Luftmadrass Test 2021

Nu ska vi ta en titt på de bästa luftmadrasserna som finns på marknaden för att ta reda på vilken som är bäst för dig. Luftmadrassen ska helst vara lätt, bekväm, hållbar och lätt att bära.

Som vi kommer att se finns det ingen perfekt luftmadrass, men beroende på dina behov finns det några klara vinnare i olika kategorier.

Bäst i Test Luftmadrass för En Person

Bestway Tritech Twin Airbed

Den här madrassen är utrustad med TriTech-konstruktion och har tre slitstarka lager i sängen, vilket gör att den håller sig uppblåst under hela natten bättre än de flesta liknande sängar. Med en knapptryckning blåser den inbyggda AC-pumpen upp den här luftmadrassen på mindre än 3 minuter, och den fortsätter att arbeta under hela natten och upprätthåller luftflödet så att du alltid har önskad fasthet i denna bekväma säng. Detta är en en väldigt bra luftmadrass med inbyggd pump som kommer hålla länge.

Tesvinnare för enkelmadrasser!

Längd: 203 cm. Bredd: 152 cm.

Bäst i test premium luftmadrass

Intex PremAire Luftmadrass med Inbyggd Pump

Intex PremAire är perfekt för campingresor eller oväntade gäster. Den här fantastiska luftsängen, med inbyggd pump, har ett revolutionerande stödsystem av fiberteknik som ger den perfekta kombinationen av strukturell stabilitet och stöd för en fantastisk natts sömn. Den uppblåsbara sängen har hundratals sammankopplade luftfickor som är konstruerade så att luften strömmar mjukt över sovytan och skapar en kroppsnära komfort. Dess 2-lagers laminerade sidoväggar och botten håller fast luften och ger en högkvalitativ punkteringsbeständig yta, vilket innebär att den är hållbar och långvarig. Intex PremAire är lätt att använda tack vare den bra kraftfulla inbyggda elektriska pumpen, och innehåller även en snygg bärväska för enkel förvaring och transport.

Intex PremAire madrassen är bäst i test i premiumklassen!

Bästa luftmadrass för två personer

Bestway Tritech Queen

Bestway Tritech Queen luftmadrass har väldigt bra komfort och är av hög kvalitet, där du kommer sova som en kung. Denna modellen från Bestway har en inbyggd elektrisk pump och skumöverdrag för bästa komfort. Denna uppblåsbara madrass har också inbyggda handtag så att du snabbt och bekvämt kan bära eller flytta sängen till vilken plats som helst. Madrassen har utformats med ett tjockt lager av förstärkt PVC som gör madrassen tillräckligt hållbar för att klara sig utan slitage från vatten, smuts och oljefläckar när du är ute på camping eller på semestertider där det finns rikliga möjligheter till spill.

Den bästa madrassen för två personer på marknaden tycker vi och blir således bäst i test för två personer.

Längd: 203 cm. Bredd 152 cm.

Bästa budget luftmadrass

Asaklitt Luftbädd

Detta är en bra, och något billigare uppblåsbar madrass och en praktisk extrasäng med inbyggd elektrisk pump som snabbt fyller och tömmer bädden.

Det finns många luftmadrasser där ute men få bräcker pris i förhållande till kvalitet som Asaklitt Luftbädd. Den får också väldigt höga plus betyg hos tillverkaren!

Bäst i test som bästa madrassen för budgetalternativ!

Längd: 203 cm. Bredd: 97 cm.

Utmanaren

Bestway Pavillo Roll & Relax

Bestway pavillo roll & relax har inbyggda kuddar och komfortpaneler av hög kvalitet som anpassar sig efter din rygg – så att du kan sova skönt i många timmar i sträck som i en riktig säng. Dessutom är dess lyxigt mjuka bäddning tillräckligt tjock för att klara alla sovpositioner med fortsatt stöd (även om du sover på mage) p.g.a. de material som används för att tillverka den här luftmadrassen inifrån och ut motstår den punkteringar. Vad mer kan en utmattad gäst önska sig?

Bestway pavllio roll & relax luftmadrass passar även bra för utomhusaktiviteter eftersom den är lätt att bära med sig och i väskan som följer med denna luftmadrass är det en inbyggd elektrisk pump som blåser upp madrassen på endast 1,5 min och går lika snabbt att tömma.

Helt enkelt en bra produkt till ett bra pris och en utmanare i luftmadrasser i premiumklassen

Längd: 203 cm. Bredd: 152 cm.

Att Välja Luftsäng Efter Funktion

Eftersom uppblåsbara madrasser kan användas för så många olika ändamål är det viktigt att identifiera dina egna behov.

Luftmadrass Som Extrasäng

Luftsängen måste naturligtvis vara bekväm, men den ska även vara lätt att packa ihop snabbt. Genom att justera nivån på uppblåsningen vill dessa sängar även anpassas till olika personers individuella komfortbehov.

Luftbädd För Camping

Luftsängarna ska vara av låg vikt, lätta att bära och ha rätt storlek för dig (eller för den du delar sängen med).

Observera att uppblåsbara poolmadrasser är endast lämpliga för användning i vattnet. De är inte avsedda att användas som säng och är inte bekväma att sova på.

Välj Rätt Storlek och Tjocklek För Din Luftbädd

Luftsängens storlek måste vara anpassad till den person som ska använda den. Om du planerar att använda luftmadrassen som extrasäng för gäster, se till att du väljer den största möjliga modellen så att gästen får sova bekvämt. Dubbla luftsängar är alltid bekvämare, även om de används av en enda person. Du bör dock också kontrollera att det är tillräckligt med utrymme i ditt tält eller hem för att rymma luftsängen. Mycket luft vill ta mer plats.

Luftmadrassens tjocklek påverkar din sovkomfort: ju större avstånd mellan dig och marken, desto mindre vill du att känna kylan eller stötar på ojämna ytor. Detta spelar roll för hur lätt luftsängen vill vara att använda. Tjockare luftsängar är högre, vilket gör det lättare för dig att komma in och ut ur sängen.

För en luftsäng avsedd för inomhusbruk som reservsäng (eller för mer regelbunden användning) rekommenderas vanligtvis en tjocklek på mellan 38 och 56 cm. För camping eller mindre frekvent användning kan du välja en tunnare madrass på 16 till 35 cm, som rymmer mindre luft, men lite luft tar lite plats.

Du kan visserligen hitta ännu tunnare luftsängar, men de kommer att erbjuda mindre komfort.

Material På Din Luftbädd

De flesta luftmadrasser är tillverkade av mjuk plast, men botten bör vara så slitstark som möjligt, särskilt om du planerar att använda madrassen utomhus. Vinyl eller PVC är därför bra alternativ. Madrassens luftkammare kan vara ordnade i horisontella eller vertikala balkar, eller bilda en spiralbalkskonstruktion.

För ytterligare sovkomfort kan du köpa en madrass med överdrag– och det ser dessutom snyggt ut! Materialet på ovansidan avgör hur mjuk din luftmadrass är. Suedette, velour eller laminerad bomullsöverdrag är särskilt populära. Men när det gäller material beror ditt val helt enkelt på din egen smak och den komfortnivå du är ute efter. Är du ute efter något smidigare än en luftmadrass? Se då vår artikel om bästa liggunderlaget!