ElektronikBĂ€st i Test

Bra Pannlampa BĂ€st i Test [2024]

NÀr mörkret faller under vandringar i naturen Àr en pÄlitlig pannlampa ovÀrderlig. I denna recension utforskar vi de fem bÀsta pannlamporna för vandring, testade under realistiska förhÄllanden för att sÀkerstÀlla att du fÄr den belysning du behöver pÄ dina Àventyr. FrÄn batteritid till ljusstyrka och anvÀndarvÀnlighet, vi gÄ igenom allt för att hjÀlpa dig hitta den perfekta pannlampan för dina behov.

BĂ€st i Test
BĂ€st Allround!
4.9/5
Premium
Brutalt Ljusflöde!
4.8/5
Mest PrisvÀrd
Grymt Bra Pris!
4.7/5
Budget
Vidvinkel +Sensor
4.4/5
BÀst för Löpning
LĂ€tt och Stark!
4.8/5
4.9/5

Lumonite Compass R Ă€r en pannlampa utöver det vanliga, utformad för den Ă€ventyrslystna som krĂ€ver tillförlitlig belysning i alla situationer. Med sin anvĂ€ndarvĂ€nliga design och mĂ„ngsidiga ljusinstĂ€llningar möter den behoven hos vandrare, campare och utövare av alla möjliga tĂ€nkbara utomhusaktiviteter. Dess tre ljuslĂ€gen – lĂ„gstrĂ„lande, högstrĂ„lande och blinkande stroboskop – gör den anpassningsbar för allt frĂ„n detaljarbete till att belysa stora omrĂ„den eller för att synas i mörkret.

HÄllbarheten hos Lumonite Compass R Àr imponerande, tack vare dess vattentÀta konstruktion och anodiserade aluminiumkropp som tÄl tuffa stötar och extrema förhÄllanden. Detta gör pannlampan till en pÄlitlig följeslagare, oavsett om Àventyret försiggÄr i regn, snö eller solsken. Den kommer Àven utrustad med en praktisk strömindikator som ger dig en ögonblicksbild av ÄterstÄende batteritid, vilket Àr en vÀrdefull funktion under lÀngre expeditioner eller nattaktiviteter. Med dess grymma rÀckvidd och batteritid har Lumonite Compass R rÀttmÀtigt utnÀmnts till testvinnare, Àven om priset kan uppfattas som högt av vissa.

Fördelar

 • MĂ„ngsidiga ljusinstĂ€llningar: Erbjuder flexibilitet med tre olika ljuslĂ€gen för varierade behov.
 • Exceptionell hĂ„llbarhet: VattentĂ€t och stöttĂ„lig design för pĂ„litlig anvĂ€ndning i alla miljöer.
 • Uppladdningsbart batteri: Inkluderar en SnapCharger och USB-laddkabel för enkel och snabb uppladdning.
 • Strömindikatorlampa: HĂ„ller dig informerad om Ă„terstĂ„ende batteritid, sĂ„ du aldrig stĂ„r utan ljus ovĂ€ntat.
 • UtmĂ€rkt rĂ€ckvidd och batteritid: Gör Lumonite Compass R till en testvinnare trots ett högre pris.

UtlÄtande

Sammanfattningsvis Àr Lumonite Compass R den ultimata pannlampan för den krÀsne Àventyraren som vÀrderar kvalitet, mÄngsidighet och hÄllbarhet. Oavsett om du campar, vandrar eller deltar i andra utomhusaktiviteter under mörkrets inbrott, erbjuder denna pannlampa en lösning som lyser upp din vÀg och gör dina Àventyr sÀkrare och mer njutbara.

Ljusflöde
RĂ€ckvidd
Min 5lm -Max 1238lm
115 m
4.8/5

LED Lenser H15R Core ör ledande inom pannlampsteknologi, utrustad med avancerade funktioner som tillgodoser behoven hos de mest krÀvande anvÀndarna. Denna högpresterande pannlampa skiljer sig frÄn mÀngden med sin unika kombination av rött nattljus, strobefunktion och anpassningsbara ljusstyrkor, vilket gör den till en oumbÀrlig följeslagare i mörkret. Den intuitiva rullbrytaren pÄ lamphuvudet tillÄter snabba justeringar av ljusstyrkan, medan zoom-funktionen erbjuder anvÀndaren möjlighet att vÀxla mellan fokuserat ljus för lÄngdistansbelysning och brett ljus för nÀromrÄdet.

H15R Core:s magnetuppladdningsfunktion via mikro-USB gör det enkelt att ladda pannlampan med en bÀrbar dator eller en vÀggladdare, vilket garanterar att den alltid Àr redo för dina Àventyr. Trots sin robusta konstruktion och avancerade funktioner, Àr pannlampan förvÄnansvÀrt lÀtt med en vikt pÄ endast 165 gram, vilket minimerar belastningen pÄ anvÀndaren under lÀngre perioder av anvÀndning.

Fördelar

 • Avancerade ljusfunktioner: Utrustad med rött nattljus, strobefunktion och justerbara ljusstyrkor för maximal flexibilitet.
 • Intuitiv ljusjustering: Rullbrytare pĂ„ lamphuvudet för enkel justering av ljusstyrka och ljuslĂ€ge.
 • Zoom-funktion: Möjlighet att vĂ€xla mellan fokuserat och brett ljus för olika anvĂ€ndningsomrĂ„den.
 • Magnetuppladdningsbar: Enkel och bekvĂ€m uppladdning via mikro-USB.
 • LĂ€ttviktig design: Endast 165 gram, vilket gör den bekvĂ€m att bĂ€ra Ă€ven under lĂ€ngre perioder.

UtlÄtande

LED Lenser H15R Core Àr en pannlampa som verkligen stÄr ut frÄn mÀngden, och trots ett nÄgot högre pris erbjuder den ÀndÄ valuta för pengarna. Med sin innovativa teknologi och anvÀndarvÀnliga design Àr den suverÀn för allt frÄn vardagligt bruk till mer krÀvande utomhusaktiviteter. Om du letar efter en pannlampa som inte gör nÄgra kompromisser med prestanda och kvalitet, Àr LED Lenser H15R Core det sjÀlvklara valet.

Ljusflöde
RĂ€ckvidd
2500 lm
250 m
4.7/5

PathFinder 900 framstĂ„r som ett mĂ„ngsidigt kraftpaket till pannlampa, skrĂ€ddarsydd för Ă€ventyrare som krĂ€ver tillförlitlig och ljusstark belysning i alla situationer. Med dess imponerande ljusflöde pĂ„ 900 lumen och sex integrerade lampor, erbjuder denna pannlampa exceptionell mĂ„ngsidighet och prestanda som tĂ€cker ett brett spektrum av anvĂ€ndningsomrĂ„den – frĂ„n krĂ€vande vandringar till jakt, fiske och avslappnade kvĂ€llspromenader i skogen.

Utöver dess ljusstyrka, Àr PathFinder 900 utrustad med tvÄ T6 LED, tvÄ XPE LED och tvÄ COB LED, som tillsammans kan stÀllas in pÄ Ätta olika ljusfunktioner. Detta inkluderar allt frÄn starkt ljus till en diskret röd lampa och en nödlampa med blinkfunktion, vilket gör pannlampan till en given del av din utrustning för sÀkerhet och prepping. PathFinder 900 Àr inte bara en imponerande ljuskÀlla utan ocksÄ en pÄlitlig partner i alla tÀnkbara utomhusmiljöer. Dess förmÄga att snabbt Àndra ljusfunktioner med en enkel knapptryckning, tillsammans med den moderna USB-C laddningsmöjligheten, gör den bÄde anvÀndarvÀnlig och miljömedveten. Att den dessutom levereras till ett mycket konkurrenskraftigt pris gör den till ett utmÀrkt val för alla som söker en högpresterande pannlampa som klarar av de mest krÀvande förhÄllandena utan att tömma plÄnboken.

Fördelar

 • MĂ„ngsidiga ljusfunktioner: Erbjuder Ă„tta olika ljusinstĂ€llningar för olika behov och situationer.
 • Hög ljusstyrka: 900 lumens ljusflöde sĂ€kerstĂ€ller klar och effektiv belysning.
 • Diverse LED-konfigurationer: Kombinationen av T6, XPE och COB LED ger flexibel anvĂ€ndning.
 • SĂ€kerhetsfunktioner: Röd lampa och blinkande nödlampa för ökad sĂ€kerhet.
 • Laddningsbar: Kommer med USB-C kabel och tvĂ„ uppladdningsbara batterier.

UtlÄtande

Sammanfattningsvis Àr PathFinder 900 en utmÀrkt investering för den som söker en robust och ljusstark pannlampa med mÄnga ljusfunktioner. Den tillhandahar en fin kombination av prestanda, mÄngsidighet och vÀrde, vilket gör den till en utmÀrkt följeslagare för alla dina Àventyr.

Ljusflöde
RĂ€ckvidd
900 lm
110 m
4.4/5

Pannlampa Hajk 230 utmÀrker sig som en mycket billig ljuskÀlla för utomhusentusiaster, med dess unika vidvinkels-synfÀlt pÄ 230° och induktionssensor. Denna innovativa funktion gör pannlampan sÀrskilt anvÀndarvÀnlig för aktiviteter pÄ nÀra hÄll, sÄsom lÀsning eller arbete vid lÀgerplatsen, eftersom du inte behöver vrida pÄ huvudet för att rikta ljuset. Dess fem ljusinstÀllningar erbjuder tillrÀcklig mÄngsidighet, medan den enkla kontrollen via en knapp pÄ sidopanelen gör det lÀtt att vÀxla mellan de olika lÀgena.

Pannlampans design inkluderar ett reflexband av silikon, vilket sĂ€kerstĂ€ller en bekvĂ€m passform oavsett aktivitet. Dessutom bidrar lampans lĂ„ga vikt till att den Ă€r idealisk för en mĂ€ngd olika anvĂ€ndningsomrĂ„den, frĂ„n kvĂ€llspromenader till mer intensiva Ă€ventyr i mörker. Den innovativa COB-leden i Pannlampa Hajk 230 kan justeras till tvĂ„ olika ljusstyrkor samt en blinkfunktion, vilket ökar sĂ€kerheten i mörkret. Ännu mer imponerande Ă€r den smarta sensorfunktionen som möjliggör enkel aktivering och avaktivering av lampan genom en enkel handviftning, vilket Ă€r sĂ€rskilt praktiskt i kalla förhĂ„llanden dĂ€r handskar Ă€r nödvĂ€ndiga.

Den separata sidolampan med XPE-led erbjuder ytterligare mÄngsidighet med tvÄ ljusstyrkor för att effektivt lysa upp lÀngre avstÄnd. Denna funktion gör pannlampan till en idealisk följeslagare för nattliga Àventyr dÀr bra sikt Àr avgörande.

Fördelar

 • Bred belysning: 230° vidvinkels-synfĂ€lt med COB-led för ett omfattande ljusomrĂ„de.
 • MĂ„ngsidiga ljusinstĂ€llningar: Fem olika lĂ€gen som enkelt kan anpassas för olika situationer.
 • Sensor-funktion: Smart induktionssensor för handsfree anvĂ€ndning, perfekt nĂ€r du bĂ€r handskar.
 • Fokuserad sidolampa: XPE-led för en kraftfull och fokuserad ljusstrĂ„le upp till 90 meter.
 • BekvĂ€m och lĂ€tt: BekvĂ€m passform med reflexband och lĂ„g vikt för lĂ„ngvarig anvĂ€ndning.

UtlÄtande

Sammanfattningsvis har Pannlampa Hajk 230 en grymt prisvÀrd kombination av innovation, anvÀndarvÀnlighet och mÄngsidighet. Dess unika funktioner och bekvÀma design gör den till en utmÀrkt investering för alla som söker en pÄlitlig ljuskÀlla för ett brett spektrum av utomhusaktiviteter. Om du letar efter en pannlampa som kan hantera allt frÄn nÀra arbete till lÄngdistansbelysning, Àr Hajk 230 det sjÀlvklara valet.

UtlÄtande

Ljusflöde
RĂ€ckvidd
350 lm
90 m
4.8/5

Silva Trail Speed 5x Ă€r den ultimata pannlampan för löpare, vandrare och orienterare som söker en högpresterande och pĂ„litlig ljuskĂ€lla för sina nattliga Ă€ventyr. Denna lampa skiljer sig frĂ„n mĂ€ngden med sina 3 olika ljuslĂ€gen – helljus, halvljus och strobe – samt ett extra nödblinklĂ€ge, vilket gör den oerhört mĂ„ngsidig och anpassningsbar för olika situationer. Med dess ljusstarka LED-lampor som Ă€r vattenresistenta enligt IPX5-kraven, kan du lita pĂ„ att Silva Trail Speed 5x hĂ„ller dig belyst och trygg oavsett vĂ€derförhĂ„llanden.

Dessutom imponerar Silva Trail Speed 5x med sin lÄnga batteritid och sitt starka ljus, vilket sÀkerstÀller att du har tillrÀckligt med ljus för att klara dig genom de lÀngsta löpturerna eller vandringarna. Med en anvÀndarvÀnlig design, bekvÀm passform och en vikt pÄ endast 215 gram, Àr denna pannlampa designad för att sitta stabilt pÄ huvudet utan att orsaka obehag, Àven under de mest intensiva aktiviteterna.

Silva Trail Speed 5x stÄr ut som bÀst i test för löpning tack vare sin kombination av prestanda, anvÀndarvÀnlighet och hÄllbarhet. Om du letar efter en pannlampa som kan hÄlla jÀmna steg med dina mest krÀvande Àventyr och som ger dig friheten att utforska utan grÀnser, Àr Silva Trail Speed 5x det sjÀlvklara valet.

Fördelar

 • MĂ„ngsidiga ljuslĂ€gen: Helljus, halvljus, strobe och nödblinklĂ€ge för olika behov.
 • Vattenresistent: Uppfyller IPX5-kraven, vilket gör den idealisk för anvĂ€ndning i regn och snö.
 • LĂ„ng batteritid: Ger lĂ„ngvarig belysning för lĂ€ngre Ă€ventyr.
 • LĂ€tt och bekvĂ€m: Vikten pĂ„ 215 g och den bekvĂ€ma passformen gör den idealisk för löpning.

UtlÄtande

Sammanfattningsvis erbjuder Silva Trail Speed 5x en unik kombination av komfort, ljusstyrka och anvÀndarvÀnlighet, vilket gör den till en idealisk följeslagare oavsett situation. Om du söker efter ett sÀtt att förbÀttra din löpning i mörker eller vill ha en problemfri lösning för dina utomhusaktiviteter, Àr denna produkt valet för dig.

Ljusflöde
RĂ€ckvidd
1200 lm
40/70/160 m

Saker att TÀnka pÄ Innan du Köper en Pannlampa

Ljusstyrka, vikt och ljusstrÄleavstÄnd Àr bara nÄgra av de mÄnga saker som man bör tÀnka pÄ nÀr man vÀljer en pannlampa. Vissa pannlampor Àr utformade för aktiviteter pÄ nÀra hÄll som lÀsning, medan andra har en lÄngtgÄende ljuskÀlla som kan lysa upp en hel campingplats.

De flesta tillverkare tillhandahÄller detaljerad information om de olika funktionerna hos sina produkter utöver kundrecensioner och betyg, sÄ det Àr vÀrt att ta sig tid att blÀddra igenom alla tillgÀngliga detaljer innan du fattar ditt slutgiltiga beslut.

Vikt

Vikten Àr en viktig faktor nÀr du köper en pannlampa. Det Àr viktigt om du föredrar att vara ute efter mörkrets inbrott eller om du bara vill ha en som inte kommer att tynga dig pÄ ditt nÀsta vandringsÀventyr. Vikten bör vÀgas mot prestanda, ljusstyrka och bekvÀmlighet för att avgöra vilken pannlampa som kan fungera bÀst för dig!

Ljusstyrka (strÄlningsavstÄnd/lumen)

Ljusstyrka avser hur lĂ„ngt bort frĂ„n anvĂ€ndaren pannlampan kan kasta sin strĂ„le – liksom nivĂ„n pĂ„ det ljus som lampan avger. Vissa pannlampor Ă€r mer fokuserade Ă€n andra, men de Ă€r vanligtvis inte lika bra pĂ„ att belysa avlĂ€gsna föremĂ„l. Vissa lampor har en diffusor som kan vridas för att göra ljuset mjukare och mindre fokuserat för arbete pĂ„ nĂ€ra hĂ„ll – eller smalare för att se saker pĂ„ lĂ€ngre avstĂ„nd!

Batteriets LivslÀngd

Batteritiden Ă€r ocksĂ„ en viktig aspekt nĂ€r det gĂ€ller pannlampor. NĂ€r du vĂ€l har hittat en som passar dina behov nĂ€r det gĂ€ller vikt, styrka pĂ„ ljuset och bekvĂ€mlighet – avgör batteritiden hur lĂ€nge lampan rĂ€cker innan du behöver ladda (eller byta) batterierna igen. Det finns mĂ„nga olika typer av lampor pĂ„ marknaden idag: LED-lampor Ă€r ljusare Ă€n halogenlampor men krĂ€ver mindre energi frĂ„n batterierna; stroboskoplĂ€gen kan bidra till att hĂ„lla mĂ€nniskor sĂ€kra pĂ„ natten som kanske inte kan se dig; och slutligen Ă€r vissa pannlampor utformade med ett dubbelt kraftsystem – dĂ€r anvĂ€ndaren kan vĂ€lja mellan batteri- eller solcellsdrift.

Typ av AnvÀndning

Är ditt primĂ€ra behov av din nya pannlampa att se saker pĂ„ mörka platser? Eller vill du hellre lysa upp ett helt rum pĂ„ natten sĂ„ att ingen missar nĂ„got viktigt sent pĂ„ kvĂ€llen? Pannlampor finns i mĂ„nga former och storlekar, men om vi skulle rekommendera nĂ„gon typ skulle det förmodligen vara en som Ă€r justerbar nog för att passa flera behov!

Numera finns det ett sĂ„ stort antal olika pannlampsmodeller pĂ„ marknaden – alla har sina egna unika egenskaper som kan göra dem bĂ€ttre lĂ€mpade Ă€n andra beroende pĂ„ vilka specifika behov du har.

Batteritid, VattentÄlighet och HÄllbarhet

Din pannlampa mĂ„ste hĂ„lla i flera timmar i strĂ€ck, annars Ă€r den ingen riktig utmanare! Det finns inget mer frustrerande Ă€n nĂ€r batteriet tar slut, för dĂ„ försvinner hela poĂ€ngen med att ha en sĂ„dan frĂ„n början – dĂ€rför rekommenderar vi att du om möjligt köper en LED-uppladdningsbar pannlampa. Batteritiden kan ocksĂ„ förlĂ€ngas tack vare flera olika ljuslĂ€gen dĂ€r det gĂ„r att justera hur mĂ„nga lumen din lampa

En annan sak att tÀnka pÄ Àr hur hÄllbar din nya pannlampa mÄste vara beroende pÄ vilka aktiviteter du tÀnker anvÀnda produkten till. Det finns trots allt nÄgra ganska extrema miljöer dÀr dessa prylar kan fÄ utstÄ sina prövningar, sÄ se till att din har klarat alla typer av sÀkerhetstester innan du tar med den ut pÄ okÀnt territorium!

Om du vill kunna ladda din pannlampa Àven ute i vildmarken rekommenderar vi att du Àven kollar in vÄrt test om bÀsta powerbank, genom att klicka pÄ lÀnken!

Back to top button