Cykling

Cykelstol Bäst i Test [2022]

När du köper en cykelstol för barn finns det mycket att tänka på, och du måste se till att stolen passar till både ditt barn, och din cykel!

Lyckligtvis har tekniken för cykelsitser utvecklats en hel del under de senaste åren, och en bra cykelstol är numera riktigt säker, bekväm och fullmatad med fina finesser.

Vi har här samlat de bästa cykelstolarna för barn, och ger dig en köpguide med råd och viktiga säkerhetstips som du bör tänka på innan du köper den bästa cykelstolen för just dig och ditt barn!

Bäst i Test
Bekväm!
4.9/5
Premium
Superlätt!
4.7/5
Prisvärd
Bra pris
4.5/5
Budget
 Billig
4.3/5

Köpguide och Tips -Bästa Cykelstol

Det finns många fördelar med att sätta ditt barn i en cykelstol redan i unga år:

  • Att cykla är ett roligt sätt att ta sig från punkt A till punkt B, plus att det är ett bra sätt att uppleva naturen tillsammans.
  • Det kan också hjälpa ditt barn att vänja sig vid tanken på att börja trampa på sin egen cykel en vacker dag.

Att cykla med barnet kan ta lite tid att vänja sig vid, men de bästa cykelsätena för barn är både säkra, stödjande, bekväma och ändrar inte nämnvärt hur du manövrerar cykeln.

Hur du Håller du ditt Barn Säkert på Cykeln

Cykelsitsar är det enda säkra sättet att transportera ett barn på cykeln. Men det finns ändå en del andra säkerhetsaspekter att vara uppmärksam på:

  • Undvik att ta med ditt barn på cykeltur under sovtid: Om ditt barn somnar i cykelstolen behöver du inte nödvändigtvis väcka pajsaren, men den lille krabaten bör inte sova i en cykelstol under en längre tid. Precis som med bilbarnstolar finns det en ökad risk för kvävning om barnet somnar ihopkrupen
  • Innan ni ger er ut på er första cykeltur tillsammans behöver ni korrekt monterade cykelhjälmar, ekipage för att förhindra att de små händerna och fötterna skadas och reflexer för att göra cykeln synlig på natten. Du bör också kontrollera cykelns däcktryck för att se till att däcken är välfyllda, eftersom det kan ge en smidigare och säkrare cykeltur

Att Tänka på innan du Köper en Cykelstol för Barn

Det kan snabbt kännas komplicerat att välja den bästa cykelstolen för ditt barn.

Inte nog med att du behöver välja en bekväm sits för ditt barn, utan också en sits som passar din cykel.

Här kommer är en snabb sammanfattning av vad du ska titta på när du väljer en cykelstol som passar ditt barn och din cykel:

Barnets Storlek och Ålder

Cykelstolar för barn har ålders- och viktbegränsningar för att du ska kunna färdas säkert. Vi uppmanar dig att vänta tills ditt barn är 1 år gammalt innan du sätter det i en cykelsits. En cykelstol för barn brukar fungera bra upp till 5-6 års ålder, eller upp till max 22 kg.

Axelremmar

Axelremmar är en av de utmärkande egenskaperna hos cykelstolar. Leta efter vadderade remmar som är bekväma, säkra och sitter på bra på plats.

Axelremmarna bör placeras mot ett högt ryggstöd så att de inte glider av barnets axlar. Höjdjusteringar av axelremmarna är att föredra så att de kan fortsätta att passa ditt barn när det växer.

Fällbart Ryggstöd

Högkvalitativa cykelbarnstolar har en funktion för att luta sätet tillbaka, vilket kan göra stor skillnad för de små barnens komfort. Särskilt om du åker långa turer där ditt barn kanske vill ta en tupplur, kan det vara riktigt soft att kunna luta sätet!

Justerbara Fotstöd

Alla cykelstolar som vi rekommenderar har justerbara fotstöd. De ger ditt barn en säker plats att vila fötterna på, och håller också fötterna fastspända så att dom inte sparkar föräldrarna i röven!

Komfort

Det är viktigt att ditt barn har det bekvämt, annars kommer barnet inte att njuta av sin resa och kommer inte att vilja använda sätet i framtiden.

Saker att tänka på angående bekvämlighet:

  • Leta efter en cykelstol som har stöd på sidorna och i ryggen
  • Se till att cykelstolen har bra dämpning i sätet
  • Kolla också så det finns ett bra nackstöd för dem att vila mot – du kommer att bli förvånad över hur många barn som somnar under två års ålder på grund av cykelns rörelse, precis som i en bilstol!
Back to top button