Camping & Vandring

Mygghatt BĂ€st i Test [2022]

En av de bÀsta mygghattarna Àr faktiskt ett mÄste ifall du ska ut pÄ vandring i de svenska skogarna och fjÀllen under vissa Ärstider. Glömmer du att ta med en riktigt bra mygghatt kan hela din resa vara förstörd. Detta gÀller givetvis Àven om du ska ut pÄ jakt eller fisketur eller resa till nÄgot annat exotiskt resmÄl ocksÄ.

Köper du nÄgon av mygghattarna i vÄrat test sÄ kan vi garantera att du kommer undvika mÀngder av myggbett pÄ dina Àventyr. HÀr ser du resultatet av vÄrat mygghatt bÀst i test!

<<Köpguide & andra tips för att slippa myggbett lÀngre ner pÄ sidan>>

BĂ€st i Test
Snygg, bekvÀm!
4.8/5
Premium
Extra lÄng!
4.7/5
PrisvÀrd
Bra sikt!
4.7/5
Budget
 Billig men Bra!
4.5/5

Köpguide & andra Tips för att Slippa Myggbett

Om du planerar att vandra ut i vildmarken tÀnker du förmodligen först och frÀmst pÄ skydd mot regn, snö, vind, varma dagar eller iskalla nÀtter.

Men det finns ett annat hot som du kanske glömmer bort: bitande insekter. I den djupa vildmarken, pÄ vattnet eller pÄ bondgÄrdar kan myggor och andra insekter vara en riktig plÄga. Om du vill prestera pÄ topp med full fokus pÄ fÀltet kan en mygghatt vara en viktig utrustning. PÄ bakgÄrden rÀcker det ibland med insektsspray, men för att nÄ en nivÄ av skydd och frihet som rutinerade rÀvar förlitar sig pÄ Àr en riktigt bra mygghatt oumbÀrlig.

Oavsett var du bor i Sverige Àr det inte bara irriterande att blir biten av myggor, det kan faktiskt ocksÄ vara farligt. Myggbett lÀmnar efter sig kliande, röda utslag pÄ huden som kan irritera dig i flera dagar. Som om inte det vore nog sÄ kan myggor bÀra pÄ allvarliga sjukdomar som kan spridas till bÄde mÀnniskor och husdjur.

Fördelar med en Mygghatt

Även om marknaden Ă€r översvĂ€mmad av produkter som du kan köpa för att hĂ„lla myggorna borta, blir mĂ„nga mĂ€nniskor mer och mer medvetna om vilka typer av sprayer och kemikalier de anvĂ€nder pĂ„ sina kroppar för att skydda sig sjĂ€lva.

  • En bra mygghatt Ă€r perfekt om du Ă€r pĂ„ jakt efter ett naturligt, kemikaliefritt sĂ€tt att skydda dig mot myggor nĂ€r du Ă€r utomhus.
  • En bra mygghatt skyddar huvudet frĂ„n 360 grader, vilket innebĂ€r att ansiktet, bakhuvudet, nacken och toppen av huvudet Ă€r skyddade frĂ„n myggbett.
  • Om du ska resa utomlands kan det vara en bra idĂ© att investera i den bĂ€sta mygghatten för att skydda dig mot exotiska sjukdomar, sĂ„som malaria eller denguefeber, som vissa myggor bĂ€r med sig.

Olika Typer av Myggskydd för Huvudet

Kvalitativa myggnÀt för huvudskydd Àr lÀtta, hÄllbara, bekvÀma och ger det bÀsta skyddet. Vissa myggnÀt för huvudskydd Àr sydda i hattar eller kepsar, med fördelen av extra sÀkerhet mot infiltration samt inbyggt solskydd. Andra myggnÀt för huvudskydd passar över ett naket huvud eller över en annan hatt, vilket gör dem packbara och ett mer flexibelt alternativ. Du mÄste utvÀrdera dina behov för att avgöra vad som fungerar bÀst för din nÀsta utflykt, men oavsett konfiguration vill du ha den bÀsta mygghatten eller huvudskyddet som finns att tillgÄ.

Öppningarna i nĂ€tet Ă€r för smĂ„ för att myggor ska kunna ta sig igenom och kan ofta skydda Ă€ven mot andra irriterande insekter som loppor, fĂ€stingar, spindlar med mera.

Andra Tips för att Slippa bli Myggbiten

Även om en mygghatt skyddar dig till en stor del, finns det ocksĂ„ andra tips som kan vara vĂ€rda att tĂ€nka över för att slippa irriterande myggbett:

HĂ„ll dig inomhus vid Skymning och Gryning

Detta kan naturligtvis verka sjÀlvklart med tanke pÄ att myggor Àr mest aktiva under dessa tvÄ tider pÄ dagen. Om du Àr ute och campar, försök att hÄlla dig inne i tÀltet under dessa skymningstimmar eller under ett nÀt. Du kan ocksÄ ta pÄ dig din nya mygghatt och hÄlla dig nÀra en lÀgereld, eftersom rök och lÄgor kan avskrÀcka myggor och andra bitande insekter.

BÀr LÄnga KlÀder av Bomull, Nylon eller Denim

Även om du bĂ€r den bĂ€sta mygghatten med lĂ€ngre klĂ€der kan du Ă€ndĂ„ bli offer för ett myggbett. Detta beror pĂ„ att inte alla klĂ€dmaterial Ă€r tillrĂ€ckligt starka för att hindra en myggas tunna, nĂ„lliknande nĂ€sa frĂ„n att trĂ€nga igenom.

De bÀsta materialen du kan bÀra för att skydda dig mot myggor, tillsammans med att bÀra en bra mygghatt, Àr klÀder av nylon, denim eller bomull. Vindjackor och liknande material Àr oftast ocksÄ tillrÀckligt starka för att hÄlla dig sÀker frÄn ett myggbett.

Undvik att BÀra Mörka KlÀder

Har du nÄgonsin kÀnt dig personligen utsatt för en myggklan medan resten av din grupp var helt okej? Det Àr inte bara inbillningar! I sjÀlva verket kan det vara dina klÀders fel. Vissa studier tyder pÄ att den typ av myggor som biter lockas av mörkare fÀrger. Det betyder att om du bÀr klÀder som Àr svarta, mörklila, mörkblÄ eller gröna kan du vara mer attraktiv för dessa hungriga insekter.

Stoppa in Byxorna i Strumporna

Okej, det hÀr Àr kanske inte det mest moderiktiga tipset frÄn vÄra vetenskapliga vÀnner, men det fungerar för att skydda dina vrister och skenben frÄn myggbett. Myggor kan gÄ obemÀrkt förbi, sÀrskilt om de flyger in i dina byxben. SÄ svÀlj din stolthet och stoppa in byxorna. Dina vrister kommer att tacka dig senare.

Köp en MyggfÄngare!

Visste du att det Àven finns andra teknologiska myggskydd du kan anvÀnda hemma eller ute i vildmarken? LÀs vÄra test om bÀsta Myggskydd och bÀsta Thermacell och lÀr dig mer!

Back to top button