Camping & Vandring

Luftmadrass Test [2023]

Nu ska vi ta en titt på de bästa luftmadrasserna som finns på marknaden för att ta reda på vilken som är bäst för dig. Den bästa luftmadrassen ska helst vara lätt, bekväm, hållbar och lätt att bära.

Är du i behov av ett självuppblåsbart liggunderlag eller vill du hellre ha en camping madrass av lägre vikt? En uppblåsbar säng kan variera i form och storlek, därför har vi listat några klara vinnare i olika kategorier, så att du kan hitta den bästa luftbädden som passar just dina behov!

BÄST I TEST

Premium

4.8/5

Budget

Enkelsäng

Läs våran köpguide i slutet av denna artikel innan du väljer din nya luftsäng!

Luftmadrass Bäst i Test för Camping

Bäst i Test Luftmadrass Premium

Intex PremAire är perfekt för långa campingresor eller oväntade gäster. Den här fantastiska luftsängen har ett revolutionerande stödsystem av fiberteknik som ger den perfekta kombinationen av strukturell stabilitet och bra stöd för en fantastisk natts sömn.

Denna uppblåsbara sängen har hundratals sammankopplade luftfickor som är konstruerade så att luften strömmar mjukt över sovytan och skapar en kroppsnära komfort.

Dess 2-lagers laminerade sidoväggar och botten håller fast luften och ger en högkvalitativ punkteringsbeständig yta, vilket innebär att den är hållbar och långvarig.

Passar perfekt som en lyxig extrasäng i hemmet!

 • Intex PremAire är lätt att använda tack vare den bra kraftfulla inbyggda elektriska pumpen
 • Innehåller även en snygg bärväska för enkel förvaring och transport.

Längd: 203 cm. Bredd 152 cm. Höjd: 46 cm.

Bäst i Test Luftmadrass Budget Dubbel Luftmadrass

Bestway Tritech Queen luftmadrass har väldigt bra komfort och är av förvånansvärt hög kvalitet i förhållande till sitt pris. 

Denna modellen från Bestway har skumöverdrag för bästa komfort. Luftbädden har utformats med ett tjockt lager av förstärkt PVC som gör madrassen tillräckligt hållbar för att klara sig utan slitage från vatten, smuts och oljefläckar när du är ute på camping eller på semestertider där det finns rikliga möjligheter till spill.

Denna uppblåsbara madrass har också inbyggda handtag så att du snabbt och bekvämt kan bära eller flytta sängen till vilken plats som helst.

Billig, bra och bekväm!

 • Inbyggd elektrisk pump
 • Inbyggda handtag 
 • Stor Luftmadrass

Längd: 203 cm. Bredd 152 cm. Höjd: 38 cm.

Uppblåsbar Madrass Bäst i Test Enkelsäng

Detta är ett riktigt bra, smidigt och något billigare självuppblåsbart liggunderlag och en praktisk extrasäng med inbyggd elektrisk pump som snabbt fyller och tömmer bädden.

Det finns många luftmadrasser där ute men få enkelmadrasser bräcker pris i förhållande till kvalitet som Asaklitt Luftbädd. Denna luftmadrassen får också väldigt höga plusbetyg hos tillverkaren!

Detta är helt enkelt den bästa luftmadrassen på markanden för en person!

 • Inbyggd el-pump
 • Förvaringspåse ingår (4,9kg)
 • Superbekväm

Längd: 203 cm. Bredd: 97 cm. Höjd: 40 cm.

Utmanaren till Bästa Luftmadress för Camping

Den här smidiga luftmadrassen från Bestway är utrustad med i en vattentät TriTech-konstruktion och har tre slitstarka lager i madrassen, vilket gör att den håller sig uppblåst under hela natten bättre än de flesta liknande luftmadrasser.

Bestway Luftmadrass med Inbyggd Fotpump är suverän att ha med sig på camping på grund av sin lätta vikt och smidighet.

Denna luftmadrassen är dessutom förhållandevis billig!

 • Inbyggd huvudkudde
 • Bra inbyggd fotpump
 • Enkel att vika ihop för transport och förvaring
 • Riktigt bra camping madrass

Längd: 203 cm. Bredd: 152 cm. Höjd: 28 cm.

Bestway Pavillo Roll & Relax

Bestway Pavllio Roll & Relax luftmadrass är unikt utformad för utomhusbruk och camping. 

Med sitt AirCinch ™ -inflationssystem blåses madressen enkelt upp genom att fånga luft i en påse som du sedan pressar in i luftmadrassen. Detta betyder att du slipper bära med dig en tung el-pump på ditt äventyr.

Bestway pavillo roll & relax har inbyggda kuddar och komfortpaneler av hög kvalitet som anpassar sig efter din rygg – så att du kan sova skönt i många timmar i sträck som i en riktig säng. Dessutom är dess lyxigt mjuka bäddning tillräckligt tjock för att klara alla sovpositioner med fortsatt stöd (även om du sover på mage).

En lätt och smidig campingmadrass av hög kvalitet!

 • AirCinch ™ -inflationssystem
 • Starkt material som motstår punkteringar
 • Uppblåsbar kudde
 • Parras utmärkt som camping madrass

Längd: 203 cm. Bredd: 152 cm.

Köpguide

 • Luftsängar, även kallade uppblåsbara madrasser, är i princip luftfyllda madrasser.
 • De är billigare än traditionella madrasser och är inte lämpliga för daglig användning, men fungerar som en perfekt extrasäng för tillfälliga övernattningsgäster.
 • De är också idealiska för några nätter på camping eller en kväll under stjärnorna.

Saker att tänka på innan du Köper en Uppblåsbar Säng

Det finns en del saker du bör ha i åtake innan du köper din nya uppblåsbara säng.

Saker att beakta:

Storlek och tjocklek

Luftsängar tar minimalt med utrymme när de är uppblåsta, men bör ändå väljas med sitt avsedda ändamål i åtanke. Behöver du en modell som är lätt och enkel att flytta runt? Eller föredrar du en modell som är snabb att blåsa upp luft och lätt att förvara? Valet är helt upp till dig.

Oavsett vad du bestämmer dig för är det viktigt att tänka på luftsängens dimensioner, hur många personer som kommer att använda den och dess tjocklek. Madrassens tjocklek avgör hur bekväm den är och hur mycket den isolerar från kalla, ojämna ytor.

Material

En luftsäng måste vara tillverkad av starka material och dess överyta bör ha en mjuk yta, till exempel mocka, velour eller laminerad bomull. Denna flockade yta kan användas för att täcka horisontella eller vertikala balkar, eller en spiralbalkskonstruktion.

Inflationssystem

Sist men inte minst måste du välja inflationssystem. Om du väljer en modell som inte har en inbyggd pump måste madrassen pumpas upp med munnen (för de modigaste av er) eller med hjälp av en hand- eller fotpump. Du kan även använda en separat elektrisk pump. Vissa produkter/luftmadrasser har separat pump.

Att Välja Luftsäng Efter Funktion

Eftersom uppblåsbara madrasser kan användas för så många olika ändamål är det viktigt att identifiera dina egna behov.

Olika funktioner för en luftbädd:

Luftmadrass Som Extrasäng

Luftsängen måste naturligtvis vara bekväm, men den ska även vara lätt att packa ihop snabbt. Genom att justera nivån på uppblåsningen vill dessa sängar även anpassas till olika personers individuella komfortbehov.

Luftbädd För Camping

Luftsängarna ska vara av låg vikt, lätta att bära och ha rätt storlek för dig (eller för den du delar sängen med).

Observera att uppblåsbara poolmadrasser är endast lämpliga för användning i vattnet. De är inte avsedda att användas som säng och är inte bekväma att sova på.

Välj Rätt Storlek och Tjocklek För Din Luftbädd

Luftsängens storlek måste vara anpassad till den person som ska använda den. Om du planerar att använda luftmadrassen som extrasäng för gäster, se till att du väljer den största möjliga modellen så att gästen får sova bekvämt. Dubbel luftmadrass är alltid bekvämare, även om de används av en enda person. Du bör dock också kontrollera att det är tillräckligt med utrymme i ditt tält eller hem för att rymma luftsängen. Mycket luft vill ta mer plats.

Luftmadrassens tjocklek påverkar din sovkomfort: ju större avstånd mellan dig och marken, desto mindre vill du att känna kylan eller stötar på ojämna ytor. Detta spelar roll för hur lätt luftsängen vill vara att använda. Tjockare luftsängar är högre, vilket gör det lättare för dig att komma in och ut ur sängen.

För en luftsäng avsedd för inomhusbruk som reservsäng (eller för mer regelbunden användning) rekommenderas vanligtvis en tjocklek på mellan 38 och 56 cm. För camping eller mindre frekvent användning kan du välja en tunnare madrass på 16 till 35 cm, som rymmer mindre luft, men lite luft tar lite plats.

Du kan visserligen hitta ännu tunnare luftsängar, men de kommer att erbjuda mindre komfort.

Material På Din Luftbädd

De flesta luftmadrasser är tillverkade av mjuk plast, men botten bör vara så slitstark som möjligt, särskilt om du planerar att använda madrassen utomhus. Vinyl eller PVC är därför bra alternativ. Madrassens luftkammare kan vara ordnade i horisontella eller vertikala balkar, eller bilda en spiralbalkskonstruktion.

För ytterligare sovkomfort kan du köpa en madrass med överdrag– och det ser dessutom snyggt ut! Materialet på ovansidan avgör hur mjuk din luftmadrass är. Suedette, velour eller laminerad bomullsöverdrag är särskilt populära. Men när det gäller material beror ditt val helt enkelt på din egen smak och den komfortnivå du är ute efter.

<<Är du ute efter något smidigare än en luftmadrass? Läs då vår artikel om bästa liggunderlaget>>

Summering Luftmadrass Bäst i Test

Vi hoppas att du har fått tillräckligt med information för att köpa en uppblåsbar madrass för dina specifika behov . Luftmadrass camping, elektrisk luftmadrass uppblåsbar gästsäng eller endubbel luftmadrass Lycka till!

Back to top button