ElektronikBäst i Test

Bra Pannlampa Bäst i Test [2023]

Pannlampor är inte längre bara till för sök- och räddningspersonal eller gruvarbetare. LED-lampor, vattentåliga lampor och batterier med lång livslängd har gjort dem till ett måste i den moderna människans liv.

Vi har jämfört årets bästa pannlampor i olika prisklasser så att du ska kunna hitta den perfekta pannlampan för dig!

Läs mer om vad du bör tänka på innan du köper din pannlampa under testet!

Bäst i Test
Bäst Allround!
4.9/5
Premium
Brutalt Ljusflöde!
4.8/5
Mest Prisvärd
Grymt Bra Pris!
4.7/5
Budget
Vidvinkel +Sensor
4.4/5
Bäst för Löpning
Lätt och Stark!
4.8/5

Pannlampor Bäst i test

Lumonite Compass R är en fantastisk pannlampa för vandring, camping och andra utomhusaktiviteter. Den är lätt att använda med tre ljusinställningar som kan växlas mellan beroende på uppgiften: lågstrålande ljus för arbete på nära håll, högstrålande ljus för snabb skanning av ett större område eller blinkande stroboskopläge när du vill sticka ut från din omgivning.

Pannlampans hållbarhet är också ett stort plus. Den är vattentät och tillverkad av anodiserad aluminium som tål stötar från alla typer av förhållanden både utomhus och inomhus, även under extrema förhållanden som kallt väder.

Uppladdningsbart batteri och SnapCharger med USB-laddkabel medföljer

Den har också en strömindikatorlampa så att du vet hur mycket batteritid som återstår.

Grym räckvidd och batteritid gör Lumonite Compass R till testvinnare även fast priset kan kännas lite väl saftigt!

Ljusflöde: Min 5lm -Max 1238lm. Räckvidd: 115 m.

Bäst Pannlampa Premium

LED Lenser H15R Core är den mest avancerade pannlampan på marknaden. Led Lenser H15R Core har ett rött nattljus, strobefunktion och tre ljusstyrkor som är lätta att justera med en rullbrytare på lamphuvudet. En väldigt bra sak med LED Lenser H15R är dess zoom-funktion som gör att du växla mellan fokuserat eller brett ljus

H15R Core är också magnetuppladdningsbar med mikro-USB-kabel som du kan ansluta till din bärbara dator eller väggladdare.

Ett annat plus för den här pannlampa är att den bara väger 165 gram.

Även om LED Lenser H15R Core är lite dyrare än de andra pannlamporna får du för dess funktioner och teknik ett extremt bra pris!

Ljusflöde: 2500 lm. Räckvidd: 250 m.

Mest Prisvärda Pannlampan

PathFinder 900 är en robust och ljusstark pannlampa med många ljusfunktioner som passar perfekt även på de längre och mer krävande vandringarna.

6 olika lampor och ett ljusflöde på 900 lumen gör att denna pannlampa fungerar bra inom många användningsområden, allt från vandring till jakt och fiske eller vanliga skogspromenader.

PathFinder 900 har två stycken T6 LED, två stycken XPE LED och två stycken COB LED som går att ställa in på åtta olika ljusfunktioner som ändras genom en enkel knapptryckning.

I dessa ljusfuktioner ingår även röd lampa och nödlampa med blinkfunktion vilket gör att denna pannlampa passar utmärkt som en prepping-produkt att ha i din krislåda.

Lampan laddas med vanlig USB-C kabel och två uppladdningsbara batterier ingår i paketet.

Detta är något så ovanligt som en bra pannlampa till grymt bra pris som faktiskt också fungerar även under mer krävande förhållanden!

Ljusflöde: 900 lm. Räckvidd: 110 m.

Bäst Pannlampa Budget

Denna smidiga pannlampa har ett vidvinkels-synfält på 230° med induktionssensor och har fördelen att du inte behöver vrida på huvudet för att lysa upp ditt önskade område, detta gör att pannlampan är mer behaglig att använda under aktiveter ifrån nära avstånd, som att läsa eller att arbeta vid lägerplatsen.

Pannlampa Hajk 230 har också 5 olika ljusinställningar vilket gör att denna lampa är väldigt mångsidig och du växlar enkelt mellan ljuslägena genom att trycka på knappen på pannlampans sidopanel. Pannlampan har ett reflexband av silikon som gör att den sitter bekvämt på huvudet. Allt detta, tillsammans med lampans låga vikt gör att pannlampan passar bra för många användningsområden.

Den breda belysningen med COB-led som sitter framme vid pannan går att ställa in på två olika ljusstyrkor. COB-leden går också via en knapptryckning att ställa in så att lampan blinkar. Något vi gillar extra mycket är att det också finns en smart sensor-funktion på COB-leden, så det räcker att du viftar med handen i närheten av sidopanelen för att sätta på och stänga av lampan, vilket underlättar ifall du har handskar på dig.

Den separata sidolampan med XPE-led går även den att ställa in på två olika ljusstyrkor som ger en mer fokuserad ljusstråle som är till för att lysa upp bra på längre avstånd upp till 90 meter.

Ljusflöde: 350 lm. Räckvidd: 90 m.

Bäst Pannlampa Budget -Utmanare

Black Diamond Spot 325 är en bra och billig pannlampa. Den är kompakt, lätt och vattentät. Black Diamond Spot 325 pannlampan är ett bra val för daglig användning, eftersom den enkelt får plats i fickan eller väskan. Ljusflödet från ficklampan på den här modellen kan växlas mellan tre lägen; stålkastare, arbetsljus och mörkerseende som är ett rött ljus som inte påverkar ditt mörkerseende.

Tre stycken AAA-batterier som medföljer som räcker i cirka 8tim vid normal användning.

En bra pannlampa till ett bra pris gör denna till den näst bästa billiga pannlampan på marknaden.

Ljusflöde: 325 lm. Räckvidd: 80 m.

Bäst Pannlampa För Löpning

Letar du efter den perfekta pannlampan att springa med?

Silva Trail Speed 5x pannlampan är ett utmärkt val för löpning, vandring eller orientering. Silva Trail Speed 5x har 3 olika ljuslägen (helljus, halvljus och strobe) samt ett nödblinkläge som kan användas för att signalera vid behov. De ljusstarka LED-lamporna på Silva Trail Speed 5x är också vattenresistenta så det kommer aldrig att bli några problem med regn eller snö, både strålkastare och batteri uppfyller IPX5 -kraven. Denna pannlampa har lång batteritid och ett starkt ljus. Denna lampa är lätt att använda och sitter riktigt bra på huvudet och vikten är på ynka 215 g.

Bäst i test pannlampa för löpning.

Ljusflöde: 1200 lm. Räckvidd: 40/70/160 m..

Saker att Tänka på Innan du Köper en Pannlampa

Ljusstyrka, vikt och ljusstråleavstånd är bara några av de många saker som man bör tänka på när man väljer en pannlampa. Vissa pannlampor är utformade för aktiviteter på nära håll som läsning, medan andra har en långtgående ljuskälla som kan lysa upp en hel campingplats.

De flesta tillverkare tillhandahåller detaljerad information om de olika funktionerna hos sina produkter utöver kundrecensioner och betyg, så det är värt att ta sig tid att bläddra igenom alla tillgängliga detaljer innan du fattar ditt slutgiltiga beslut.

Vikt

Vikten är en viktig faktor när du köper en pannlampa. Det är viktigt om du föredrar att vara ute efter mörkrets inbrott eller om du bara vill ha en som inte kommer att tynga dig på ditt nästa vandringsäventyr. Vikten bör vägas mot prestanda, ljusstyrka och bekvämlighet för att avgöra vilken pannlampa som kan fungera bäst för dig!

Ljusstyrka (strålningsavstånd/lumen)

Ljusstyrka avser hur långt bort från användaren pannlampan kan kasta sin stråle – liksom nivån på det ljus som lampan avger. Vissa pannlampor är mer fokuserade än andra, men de är vanligtvis inte lika bra på att belysa avlägsna föremål. Vissa lampor har en diffusor som kan vridas för att göra ljuset mjukare och mindre fokuserat för arbete på nära håll – eller smalare för att se saker på längre avstånd!

Batteriets Livslängd

Batteritiden är också en viktig aspekt när det gäller pannlampor. När du väl har hittat en som passar dina behov när det gäller vikt, styrka på ljuset och bekvämlighet – avgör batteritiden hur länge lampan räcker innan du behöver ladda (eller byta) batterierna igen. Det finns många olika typer av lampor på marknaden idag: LED-lampor är ljusare än halogenlampor men kräver mindre energi från batterierna; stroboskoplägen kan bidra till att hålla människor säkra på natten som kanske inte kan se dig; och slutligen är vissa pannlampor utformade med ett dubbelt kraftsystem – där användaren kan välja mellan batteri- eller solcellsdrift.

Typ av Användning

Är ditt primära behov av din nya pannlampa att se saker på mörka platser? Eller vill du hellre lysa upp ett helt rum på natten så att ingen missar något viktigt sent på kvällen? Pannlampor finns i många former och storlekar, men om vi skulle rekommendera någon typ skulle det förmodligen vara en som är justerbar nog för att passa flera behov!

Numera finns det ett så stort antal olika pannlampsmodeller på marknaden – alla har sina egna unika egenskaper som kan göra dem bättre lämpade än andra beroende på vilka specifika behov du har.

Batteritid, Vattentålighet och Hållbarhet

Din pannlampa måste hålla i flera timmar i sträck, annars är den ingen riktig utmanare! Det finns inget mer frustrerande än när batteriet tar slut, för då försvinner hela poängen med att ha en sådan från början – därför rekommenderar vi att du om möjligt köper en LED-uppladdningsbar pannlampa. Batteritiden kan också förlängas tack vare flera olika ljuslägen där det går att justera hur många lumen din lampa

En annan sak att tänka på är hur hållbar din nya pannlampa måste vara beroende på vilka aktiviteter du tänker använda produkten till. Det finns trots allt några ganska extrema miljöer där dessa prylar kan få utstå sina prövningar, så se till att din har klarat alla typer av säkerhetstester innan du tar med den ut på okänt territorium!

Vi rekommenderar att du även kollar in vårat test om bästa powerbank för att ladda din pannlampa!

Back to top button