Elektronik

Ficklampa BĂ€st i Test [2024]

En bra ficklampa Àr ett viktigt verktyg som alla mÄste ha. Den kan vara till stor nytta om du hamnar i en nödsituation utomhus eller hemma. Det Àr ett litet, men kraftfullt verktyg som kan ge dig ljus och extra sÀkerhet nÀrhelst behovet uppstÄr. 

I detta testet vi undersökt de bÀsta ficklamporna vi har hittat för att hjÀlpa dig att hitta den bÀsta ficklampan som Àr rÀtt för dig.

LÀs ocksÄ vÄran guide under testet dÀr du fÄr lÀra dig allt vÀrt att veta om ficklampor. Med sÄ mÄnga olika typer och mÀrken av ficklampor som finns pÄ marknaden Àr det viktigt att du tar del av alla de saker som du behöver tÀnka pÄ innan du köper en.

BĂ€st i Test
240 Lm/180 Meter
5/5
Premium
2100 Lm/250 Meter
5/5

Kit

Uppladdningsbar!
4.6/5
Budget
 84 Lm/116 Meter
4.3/5
5/5
Den hÀr LED-ficklampan frÄn Outnorth Àr en perfekt kombination av kraft och bÀrbarhet, med en maximal ljusstyrka pÄ upp till 240 lumen. Med sin smala design kan du enkelt stoppa den i fickan eller vÀskan och ta den med dig överallt. Den Àr ocksÄ hÄllbar och vattentÀt, sÄ du vet att du kan lita pÄ den vid alla utomhusaktiviteter.

Fördelar

 • Ficklampan kĂ€nns otroligt hĂ„llbar tack vare det robusta aluminiumhöljet och vi gillade att den Ă€r mindre i modellen sĂ„ den enkelt fĂ„r plats i fickan.
 • Led Lense P7.2 ger en högkvalitativ belysning som Ă€r mycket ljusare Ă€n de flesta av dess konkurrenter med en ljusstyrka pĂ„ 240 lumen och en rĂ€ckvidd pĂ„ 180 m.
 • Batterierna hĂ„ller förvĂ„nansvĂ€rt lĂ€nge, upp till 30 h.
 • Med flera ljuslĂ€gen kan du justera ljusintensiteten efter dina behov – oavsett om du behöver mjuk belysning för lĂ€sning eller stark belysning för lĂ€ngre promenader.
 • ÖverlĂ€gsen fokus: Du kan vĂ€xla frĂ„n punktljus till strĂ„lkastarljus i en enda rörelse, vilket gör den till ett utmĂ€rkt val för alla situationer.
 • Hög hĂ„llbarhet: Den hĂ€r ficklampan Ă€r tillverkad av stöttĂ„liga material, vilket ger överlĂ€gsen hĂ„llbarhet för alla dina utomhusĂ€ventyr.
 • Avancerad teknik: Med den senaste LED-tekniken erbjuder Lensers LED-lampa förbĂ€ttrad energieffektivitet och lĂ€ngre batteritid Ă€n andra lampor i sin klass.

Nackdelar

 • Batteriet Ă€r inte uppladdningsbart.
5/5
Nextorch TA30 Tactical Flashlight Àr den perfekta följeslagaren för bÄde friluftsentusiaster och Àventyrare. Med sin imponerande effekt, justerbara strÄle och pÄlitliga konstruktion kommer den hÀr ficklampan garanterat att bli ditt förstahandsval i alla situationer.

Fördelar

 • Denna Nextorch TA30 Max 2100LM Tactical Flashlight har en imponerande ljusstyrka pĂ„ 2100LM och en lĂ„ng batteritid, vilket gör den till det perfekta valet för alla utomhusĂ€ventyr.
 • Den har ocksĂ„ en robust konstruktion, med en hĂ„llbar aluminiumkropp för lĂ„ngvarig anvĂ€ndning och en bred strĂ„lvinkel för ökad synlighet.
 • Ficklampan har en vattentĂ€t klassificering pĂ„ IPX8, vilket ger ett överlĂ€gset skydd.
 • Dess multi-mode-instĂ€llning gör att du kan anpassa dina belysningsbehov med flera belysningslĂ€gen och justerbar strĂ„le, vilket möjliggör ett brett utbud av tillĂ€mpningar.
 • Elegant och lĂ€tt design för enkel bĂ€rbarhet.
 • Max 2100 lumen för att lysa upp alla mörka miljöer
 • Maximalt avstĂ„nd pĂ„ 250 meter för visuell tĂ€ckning pĂ„ lĂ„ngdistans.
 • Uppladdningsbart batteri med en batteritid pĂ„ 23 h.

Nackdelar

 • Den kan vara för stor för att bĂ€ra i en ficka.
4.6/5

Detta GP Design Adventure Kit Àr ett fynd för alla Àventyrare! Det hÀr kitet Àr fullt uppladdningsbart och innehÄller allt du behöver nÀr mörkret faller pÄ. Oavsett om du campar eller Àr pÄ vandring har det hÀr kitet allt du behöver!

Fördelar

 • Den hĂ€r Ă€ventyrsutrustningen har en bĂ€rbar, laddningsbar design, sĂ„ du behöver inte oroa dig för att ta slut pĂ„ strömmen nĂ€r du Ă€r pĂ„ sprĂ„ng.
 • Det vi gillade mest med denna ficklampa Ă€r att det Ă€r ett kit med bĂ„de ficklampa, pannlampa och en powerbank för uppladdning av batterierna, vilket gör den till det perfekta verktyget för flera situationer.
 • Satsen Ă€r lĂ€tt och kompakt, vilket gör den lĂ€tt att ta med sig pĂ„ alla utflykter och den har en karbinhake som gör att du enkelt kan fĂ€sta den pĂ„ vĂ€skan eller jackan.
 • VattentĂ„ligt förvaringsfodral i canvastyg
 • Uppladdningsbart batteri
 • Multifunktionellt: ficklampa, pannlampa och powerbank.
 • Tillverkat av hĂ„llbara material.

Nackdelar

 • Den Ă€r ganska dyr.
4.3/5

Maglite Mini AAA LED-ficklampan Àr en smidig och lÀtt ficklampa som erbjuder all den ljusstyrka du behöver för att utforska bÄde utomhus och inomhus. Den Àr vattentÄlig och fÄr enkelt plats i fickan.

Fördelar

 • Vi tycker om dess lilla storlek och lĂ€tta vikt som gör den lĂ€tt att bĂ€ra med sig,
 • Dess lĂ„ngvariga LED-lampa ger en ljus och fokuserad ljusstrĂ„le.
 • Den hĂ€r ficklampan Ă€r tillverkad av högkvalitativa material och Ă€r byggd för att hĂ„lla lĂ€nge. Den Ă€r motstĂ„ndskraftig mot stötar och vatten, vilket gör den till ett utmĂ€rkt val för utomhusaktiviteter.
 • Maglite mini ficklampa har en ljusstyrka pĂ„ 84 LM och 116 m rĂ€ckvidd.
 • SlagtĂ„ligt aluminiummaterial
 • Fyra utmatningslĂ€gen: Högt, medel, lĂ„gt och Strobe
 • Justerbart fokus
 • Högeffektivt LED-ljus

Nackdelar

 • Batterikapaciteten Ă€r inte den högsta.

Köpguide [Ficklampa BÀst i Test]

En ficklampa Àr som bekant en bÀrbar apparat som avger ljus. Den anvÀnds vanligtvis för att ge belysning nÀr det Àr mörkt eller för att signalera i nödsituationer. MÄnga anvÀnder dem ocksÄ nÀr de Àr utomhus pÄ natten, nÀr mÄnen och stjÀrnorna Àr otillrÀckliga eller obefintliga.

Vare sig du har att göra med ett strömavbrott eller ska ut pÄ en campingtur Àr en bra ficklampa ett vÀrdefullt verktyg att ha till hands.

Det finns mÄnga fördelar med att anvÀnda en ficklampa. HÀr Àr nÄgra av dem:

 • Ger ljus nĂ€r det behövs.

En ficklampa Àr ett mÄste för alla, sÀrskilt i nödsituationer. Den ger dig kraft att se vÀgen hem, att trÀffa vÀnner eller att bringa ljus i ett mörkt rum. Du kan anvÀnda den som en nödljuskÀlla nÀr du bor i ett höghus eller en lÀgenhet. Ljuset som den avger hjÀlper dig ocksÄ att navigera nÀr du sitter i en bil, till exempel pÄ natten nÀr vÀdret Àr oklart.

 • Den Ă€r lĂ€tt att bĂ€ra.

En ficklampa Àr lÀtt och kan enkelt tas med överallt. Den kan anvÀndas som en nyckelring, dÀr du kan ha den pÄ dig hela tiden, för att kunna ha den med dig nÀr en nödsituation uppstÄr. Du kan ocksÄ bÀra den i din ryggsÀck eller fÀsta den pÄ dina nycklar. Vill du ha en Ànnu smidigare lösning med bÄda hÀnder fria rekommenderar vi dig att lÀsa vÄran guide om pannlampor!

 • Den fungerar som en signallampa.

Förutom att anvÀndas som en nödljuskÀlla kan du ocksÄ anvÀnda ficklampan för att signalera eller synas utomhus, sÀrskilt i nödsituationer. Du kan anvÀnda den nÀr du campar i vildmarken och signalera till andra att hjÀlp Àr pÄ vÀg. MÀnniskor till sjöss kan ocksÄ anvÀnda den för att signalera var de befinner sig, eller för att helt enkelt synas under en rÀddningsinsats.

 • Den kan anvĂ€ndas som sjĂ€lvförsvarsvapen.

Vissa ficklampor, t.ex. polislampor, har ett stÄlhölje och kan anvÀndas som sjÀlvförsvarsvapen mot en angripare eller inkrÀktare. Detta Àr sÀrskilt anvÀndbart om du fastnar i ett mörkt omrÄde pÄ natten och Àr rÀdd att din angripare ska övermanna dig. Du kan leta efter den ficklampa du har hemma eller gÄ och köpa en ny bara för detta ÀndamÄl.

Vad ska man TÀnka pÄ nÀr man Köper en Ficklampa?

Det finns riktigt bra ficklampor inom alla prisklasser sÄ vilken du vÀljer beror framför allt pÄ hur mycket pengar du Àr villig att spendera pÄ en ny ficklampa.

Detta bör du dock tÀnka pÄ innan du gör ditt köp:

Specifikationer för LjuskÀllan

LjuskÀllan ska vara tillrÀckligt ljusstark för att fylla hela rummet eller omrÄdet som du vill belysa, samtidigt som den kan fokusera pÄ ett specifikt eller litet omrÄde. Du vill inte att den ska vara för svag eller för ljus. Det bÀsta Àr att testa den först. Ta med dig ficklampan vart du Àn gÄr, eller gÄ ut utomhus pÄ natten och bedöm sjÀlv hur lampan lyser.

Batteriet eller StrömkÀllan

Ficklampor finns i olika varianter med antingen ett enda batteri eller flera batterier för ficklampor som Àr uppladdningsbara. Den förstnÀmnda varianten Àr ofta billigare att köpa Àn den sistnÀmnda, men du mÄste köpa batterier varje gÄng lampan fÄr slut pÄ ström. Att ha en ficklampa med eget batteri Àr bra, sÀrskilt om du inte har nÄgon strömkÀlla eller inte alltid kan hitta el.

Storleken pÄ Ficklampan

LjuskÀllans storlek avgör hur mycket ljus den kan lysa och hur stor den kan bli pÄ grund av batteriets storlek. Ljuset frÄn en typisk ficklampa kommer att variera beroende pÄ dess syfte. Mindre lampor anvÀnds vanligen för vardagliga behov, till exempel för att lÀsa eller gÄ pÄ natten. Större lampor anvÀnds vanligtvis vid sök- och rÀddningsinsatser eller vid camping utomhus.

MĂ€ngden Ljus som Produceras

Du bör ocksÄ tÀnka pÄ hur mycket ljus ficklampan kan producera och hur sjÀlvlysande den kan bli för att lysa upp ett visst omrÄde pÄ natten. Detta hjÀlper dig att avgöra om din ficklampa Àr tillrÀcklig för dina behov eller om du behöver köpa en med högre effekt.

Ficklampans HĂ„llbarhet

En bra ficklampa ska vara hÄllbar, inte bara för att du vill anvÀnda den varje dag utan ocksÄ för att du vill ta hand om den. Se till att ficklampans konstruktion Àr robust och inte gÄr sönder lÀtt.

Kostnaden

Priset pÄ en ficklampa varierar beroende pÄ specifikation, mÀrke och storlek. De flesta ficklampor, sÀrskilt de som Àr gjorda för vardagligt bruk och som inte Àr avsedda för nödsituationer eller speciella ÀndamÄl, har ett prisintervall pÄ mellan 100 och 800 kr. Observera att du ibland mÄste köpa delar separat, till exempel batterier och glödlampor, sÄ den totala kostnaden kan bli högre. Ficklampor som Àr avsedda för anvÀndning i nödsituationer Àr vanligtvis lite dyrare.

Tillbehören till Ficklampan

Du bör ocksÄ tÀnka pÄ vilka tillbehör som följer med ficklampan, sÀrskilt nÀr den anvÀnds i nödsituationer. Vissa ficklampor Àr uppladdningsbara eller innehÄller extra batterier för att undvika stÀndiga inköp av batterier under en nödsituation, eller har en extra ficklampslampa för att se till att ljuset alltid fungerar som det ska.

Garantin

Vissa tillverkare av ficklampor erbjuder sina kunder en garanti som innebÀr att om ficklampan gÄr sönder kan de ersÀtta den och returnera den till dem. DÀrför bör du övervÀga att köpa ficklampor som Àr tillverkade av vÀlrenommerade mÀrken och som har en garanti. Alla lampor i vÄrat test har bra garantier sÄ det Àr inget du behöver oroa dig för ifall du köper nÄgon av dessa.

Ficklampans Ljusflöde

Ljusets effekt mÀts i lumen (Lm), dÀr högre ljusstyrka Àr ljusare och har mer effekt Àn lÀgre ljusstyrka. Den bÀsta ficklampan ska vara sÄ ljusstark som möjligt för att kunna belysa ett större omrÄde. Lumen varierar ocksÄ beroende pÄ ficklampans storlek och dess universalspÀnning, sÄ vissa ficklampor har högre lumenutgÄng Àn andra.

Back to top button