Elektronik

BĂ€sta GPS Klocka Test [2024]

Den viktigaste utrustningen för din löpning Àr utan tvekan din GPS-klocka. De bÀsta GPS-klockorna Àr utrustade med en mÀngd funktioner som gör dem till mer Àn bara ett stoppur, bland annat musikspelare, kartor, distansmÀtning och anpassad intervalltrÀning. I slutÀndan handlar det om att se till att du fÄr ut det mesta av varje kilometer. Det finns mÄnga olika mÀrken av klockor som spÄrar din strÀcka, hastighet och tid samtidigt som de kan lagra all denna information sÄ att du kan se den senare.

I den hÀr arikeln hjÀlper vi dig att hitta rÀtt genom att jÀmföra nÄgra av de bÀsta modellerna pÄ marknaden idag!

Du kanske Àven behöver en pannlampa för löpning kvÀllstid? Spana in vÄr artikel pannlampa bÀst i test
4.9/5

Garmin Forerunner 45 Àr den perfekta smartklockan för alla ultralöpare, uthÄllighetsidrottare och Àventyrare. Den har en elegant men robust design och levereras med avancerad löpdynamik2 som hjÀlper dig att analysera din prestation. Dess skrÀddarsydda studiotrÀningsapp hjÀlper dig att trÀna inför tÀvlingsdagen genom att erbjuda instruktioner om sportteknik och övningar som förbÀttrar din hastighet och effektivitet pÄ tÀvlingsdagen. Garmin har ocksÄ samarbetat med Strava för att ge dig live-information om segment direkt pÄ din klocka under trÀningen, sÄ att du kan tÀvla mot bÄde dig sjÀlv och andra.

Forerunner 45 innehĂ„ller ocksĂ„ sportprofiler som hjĂ€lper dig att trĂ€na för alla typer av lopp – fem förinlĂ€sta löpprogram tĂ€cker allt frĂ„n ett 5 km lĂ„ngt vĂ€glopp till ett ultramarathon i buskig terrĂ€ng. Den har massor av avancerade trĂ€ningsverktyg som live tracking, smarta meddelanden nĂ€r den Ă€r kopplad till en kompatibel smartphone och mycket mer. Du kan enkelt övervaka senaste RUNNING-dynamiken med tillryggalagd strĂ€cka, förbrukade kalorier, aktuell hastighet

Specifikationer:

 • Vikt: 32 gram
 • Glas: Kemiskt hĂ€rdat glas
 • Upplösning: 208x 208
 • GPS: Ja
 • PulsmĂ€tning: Ja vid handled och trĂ„dlös koppling för pulsband
 • Sömnövervakning: Ja
 • Vattenklassning: 50 meter
 • Smartphonestöd: Android och iPhone
 • Funktioner: Kompass,
4.8/5

Forerunner 245 Music Ă€r den senaste klockan frĂ„n Garmin och den Ă€r fullmatad med funktioner, inklusive en inbyggd musikspelare som gör att du kan springa eller trĂ€na utan din telefon. Forerunner 245 innehĂ„ller ocksĂ„ sportprofiler som hjĂ€lper dig att trĂ€na för alla typer av lopp – fem förinlĂ€sta löpprogram tĂ€cker allt frĂ„n ett 5 km lĂ„ngt vĂ€glopp till ett ultramarathon i buskig terrĂ€ng. Den har massor av avancerade trĂ€ningsverktyg som live tracking, smarta meddelanden nĂ€r den Ă€r kopplad till en kompatibel smartphone och mycket mer. Du kan enkelt övervaka senaste RUNNING-dynamiken med tillryggalagd strĂ€cka, förbrukade kalorier, aktuell hastighet och

Forerunner 245 Music Ă€r den perfekta trĂ€ningspartnern. Den hĂ€r lĂ€tta GPS-smartklockan har en pigg pekskĂ€rm i fĂ€rg, inbyggd musik och Garmin Pay sĂ„ att du kan lĂ€mna telefonen bakom dig under en löptur eller cykeltur. Forerunner 245 Music Ă€r vattenklassad upp till 20 ATM (200 meter) och ger dig sinnesfrid i alla miljöer samt personlig trĂ€ningsvĂ€gledning frĂ„n vĂ„r Elevate-teknik för puls vid handledenℱ Dra nytta av daglig aktivitetsmĂ€tning, inklusive steg, distans, uppstigna vĂ„ningar och förbrukade kalorier hela dagen. 12 multisportprofiler lĂ„ter dig trĂ€na som proffsen – Ă€ven triathleter som vill korsa

Garmin Forerunner 245 Music Àr den första trÀningsklockan med musiklagring. Det Àr en GPS-smartwatch som lÄter dig ladda ner utvalda lÄtar och spela i upp till fyra timmar, med sömlös synkronisering av dina aktivitetsdata nÀr du Àr klar.

Med Garmin PayTM kan du lĂ€mna dina kontanter eller kort hemma – allt du behöver Ă€r den hĂ€r klockan. Missa aldrig ett slag – se meddelanden pĂ„ din handled och bli smartare nĂ€r det gĂ€ller att hantera varje aspekt av din aktiva livsstil med vĂ­vosmart HR+.

Specifikationer:

 • Vikt: 38.5 gram
 • Glas: Gorilla Glass 3
 • Upplösning: 240x 240
 • KĂ€rmstorlek: 1.2 tum
 • GPS: Ja
 • PulsmĂ€tning: Ja vid handled och trĂ„dlös koppling för pulsband
 • Sömnövervakning Ja
 • Vattenklassning 50 meter
 • Smartphone stöd Android och iPhone
 • Funktioner: Kompass, Musik
4.8/5

Garmin Fenix 7X Solar Ă€r en toppmodern och mĂ„ngsidig smartklocka som Ă€r bland de bĂ€sta pĂ„ friluftsmarknaden idag. Även om den saknar en AMOLED-skĂ€rm, kompenserar den med andra imponerande funktioner, inklusive en riktigt bra och praktisk ficklampa. Fenix 7X Ă€r en uppgradering frĂ„n den redan populĂ€ra Fenix 6 Pro, och erbjuder förbĂ€ttrad prestanda och robusthet, vilket gör den till en grym följeslagare för allt frĂ„n vandring och löpning till triathlon och inomhustrĂ€ning.

Garmin Fenix 7X Àr inte bara en uppdatering, den Àr en total förÀndring inom segmentet av robusta smartklockor. Dess kombination av avancerade navigationsfunktioner, lÄng batteritid (upp till 5 veckor i smartwatch-lÀge och 5 dagar i GPS-lÀge!), och fysisk hÄllbarhet gör den till den ultimata smartklockan för seriösa idrottare och Àventyrslystna. Om du letar efter en klocka som kan hÄlla jÀmna steg med din aktiva livsstil och erbjuda tillförlitlig funktionalitet i alla situationer, Àr Garmin Fenix 7X det sjÀlvklara valet.

Funktioner:

 • Uppdaterad fysisk design med förbĂ€ttrad tillgĂ€nglighet till knappar och mindre skruvar.
 • Avancerad GPS-teknik med multibandspositionering och omfattande kartlĂ€ggning.
 • Imponerande batteritid med solcellsdrift, upp till 5 veckor i smartwatch-lĂ€ge och 5 dagar i GPS-lĂ€ge.
 • Robust och mĂ„ngsidig, idealisk för en rad utomhusaktiviteter och sporter.
 • Vinnare av kategorin “BĂ€sta multisportklocka” pĂ„ T3 Awards 2022.

UtlÄtande

Garmin Fenix 7X Àr inte bara en uppdatering, den Àr en total förÀndring inom segmentet av robusta smartklockor. Dess kombination av avancerade navigationsfunktioner, lÄng batteritid, och fysisk hÄllbarhet gör den till den ultimata smartklockan för seriösa idrottare och Àventyrslystna. Om du letar efter en klocka som kan hÄlla jÀmna steg med din aktiva livsstil och erbjuda tillförlitlig funktionalitet i alla situationer, Àr Garmin Fenix 7X det sjÀlvklara valet.

4.6/5

Det hĂ€r Ă€r nĂ€sta generations trĂ€ningspartner som bygger pĂ„ arvet frĂ„n Polars Pro Team GPS-klockor. M430 har avancerad GPS/GLONASS-anslutning med trĂ„dlös uppladdning för omedelbar justering av ditt globala trĂ€ningsschema. Den robusta men Ă€ndĂ„ lĂ€tta konstruktionen innebĂ€r att den kan följa dig överallt – uppför berg och över floder – och samla in data varje steg pĂ„ vĂ€gen.

Polar M430 GPS-smartklocka Ă€r en riktigt snygg aktivitets- och trĂ€ningspartner. HĂ„ll dig motiverad med pulsmĂ€tning dygnet runt, löpdynamik som hĂ„ller dig pĂ„ rĂ€tt spĂ„r för varje mĂ„l och fri frĂ„n kablar hela tiden. Den hĂ€r eleganta, prisvĂ€rda fitnessenheten visar dina dagliga stegframsteg och ger Ă€ven detaljerad sömnanalys – allt i en snygg design som passar överallt dĂ€r du gĂ„r.

Specifikationer:

 • Vikt: 51 g
 • Upplösning: 128x 128
 • SkĂ€rmstorlek: 1.04 tum
 • GPS: Ja
 • PulsmĂ€tning: Ja vid handled och trĂ„dlös koppling för pulsband
 • Sömnövervakning: Ja
 • Vattenklassning: VattentĂ€t klarar simning
 • Smartphonestöd: Android och iPhone

Köpguide: GPS-Klocka BÀst i Test

Att vÀlja rÀtt GPS-klocka kan vara en utmaning, med tanke pÄ det stora utbudet av modeller och funktioner som finns pÄ marknaden. Oavsett om du Àr en passionerad löpare, vandrare, triatlet eller bara en entusiastisk friluftsmÀnniska, Àr det viktigt att hitta en klocka som uppfyller dina specifika behov. HÀr Àr nÄgra viktiga aspekter att tÀnka pÄ nÀr du letar efter den bÀsta GPS-klockan för dig. 

Syfte och AnvÀndningsomrÄde

Börja med att fundera över hur du planerar att anvÀnda klockan. Behöver du avancerad navigering för vandring eller Àr du mer intresserad av löpning och triathlon? Vissa klockor Àr specialiserade pÄ vissa aktiviteter, medan andra Àr mer allround.

GPS-Funktioner

En av de viktigaste funktionerna i en GPS-klocka Àr naturligtvis GPS-prestanda. Se till att klockan har pÄlitlig och snabb GPS-spÄrning. Vissa modeller erbjuder Àven avancerade navigationsfunktioner som kartor, rutter och till och med avancerad spÄrning med multibandspositionering. GPS-Funktionen Àr ocksÄ vÀldigt bra för att hÄlla koll pÄ ditt barn lÀs vÄran guide om bÀsta GPS klockorna för barn.

Batteritid

En lÄng batteritid Àr avgörande, speciellt om du planerar att anvÀnda klockan för lÄnga trÀningspass eller flerdagarsÀventyr. Vissa modeller erbjuder utökad batteritid med hjÀlp av solenergi, vilket kan vara en stor fördel.

Design och Komfort

En GPS-klocka bör vara bekvÀm att bÀra hela dagen. TÀnk pÄ storleken och vikten av klockan samt material och design av armbandet. Klockan ska sitta bra pÄ handleden utan att orsaka irritation.

HÀlsospÄrningsfunktioner

 Utöver GPS-funktionerna kan mÄnga klockor spÄra din hÀlsa och trÀning. Funktioner som pulsmÀtare, sömnspÄrning och VO2 max kan ge vÀrdefull information om din fysiska kondition och hÀlsa

VattentÄlighet

Om du Àr en simmare eller triatlet, eller om du bara vill kunna anvÀnda din klocka i alla vÀder, Àr vattentÄlighet en viktig faktor. Kontrollera klockans vattentÀthetsnivÄ för att sÀkerstÀlla att den kan hantera dina aktiviteter.

Anslutningsmöjligheter och Appar

Möjligheten att synkronisera din klocka med en smartphone eller andra enheter kan öka dess anvÀndbarhet. Kontrollera vilka appar som Àr kompatibla med klockan och vilken typ av data du kan överföra och analysera.

Pris och VarumÀrke

Slutligen, övervÀg din budget och vilket mÀrke du föredrar. Garmin, Polar och Suunto Àr nÄgra av de ledande mÀrkena nÀr det gÀller GPS-klockor, men det finns Àven andra mÀrken som erbjuder kvalitativa produkter till ett lÀgre pris

Back to top button