Elektronik

Elscooter Test [2024]

Om du Àr pÄ jakt efter en pÄlitlig, kraftfull och prisvÀrd elscooter sÄ har du kommit rÀtt. Vi har granskat marknadens bÀsta modeller och sammanstÀllt de bÀsta alternativen. I denna artikel kommer vi att fokusera pÄ fyra topprodukter som erbjuder allt frÄn överlÀgsen prestanda, innovativ design till verifierad kvalitet och enastÄende vÀrde för pengarna. Vi delar vÄr personliga Äsikt och expertis för att hjÀlpa dig att fatta ett vÀlgrundat beslut och investera i en elscooter som uppfyller alla dina krav och förvÀntningar.

BĂ€st i Test
4.9/5
Premium
4.9/5
PrisvÀrd
4.5/5

Bonus

4.3/5
4.9/5

NÀr vi gjorde vÄra test pÄ elscooter mÀrkte vi att Xiaomi Mi Pro 2 erbjuder en imponerande Äkning med en rÀckvidd pÄ upp till hela 45 km. StötdÀmpningssystemet och de kraftiga dÀcken sÀkerstÀller en stabil och bekvÀm Äkning Àven pÄ ojÀmna ytor. Med den inbyggda energiÄtervinningen kan du maximera din scooterupplevelse sÄvÀl som bidra till miljön.

NĂ€r det kommer till design, kommer du inte bli besviken. Den har en robust men Ă€ndĂ„ elegant konstruktion, och i kombination med en vikbar konstruktion, gör den enkel att bĂ„de transportera och förvara. SkĂ€rmen Ă€r lĂ€ttlĂ€st och tydlig, och ger dig viktig information vid en snabb blick. Även om priset Ă€r nĂ„got högre Ă€n andra produkter pĂ„ marknaden, kĂ€nner vi Ă€ndĂ„ att Mi Pro 2 levererar fantastiska resultat ur alla perspektiv.

Fördelar

 • EnastĂ„ende prestanda för stadskörning
 • Robust och elegant design
 • BekvĂ€m och stabil körning pĂ„ olika underlag
 • Led-lampa fram, bromslampa och reflexer fram, bak och pĂ„ sidorna.
 • LĂ„ng rĂ€ckvidd
 • StötdĂ€mpande dĂ€ck
 • EnergiĂ„tervinning

UtlÄtande

VÄr slutsats i elscooter testet Àr att Xiaomi Mi Pro 2 Elscooter Àr det bÀsta alternativet för dig som söker kvalitet och överlÀgsen funktionalitet i en lÀttanvÀnd och stilfull scooter, trots det nÄgot högre priset. Elscooterns lÄnga rÀckvidd och enastÄende prestanda uppvÀger eventuella nackdelar.

Specifikationer:

Vikt
Max Effekt
Batterikapacitet
14,2 kg
300W
474 Wh
4.9/5

VÄr erfarenhet med det hÀr elscooter testet visar att Eltra Ultra Gen. 4 Àr en imponerande elscooter för dig som söker det allra bÀsta. Den ger kraftfull acceleration och en otrolig topphastighet pÄ 55 km/h, Àven om den rekommenderade hastigheten Àr 20km/h. Att köra denna elscooter Àr inget annat Àn ren glÀdje, och den ger en spÀnnande upplevelse som mötte alla vÄra förvÀntningar.

Det som först fÄngade vÄr uppmÀrksamhet var den dubbla fjÀdringen och de luftfyllda hjulen, som tillsammans ger en fantastisk stabilitet och komfort Àven pÄ ojÀmna ytor och vid högre hastigheter. Batteriet rÀcker upp till 100 km, sÄ det innebÀr att du kan Äka lÄnga strÀckor innan du behöver ladda. Dessutom inkluderar scootern anvÀndbara funktioner sÄsom blinkers och bromsljus, vilket ytterligare höjer sÀkerhetsnivÄn.

Fördelar

 • OjĂ€mförlig komfort och stabilitet
 • Kraftfull acceleration
 • Extra sĂ€kerhetsfunktioner för ökad sĂ€kerhet
 • Toppfart 55 km/h
 • Dubbel fjĂ€dring
 • 100 km batteriliv

UtlÄtande

I vÄrt test pÄ elscooter Àr det tydligt att Eltra Ultra Gen. 4 lÀmpar sig bÀst för dig som prioriterar komfort och prestande framför allt annat. För trots att den Àr nÄgot dyrare Àn andra modeller och inte lika lÀtt att transportera, Àr dess stabilitet, sÀkerhetsfunktioner och exceptionella hastighet vÀl vÀrda den extra kostnaden.

Specifikationer:

Vikt
Max Effekt
Batterikapacitet
26 kg.
1600W
52V 30Ah
4.5/5

NÀr vi utförde vÄrt elscooter test sÄ fann vi Eltra 67 som ett prisvÀrt alternativ i premiumklassen. Den hÀr elscootern Àr perfekt för stadskörning och kortare pendling, med en toppfart pÄ 45 km/h och en rÀckvidd pÄ upp till 50 km. Den har en praktisk vikbar design som gör det enkelt att bÀra med dig scootern nÀr du behöver ta dig inomhus eller pÄ kollektivtrafik.

Vi uppskattade alla anvÀndarvÀnliga funktioner, bland annat den digitala skÀrmen som ger en smidig körupplevelse Àven för nybörjare. Vi blev verkligen imponerade av den effektiva bromsprestandan och den solida konstruktionen, som ger sÀkerhet och stabilitet under körning. Nu Àr inte Eltra 67 lika prestandastark som premium-modellen, men vi kÀnner ÀndÄ att det Àr ett perfekt alternativ för dig som fokuserar mer pÄ pris och anvÀndarvÀnlighet Àn den allra bÀsta prestandan.

Fördelar

 • UtmĂ€rkt för korta turer och pendling
 • AnvĂ€ndarvĂ€nliga funktioner och smidig inlĂ€rningskurva
 • Solida bromsar och konstruktion för sĂ€kerhet
 • Sveriges första helt vattentĂ€ta elscooter (IP67)
 • Vikbar design
 • Effektiv bromsprestanda
 • PrisvĂ€rd

UtlÄtande

Sammanfattningen av vÄrt elscooter test, Àr att Eltra 67 Àr ett utmÀrkt val för dig som söker anvÀndarvÀnlig och prisvÀrd premium-scooter. Med detta sagt Àr topphastigheten och rÀckvidden nÄgot begrÀnsad i jÀmförelse med dyrare modeller, men det Àr fortfarande ett sÀkert och stabilt alternativ för dig som vill ha ett billigare premium-alternativ.

Specifikationer:

Vikt
Max Effekt
Batterikapacitet
22 kg.
800W
36V 16Ah LG
4.3/5

Xiaomi Mi Electric Scooter Essential Àr ett bra alternativ för dig som Àr ute efter god kvalitet men inte vill spendera för mycket pengar. Under vÄrat elscooter test uppskattade vi att den Àr lÀtt att transportera tack vare den vikbara konstruktionen och vi tyckte Àven om designen. Denna scooter Àr bekvÀm att ta sig runt i staden med, och har en fart pÄ upp till 20 km/h och en rÀckvidd pÄ 20 km.

Scooterns LED-framlampa ger bra belysning vid mörkerkörning, och gör att du kan anvÀnda scootern under alla tider pÄ dygnet. Vi upptÀckte Àven att energiÄtervinningssystemet hjÀlper till att förbÀttra batterilivslÀngden och effektiviteten genom att omvandla kinetisk energi tillbaka till batteriet nÀr bromsen anvÀnds. Det enda vi saknade med denna elscooter var att den kunde ha lite mer dragkraft vid acceleration och en nÄgot bÀttre bromsreaktion.

Fördelar

 • Estetiskt tilltalande och smidig att stuva undan
 • Framljus för sĂ€ker körning pĂ„ natten
 • PĂ„litligt batteri och Ă„tervinning av energi vid bromsning
 • Vikbar design
 • Billig
 • LĂ€tt att transportera

UtlÄtande

Sammanfattningsvis Àr Xiaomi Mi Electric Scooter Essential en pÄlitlig och prisvÀrd elscooter som passar för korta strÀckor och stadskörning. Trots att den har en nÄgot lÄngsam acceleration och att Àven bromsreaktionen kunde vara bÀttre, Àr den fortfarande ett utmÀrkt alternativ för dig som söker en lÀtt, smidig och stilren elscooter att anvÀnda för lite kortare turer.

Specifikationer:

Vikt
Max Effekt
Batterikapacitet
12 kg.
250W
187 Wh

Köpguide [Elscooter Test]

Elscootern har haft en meteorisk uppgÄng i popularitet under de senaste Ären!

Med ökande globala föroreningsnivÄer Àr det fler Àn nÄgonsin som letar efter miljövÀnliga alternativ till bilkörning eller kollektivtrafik. De Àr en stor investering, och du vet förmodligen inte vad du ska leta efter i en elscooter, sÄ vi har kommit för att hjÀlpa dig att vÀlja det bÀsta pÄ marknaden genom att testa elektriska sparkcyklar och bryta ner de funktioner och specifikationer du bör övervÀga innan du köper.

Vad ska du TÀnka pÄ nÀr du Köper en Elscooter

Nu ska vi titta pÄ nÄgra av de faktorer som sannolikt kommer att pÄverka ditt beslut:

RĂ€ckvidd och Batterikapacitet

RÀckvidden och batterikapaciteten hos en Elscooter Àr viktiga faktorer att tÀnka pÄ, eftersom de bestÀmmer hur lÄngt du kan köra utan att behöva ladda om. De flesta Elscooters har en rÀckvidd pÄ mellan 20 och 40 km, medan vissa modeller kan ha en rÀckvidd pÄ upp till 60 km eller mer. Batteriets kapacitet anges ofta i ampertimmen (Ah), och ju högre Ah-tal, desto större rÀckvidd fÄr du. TÀnk pÄ att faktorer som din vikt, terrÀngen du kör i, och anvÀndningen av funktioner som exempelvis belysning ocksÄ kan pÄverka rÀckvidden. NÀr du letar efter en Elscooter Àr det bra att fundera över dina planerade körrutter och behovet av att ladda mellan resorna.

Motorstyrka

Motorstyrkan hos en Elscooter avgör den totala drivkraften och pÄverkar dess acceleration och förmÄga att hantera tuffare terrÀng och backar. Elscootrar finns i olika motorstorlekar, vanligtvis mÀtta i watt (W). LÀgre motorer ligger runt 250-350 W, medan mer kraftfulla motorer kan nÄ upp till 800 W eller mer. En starkare motor kommer att ge dig högre topphastighet och snabbare acceleration, som kan vara anvÀndbart i situationer dÀr snabba start och stopp Àr nödvÀndiga. Det kan Àven underlÀtta fÀrd pÄ sluttande terrÀng eller nÀr du bÀr tung packning. TÀnk dock pÄ att ökad motorstyrka ofta leder till snabbare batteriförbrukning, sÄ det Àr viktigt att vÀga fördelarna mot behovet av lÀngre rÀckvidd.

Komfort och Åkupplevelse

Underskatta inte vikten av komfort och Äkupplevelse nÀr du vÀljer en Elscooter. En smidig Äktur ger inte bara en trevligare upplevelse utan kan ocksÄ pÄverka fÀrden positivt, sÀrskilt om du planerar att anvÀnda Elscootern under lÀngre strÀckor eller under utmanande förhÄllanden. Faktorer som styre, dÀck, stötdÀmpning och vikbarhet spelar en viktig roll i hur behagligt det Àr att anvÀnda en Elscooter och bör beaktas vid köp.

Styre och Vikbarhet

Att ha rÀtt styre och vikbarhet pÄ din Elscooter kan göra en stor skillnad för bekvÀmligheten under tiden du anvÀnder den och nÀr du behöver bÀra eller förvara den. Leta efter en modell som har ett ergonomiskt utformat handtag, justerbar höjd och en smidig vikningsmekanism. Ett ergonomiskt handtag hjÀlper till att förebygga onödig anstrÀngning och stelhet i hÀnder, handleder och armar medan justerbar höjd gör att du kan anpassa styrets höjd efter din lÀngd. Sist men inte minst kan det vara bra att ha en smidig vikningsmekanism, eftersom det gör det enkelt att fÀlla ihop och packa undan din Elscooter.

Lagar och Regler kring Elscooter-AnvÀndning

En viktig aspekt att tÀnka pÄ nÀr du köper en Elscooter Àr de lokala lagar och regler som gÀller kring dess anvÀndning. Detta kan variera mellan olika lÀnder och regioner, sÄ det Àr viktigt att göra din egen efterforskning för att förstÄ vilka krav och begrÀnsningar som gÀller i ditt omrÄde. Lagar och regler kring Elscootrar kan involvera hastighetsbegrÀnsningar, krav pÄ hjÀlmar, minimiÄlder för anvÀndare och andra sÀkerhetsutrustningar, samt restriktioner för var Elscootern fÄr anvÀndas, till exempel vilka typer av cykelvÀgar och vÀgar som Àr tillgÀngliga. Att vara medveten om dessa regler kommer inte bara att bidra till en sÀkrare och mer ansvarsfull anvÀndning av din Elscooter, utan kan ocksÄ hjÀlpa dig att undvika böter för otillÄten anvÀndning. Det Àr alltid rekommenderat att kontrollera de aktuella föreskrifterna i din region eller kommun innan du köper en Elscooter, sÄ att du kan vÀlja en modell som uppfyller dessa krav och undvika eventuella besvÀr lÀngre fram.

Pris

NÀr det gÀller elscootrar kommer det alltid att finnas bÀttre och sÀmre erbjudanden, men i allmÀnhet ökar kvaliteten och funktionerna med priset. För under 2000 kr fÄr du tyvÀrr inte en riktigt vass elscooter. Titta pÄ testkategorier för elscootrar pÄ internet för att se prisintervallerna. Du kan anvÀnda prisjÀmförelsedatabasen för att definiera lÀgsta och högsta prisgrÀnser för att skapa ett budgetintervall som uppfyller dina krav.

Sortiment

Ta hÀnsyn till vad företaget annonserar och dela det med tvÄ som en sÀker tumregel. Resultaten av testet av elrullatorer visar att de flesta tillverkare överdriver sina pÄstÄenden om rÀckvidd med 30 %. Din batteriteknik (och scooterens rÀckvidd) kan försÀmras med tiden, precis som alla andra batterier. TÀnk pÄ din pendling hem och hur lÄngt du kör pÄ en dag. Kom ihÄg att Àven om din skoter förlorar ström kan du fortfarande sparka pÄ den för att hÄlla den i rörelse.

Vikt

Vikten Àr en viktig faktor nÀr du ska packa och bÀra din skoter. De flesta skotrar med ett acceptabelt sortiment vÀger mer Àn 11 kg. Med tanke pÄ mer Àn 14 kg blir skotrar svÄra att transportera under lÄnga perioder. Om du vÀljer en elektrisk skoter för pendling Àr vikten en viktig faktor att ta hÀnsyn till.

Maximal Acceleration

De flesta pendlare bryr sig inte om topphastigheten i testet av en elektrisk skoter sÄ mycket som att den elektriska skotern kan nÄ 25 km/tim. I vissa stÀder Àr det dock förbjudet för elscootrar att köra fortare Àn 20 km/h, medan de flesta kommuner förbjuder skotrar att köra pÄ allmÀnna gÄngvÀgar. Högpresterande skotrar kan nÄ hastigheter pÄ upp till 81 km/h, och vi rekommenderar starkt att du bÀr seriös sÀkerhetsutrustning nÀr du kör i dessa hastigheter.

Förarens Vikt

Den maximala belastningen, ofta kÀnd som förarens högsta vikt, Àr den maximala vikt som en elektrisk skoter kan bÀra. Denna grÀns varierar mellan 100 och 120 kilo för de flesta skotrar. Om du Àr tyngre Àn sÄ, se till att du Àr uppe pÄ en scooter som klarar din vikt. Scootern skulle vara extremt lÄngsam och ha Ànnu mindre rÀckvidd Àven om den Àr anpassad för din vikt.

Mekanik

Elmotorer klassificeras enligt deras energiförbrukning, mĂ€tt i watt (t.ex. 600 watt). Wattförbrukningen för kraftfullare motorer kommer att vara högre – motorkapaciteten för att uppfylla vid 200 watt och strĂ€cker sig upp till 6270 watt. En motor pĂ„ 250 watt Ă€r standard pĂ„ en budgetpendlarskoter, en motor pĂ„ 500 watt förvĂ€ntas pĂ„ en pendlarskoter i mellanklass. En dubbel motor pĂ„ 1200 watt Ă€r typisk pĂ„ en högpresterande skoter (eller 2400 watts motoreffekt).

FjÀdring

Kan installeras pÄ skotarens fram-, bak- eller bÄda hjul. Scootrar med bÄda de bÀsta bromsarna har en fjÀder- och kolvkombination. MÄnga skotrar har ingen fjÀdring och förlitar sig pÄ rejÀla luftdÀck för att ge dÀmpning.

Belysning

LĂ€gg till blinkande röda körljus pĂ„ huvudbonaden eller ryggsĂ€cken om du Ă„ker med en e – scooter pĂ„ natten. Bakgrundsbelysningen pĂ„ elscootrar Ă€r vanligtvis inte sĂ€rskilt tydlig. Du behöver bĂ„de fram- och bakljus om du Ă„ker efter mörkrets inbrott.

Bromsar

NÀr du kör en elektrisk skoter Àr ett bra bromssystem viktigt för att kontrollera brottsligheten och ha kontroll. Det finns tvÄ typer av bromsar för elektriska skoterbromsar: mekaniska och elektriska. Bromsar, som de som finns pÄ ett fordon eller en cykel, anvÀnds för att sakta ner elscootern; de kallas ocksÄ för bromsar.

DĂ€ck

Massiva (luftlösa) dÀck och pneumatiska (luftfyllda) dÀck Àr de tvÄ typerna av dÀck. Pneumatiska dÀck rekommenderas eftersom de ger bÀttre körkomfort med eller utan fjÀdring, och deras flexibla gummi fungerar mycket bÀttre i dÄligt vÀder. Vissa luftfyllda dÀck innehÄller slanglösa innerslangar som kan bytas ut om de blir skadade. StötdÀmpning och bÀttre hantering Àr tvÄ fördelar med pneumatiska dÀck, sÀrskilt i dÄligt vÀder.

IP-Klassificering

En elektrisk skoter har en IP-klassificering som anger hur motstÄndskraftig den Àr mot vatten och damm. Ju högre siffra, desto mer vatten- och fukttÄlig. Om du planerar att anvÀnda din skoter i alla typer av vÀder, se till att den har minst IPx4 vattenbestÀndighetsklassning.

Fördelar med att Äga en Elscooter

Det finns mÄnga fördelar med att vÀlja en elektrisk skoter framför en vanlig bil, frÄn hÄllbarhet till kostnad och bekvÀmlighet. I detta segmentet undersöker vi de mÄnga fördelarna med elscootrar:

 • Elskotrar Ă€r onekligen mer miljövĂ€nliga Ă€n traditionella bensin- eller dieselfordon. Den elektriska skotern, som drivs av ett rejĂ€lt uppladdningsbart batteri pĂ„ 10AH 36V, kan ge upp till 30 miles miljövĂ€nlig rörlighet. Enligt testet av en elektrisk skoter Ă€r det enda du behöver göra att ladda denna i slutet av dagen.
 • Elektriska skotrar Ă€r mycket mer ekonomiska i drift Ă€n en vanlig bil och Ă€r billigare i inköp. Den enda kostnaden du kommer att ha Ă€r den energi som krĂ€vs för att ladda batteriet, eftersom det inte finns nĂ„got behov av kontrollbesiktningar, service eller skatter!
 • Elektriska skotrar Ă€r betydligt mindre och har en enastĂ„ende tillgĂ€nglighet och manövrerbarhet, mycket bĂ€ttre Ă€n en vanlig bil, och lĂ€mpar sig för endast en förare, vilket ett test av en elektrisk skoter visar. De Ă€r ett fantastiskt val för alla som söker ett bekvĂ€mt sĂ€tt att ta sig runt dagligen eftersom de kan passa ner pĂ„ olika vĂ€gar lĂ€ngs gĂ„ngvĂ€gar, stigar och cykelbanor.
 • Den elektriska skotern Ă€r perfekt för enkel förvaring pĂ„ jobbet eller hemma eftersom den Ă€r liten och hopfĂ€llbar. Du behöver ingen uppfart, inget garage och inget parkeringstillstĂ„nd, som du skulle behöva med en vanlig bil, eftersom den passar bra in i smĂ„ utrymmen.
 • Till skillnad frĂ„n vanliga bilar kan man med en elektrisk skoter ta sig runt och njuta av den friska luften – ett fantastiskt sĂ€tt att börja dagen pĂ„. Dessa skotrar Ă€r ocksĂ„ ett utmĂ€rkt sĂ€tt att fĂ„ lite motion och förbĂ€ttra balansen!

TÀnk PÄ dina Behov och AnvÀndningsomrÄden

En av de viktigaste sakerna att fundera över innan du köper en Elscooter Àr vad du vill anvÀnda den till. Beroende pÄ dina behov, önskemÄl och vardagliga rutiner kan vissa modeller av Elscootrar vara mer lÀmpliga Àn andra. För att vÀlja rÀtt Elscooter bör du fundera över hur du planerar att anvÀnda den och vilka funktioner du vÀrdesÀtter mest. TÀnk pÄ hur lÄngt du vill pendla, hur ofta du kommer att anvÀnda den, vilken terrÀng du kommer att möta och om det finns nÄgra specifika lagar eller regler som gÀller i din region. Genom att undersöka dina egna behov och förvÀntningar kommer du att kunna göra ett klokare val nÀr du köper en Elscooter.

Pendling och Transport

Om ditt huvudsakliga anvÀndningsomrÄde för en Elscooter Àr pendling och transport, sÄ Àr det viktigt att tÀnka pÄ praktiska faktorer som batterilivslÀngd, rÀckvidd, vikbarhet och storlek. VÀlj en modell som har tillrÀcklig rÀckvidd för att tÀcka din dagliga pendling utan att behöva ladda den emellan. Det kan ocksÄ vara klokt att satsa pÄ en lÀtt och kompakt design som gör det enkelt att ta med den pÄ tÄg eller buss eller om du behöver förvara den nÄgonstans under arbetsdagen. Se ocksÄ över hur snabb och enkel den Àr att ladda, sÄ att du Àr sÀker pÄ att den Àr redo nÀr du behöver den. Att ha en Elscooter som Àr smidig och energieffektiv kommer göra din pendling mycket trevligare och mindre stressande.

FritidsanvĂ€ndning och Äventyr

Om du planerar att anvĂ€nda din Elscooter för fritidsaktiviteter eller Ă€ventyr, sĂ„ finns det andra egenskaper och funktioner som du bör prioritera. Se till att vĂ€lja en modell med robust konstruktion och material av hög kvalitet som kan tĂ„la intensiv anvĂ€ndning, ojĂ€mnt underlag och diverse vĂ€derförhĂ„llanden. Även dĂ€cktyp och hjuldimensioner Ă€r viktigt att tĂ€nka pĂ„ – större hjul och terrĂ€ngdĂ€ck kan ge bĂ€ttre grepp och stabilitet pĂ„ skogs- eller grusvĂ€gar. Du kan Ă€ven fundera över om du vill ha extra funktioner som ljus och tuta, eller möjligheten att anpassa hastighet och andra instĂ€llningar efter dina personliga preferenser. NĂ€r du anvĂ€nder din Elscooter för nöje och Ă€ventyr blir prestanda, sĂ€kerhet och anvĂ€ndarvĂ€nlighet avgörande faktorer för en positiv upplevelse.

Vanliga FrÄgor och Svar

En elsparkcykels angivna maxvikt innebÀr den maximala vikten som fordonet Àr konstruerat för att kunna bÀra, inklusive förare och eventuell last. Det Àr viktigt att hÄlla sig inom denna grÀns för att sÀkerstÀlla en sÀker och effektiv anvÀndning av elsparkcykeln.
Elsparkcyklar i Sverige omfattas av flera regler och bestĂ€mmelser. Bland annat ska fordonet vara utrustat med en fotbroms och en ringklocka, samt en maxhastighet pĂ„ 20 km/h om den ska klassas som cykel. Är föraren under 15 Ă„r Ă€r det krav pĂ„ hjĂ€lm och man fĂ„r heller inte skjutsa nĂ„gon pĂ„ elsparkcykel. Det Ă€r heller inte tillĂ„tet att köra en elsparkcykel om du Ă€r pĂ„verkad av alkohol eller andra Ă€mnen.
En elsparkcykel Àr ett elektriskt framdrivet fordon med tvÄ hjul och en styrstÄng, som anvÀnds frÀmst för korta och medellÄnga strÀckor i stadsomrÄden. De har blivit mycket populÀra pÄ grund av deras bekvÀmlighet och miljövÀnlighet.
Back to top button