Sport & Fritid

Bästa Drag för Gädda [2022]

Det kommer ständigt nya drag för gäddfiske, vilket kan göra det svårt att hålla reda på vilket som är bästa draget för gädda just nu.

I den här artikeln kommer vi att ge dig en inblick i årets bästa bästa drag för gädda, här är resultatet:

<<Läs också våran guide efter testet>>

Bäst i Test
Otroligt bra!
4.9/5
Bästa Stora
Pålitligt!
4.9/5
Paket Mellangädda
Prisvärt!
4.8/5
Paket Storgäddan
 Jiggar & Spinners
4.8/5

Köpguide -Bästa Drag för Gädda

Gäddfiske är relativt lätt att lära sig och bli skicklig på som fiskare, och kan vara en absolut höjdare med otrolig action och kraftfulla hugg. Gäddor är rovdjur och är extremt opportunistiska och äter allt från riggar med döda beten genom isen till toppvattenbete på grunt vatten, till djupdykande beten i otroligt djupt vatten. Dessa skäl är anledningen till att gäddfiske är så populärt i de områden där de finns, och du kan använda samma beten som du använder för andra arter, till exempel abborre eller myskfisk.

Det är lätt att förstå hur lockande gäddfiske är. Gäddfiske är synonymt med spännande fiske; gäddor är kända för att vara aggressiva rovdjur och hårda kämpar, vilket ger en upplevelse som är värd att skryta med när du har lyckats fånga gammelgäddan. Själva dragen är också riktigt häftiga, ofta med starka färger och unika former som är utformade för att fånga fiskens uppmärksamhet, även från stora avstånd.

Storlek & Vikt på Wobblers för att fiska Gädda

Wobblers används i de flesta fall för att fiska medelstora och stora gäddor, därför är de mest populära medelstora och stora wobblers. Beroende på fiskeförhållandena används grunda, mellanvattens och djupvattens wobblers.

Enligt storlek delas wobblers in i små, medelstora och stora:

  • Små wobblers som väger upp till 5-8 gram är avsedda för fiske efter abborre och liten gädda. Vikten på sådana beten är upp till 6-10 gram. Används oftast på grunda djup på upp till 1,5 meter.
  • Medelstora wobblers väger 10-25 gram och är 8-15 cm långa. Detta är de mest använda universal-wobblers, som används överallt och praktiskt taget för att fånga alla typer av rovdjur. Vanliga för fiske efter gädda och gös och abborre.
  • Stora wobblers används ganska sällan och oftast för att fånga stora fiskar på stora djup. Sådana wobblers används för att fånga havskatt, stor gädda, stor gös, abborre, asp och till och med vissa marina fiskarter. De har en vikt på 15-20 gram och en längd på 11-18 cm.

Bästa Årstiden att Fiska Gädda

Fiske efter nordlig gädda kan förekomma året runt beroende på de lokala fiskereglerna. Från vår till höst till vinter. I Kanada och norra USA är de mycket populära att fiska genom isen under vintermånaderna vid isfiske.

  • Våren kan vara exceptionellt produktiv, eftersom gäddorna vanligtvis just har lekt färdigt och är redo att äta tungt för att återfå den energi de förlorat under leken.
  • Under sommarmånaderna kan fisket också vara riktigt bra, med gäddor som befolkar i stort sett alla delar av de vattendrag de lever i, men om det finns någon undervattensvegetation är chansen stor att den kommer att vara helt knökad med gäddor.
  • Under vintermånaderna saktar alla fiskar ner och under isfisket är detta inget undantag.

 

<<Läs också våran relaterade artikel: Vad Äter Gäddor?>>

Back to top button