Matbast-i-test

Bästa Termosen 2021

Inget går upp mot en varm dryck under en kylig dag i bergen, och det bästa sättet att hålla ditt te, kaffe eller din soppa rykande varm är att packa med en bra termosflaska i ryggsäcken. Dessutom fungerar en termos också för att kyla drycker. 

Vi rekommenderar att du också tar en titt på vårat termosmugg test och termoskanna bäst i test.

Tänk på att större flaskor vanligtvis behåller värmen bättre än mindre flaskor, men är samtidigt mer klumpiga och tyngre.

Vi har granskat ett urval av de bästa termosarna för att du ska kunna hitta den bästa termosen som passar just dig.

Termos Bäst i Test

Klean Kanteen TkPro 1L

En exceptionellt hållbar och robust termos tillverkad i rostfritt stål i hög kvalitet utan plastkomponenter, som håller för det mesta. Den integrerade koppen har dubbla väggar och har generös kapacitet, medan locket har en unik tråddesign som syftar till att minimera värmeförlust samtidigt som den underlättar hällning från alla vinklar. Trots sitt grova utseende var detta den lättaste av de 1-litersflaskor vi testade. Den behåller också värmen på ett imponerande sätt och var bäst i test efter 24 timmar. Flaskans mynning är relativt smal, vilket förmodligen bidrar till att hålla värmen inne men gör det lite knepigt att fylla och rengöra den.

Termosen är i rostfritt stål både invändigt och utvändigt och kan således diskas i maskin.

Klean Kanteen finns i flera olika storlekar. Priset är relativt högt men smakar det så kostar det.

Flaskan på 1 liter håller värmen på din dryck länge i upp till hela 24 tim och kyla i hela 28 tim!

Klean Kanteen är helt enkelt den bästa termosen och bäst i test!

VIKT: 736 g. VOLYM: 1000 ml. MÅTT: 318×88 mm.

Mest Prisvärda Termos

Thermos Light & Compact 1L

Thermos är ett annat välkänt och pålitligt varumärke inom termosvärlden. Med ett sådant namn är det svårt att tänka sig något annat än kvalitet.

Om det är originalet du vill åt och en väldigt bra termos som dessutom är väldigt lätt så är det Thermos  Light & Compact du vill ha.

Tack vare Thermos vakuumisoleringsteknik får du i princip maximal temperaturhållning.

Flaskan på 1 liter håller dina drycker varma i 16 timmar och kall i 24 timmar.

Finns också i flera olika storlekar men flaskorna på 0,5 och 0,7 liter håller inte värmen riktigt lika länge.

Thermos Light & Compact har slitstark interiör och exteriör i rostfritt stål med isolerad serveringsmugg i rostfritt stål, vilket gör att den även tål maskindisk.

Thermos Light & Compact har också fått förbättrad tryckknappsstopp för enkel hällning som är lätt att hantera.

En stilren och cool termos för ett bra pris!

VIKT: 533 g. VOLYM: 1000ml. MÅTT: 80×310 mm

Bästa Stora Termosen

Thermos King Flask 1,2 L

Är du på jakt efter en stor termos för att värma eller kyla din dryck så är det Thermos King Flask 1,2 liter du vill åt.

Thermos patenterade vakuumisolering håller vätskor varma eller kalla väldigt länge, och flaskorna är utformade för att hålla yttertemperaturen lägre, vilket gör det lätt att hålla den. Detta förhindrar också att flaskan svettas när den håller kalla vätskor under sommarmånaderna.

Precis som med termosflaskor av andra märken fungerar Thermos King Flask´s lock även som en kopp. För att göra det lättare att hälla och för att hålla vätskans temperatur längre har Thermos integrerat en smart vrid- och hälltut som gör att du kan hälla ut vätskan utan att ta bort skruvkorken.

Flaskan på 1,2 liter håller dina drycker varma i 12 timmar och kall i 24 timmar.

Denna termos i rostfritt stål både invändigt och utvändigt är lätt att använda, BPA-fri och lätt att hålla ren genom att den tål att diskas i diskmaskin. På det hela taget har denna termos kanske inte den högsta värmehållningen, men det är ett förstklassigt val, särskilt på grund av den extra funktionaliteten.

Termosen finns i flera olika färger och storlekar.

VIKT: 690 g. VOLYM: 1200 ml.

Bästa Megastora Termosen

Stanley Classic Vacuum Bottle 1,9L

Stanley Classic Vacuum Bottle 1,9L är  en termos designad för dom stora äventyren och allra längsta vandringarna.

Stanleys signatur vakuumisolering håller ditt kaffe varmt och dina isdrycker kalla i upp till två dagar.

Denna flaskan är producerad i rostfritt stål med dubbla väggar och en termos som tål att diskas maskin.

Termosen har ett praktiskt ihopfällbart handtag, är helt läckagesäker och håller värmen på din dryck i 40 timmar eller kall i upp till hela 45 timmar!

Det hopfällbara handtaget gör att du kan ta med din termos överallt (och förhindrar att den rullar runt i baksätet på din lastbilssäng, båt eller släpvagn). Stanley Classic Vacuum Bottle är också läckagesäker, packningsbar och lätt att hälla upp ur.

VIKT: 1200 g. VOLYM: 1900 mm. MÅTT: 370×115 mm.

Ballaste Termosen

Hydroflask Wine Bottle 749 ml.

Har du någonsin önskat att ditt vin skulle hålla sig kallt i flera timmar efter öppnandet? Nu har din önskan gått i uppfyllelse! Flaskan är här för att hålla ditt vin vid optimal dricktemperatur, oavsett vad som händer. Vinter eller sommar, kommer dessa högklassiga termos flaskor aldrig att låta din dryck bli varm igen! Och det bästa? Den dubbelväggiga isoleringen hjälper till att hålla inte bara kalla drycker kallare längre och varma drycker varmare längre.

Hydroflask Wine Bottle termos rymmer en hel flaska vin.

VIKT: 439 g. VOLYM: 749 ml. MÅTT: 292×79 ml.

Att Tänka på Innan du Väljer Termos

En viktig egenskap för din termos är ett säkert lock, så att flaskan inte läcker även om den slås runt eller ligger i en ryggsäck.

Andra användbara konstruktionsegenskaper att leta efter i en termos är bland annat en bred mynning, vilket gör det lättare att rengöra och fylla på (särskilt om du vill lägga isbitar i). 

Mindre flaskor har ofta lockdesign som gör det möjligt att dricka på språng eller använda dem med en hand.

Precis som nästan alla andra anständiga delar av friluftsutrustningen bör en bra termos också vara robust och hållbar. Alla de termos vi testade är tillverkade av högkvalitativt 18/8 livsmedelsgodkänt rostfritt stål som står emot bucklor, bucklor och repor. Motprestationen med stålflaskor är att de kan vara tunga, även om modern design minskar vikten hela tiden, och i vissa fall väger de nu inte mycket mer än en vanlig dryckesflaska i plast.

En annan fördel med en termos i rostfritt stål är att det inte lämnar en metallsmak i munnen eller resterande lukt. Det är dock alltid värt att rengöra din termos noggrant med varmt vatten och tvål mellan användningarna.

För att få ut maximalt resultat av din termos bör du alltid förvärma den innan du använder den. Fyll din termos med kokande vatten och låt den stå i ungefär fem minuter innan du tömmer den och fyller den med den dryck som du valt – t.ex. te, kaffe, soppa eller varm choklad. Om du fyller din termos ända upp till toppen kan du också minimera värmeförlusten.

Back to top button