork är en bra skotork till ett fantastiskt pris!

Utmanare -Bästa Skotork Budget

Husqvarna skotork är en bra skotork, i synnerhet i förhållande till sitt pris!

Du lägger helt enkelt i de två värmecylindrarna i dina dojor, kängor eller pjäxor. Du kan alltså med enkelhet torka ett par skor samtidigt.

 • Denna skotorken från Husqvarna är inte riktigt lika snabb som de olika modeller vi har testat men på grund av sin lägre tempratur är det heller ingen risk för torka ut yttersidorna av till exempel skinnskor så att det uppstår sprickor.
 • Denna skotork är ljudlös och får ett extra plus i kanten för sin smidighet vilket gör den väldigt enkel att ta med dig på din jakt eller skidresa.

Bra skotork till ett hyfsat pris, men når inte upp till samma nivå som Rubicson Skotork här ovanför varken till funktion eller pris.

Bästa Skotork Multi Budget

Adax ST12T är en skotork som kombinerar 4 flexibla slangar som når ända fram till spetsen av skon och kan torka 2 par skor åt gången

Förutom fördelarna med att hålla fötterna torra kan Adax skotork också hjälpa till att förhindra lukt och bakterier, vilket ökar plaggets livslängd.

Adax ST12T kan också värma skorna innan du går ut på kalla dagar, så att dina fötter håller sig varma och sköna!

 • Kraftfull 220 W effekt, med en digital termostat och kontroll- och timerfunktioner.
 • Upp till 3 timmars torktid i 30-minuterssteg.
 • Denna skotorken är också lämplig för torkning av handskar, mössor och olika ytterkläder.

Detta är det bästa valet för dig som vill kunna torka flera par blöta skor samtidigt utan att betala storkovan!

Fördelar med att Äga en Skotork

Kängor och pjäxor har alltid varit en viktig del av vintersäsongen. Oavsett om du är ute i snön, eller håller dig varm i hemmet, kommer torra dojor att hålla dig glad och komfortabel hela vintern.

En skotork kan bidra till att göra det möjligt att bära ditt favoritpar dag efter dag utan att behöva oroa dig för att de ska bli våta och skadas. Med så många fördelar som finns med skotork är det inte konstigt att folk vill veta mer om dem!

Vi kommer nedan att besvara alla frågor som du kan tänkas ha om dessa praktiska apparater, samt ge lite information om hur de fungerar:

Vad är en skotork?

Skotorkare använder elektricitet för att driva en fläkt som cirkulerar luft i hela enhetens inre. Detta värmer upp ytan och gör att fukt från dina kängor, sneakers eller andra våta plagg kan avdunsta. När denna process är klar kan du återvända ut i den fria luften utan att behöva oroa dig för våta fötter!

Vem bör använda skotork?

Många som bär kängor eller annan typ av dojor som kan bli blöta kan dra nytta av att använda en skotorkare. De flesta kommer att finna dem särskilt användbara om de bor på platser med kalla vintrar där du måste bära tunga pjuck regelbundet under hela året.

Folk som bor nära vattnet kanske också bör investera i dessa praktiska apparater så att de inte behöver slänga våta och skadade skor som annars skulle kunna räddas. Det är trots allt rätt skönt när de blöta skorna torkar riktigt bra och genom att använda en skotork kommer du förlänga livstiden på dina skor markant!

Varför ska du köpa en skotork?

Vissa kanske tror att det bara är nödvändigt med en skotork för dem som arbetar utomhus hela dagarna, men det är faktiskt inte alls sant!

Skotorkar är bra för alla som vill spara pengar genom att bära sitt favoritpar längre och för alla som vill hålla fötterna torra hela tiden.

Det finns ett antal olika varianter av skotorkar tillgängliga idag så det är lätt att hitta rätt för just dina behov. De flesta föredrar att använda en elektrisk apparat som kan kopplas in i eluttaget, men det finns även batteridrivna modeller som fungerar lika bra om du är på språng.

Dessa enheter kostar vanligtvis bara runt en femhundring och vissa kostar mindre än hälften av denna summa! Även om de kan verka dyra har folk i allmänhet kommit att acceptera att betala mer pengar för bekvämlighet och detta är inget undantag!

Se även
Close
Back to top button