Mat

Termoskanna Bäst i Test [2023]

En termoskanna används vanligtvis i och runt hemmet och passar ju perfekt för bjudningar till större sällskap. När du ska ge dig ut i vildmarken räcker det oftast med en termosflaska, men det kan såklart komma tillfällen då du vill ha med något mera rymligt. Då är en termoskanna är det ultimata valet även ute i det vilda! Läs gärna även våra relaterade artiklar om bäst termosmugg och bästa termosen

Bäst i Test

Premium

Droppfri
4.8/5

Den här stilrena termoskannan från Stelton gifter sig perfekt mellan form och funktion och har stått sig väl genom tiderna som en ikon för dansk design. Den prisbelönta designern Erik Magnussen skapade kannan för nästan 40 år sedan, och den ser fortfarande fräsch och modern ut med sina rena linjer och balanserade proportioner. Inspirerad av cylinderns enkla geometri reser sig den eleganta kannan högt och sömlöst och håller drycker varma i 12 timmar eller kalla i 24 timmar.

  • En smart grej med denna kannan är det extra vipplocket som gör det enkelt att servera drycken med bara en hand.
  • Med tanke på kombinationen av design, pris och prestanda så är det inte konstigt att denna kannan har sålts i över 10 miljoner exemplar!
  • Stelton EM77 får extra plus i kanten för det väldigt många olika färgalternativen du kan välja på din kanna.
Volym
Höjd
Material
1 Liter
30 cm
ABS-plast med glas på insidan
4.5/5

Alfi Juwel är precis som namnet antyder termoskannornas juvel. Den är alltså inte speciellt billig, men utseendet och kvaliteten är också oklanderlig. Denna förkromade kannan passar som handen i handsken för dig med många kompisar eftersom den är rymmer hela 1,5 liter!

10 års garanti och väldigt fin värmehållning så man får vad man betalar för i detta fall.

Volym
Höjd
Material
1,5 Liter
28 cm
Polerat stål
4.2/5

Denna termoskannan från Kähler som rymmer 1 liter är en bra produkt till ett billigt pris i en cool matt design. Värmehållningen och kvaliteten är det heller inget fel på så du behöver inte vara orolig för den biten heller. Hammershøi kannan har ett praktiskt lock med tryckknapp vilket underlättar vid servering plus att ingen värme släpps ut i onödan. Modellen kommer i flera olika färger.

Volym
Höjd
Material
1 Liter
24 cm
Plast
4.4/5

Som vanligt när det kommer till test för termosar platsar en produkt från Eva Solo även på denna listan. Eva Solo Termoskanna i skandinavisk design är precis lika snygg och stilren som de flesta produkter dom tillverkar och kommer i många olika färger. Värmehållningen är också den mycket hög och går ned från 100 grader till 80 grader på 6 timmar.

En unik funktion som gillar på denna termoskannan är den patenterade droppfria kragen som gör att spill minimeras när du serverar kaffe eller annan dryck från kannan. Tål att diskas i diskmaskin!

Volym
Höjd
Material
1 Liter
29,6 cm
Rostfritt stål, silikon & glas

Tips vid Köp av en Termoskanna

Vi kommer här ge dig några användbara rekommendationer efter du köpt en termoskanna:

  • När du köper en termos bör du syna den noga – leta efter synliga defekter eller repor – dessa påverkar prestandan avsevärt.
  • Lukta på produkten: det får inte komma någon lukt från kannan.
  • Skaka termoskannan: kontrollera att ingenting vibrerar eller låter.
  • Bestäm dig för en tillverkare med gott rykte.
  • Kontrollera att locket ger en tät isolering och håller tätt.
  • På förpackningen ska följande anges: överensstämmelse, information om tillverkaren (adress, namn, telefonnummer), garanti, användningsvillkor och grundläggande egenskaper.
Back to top button