Elektronik

Elmotor BĂ„t Test [2023]

Populariteten för elektriska utombordare har ökat exponentiellt tack vare deras otaliga fördelar och snabba tekniska utveckling. Med en elmotor pÄ din bÄt kommer du glida fram helt tyst, miljövÀnligt, underhÄllsfritt och utan lukt av brÀnsle eller avgaser. Perfekt trolling motor för dig som gillar att fiska med andra ord!

En elmotor som utombordare Àr numera ett riktigt bra alternativ för mÄnga typer av bÄtar, inklusive, jollar, kanoter, kajaker uppblÄsbara bÄtar och segelbÄtar.

Vi har jÀmfört Ärets bÀsta elmotorer för bÄtar och hÀr ser ni de som Àr bÀst inom olika prisklasser:  

<<LÀs mer om varför du bör övervÀga en elmotor till din bÄt lÀngre ner i artikeln>>

BĂ€st i Test
LĂ„ng Batteritid
4.7/5

Premium

 i-Pilot System

4.7/5
PrisvÀrd

 Klassiker

4.5/5

LĂ€ttvikt

 Vikt 6,7 kg

4.3/5

Köpguide [Elmotor BÄt Test]

Innan du kan bestĂ€mma dig för vilken typ av elektrisk utombordare du ska köpa finns det en lĂ„ng rad saker som du mĂ„ste ta hĂ€nsyn till för att kunna fatta rĂ€tt köpbeslut. Vi mĂ„ste skrĂ€ddarsy den hĂ€r artikeln för att se till att den berör nĂ„gra viktiga övervĂ€ganden som du bör ha i Ă„tanke innan du gör nĂ„got. LĂ€s vidare för att fĂ„ veta mer…

Detta ska du TÀnka pÄ nÀr du Köper en Elektrisk Utombordare för BÄtar

Jo det finns som vanligt en del saker som Àr vÀrda att reflektera över innan du gör ditt köp!

TÀnk pÄ följande:

Garanti och TillgÄng till Reservdelar

Naturligtvis kan du köpa en elmotor som ger dig optimal prestanda, men vad hÀnder nÀr du stöter pÄ problem, kan du enkelt fÄ tag pÄ reservdelar? Propellrar kan snabbt skadas efter att ha anvÀnt den ett tag och det Àr viktigt att skaffa en pÄlitlig kÀlla till reservdelar. I det avseendet kan du vÀlja tillverkare som har funnits pÄ marknaden under lÄng tid eftersom man kan lita pÄ dem. Du bör ocksÄ veta om den modell du vÀljer erbjuder en begrÀnsad garanti eller en livstidsgaranti. Detta kommer att hjÀlpa dig om du hittar tillverkarfel.

Installation och AllmÀn Service

Detta Àr ocksÄ en annan sak som du bör tÀnka pÄ nÀr du köper en elektrisk utombordsmotor för bÄtar. Du kan hamna i en situation dÀr du har köpt en motor men inte kan hitta nÄgon som tar hand om installationen. Se dÀrför till att den typ av motor du köper har nÄgra tekniker som kan installera och göra en del tillfÀlliga tjÀnster.

Möjlighet till Individuella Lösningar

Som du vet Àr varje bÄt en enhet i sig sjÀlv, du kommer aldrig att fÄ 100 procent enhetlighet. TÀnk pÄ det som att du köper en elmotor som fungerar i ditt eget ingripande. Kommer du att vara i stÄnd att hantera nÄgot litet problem som kan uppstÄ? Du bör tÀnka pÄ att skaffa den elmotor som Àr lÀttast för dig att anvÀnda och som du kan anvÀnda för dig kÀnda lösningar för att hÄlla igÄng.

LĂ€s PĂ„!

Detta Àr oftast viktigt för lyckas med konststycket att köpa en produkt som Àr vÀrd varje krona du betalar. Det Àr viktigt att ha lite information om den enhet du ska köpa. Detta kommer att hjÀlpa dig att sÄlla vetet frÄn agnarna. Dessutom kommer du att vara sÀker pÄ att du köper en enhet som kommer att göra det som det pÄpekas att den kommer att göra. PÄ lÄng sikt undviker du att bli lurad och sparar mycket tid och pengar.

Sök en Tillverkare som ger dig Professionell RÄdgivning

Eftersom detta Àr en ny teknik rekommenderas ocksÄ att du vÀljer en tillverkare som Àr villig att ge dig professionell rÄdgivning nÀr du har problem eller innan du köper motorn.

Egenskaper att TÀnka igenom innan du gör ditt Köp

Det finns givetvis ocksÄ en del egenskaper du bör ha koll pÄ innan du gör ditt köp:

  • Batteriladdning

Det som Àr sÄ intressant med elektriska utombordsmotorer Àr att du kan ladda dem helt över natten. PÄ sÄ sÀtt slipper du störa ditt dagsschema om du behöver ladda den. Andra motorer har en ePropulsion som garanterar dig en snabb laddningshastighet. Detta innebÀr att du kommer att Àgna halva tiden Ät att ladda denna enhet. Dessutom möjliggör den solcellsladdning för bekvÀmare drift.

  • Hastighet

Olika elektriska utombordsmotorer har olika hastigheter. Detta beror i hög grad pÄ arbetsmiljön och bÄttypen. En enhet med högre effekt garanterar dock en högre hastighet. Du behöver en med större batterikapacitet för att fÄ högre hastighet. En elektrisk utombordsmotor pÄ 10 hk ger dig till exempel 5 knop medan en pÄ 100 hk gÄr upp till 15 knop.

  • Körtid och rĂ€ckvidd

Drifttiden och rÀckvidden för din elektriska utombordsmotor beror i hög grad pÄ hur tung din bÄt Àr, hur snabbt du kan köra, tidvattnets riktning, batteriets laddningstillstÄnd och mycket annat. Att gÄ över till en enhet som gör det lÀttare att justera nÀr du behöver en lÀgre hastighet för extra körtid och rÀckvidd Àr idealiskt.

  • Vikt

Som Àldre Àr vikten pÄ den elektriska utombordsmotorn och batteriet en egenskap som du bör tÀnka pÄ innan du köper den. Det kan vara roligt att Äka bÄt men stressigt med tyngre batterier. Det Àr klokt att övervÀga de elektriska utombordsmotorer som lÀtt kan vara pÄ vattnet; dÀrför behöver du inte oroa dig nÀr du installerar den.

4 Fördelar med Elmotorer för BÄtar

  1. Fungerar ljudlöst

NÀr du Àr ombord kommer du inte att höra nÄgot praktiskt taget. Det beror pÄ att elmotorn arbetar tyst för att undvika störningar nÀr du Àr ute och seglar eller kör. Dessutom kommer det inte att finnas nÄgra störande ljud som kan skrÀmma fisken. Det kommer bara att vara du och naturen. Detta gör att du kan ha roligt och Àven utföra dina operationer pÄ ett bekvÀmare sÀtt. SÄ du kan vara sÀker pÄ att fÄ fler fördelar av en el-bÄtmotor i motsats till den som gör mycket ovÀsen.

  1. KrÀver mindre underhÄll

Elektriska utombordsmotorer har en direktdriven teknik som garanterar fÀrre rörliga delar. Detta minskar underhÄllsbehovet. Med mindre underhÄll kan du spara tid och pengar som du kan behöva lÀgga ner pÄ att försöka underhÄlla enheten.

  1. Ingen smuts

El-utombordare slÀpper inte ut nÄgon fet smuts varje gÄng du anvÀnder dem. Detta innebÀr att du enkelt kan undvika att fÄ flÀckar pÄ klÀder, bagageutrymme mm. under transporten.

  1. SÀkerstÀller en avgasfri och miljövÀnlig drift

En bra el motor för bÄtar slÀpper inte ut nÄgra Ängor eller andra avgaser nÀr du anvÀnder dem. Detta skyddar dig frÄn infektioner och ger dig ett hÀlsosammare liv. Dessutom bidrar det till att skydda miljön frÄn föroreningar. Detta ökar anvÀndarnas sÀkerhet och Àven hÄllbarheten. Du kan alltid vÀlja en elektrisk utombordare framför de propan- eller gasalternativ som finns pÄ marknaden.
Back to top button