Elektronik

Elscooter Test [2023]

Elscootrar har blivit allt vanligare, och med så många fördelar är det lätt att förstå varför, framför allt på grund av att det är ett anmärkningsvärt effektivt och trevligt sätt att tjäna in tid och strul på den dagliga pendlingen.

Det fínns dock vansinnigt många modeller på marknaden, och det är det extremt viktigt att du inte köper en dålig och undermålig elscooter då detta kan medverka till direkt fara för ditt liv!

Vi har gjort ett elscooter test där vi har finkammat sortimentet och plockat fram de 4 säkraste och bästa elektriska sparkcyklarna på marknaden i år i olika prisklasser:

<<Köpguide under testet>>

Bäst i Test
30km Räckvidd
4.9/5
Premium
65km Räckvidd!
4.9/5
Prisvärd
30km Räckvidd
4.5/5
Budget

Köpguide [Elscooter Test]

Elscootern har haft en meteorisk uppgång i popularitet under de senaste åren!

Med ökande globala föroreningsnivåer är det fler än någonsin som letar efter miljövänliga alternativ till bilkörning eller kollektivtrafik. De är en stor investering, och du vet förmodligen inte vad du ska leta efter i en elscooter, så vi har kommit för att hjälpa dig att välja det bästa på marknaden genom att testa elektriska sparkcyklar och bryta ner de funktioner och specifikationer du bör överväga innan du köper.

Vad ska du Tänka på när du Köper en Elscooter

Nu ska vi titta på några av de faktorer som sannolikt kommer att påverka ditt beslut:

Pris

När det gäller elscootrar kommer det alltid att finnas bättre och sämre erbjudanden, men i allmänhet ökar kvaliteten och funktionerna med priset. För under 2000 kr får du tyvärr inte en riktigt vass elscooter. Titta på testkategorier för elscootrar på internet för att se prisintervallerna. Du kan använda prisjämförelsedatabasen för att definiera lägsta och högsta prisgränser för att skapa ett budgetintervall som uppfyller dina krav.

Sortiment

Ta hänsyn till vad företaget annonserar och dela det med två som en säker tumregel. Resultaten av testet av elrullatorer visar att de flesta tillverkare överdriver sina påståenden om räckvidd med 30 %. Din batteriteknik (och scooterens räckvidd) kan försämras med tiden, precis som alla andra batterier. Tänk på din pendling hem och hur långt du kör på en dag. Kom ihåg att även om din skoter förlorar ström kan du fortfarande sparka på den för att hålla den i rörelse.

Vikt

Vikten är en viktig faktor när du ska packa och bära din skoter. De flesta skotrar med ett acceptabelt sortiment väger mer än 11 kg. Med tanke på mer än 14 kg blir skotrar svåra att transportera under långa perioder. Om du väljer en elektrisk skoter för pendling är vikten en viktig faktor att ta hänsyn till.

Maximal Acceleration

De flesta pendlare bryr sig inte om topphastigheten i testet av en elektrisk skoter så mycket som att den elektriska skotern kan nå 25 km/tim. I vissa städer är det dock förbjudet för elscootrar att köra fortare än 20 km/h, medan de flesta kommuner förbjuder skotrar att köra på allmänna gångvägar. Högpresterande skotrar kan nå hastigheter på upp till 81 km/h, och vi rekommenderar starkt att du bär seriös säkerhetsutrustning när du kör i dessa hastigheter.

Förarens Vikt

Den maximala belastningen, ofta känd som förarens högsta vikt, är den maximala vikt som en elektrisk skoter kan bära. Denna gräns varierar mellan 100 och 120 kilo för de flesta skotrar. Om du är tyngre än så, se till att du är uppe på en scooter som klarar din vikt. Scootern skulle vara extremt långsam och ha ännu mindre räckvidd även om den är anpassad för din vikt.

Mekanik

Elmotorer klassificeras enligt deras energiförbrukning, mätt i watt (t.ex. 600 watt). Wattförbrukningen för kraftfullare motorer kommer att vara högre – motorkapaciteten för att uppfylla vid 200 watt och sträcker sig upp till 6270 watt. En motor på 250 watt är standard på en budgetpendlarskoter, en motor på 500 watt förväntas på en pendlarskoter i mellanklass. En dubbel motor på 1200 watt är typisk på en högpresterande skoter (eller 2400 watts motoreffekt).

Fjädring

Kan installeras på skotarens fram-, bak- eller båda hjul. Scootrar med båda de bästa bromsarna har en fjäder- och kolvkombination. Många skotrar har ingen fjädring och förlitar sig på rejäla luftdäck för att ge dämpning.

Belysning

Lägg till blinkande röda körljus på huvudbonaden eller ryggsäcken om du åker med en e – scooter på natten. Bakgrundsbelysningen på elscootrar är vanligtvis inte särskilt tydlig. Du behöver både fram- och bakljus om du åker efter mörkrets inbrott.

Bromsar

När du kör en elektrisk skoter är ett bra bromssystem viktigt för att kontrollera brottsligheten och ha kontroll. Det finns två typer av bromsar för elektriska skoterbromsar: mekaniska och elektriska. Bromsar, som de som finns på ett fordon eller en cykel, används för att sakta ner elscootern; de kallas också för bromsar.

Däck

Massiva (luftlösa) däck och pneumatiska (luftfyllda) däck är de två typerna av däck. Pneumatiska däck rekommenderas eftersom de ger bättre körkomfort med eller utan fjädring, och deras flexibla gummi fungerar mycket bättre i dåligt väder. Vissa luftfyllda däck innehåller slanglösa innerslangar som kan bytas ut om de blir skadade. Stötdämpning och bättre hantering är två fördelar med pneumatiska däck, särskilt i dåligt väder.

IP-Klassificering

En elektrisk skoter har en IP-klassificering som anger hur motståndskraftig den är mot vatten och damm. Ju högre siffra, desto mer vatten- och fukttålig. Om du planerar att använda din skoter i alla typer av väder, se till att den har minst IPx4 vattenbeständighetsklassning.

Fördelar med att Äga en Elscooter

Det finns många fördelar med att välja en elektrisk skoter framför en vanlig bil, från hållbarhet till kostnad och bekvämlighet. I detta segmentet undersöker vi de många fördelarna med elscootrar:

  • Elskotrar är onekligen mer miljövänliga än traditionella bensin- eller dieselfordon. Den elektriska skotern, som drivs av ett rejält uppladdningsbart batteri på 10AH 36V, kan ge upp till 30 miles miljövänlig rörlighet. Enligt testet av en elektrisk skoter är det enda du behöver göra att ladda denna i slutet av dagen.
  • Elektriska skotrar är mycket mer ekonomiska i drift än en vanlig bil och är billigare i inköp. Den enda kostnaden du kommer att ha är den energi som krävs för att ladda batteriet, eftersom det inte finns något behov av kontrollbesiktningar, service eller skatter!
  • Elektriska skotrar är betydligt mindre och har en enastående tillgänglighet och manövrerbarhet, mycket bättre än en vanlig bil, och lämpar sig för endast en förare, vilket ett test av en elektrisk skoter visar. De är ett fantastiskt val för alla som söker ett bekvämt sätt att ta sig runt dagligen eftersom de kan passa ner på olika vägar längs gångvägar, stigar och cykelbanor.
  • Den elektriska skotern är perfekt för enkel förvaring på jobbet eller hemma eftersom den är liten och hopfällbar. Du behöver ingen uppfart, inget garage och inget parkeringstillstånd, som du skulle behöva med en vanlig bil, eftersom den passar bra in i små utrymmen.
  • Till skillnad från vanliga bilar kan man med en elektrisk skoter ta sig runt och njuta av den friska luften – ett fantastiskt sätt att börja dagen på. Dessa skotrar är också ett utmärkt sätt att få lite motion och förbättra balansen!
Back to top button