Camping & Vandring

Luftmadrass Test [2024]

Nu ska vi ta en titt pÄ de bÀsta luftmadrasserna som finns pÄ marknaden för att ta reda pÄ vilken som Àr bÀst för dig. Den bÀsta luftmadrassen ska helst vara lÀtt, bekvÀm, hÄllbar och lÀtt att bÀra.

Är du i behov av ett sjĂ€lvuppblĂ„sbart liggunderlag eller vill du hellre ha en camping madrass av lĂ€gre vikt? En uppblĂ„sbar sĂ€ng kan variera i form och storlek, dĂ€rför har vi listat nĂ„gra klara vinnare i olika kategorier, sĂ„ att du kan hitta den bĂ€sta luftbĂ€dden som passar just dina behov!

BĂ€st i Test Enkel-Madrass

BĂ€st i Test Dubbel-Madrass

PrisvÀrd Queensize
BÀst för Camping
4.6/5
4.9/5

Outwell Superior Àr en otroligt bekvÀm enkel-luftmadrass med en kraftfull inbyggd pump med uttag för ström som blÄser upp sig fortare Àn kvickt! Denna fantastiska madrass Àr byggd i tre lager och Àmpar sig dÀrför att sova bekvÀmt mÄnga dagar i streck i utan att du fÄr ont i ryggen eller andra krÀmpor. Du fÄr ocksÄ förvÄnansvÀrt mycket för pengarna ifall du vÀljer att investera i Outwell Superior Single!

Otroligt bekvÀm och prisvÀrd enkelmadrass i 3 lager!

LĂ€ngd

Bredd

Höjd

195 cm
90 cm
45 cm
4.8/5

Intex PremAire Àr perfekt för lÄnga campingresor eller ovÀntade gÀster. Den hÀr fantastiska luftsÀngen har ett revolutionerande stödsystem av fiberteknik som ger den perfekta kombinationen av strukturell stabilitet och bra stöd för en fantastisk natts sömn. Denna uppblÄsbara sÀngen har hundratals sammankopplade luftfickor som Àr konstruerade sÄ att luften strömmar mjukt över sovytan och skapar en kroppsnÀra komfort. Dess 2-lagers laminerade sidovÀggar och botten hÄller fast luften och ger en högkvalitativ punkteringsbestÀndig yta, vilket innebÀr att den Àr hÄllbar och lÄngvarig.

Passar perfekt som en lyxig extrasÀng i hemmet!

LĂ€ngd

Bredd

Höjd

203 cm
152 cm
46 cm
4.5/5

Bestway Tritech Queen luftmadrass har vÀldigt bra komfort och Àr av förvÄnansvÀrt hög kvalitet i förhÄllande till sitt pris. Denna modellen frÄn Bestway har skumöverdrag för bÀsta komfort. LuftbÀdden har utformats med ett tjockt lager av förstÀrkt PVC som gör madrassen tillrÀckligt hÄllbar för att klara sig utan slitage frÄn vatten, smuts och oljeflÀckar nÀr du Àr ute pÄ camping eller pÄ semestertider dÀr det finns rikliga möjligheter till spill. Denna uppblÄsbara madrass har ocksÄ inbyggda handtag sÄ att du snabbt och bekvÀmt kan bÀra eller flytta sÀngen till vilken plats som helst.

Billig, bra och bekvÀm!

LĂ€ngd

Bredd

Höjd

203 cm
152 cm
38 cm
4.6/5

Den hÀr smidiga luftmadrassen frÄn Bestway Àr utrustad med i en vattentÀt TriTech-konstruktion och har tre slitstarka lager i madrassen, vilket gör att den hÄller sig uppblÄst under hela natten bÀttre Àn de flesta liknande luftmadrasser. Bestway Luftmadrass med Inbyggd Fotpump Àr suverÀn att ha med sig pÄ camping pÄ grund av sin lÀtta vikt och smidighet.

Denna luftmadrassen Àr dessutom förhÄllandevis billig!

LĂ€ngd

Bredd

Höjd

203 cm
152 cm
28 cm
4.4/5

Detta Àr ett riktigt bra, smidigt och nÄgot billigare sjÀlvuppblÄsbart liggunderlag och en praktisk extrasÀng med inbyggd elektrisk pump som snabbt fyller och tömmer bÀdden. Det finns mÄnga luftmadrasser dÀr ute men fÄ enkelmadrasser brÀcker pris i förhÄllande till kvalitet som Asaklitt LuftbÀdd. Denna luftmadrassen fÄr ocksÄ vÀldigt höga plusbetyg hos tillverkaren!

Detta Àr helt enkelt en av de bÀsta luftmadrasserna pÄ markanden för en person!

LĂ€ngd

Bredd

Höjd

203 cm
97 cm
40 cm

Luftmadrass Köpguide

Saker att tÀnka pÄ innan du Köper en UppblÄsbar SÀng

Det finns en del saker du bör ha i Ätake innan du köper din nya uppblÄsbara sÀng.

Saker att beakta:

Storlek och tjocklek

LuftsÀngar tar minimalt med utrymme nÀr de Àr uppblÄsta, men bör ÀndÄ vÀljas med sitt avsedda ÀndamÄl i Ätanke. Behöver du en modell som Àr lÀtt och enkel att flytta runt? Eller föredrar du en modell som Àr snabb att blÄsa upp luft och lÀtt att förvara? Valet Àr helt upp till dig.

Oavsett vad du bestÀmmer dig för Àr det viktigt att tÀnka pÄ luftsÀngens dimensioner, hur mÄnga personer som kommer att anvÀnda den och dess tjocklek. Madrassens tjocklek avgör hur bekvÀm den Àr och hur mycket den isolerar frÄn kalla, ojÀmna ytor.

Material

En luftsÀng mÄste vara tillverkad av starka material och dess överyta bör ha en mjuk yta, till exempel mocka, velour eller laminerad bomull. Om du Àr intresserad av andra material som ull, kolla in vÄr guide om BÀsta understÀll i ull. Denna flockade yta kan anvÀndas för att tÀcka horisontella eller vertikala balkar, eller en spiralbalkskonstruktion.

Inflationssystem

Sist men inte minst mÄste du vÀlja inflationssystem. Om du vÀljer en modell som inte har en inbyggd pump mÄste madrassen pumpas upp med munnen (för de modigaste av er) eller med hjÀlp av en hand- eller fotpump. Du kan Àven anvÀnda en separat elektrisk pump. Vissa produkter/luftmadrasser har separat pump.

Att VÀlja LuftsÀng Efter Funktion

Eftersom uppblÄsbara madrasser kan anvÀndas för sÄ mÄnga olika ÀndamÄl Àr det viktigt att identifiera dina egna behov.

Olika funktioner för en luftbÀdd:

Luftmadrass Som ExtrasÀng

LuftsÀngen mÄste naturligtvis vara bekvÀm, men den ska Àven vara lÀtt att packa ihop snabbt. Genom att justera nivÄn pÄ uppblÄsningen vill dessa sÀngar Àven anpassas till olika personers individuella komfortbehov.

LuftbÀdd För Camping

LuftsÀngarna ska vara av lÄg vikt, lÀtta att bÀra och ha rÀtt storlek för dig (eller för den du delar sÀngen med). Om du planerar att campa, kolla in vÄr guide om BÀsta tÀlt för tvÄ personer för att hitta det perfekta tÀltet att anvÀnda tillsammans med din luftsÀng.

Observera att uppblÄsbara poolmadrasser Àr endast lÀmpliga för anvÀndning i vattnet. De Àr inte avsedda att anvÀndas som sÀng och Àr inte bekvÀma att sova pÄ.

VÀlj RÀtt Storlek och Tjocklek För Din LuftbÀdd

LuftsÀngens storlek mÄste vara anpassad till den person som ska anvÀnda den. Om du planerar att anvÀnda luftmadrassen som extrasÀng för gÀster, se till att du vÀljer den största möjliga modellen sÄ att gÀsten fÄr sova bekvÀmt. Dubbel luftmadrass Àr alltid bekvÀmare, Àven om de anvÀnds av en enda person. Du bör dock ocksÄ kontrollera att det Àr tillrÀckligt med utrymme i ditt tÀlt eller hem för att rymma luftsÀngen. Mycket luft vill ta mer plats.

Luftmadrassens tjocklek pÄverkar din sovkomfort: ju större avstÄnd mellan dig och marken, desto mindre vill du att kÀnna kylan eller stötar pÄ ojÀmna ytor. Detta spelar roll för hur lÀtt luftsÀngen vill vara att anvÀnda. Tjockare luftsÀngar Àr högre, vilket gör det lÀttare för dig att komma in och ut ur sÀngen.

För en luftsÀng avsedd för inomhusbruk som reservsÀng (eller för mer regelbunden anvÀndning) rekommenderas vanligtvis en tjocklek pÄ mellan 38 och 56 cm. För camping eller mindre frekvent anvÀndning kan du vÀlja en tunnare madrass pÄ 16 till 35 cm, som rymmer mindre luft, men lite luft tar lite plats.

Du kan visserligen hitta Ànnu tunnare luftsÀngar, men de kommer att erbjuda mindre komfort.

Material PÄ Din LuftbÀdd

De flesta luftmadrasser Àr tillverkade av mjuk plast, men botten bör vara sÄ slitstark som möjligt, sÀrskilt om du planerar att anvÀnda madrassen utomhus. Vinyl eller PVC Àr dÀrför bra alternativ. Madrassens luftkammare kan vara ordnade i horisontella eller vertikala balkar, eller bilda en spiralbalkskonstruktion.

För ytterligare sovkomfort kan du köpa en madrass med överdrag– och det ser dessutom snyggt ut! Materialet pĂ„ ovansidan avgör hur mjuk din luftmadrass Ă€r. Suedette, velour eller laminerad bomullsöverdrag Ă€r sĂ€rskilt populĂ€ra. Men nĂ€r det gĂ€ller material beror ditt val helt enkelt pĂ„ din egen smak och den komfortnivĂ„ du Ă€r ute efter.

Är du ute efter nĂ„got smidigare Ă€n en luftmadrass? LĂ€s dĂ„ vĂ„r artikel om bĂ€sta liggunderlaget

Summering Luftmadrass BĂ€st i Test

Vi hoppas att du har fÄtt tillrÀckligt med information för att köpa en uppblÄsbar madrass för dina specifika behov . Luftmadrass camping, elektrisk luftmadrass uppblÄsbar gÀstsÀng eller endubbel luftmadrass Lycka till!

Back to top button