Elektronik

Elmotor Båt Test [2022]

Populariteten för elektriska utombordare har ökat exponentiellt tack vare deras otaliga fördelar och snabba tekniska utveckling. Med en elmotor på din båt kommer du glida fram helt tyst, miljövänligt, underhållsfritt och utan lukt av bränsle eller avgaser. Perfekt trolling motor för dig som gillar att fiska med andra ord!

En elmotor som utombordare är numera ett riktigt bra alternativ för många typer av båtar, inklusive, jollar, kanoter, kajaker uppblåsbara båtar och segelbåtar.

Vi har jämfört årets bästa elmotorer för båtar och här ser ni de som är bäst inom olika prisklasser:  

<<Läs mer om varför du bör överväga en elmotor till din båt längre ner i artikeln>>

Bäst i Test
Dragkraft: 24,9 kg
4.7/5

Ultra LättviktPremium

 53 Km Räckvidd

4.7/5
Prisvärd
Dragkraft: 18,1 kg
4.5/5
Budget
Dragkraft: 15,4 kg
4.3/5

Köpguide [Elmotor Båt Test]

Innan du kan bestämma dig för vilken typ av elektrisk utombordare du ska köpa finns det en lång rad saker som du måste ta hänsyn till för att kunna fatta rätt köpbeslut. Vi måste skräddarsy den här artikeln för att se till att den berör några viktiga överväganden som du bör ha i åtanke innan du gör något. Läs vidare för att få veta mer…

Detta ska du Tänka på när du Köper en Elektrisk Utombordare för Båtar

Jo det finns som vanligt en del saker som är värda att reflektera över innan du gör ditt köp!

Tänk på följande:

Garanti och Tillgång till Reservdelar

Naturligtvis kan du köpa en elmotor som ger dig optimal prestanda, men vad händer när du stöter på problem, kan du enkelt få tag på reservdelar? Propellrar kan snabbt skadas efter att ha använt den ett tag och det är viktigt att skaffa en pålitlig källa till reservdelar. I det avseendet kan du välja tillverkare som har funnits på marknaden under lång tid eftersom man kan lita på dem. Du bör också veta om den modell du väljer erbjuder en begränsad garanti eller en livstidsgaranti. Detta kommer att hjälpa dig om du hittar tillverkarfel.

Installation och Allmän Service

Detta är också en annan sak som du bör tänka på när du köper en elektrisk utombordsmotor för båtar. Du kan hamna i en situation där du har köpt en motor men inte kan hitta någon som tar hand om installationen. Se därför till att den typ av motor du köper har några tekniker som kan installera och göra en del tillfälliga tjänster.

Möjlighet till Individuella Lösningar

Som du vet är varje båt en enhet i sig själv, du kommer aldrig att få 100 procent enhetlighet. Tänk på det som att du köper en elmotor som fungerar i ditt eget ingripande. Kommer du att vara i stånd att hantera något litet problem som kan uppstå? Du bör tänka på att skaffa den elmotor som är lättast för dig att använda och som du kan använda för dig kända lösningar för att hålla igång.

Läs På!

Detta är oftast viktigt för lyckas med konststycket att köpa en produkt som är värd varje krona du betalar. Det är viktigt att ha lite information om den enhet du ska köpa. Detta kommer att hjälpa dig att sålla vetet från agnarna. Dessutom kommer du att vara säker på att du köper en enhet som kommer att göra det som det påpekas att den kommer att göra. På lång sikt undviker du att bli lurad och sparar mycket tid och pengar.

Sök en Tillverkare som ger dig Professionell Rådgivning

Eftersom detta är en ny teknik rekommenderas också att du väljer en tillverkare som är villig att ge dig professionell rådgivning när du har problem eller innan du köper motorn.

Egenskaper att Tänka igenom innan du gör ditt Köp

Det finns givetvis också en del egenskaper du bör ha koll på innan du gör ditt köp:

  • Batteriladdning

Det som är så intressant med elektriska utombordsmotorer är att du kan ladda dem helt över natten. På så sätt slipper du störa ditt dagsschema om du behöver ladda den. Andra motorer har en ePropulsion som garanterar dig en snabb laddningshastighet. Detta innebär att du kommer att ägna halva tiden åt att ladda denna enhet. Dessutom möjliggör den solcellsladdning för bekvämare drift.

  • Hastighet

Olika elektriska utombordsmotorer har olika hastigheter. Detta beror i hög grad på arbetsmiljön och båttypen. En enhet med högre effekt garanterar dock en högre hastighet. Du behöver en med större batterikapacitet för att få högre hastighet. En elektrisk utombordsmotor på 10 hk ger dig till exempel 5 knop medan en på 100 hk går upp till 15 knop.

  • Körtid och räckvidd

Drifttiden och räckvidden för din elektriska utombordsmotor beror i hög grad på hur tung din båt är, hur snabbt du kan köra, tidvattnets riktning, batteriets laddningstillstånd och mycket annat. Att gå över till en enhet som gör det lättare att justera när du behöver en lägre hastighet för extra körtid och räckvidd är idealiskt.

  • Vikt

Som äldre är vikten på den elektriska utombordsmotorn och batteriet en egenskap som du bör tänka på innan du köper den. Det kan vara roligt att åka båt men stressigt med tyngre batterier. Det är klokt att överväga de elektriska utombordsmotorer som lätt kan vara på vattnet; därför behöver du inte oroa dig när du installerar den.

4 Fördelar med Elmotorer för Båtar

  1. Fungerar ljudlöst

När du är ombord kommer du inte att höra något praktiskt taget. Det beror på att elmotorn arbetar tyst för att undvika störningar när du är ute och seglar eller kör. Dessutom kommer det inte att finnas några störande ljud som kan skrämma fisken. Det kommer bara att vara du och naturen. Detta gör att du kan ha roligt och även utföra dina operationer på ett bekvämare sätt. Så du kan vara säker på att få fler fördelar av en el-båtmotor i motsats till den som gör mycket oväsen.

  1. Kräver mindre underhåll

Elektriska utombordsmotorer har en direktdriven teknik som garanterar färre rörliga delar. Detta minskar underhållsbehovet. Med mindre underhåll kan du spara tid och pengar som du kan behöva lägga ner på att försöka underhålla enheten.

  1. Ingen smuts

El-utombordare släpper inte ut någon fet smuts varje gång du använder dem. Detta innebär att du enkelt kan undvika att få fläckar på kläder, bagageutrymme mm. under transporten.

  1. Säkerställer en avgasfri och miljövänlig drift

En bra el motor för båtar släpper inte ut några ångor eller andra avgaser när du använder dem. Detta skyddar dig från infektioner och ger dig ett hälsosammare liv. Dessutom bidrar det till att skydda miljön från föroreningar. Detta ökar användarnas säkerhet och även hållbarheten. Du kan alltid välja en elektrisk utombordare framför de propan- eller gasalternativ som finns på marknaden.
Back to top button