Cykling

Hopfällbar Cykel Test [2023]

Om du bor i ett utrymme som inte har så mycket förvaringsutrymme eller om du vill kunna fälla ihop din cykel snabbt och ta med den i kollektivtrafiken kan en hopfällbar cykel vara rätt alternativ för dig.

Men innan du köper en är det viktigt att veta vad du ska leta efter så att du kan hitta den bästa hopfällbara cykeln för dina behov. Läs därför våran köpguide först, längre ned på sidan, innan du köper en ny vikbar cykel!

I vårat test av hopfällbara cyklar har vi jämfört de bästa modellerna inom olika prisnivåer och plockat fram de bästa modellerna, så att du ska kunna hitta den bästa möjliga hopfällbara cykeln efter din plånbok:

Bäst i Test
7-Växlar!
4.9/5
Premium
EL-Cykel!
4.9/5
Prisvärd
Skivbromsar!
4.7/5
Budget
Bästa 1-Vxl!
4.6/5

Köpguide [Hopfällbar Cykel Test]

Om din vanliga pendling är tillräckligt stor för att du ska behöva åka tåg är en hopfällbar cykel en välsignelse, eftersom den ger dig ett snabbt och enkelt sätt att ta dig de sista kilometrarna i båda ändarna av resan. Eftersom vikbara cyklar normalt kan följa med inomhus är de dessutom mindre benägna att bli stulna än en fullstor pendlarcykel som kräver att man låser in den på gatan. Samtidigt tar förvaringen hemma mindre plats, och de ryms också bekvämt i bilens bagageutrymme eller till och med i ditt normala bagage om du reser med flyg.

Om du gör det här rätt, kommer detta köp att bli början på ett nytt spännande sätt att resa!

Saker att Tänka på när du Köper en Hopfällbar Cykel

Det finns en hel del att tänka över ifall du ska lyckas göra det perfekta köpet!

Här är några av de allra viktigaste sakerna att tänka på när du köper en hopfällbar cykel:

Metod för Vikning

Kontrollera hur cykeln kan fällas ihop och hur stor den är. Får den plats i bagageutrymmet eller baksätet? Prova att öppna och stänga den minst en gång om möjligt innan du gör ett köp – du kan fråga på din lokala cykelaffär om de har en sådan till hands som du kan testa. Om det finns flera olika sätt att fälla/uppfälla, tänk på att vissa fungerar bättre i vissa situationer.

Hur Fort det går att Vika Cykeln

Vissa cyklister kommer att tycka att snabb fällning är mer värdefull. Det beror på att det finns vissa användningsområden där man behöver snabbt fällbara cyklar. Om du till exempel fäller ihop den och fäller upp den mer än en gång per dag vill du att den ska kunna fällas ihop så snabbt som möjligt så att du kan resa dig upp och komma iväg.

Alla hopfällbara cyklar i vårat test är högklassiga hopfällbara cyklar som har byggts för de snabbaste hopfällningshastigheterna. Vissa budgetmodeller kan dock ta upp till 15 minuter att fälla ut.

Hur Mycket är du Villig att Spendera?

Att bestämma hur mycket du är villig att spendera på din nya cykel är en viktig faktor för att hitta den ultimata inställningen. Vissa experter rekommenderar att du lägger minst 10 % av din lön på transport, och om du bor i ett stadsområde kan en hopfällbar cykel minska kostnaderna avsevärt (inklusive månatliga parkeringsavgifter).

Även om den siffran verkar hög, tänk på alla dina resekostnader och hur stor andel av dem du kan använda för att köpa en vikcykel. Det kanske inte är vettigt för alla, men om pendling med cykel redan är en del av din livsstil är det värt att överväga det som en del av din ekonomiska planering.

Köpa Nytt eller Begagnat?

Det kan vara dyrare att köpa en ny cykel, men det innebär också att du inte behöver oroa dig för att reparera en gammal cykel och se till att den håller sig i gott skick. Om du köper en begagnad cykel ska du se till att den är i hyfsat skick.

Se också om du kan provköra eller på annat sätt prova en begagnad cykel innan du köper den; även om säljaren påstår att det inte finns några problem med deras hopfällbara cykel kan problemen bli uppenbara när du börjar köra den. Det finns inget värre än att fastna med en överprisad cykel som inte går att fälla ihop korrekt när du egentligen vill ha något pålitligt!

Om du letar efter en bra hopfällbar cykel men vill hålla din budget nere finns det säkert sätt att göra det.

Många märken har också utförsäljningscykler och kampanjer (t.ex. köp en och få en 50 % rabatt) under olika delar av året. Det kan krävas lite grävande och tålamod från din sida, men det är möjligt att få en utmärkt hopfällbar cykel utan att spränga bankkontot!

Prestanda

Om du ska använda din hopfällbara cykel för långa turer som omfattar 1 mil eller mer under dagen vill du ha en cykel med bra prestanda och högkvalitativa komponenter. Växlingarna ska vara skarpa, bromsarna ska vara mjuka och kraftfulla.

En del människor föredrar att skaffa en med växlar, medan andra vill ha en växellös inställning. Till exempel är växellösa cyklar enklare (och billigare) men de kan vara svårare i backar eller om du trampar långa sträckor.

Växlade cyklar ger dig bättre växlingsalternativ som gör det lättare att cykla. Vissa hopfällbara cyklar har bromshandtag med inbyggda växelspakar, vilket gör det ännu enklare för dina händer. Men med alla cyklar, med eller utan växel, varierar din körsträcka beroende på vägförhållandena och din kroppstyp (hur mycket du väger). Så fundera på vad som känns bäst för dig baserat på körförhållanden och andra faktorer.

Ram

En viktig fråga är hur robust du vill att din cykel ska vara. Generellt sett är tyngre stålramar starkare och svårare att skada. Många tycker dock att aluminium- och titanramar är lättare att hantera och cykla i trånga områden eftersom de är lättare.

Kolfiber anses också vara ett lättviktsalternativ, men det kan kosta betydligt mer än andra rammaterial. Själva ramen ska vara lätt men tillräckligt stark för att bära din vikt plus eventuell utrustning som du kan behöva. Olika cyklar finns i olika storlekar, så se till att din cykel är rätt för dig.

Vilken Typ av Terräng Cykeln kommer Användas

Det finns tre olika typer av hopfällbara cyklar, var och en utformad för olika typer av terräng. En landsvägscykel är gjord för plana ytor med få backar och ingen terrängkörning eller grusvägar. En stadscykel eller citymodell är avsedd för att ta sig runt i städer och tätorter med mycket stop-trafik, grus och ojämna ytor.

Hybridcyklar ligger någonstans mittemellan; de är byggda för att köras på asfalterade vägar men klarar av lätta stigar och terrängkörning utan större problem. Om du vet var du kommer att cykla gör du det lättare – och roligare – att cykla om du väljer en cykel som är anpassad till dina behov.

Välj & Vraka!

Tänk på alla ovanstående faktorer när du köper en hopfällbar cykel, inte bara på vilken modell eller vilket märke. När du har kommit fram till vilka funktioner som fungerar bäst för dig kan du börja undersöka olika hopfällbara cyklar.

Det finns bokstavligen hundratals modeller där ute, så det är viktigt att du vet vilka funktioner som är viktigast för dig och att du sedan hittar något med dessa funktioner. Recensioner från tidskrifter, webbplatser och andra publikationer kan också vara till hjälp.

Men som tur är har vi redan gjort det jobbet åt dig så det är bara att välja och vraka!

Back to top button