Cykling

HopfÀllbar Cykel Test [2024]

Om du bor i ett utrymme som inte har sÄ mycket förvaringsutrymme eller om du vill kunna fÀlla ihop din cykel snabbt och ta med den i kollektivtrafiken kan en hopfÀllbar cykel vara rÀtt alternativ för dig.

Men innan du köper en Àr det viktigt att veta vad du ska leta efter sÄ att du kan hitta den bÀsta hopfÀllbara cykeln för dina behov. LÀs dÀrför vÄran köpguide först, lÀngre ned pÄ sidan, innan du köper en ny vikbar cykel!

I vÄrat test av hopfÀllbara cyklar har vi jÀmfört de bÀsta modellerna inom olika prisnivÄer och plockat fram de bÀsta modellerna, sÄ att du ska kunna hitta den bÀsta möjliga hopfÀllbara cykeln efter din plÄnbok:

BĂ€st i Test
4.9/5
Premium
4.9/5
PrisvÀrd
4.6/5
Bonus
4.2/5
4.9/5

Under vÄrt test av hopfÀllbara cyklar imponerade BTWIN Tilt 560 frÄn Decathlon pÄ oss med sin kvalitet. Cykeln har en stilren design och tack vare den lackerade aluminiumramen kÀnns den bÄde lÀtt och robust. Det unika hopfÀllningssystemet gör det enkelt och snabbt att fÀlla ihop cykeln, vilket underlÀttar vid behov av transport eller förvaring.

SjÀlva körupplevelsen Àr trevlig och vi mÀrkte att cykeln fungerar bÄde vid lÀngre utflykter och vid stadscykling. Bromsarna Àr effektiva och vÀxelsystemet med sju vÀxlar ger en behaglig cykling i de allra flesta terrÀnger.

Fördelar

 • Högkvalitativ design och material
 • Smidig och snabb hopfĂ€llning
 • Effektiva bromsar och vĂ€xelsystem
 • Lackerad aluminiumram
 • Snabb hopfĂ€llning
 • 7-vĂ€xlad

UtlÄtande

Sammanfattningsvis Àr BTWIN Tilt 560 ett utmÀrkt val för dig som söker en hopfÀllbar cykel med hög kvalitet, prestanda och en snygg design. Det smidiga och lÀtta hopfÀllningssystemet gör den perfekt för pendlare eller vid resor, och den stabila konstruktionen sÀkerstÀller en bekvÀm och trygg cykling.

4.9/5

E Fold 500 Àr nÄgot sÄ ovanligt som en hopfÀllbar elcykel. Den visade sig vara ett imponerande alternativ under vÄra tester. Denna elcykel kombinerar bekvÀmligheten av hopfÀllbarhet med kraften frÄn en eldriven motor, vilket ger smidigare körning och mer kraft i backar. Den har en rÀckvidd pÄ upp till 50 km pÄ en enda laddning och Àr kompatibel med Decathlons egen monterbara batteriladdare.

Batteriet Àr lÀtt att ta loss och ladda, vilket gör BTWIN E Fold 500 perfekt vid resor och för pendlare. Cykeln har Àven skivbromsar bÄde fram och bak för effektiv och sÀker bromsning, samt en LED-display som visar viktig information sÄsom batterinivÄ, hastighet och resterande rÀckvidd. Vi tyckte Àven om att den har ett lÄsbart batteri som ökar sÀkerheten vid förvaring utomhus.

Fördelar

 • Kraftfull elmotor för smidig körning
 • LĂ€ttanvĂ€nd LED-display
 • BekvĂ€mt avtagbart och lĂ„sbart batteri
 • Elmotor
 • 30–50 km rĂ€ckvidd
 • Skivbromsar

Nackdelar

 • Tyngre Ă€n icke-elektriska alternativ

UtlÄtande

BTWIN E Fold 500 Àr ett fantastiskt alternativ om du vill ha extra energi och bekvÀmlighet i din vardag eller pÄ lÀngre resor. Den kombinerar fördelarna med elektrisk kraft och hopfÀllbarhet, vilket gör den bÄde funktionell och enkel att anvÀnda. SÀkerheten, prestandan och den höga kvaliteten, gör den definitivt vÀrd investeringen.

4.6/5

BTWIN Fold 120 frÄn Decathlon Àr ett riktigt prisvÀrt och överkomligt alternativ. Denna hopfÀllbara cykel erbjuder en enkel lösning för den som vill ha en funktionell och bekvÀm cykel till ett konkurrenskraftigt pris. Fold 120 har en smidig hopfÀllningsmekanism som gör den enkel att bÀra och förvara cykeln. Den har ocksÄ robusta stödhjul som underlÀttar transporten nÀr den Àr hopfÀlld.

Cykeln har sex vÀxlar som hjÀlper till vid körning pÄ olika terrÀnger och ger god prestanda. Bromsarna fungerar tillfredsstÀllande, Àven om vi fann dem nÄgot mindre effektiva Àn de dyrare modellerna i vÄrt test. Trots detta var cykeln fortfarande trevlig och bekvÀm att köra och gör den till ett utmÀrkt val för den budgetmedvetna.

Fördelar

 • Överkomligt pris
 • Funktionell hopfĂ€llningsmekanism
 • Bra prestanda med sina 6 vĂ€xlar
 • PrisvĂ€rd
 • HopfĂ€llbar
 • 6-vĂ€xlad

UtlÄtande

Fold 120 Ă€r cykeln för dig som söker en hopfĂ€llbar cykel som Ă€r bĂ„de funktionell och prisvĂ€rd. Även om den inte har samma kvalitet och prestanda som de dyrare modellerna i vĂ„rt test, Ă€r den fortfarande ett utmĂ€rkt val för dig som vill ha en bekvĂ€m och enkel hopfĂ€llbar cykel.

4.2/5

Fold 100 frÄn Decathlon, som Àr den billigaste av de hopfÀllbara cyklar vi testat, erbjuder en anvÀndarvÀnlig och kompakt lösning för daglig transport. Cykeln har en enkel och effektiv hopfÀllningsmekanism som gör att den kan fÀllas ihop pÄ mindre Àn 15 sekunder. Fold 100 Àr vÀldigt lÀtt att bÄde bÀra och förvara, och gör den till ett praktiskt alternativ.

Med robusta 20-tums dÀck och fem vÀxlar kan cykeln hantera varierande hastigheter och terrÀnger utan problem. Vi upplevde att den generellt levererar en bekymmersfri och smidig körning. Det enda omrÄdet dÀr vi kÀnde att det skulle kunna förbÀttras var i sadeln och pedalerna. De var inte lika bekvÀma som de andra modellerna vi provade.

Fördelar

 • Enkel och effektiv hopfĂ€llningsmekanism
 • Fungerar bra pĂ„ varierande terrĂ€nger
 • LĂ€tt att bĂ€ra och förvara
 • Kompakt
 • Snabb hopfĂ€llning
 • 5-vĂ€xlad

Nackdelar

 • Sadeln Ă€r inte riktigt lika bekvĂ€m som de dyrare modellerna vi testat.

UtlÄtande

Sammanfattningsvis Àr Fold 100 ett bra alternativ för dig som söker en hopfÀllbar cykel som Àr enkel att anvÀnda och ger god prestanda utan att kosta en förmögenhet. Trots nÄgra smÄ brister i komfort, kan detta ÄtgÀrdas genom att byta och uppgradera vissa komponenter, och överlag Àr Fold 100 ett tilltalande val för den prismedvetna cyklisten.

Köpguide [HopfÀllbar Cykel Test]

Om din vanliga pendling Àr tillrÀckligt stor för att du ska behöva Äka tÄg Àr en hopfÀllbar cykel en vÀlsignelse, eftersom den ger dig ett snabbt och enkelt sÀtt att ta dig de sista kilometrarna i bÄda Àndarna av resan. Eftersom vikbara cyklar normalt kan följa med inomhus Àr de dessutom mindre benÀgna att bli stulna Àn en fullstor pendlarcykel som krÀver att man lÄser in den pÄ gatan. Samtidigt tar förvaringen hemma mindre plats, och de ryms ocksÄ bekvÀmt i bilens bagageutrymme eller till och med i ditt normala bagage om du reser med flyg.

Om du gör det hÀr rÀtt, kommer detta köp att bli början pÄ ett nytt spÀnnande sÀtt att resa!

Saker att TÀnka pÄ nÀr du Köper en HopfÀllbar Cykel

Det finns en hel del att tÀnka över ifall du ska lyckas göra det perfekta köpet!

HÀr Àr nÄgra av de allra viktigaste sakerna att tÀnka pÄ nÀr du köper en hopfÀllbar cykel:

Metod för Vikning

Kontrollera hur cykeln kan fĂ€llas ihop och hur stor den Ă€r. FĂ„r den plats i bagageutrymmet eller baksĂ€tet? Prova att öppna och stĂ€nga den minst en gĂ„ng om möjligt innan du gör ett köp – du kan frĂ„ga pĂ„ din lokala cykelaffĂ€r om de har en sĂ„dan till hands som du kan testa. Om det finns flera olika sĂ€tt att fĂ€lla/uppfĂ€lla, tĂ€nk pĂ„ att vissa fungerar bĂ€ttre i vissa situationer.

Hur Fort det gÄr att Vika Cykeln

Vissa cyklister kommer att tycka att snabb fÀllning Àr mer vÀrdefull. Det beror pÄ att det finns vissa anvÀndningsomrÄden dÀr man behöver snabbt fÀllbara cyklar. Om du till exempel fÀller ihop den och fÀller upp den mer Àn en gÄng per dag vill du att den ska kunna fÀllas ihop sÄ snabbt som möjligt sÄ att du kan resa dig upp och komma ivÀg.

Alla hopfÀllbara cyklar i vÄrat test Àr högklassiga hopfÀllbara cyklar som har byggts för de snabbaste hopfÀllningshastigheterna. Vissa budgetmodeller kan dock ta upp till 15 minuter att fÀlla ut.

Hur Mycket Àr du Villig att Spendera?

Att bestÀmma hur mycket du Àr villig att spendera pÄ din nya cykel Àr en viktig faktor för att hitta den ultimata instÀllningen. Vissa experter rekommenderar att du lÀgger minst 10 % av din lön pÄ transport, och om du bor i ett stadsomrÄde kan en hopfÀllbar cykel minska kostnaderna avsevÀrt (inklusive mÄnatliga parkeringsavgifter).

Även om den siffran verkar hög, tĂ€nk pĂ„ alla dina resekostnader och hur stor andel av dem du kan anvĂ€nda för att köpa en vikcykel. Det kanske inte Ă€r vettigt för alla, men om pendling med cykel redan Ă€r en del av din livsstil Ă€r det vĂ€rt att övervĂ€ga det som en del av din ekonomiska planering.

Köpa Nytt eller Begagnat?

Det kan vara dyrare att köpa en ny cykel, men det innebÀr ocksÄ att du inte behöver oroa dig för att reparera en gammal cykel och se till att den hÄller sig i gott skick. Om du köper en begagnad cykel ska du se till att den Àr i hyfsat skick.

Se ocksÄ om du kan provköra eller pÄ annat sÀtt prova en begagnad cykel innan du köper den; Àven om sÀljaren pÄstÄr att det inte finns nÄgra problem med deras hopfÀllbara cykel kan problemen bli uppenbara nÀr du börjar köra den. Det finns inget vÀrre Àn att fastna med en överprisad cykel som inte gÄr att fÀlla ihop korrekt nÀr du egentligen vill ha nÄgot pÄlitligt!

Om du letar efter en bra hopfÀllbar cykel men vill hÄlla din budget nere finns det sÀkert sÀtt att göra det.

MÄnga mÀrken har ocksÄ utförsÀljningscykler och kampanjer (t.ex. köp en och fÄ en 50 % rabatt) under olika delar av Äret. Det kan krÀvas lite grÀvande och tÄlamod frÄn din sida, men det Àr möjligt att fÄ en utmÀrkt hopfÀllbar cykel utan att sprÀnga bankkontot!

Prestanda

Om du ska anvÀnda din hopfÀllbara cykel för lÄnga turer som omfattar 1 mil eller mer under dagen vill du ha en cykel med bra prestanda och högkvalitativa komponenter. VÀxlingarna ska vara skarpa, bromsarna ska vara mjuka och kraftfulla.

En del mÀnniskor föredrar att skaffa en med vÀxlar, medan andra vill ha en vÀxellös instÀllning. Till exempel Àr vÀxellösa cyklar enklare (och billigare) men de kan vara svÄrare i backar eller om du trampar lÄnga strÀckor.

VÀxlade cyklar ger dig bÀttre vÀxlingsalternativ som gör det lÀttare att cykla. Vissa hopfÀllbara cyklar har bromshandtag med inbyggda vÀxelspakar, vilket gör det Ànnu enklare för dina hÀnder. Men med alla cyklar, med eller utan vÀxel, varierar din körstrÀcka beroende pÄ vÀgförhÄllandena och din kroppstyp (hur mycket du vÀger). SÄ fundera pÄ vad som kÀnns bÀst för dig baserat pÄ körförhÄllanden och andra faktorer.

Ram

En viktig frÄga Àr hur robust du vill att din cykel ska vara. Generellt sett Àr tyngre stÄlramar starkare och svÄrare att skada. MÄnga tycker dock att aluminium- och titanramar Àr lÀttare att hantera och cykla i trÄnga omrÄden eftersom de Àr lÀttare.

Kolfiber anses ocksÄ vara ett lÀttviktsalternativ, men det kan kosta betydligt mer Àn andra rammaterial. SjÀlva ramen ska vara lÀtt men tillrÀckligt stark för att bÀra din vikt plus eventuell utrustning som du kan behöva. Olika cyklar finns i olika storlekar, sÄ se till att din cykel Àr rÀtt för dig.

Vilken Typ av TerrÀng Cykeln kommer AnvÀndas

Det finns tre olika typer av hopfÀllbara cyklar, var och en utformad för olika typer av terrÀng. En landsvÀgscykel Àr gjord för plana ytor med fÄ backar och ingen terrÀngkörning eller grusvÀgar. En stadscykel eller citymodell Àr avsedd för att ta sig runt i stÀder och tÀtorter med mycket stop-trafik, grus och ojÀmna ytor.

Hybridcyklar ligger nĂ„gonstans mittemellan; de Ă€r byggda för att köras pĂ„ asfalterade vĂ€gar men klarar av lĂ€tta stigar och terrĂ€ngkörning utan större problem. Om du vet var du kommer att cykla gör du det lĂ€ttare – och roligare – att cykla om du vĂ€ljer en cykel som Ă€r anpassad till dina behov.

VĂ€lj & Vraka!

TÀnk pÄ alla ovanstÄende faktorer nÀr du köper en hopfÀllbar cykel, inte bara pÄ vilken modell eller vilket mÀrke. NÀr du har kommit fram till vilka funktioner som fungerar bÀst för dig kan du börja undersöka olika hopfÀllbara cyklar.

Det finns bokstavligen hundratals modeller dÀr ute, sÄ det Àr viktigt att du vet vilka funktioner som Àr viktigast för dig och att du sedan hittar nÄgot med dessa funktioner. Recensioner frÄn tidskrifter, webbplatser och andra publikationer kan ocksÄ vara till hjÀlp.

Men som tur Àr har vi redan gjort det jobbet Ät dig sÄ det Àr bara att vÀlja och vraka!

Back to top button