Camping & Vandring

Kylväska Ryggsäck Bäst i Test [2024]

En riktigt bra kylväska i all ära, men varför inte ha en kylväska som ryggsäck? Det låter ju inte dumt alls, tänker du. Då tänker du helt rätt! De bästa kylryggsäckarna är inte bara fruktansvärt praktiska att transportera kall dryck, is eller mat i, den håller dig även kyld om ryggen en het sommardag på din vandring ute i naturen eller på en skön dag på stranden. Vilken är då den bästa kylväska som du kan ha som ryggsäck? Det beror faktiskt lite på olika personliga preferenser som du kan läsa om under recensionerna!

Vi har testat och recenserat årets bästa kylryggsäckar, och här är vinnarna!

Bäst i Test
Bäst Allround!
5/5
Premium

 36 Timmar Kylning!

4.6/5
Prisvärd

 Smidig!

3.6/5
5/5

Detta är en riktigt bra kombinerad kylväska och ryggsäck i ett som känns gedigen och bra konstruerad, med många bra genomtänkta fack och extrafickor. Kylryggsäcken är dessutom vattentät både från utsidan och insidan med vattentät dragkedja i topplocket. Storleken på 22 liter känns helt perfekt då det lätt kan hända att man lastar för tungt i större kylryggsäckar eftersom kylvaror har en tendens att väga ganska mycket i förhållande till sin storlek. Vi tycker också att denna kylrycksäck har bäst design av alla modeller vi testat.

Fördelar

 • De vattentäta dragkedjorna ger ett pålitligt skydd mot väder och vind.
 • Riktigt snygg och funktionell.
 • Denna kylryggsäcken är mycket prisvärd.
 • Bra fickor och fack gör att du kan få med dig tallrikar och bestick med mera.
 • De justerbara remmarna gör det enkelt att anpassa väskan till din kropp, vilket gör det bekvämt att bära den.
 • Oxford-tyget är vattenavvisande, så du kan hålla dina saker torra även när det regnar.

Volym

Mått

Material

22 L
39 x 29 x 20,5 cm
600D oxford-tyg
4.6/5

Med Hydro Flask 20L Day Escape Soft Cooler Pack kan du ta med dig mat och dryck vart du än går. Den här lätta, snygga och praktiska väskan har en justerbar vadderade axelremmar och rygg och en ergonomisk design som garanterar maximal komfort även efter att du burit den på ryggen i flera timmar. Den är tillverkad av vattentätt och reptåligt material och har en kapacitet på 20 liter som håller din mat och dina drycker svala och fräscha. Oavsett om du är på väg ut på vandring, på väg till stranden, parken eller på en bilresa är Hydro Flask Day Escape Soft Cooler Pack ett bra val för att ta med dig din mat och dina drycker med stil.

Fördelar

 • Den är lätt och ergonomisk, så den är lätt att bära och manövrera utan att belasta ryggen.
 • Både axelremmarna och ryggen är vadderad för att ge komfort och stöd när du bär ryggsäcken.
 • Kylryggsäcken är tillverkad av vattenavvisande polyestertyg och är utformad för att ge långvarig användning.
 • Ryggsäcken är utformad för att vara stark och styv för att klara av den dagliga användningen.
 • Den är lätt att rengöra och underhålla.

Nackdelar

 • Den kostar en hel del.
 • Kunde haft fler extra fickor och fack.

Volym

Mått

Material

20 L
33 x 19,8 x 45 cm
600D polyestertyg
3.6/5

Med Primus Cooler Backpack blir din picknick och utflyktsupplevelse enklare än någonsin. En kombination av stil, komfort och praktisk funktionalitet gör denna ryggsäck till den perfekta följeslagaren för alla dina äventyr. Den här kylryggsäcken har en kapacitet på 22 liter, vilket gör den perfekt för att packa allt du behöver för en dag ute i det fria. Denna kylväska-ryggsäck-hybrid är utrustad med vadderade axelremmar och ett justerbart bröstband för att ge optimal bärkomfort. Dessutom, med dess trendiga design och diskreta färgkombination, kommer du att se riktigt bra ut också!

Fördelar

 • Primus Cooler Backpack är en kylväska av hög kvalitet som inte kommer att nötas ut eller gå sönder i första taget.
 • Robust och tåligt vattentätt material.
 • Extra kylförmåga med isolering i EVA-skum som också fungerar som stoppning mot ryggen för extra bekvämlighet.
 • Rulltopsöppning som gör kylryggsäcken enkel både att att packa i, och ur.

Nackdelar

 • Kunde haft fler fack och extrafickor.

Volym

Mått

Material

22 L
20 x 30 x 45 cm
PU-belagd polyester
4/5

Muurikka Kylryggsäck är det perfekta valet för alla friluftsentusiaster som vill ha en något enklare variant av en kylryggsäck till ett något billigare pris. Den lätta designen gör den lätt att transportera, medan insidan erbjuder hyfsat med plats för alla dina nödvändigheter. De justerbara och vadderade axelremmarna gör att du kan anpassa din lastning efter dina behov. Kylryggsäcken kommer med en extraficka i fronten.

Fördelar

 • Bra förhållande mellan prestanda och pris.
 • Justerbara och vadderade axelremmar som är ganska bekväma.

Nackdelar

 • Bara en extraficka.
 • Hållbarheten på denna kylryggsäck är inte lika lång som på de dyrare modellerna.

Volym

Mått

Material

18,9 L
45 x 19 cm
Polyester

Köpguide [Kylväska Ryggsäck Bäst i Test]

Det är viktigt att tänka på flera saker när du köper en ryggsäck med inbyggd kylväska, till exempel typer av vätskesystem och kylsystem. Det finns också andra egenskaper som vattentålighet och estetik.

När du letar efter den bästa kylryggsäcken av hög kvalitet är det viktigt att du först och främst tar hänsyn till dina behov. Många användare vill hålla sig svala utan att bära med sig extra saker som mat eller vattenflaskor. Om du vill ha den här typen av produkt är detta mer fördelaktigt för dig än för någon som behöver mer stabilitet i sin väska.

Saker att Tänka på innan du Köper en Kylryggsäck

Det är viktigt att först tänka på vad du vill ha. Det finns olika typer av vätskesystem och kylsystem som man bör tänka på när man ska ut på vandring eller camping. Detta skulle vara den mest framträdande egenskapen som du måste överväga innan du bestämmer dig för vilken kylryggsäck du ska köpa. Om du vill ha en enkel och lätt väska bör du leta efter den bästa produkten. Om du planerar att gå på en längre vandring, kan det vara värt att också titta på vår guide om den Bästa vandringsryggsäck

Många användare vill ha en ryggsäck som ger tillräckligt med utrymme för att bära alla nödvändiga föremål. Detta innebär att de inte vill bli utan sina viktigaste saker. Antalet fickor och fack är då viktigt att tänka på.

Om du inte gillar att bära extra vikt på ryggen är detta ditt bästa val. Du måste också ta hänsyn till märket på kylryggsäcken. Det finns till exempel dyra märken och det finns billiga märken. De högklassiga väskorna är vanligtvis dyrare än de billigare. Du bör dock alltid leta efter något som ger dig bäst valuta för pengarna.

Märket på en kylryggsäck är också viktigt att tänka på. Det finns till exempel märken som Muurikka och andra som är kända för sina högkvalitativa produkter. Dessa tillverkare erbjuder också kvalitetsmaterial i sina produkter. De har också en utmärkt kundservice där de ger dig full återbetalning om något går fel med din väska. Men detta gäller givetvis alla produkter som vi har med i vårat test!

Isolering

När du funderar på att köpa en kylväska/ryggsäck är isolering viktigt! Du vill ha en kylryggsäck som håller dina snacks, mat och drycker kalla och fräscha under lång tid. Leta efter ryggsäck som har tjocka väggar fyllda med skumisolering för att maximera deras kylpotential. Skall du på vandring och vill ha med dig? Läs då även vår guide om mat för vanding.  Se till att dubbelkolla isoleringsvärdena för att säkerställa att din kylryggsäck klarar av de temperaturer du planerar att förvara den i. Dessutom vill du kontrollera sömmar och dragkedjor för att se till att de är robusta och inte låter någon kall luft komma ut. Du vill trots allt inte att maten ska vara ljummen och genomblöt när du är redo att äta den!

Pris

När det gäller att köpa en kylväska ryggsäck är det viktigt att tänka på priset. Beroende på funktioner och kvalitet kan kylryggsäckar vara allt från prisvärda till ganska dyra. Om du letar efter något i den nedre delen av prisklassen finns det gott om alternativ. Om du däremot vill ha något som håller längre kan du överväga att investera lite mer. Oavsett vilken budget du har är det viktigt att ha en kvalitativ kylryggsäck som passar dina behov. Så om du har extra pengar, lägg gärna lite extra – du kommer förmodligen gynna dig i längden.

Storlek och kapacitet

När det gäller att välja den perfekta kylväska-ryggsäcken är storlek och kapacitet viktiga faktorer att ta hänsyn till. Storleken avgör hur mycket du kan bära och hur bekvämt det är att bära den. Kapaciteten är också viktig – om du har en stor familj eller mycket mat ska du se till att du får plats med allt i din kylryggsäck. För större grupper eller familjeutflykter, kolla in vår guide om Bästa familjetält. Se till att kontrollera måtten och få en känsla för hur mycket du kan packa in. Det är också värt att tänka på att när du är ute och reser vill du inte släpa runt på en stor, alldeles för tung ryggsäck. En mindre storlek kan då vara det rätta valet eftersom kylvaror ofta väger mycket. Oavsett vilken storlek och kapacitet du väljer är en sak säker – med en kylväska i ryggsäcken kan du vara säker på att hålla din mat och dina drycker skönt kylda hela dagen!

Material

När du köper en kombinerad kylväska och ryggsäck vill du försäkra dig om att du får material av bästa kvalitet som håller för alla äventyr. De flesta ryggsäckar kommer att vara tillverkade av antingen syntetiska tyger eller naturliga tyger. Du vill se till att du väljer en ryggsäck som är hållbar och som inte lätt slits eller rivs. Naturliga tyger som bomull eller canvas är vanligtvis mer andningsbara och kan lätt sköljas av om du hamnar i en överraskande regnskur. Syntetiska material som nylon eller ripstop kan vara mer hållbara och lätta, vilket gör dem till bra val för alla friluftsentusiaster. Oavsett vilket material du väljer, se till att det är bekvämt och gjort för att hålla länge.

Funktioner

När du letar efter den perfekta kylryggsäcken är det viktigt att tänka på vilka funktioner som bäst uppfyller dina behov.

Tänk på följande:

Fördelar med en Kylväska som Ryggsäck

En kylryggsäck kan hjälpa dig att sänka din kroppstemperatur, vilket är viktigt vid fysisk ansträngning. Det kan också göra att du kan gå längre utan att bli trött. Dessutom kan den lätta konstruktionen göra det lättare att bära med dig på en vandring eller under en lång arbetsdag.

Dessutom är dessa ryggsäckar utformade för att fungera bra i specifika miljöer och förhållanden. De kan användas för vandring och hålla dig sval under långa vandringar. Vissa av dessa ryggsäckar har särskild ventilation för att förbättra kylningen.

Nedan följer några fördelar som du kan se fram emot när du använder en kylryggsäck:

Funktionerna hos en Kylryggsäck

Det är viktigt att notera att det finns några saker du bör tänka på när det gäller dessa typer av kylväskor/ryggsäckar. De kanske inte är lika effektiva om de inte är fyllda med vätska eller is. En riktigt bra kylväska/ryggsäck sänker bara kroppstemperaturen med en till två grader, så resultaten kan variera från person till person. Detsamma gäller för den mängd svett du producerar. Det är viktigt att notera att typen och kvaliteten på vattnet också påverkar din kylförmåga.

En kylryggsäck är ett bra sätt att svalka ryggen under varma dagar. Den kan användas av personer som idrottar eller utför tungt arbete eller för att hantera värmen om du är på en nöjespark eller på semester.

Här är några av dess funktioner:

Vanliga Frågor och Svar

Det är viktigt att först överväga dina behov. Tänk på vätske- och kylsystem, antalet fickor och fack, samt ryggsäckens märke och kvalitet. Du bör även tänka på väskans storlek, kapacitet, och viktfördelning

Isolering är avgörande för att hålla dina matvaror och drycker kalla. Sök efter ryggsäckar med tjocka väggar och skumisolering för att maximera kylförmågan och kontrollera sömmar och dragkedjor för att säkerställa att de är robusta

Ja, storleken och kapaciteten bestämmer hur mycket du kan bära och hur bekvämt det är. För större grupper eller familjeutflykter, bör du välja en ryggsäck med större kapacitet. En mindre storlek kan vara lämpligare om du vill undvika att bära för mycket vikt

Ja, materialet påverkar både hållbarheten och komforten. Naturliga tyger som bomull eller canvas är andningsbara och lätta att rengöra, medan syntetiska material som nylon är mer hållbara och lätta

Bra kylryggsäckar kan ha extra funktioner som nyckelkrokar, vattenflaskhållare, mobiltelefonhållare och speciella remmar eller clips för att säkra kylboxen. Välj en ryggsäck med funktioner som passar dina specifika behov

Ja, kylryggsäckar kan hjälpa till att sänka din kroppstemperatur, vilket är särskilt viktigt under fysisk ansträngning. De är utformade för att fungera bra i varma och fuktiga miljöer och har ofta speciell ventilation för att förbättra kylningen

Back to top button