KlÀder

Vandringsbyxor BĂ€st i Test [2022]

Riktigt bra vandringsbyxor Àr snabbtorkande, fukttransporterande och mycket robusta. Dessutom ger de ocksÄ god rörelsefrihet och Àr dÀrför bekvÀma att bÀra i brant ojÀmn terrÀng.

HÀr har vi valt ut och granskat de bÀsta vandringsbyxorna för dam & herr, för att göra ditt köpbeslut lite enklare. Byxorna i det hÀr urvalet Àr bÀst för mÄttliga och varma temperaturer (vÄr, sommar och höst). Vandringsbyxor bÀst i test:

Vandringsbyxor BĂ€st i Test Herr

BĂ€st i Test
SuverÀn kvalitet!
5/5
Premium
VÀdertÄliga!
4.9/5
Jakt
Budget
PrisvÀrda & Bra!
4.6/5

Vandringsbyxor BĂ€st i Test Dam

BĂ€st i Test
UltrabekvÀma!
5/5
Premium
Maxad rörlighet!
4.9/5
Extrem
Extremt tÄliga!
4.9/5
Budget
PrisvÀrda & Bra!
4.6/5

Köpguide [BÀsta Vandringsbyxor]

De bÀsta vandringsbyxorna för dam & herr skyddar benen mot vÀder och omgivning (stenar, vegetation etc.) och Àr dÀrför mycket anvÀndbara för olika utomhusaktiviteter. De skiljer sig frÄn vanliga byxor i frÄga om material och utformning. Det finns en hel del du behöver tÀnka igenom innan du köper dom bÀsta vandringsbyxorna för just dig:

Material

Nylon Àr det vanligaste materialet för vandringsbyxor eftersom det Àr mycket slitstarkt. Dessutom Àr nylon snabbtorkande och fukttransporterande. Vissa byxor Àr dock tillverkade av polyester i stÀllet för nylon. Polyester har liknande egenskaper som nylon men Àr mindre robust. Varken nylon eller polyester erbjuder bra stretch om de inte blandas med stretchiga fibrer som spandex.

Vissa mÀrken anvÀnder högpresterande material som noggrant utvecklats i laboratorier. Byxor tillverkade av sÄdana material Àr vanligtvis nÄgot dyrare.

Vandringsbyxor Àr ofta behandlade med DWR (Durable Water Repellant) pÄ utsidan för att stöta bort vatten (regn) i stÀllet för att absorbera det. DWR minskar inte byxornas andningsförmÄga. Det finns dÀrför ingen anledning att undvika DWR-behandlade byxor.

Vikt

Det Àr bekvÀmare att ha pÄ sig lÀtta byxor och de ger bÀttre rörelsefrihet.

Fickor

Fickor gör att du snabbt kan komma Ät och förvara smÄsaker som du ofta behöver. DÀrför bör vandringsbyxor ha flera fickor. Fickorna ska vara lÀttÄtkomliga och tillrÀckligt djupa och gÀrna försedda med dragkedja för att förhindra att föremÄl faller ut nÀr du vandrar.

Integrerat bÀlte

Vissa byxor har ett integrerat bÀlte. Ett integrerat bÀlte Àr vanligtvis mycket smalt sÄ att det inte stör dig nÀr du vandrar. Ett sÄdant bÀlte Àr sÀrskilt anvÀndbart nÀr du bÀr en ryggsÀck eftersom det passar bra under höftbÀltet. Om byxorna inte levereras med ett integrerat bÀlte kan du alltid köpa ett lÄgt bÀlte separat.

Ledade knÀn

Ett ledat knÀ pÄ en byxa innebÀr att det finns ett överskott av tyg pÄ fram- och baksidan av byxans knÀn. Detta extra tyg ger bÀttre stretch och rörelsefrihet nÀr man vandrar uppför backar eller klÀttrar.

Extra Tyg vid LĂ„ren

Det finns bra vandringsbyxor med extra tyg lÀngs hela lÄret för att ge mer utrymme och andningsförmÄga och förhindra att byxorna skaver.

Storlek och Passform

Vandringsbyxor finns i formanpassade eller avslappnade modeller. Att vÀlja rÀtt stil beror pÄ personliga preferenser.

En mer passformad byxa anpassar sig efter din kropp och rör sig med dig, vilket eliminerar risken för att den fastnar i föremÄl och gÄr sönder.

En byxa med avslappnad passform ger dina ben mer utrymme och kan ge ett bÀttre skydd mot gnidning och skav.

Om du vÀljer en mer avslappnad passform ska du se till att den inte Àr för lös, eftersom vandringsbyxor naturligt lossnar efter flera anvÀndningar, för att inte tala om att du troligen kommer att gÄ ner i vikt nÀr du Àr ute pÄ vandringsleden.

NÀr det gÀller lÀngden bör du se till att byxorna inte drar eller fastnar nÀr du Àr ute pÄ vandringen.

Komfort

Precis som ett par förstklassiga vandringskÀngor ska ett par bra vandringsbyxor erbjuda komfort hela dagen. AnvÀndningen av mjuka foder, en mÀngd justeringspunkter, primÀra konstruktioner med andningsbara membran och/eller stretchegenskaper och en rad ventilationsöppningar ger en mycket bekvÀmare upplevelse. Du vill vara sÀker pÄ att ta hÀnsyn till de olika omrÄden som pÄverkar just denna aspekt eftersom komfort verkligen gör en enorm skillnad nÀr det gÀller vandringsbyxor.

UnderhÄll och Skötsel

  • TvĂ€ttning: Dina vandringsbyxor kan troligen tvĂ€ttas i maskin. Kontrollera etiketten för att vara sĂ€ker, och om de Ă€r det kan du kasta dem i tvĂ€ttmaskinen. Men som de flesta syntetiska tyger som anvĂ€nds för trĂ€ning kommer dina vandringsbyxor förmodligen att gynnas av att anvĂ€nda en sporttvĂ€tt. SporttvĂ€tt Ă€r ett tvĂ€ttmedel som Ă€r sĂ€rskilt utformat för syntetiska tyger som anvĂ€nds i sportklĂ€der. Syntetiska fibrer har en tendens att hĂ„lla fast vid lukter frĂ„n svett och oljor, och sporttvĂ€tt hjĂ€lper till med detta.
  • Torkning: Vandringsbyxor torkar vanligtvis snabbt. SĂ„ efter att ha tvĂ€ttat byxorna kan du lĂ„ta dem lufttorka snabbt. De flesta vandringsbyxor Ă€r ocksĂ„ sĂ€kra att lĂ€gga i torktumlaren (kontrollera etiketten för att vara sĂ€ker). Om de Ă€r torktumlare, lĂ€gg dem i en lĂ„g temperatur och se till att alla dragkedjor och knappar Ă€r stĂ€ngda först.
  • Strykning: Om du vill stryka dina vandringsbyxor ska du göra det med strykjĂ€rnet pĂ„ en mycket lĂ„g vĂ€rmeinstĂ€llning och anvĂ€nda en pressduk. Nylon bör inte strykas vid en temperatur över 275 F, vilket vanligtvis Ă€r strykjĂ€rnets vĂ€rmenivĂ„ 1. Polyestertyger kan strykas vid en nĂ„got högre temperatur, 300 F (strykjĂ€rnvĂ€rmenivĂ„ 3). Men Ă„terigen, var försiktig sĂ„ att strykjĂ€rnet inte blir för varmt.
  • Impregnering: Liksom all vattenavvisande utrustning kommer DWR-behandlingen av dina vandringsbyxor att naturligt slitas bort med tiden. Rumpan och lĂ„ren pĂ„ dina vandringsbyxor brukar vara de första att visa tecken pĂ„ detta eftersom det Ă€r dĂ€r som vattnet först sipprar igenom. Om du tror att det Ă€r dags att Ă„terigen vattentĂ€ta dina byxor kan du alltid först testa detta genom att stĂ€nka nĂ„gra droppar vatten pĂ„ dem. Om vattnet sjunker in i tyget och skapar en mörk cirkel Ă€r det dags för en ny DWR-behandling.

 

<<HÀr hittar du de bÀsta produkterna och en enkel guide hur du gör för att impregnera dina klÀder!>>

Back to top button