Camping & Vandring

Mygghatt Bäst i Test [2022]

En av de bästa mygghattarna är faktiskt ett måste ifall du ska ut på vandring i de svenska skogarna och fjällen under vissa årstider. Glömmer du att ta med en riktigt bra mygghatt kan hela din resa vara förstörd. Detta gäller givetvis även om du ska ut på jakt eller fisketur eller resa till något annat exotiskt resmål också.

Köper du någon av mygghattarna i vårat test så kan vi garantera att du kommer undvika mängder av myggbett på dina äventyr. Här ser du resultatet av vårat mygghatt bäst i test!

<<Köpguide & andra tips för att slippa myggbett längre ner på sidan>>

Bäst i Test
Snygg, bekväm!
4.8/5
Premium
Extra lång!
4.7/5
Prisvärd
Bra sikt!
4.7/5
Budget
 Billig men Bra!
4.5/5

Köpguide & andra Tips för att Slippa Myggbett

Om du planerar att vandra ut i vildmarken tänker du förmodligen först och främst på skydd mot regn, snö, vind, varma dagar eller iskalla nätter.

Men det finns ett annat hot som du kanske glömmer bort: bitande insekter. I den djupa vildmarken, på vattnet eller på bondgårdar kan myggor och andra insekter vara en riktig plåga. Om du vill prestera på topp med full fokus på fältet kan en mygghatt vara en viktig utrustning. På bakgården räcker det ibland med insektsspray, men för att nå en nivå av skydd och frihet som rutinerade rävar förlitar sig på är en riktigt bra mygghatt oumbärlig.

Oavsett var du bor i Sverige är det inte bara irriterande att blir biten av myggor, det kan faktiskt också vara farligt. Myggbett lämnar efter sig kliande, röda utslag på huden som kan irritera dig i flera dagar. Som om inte det vore nog så kan myggor bära på allvarliga sjukdomar som kan spridas till både människor och husdjur.

Fördelar med en Mygghatt

Även om marknaden är översvämmad av produkter som du kan köpa för att hålla myggorna borta, blir många människor mer och mer medvetna om vilka typer av sprayer och kemikalier de använder på sina kroppar för att skydda sig själva.

  • En bra mygghatt är perfekt om du är på jakt efter ett naturligt, kemikaliefritt sätt att skydda dig mot myggor när du är utomhus.
  • En bra mygghatt skyddar huvudet från 360 grader, vilket innebär att ansiktet, bakhuvudet, nacken och toppen av huvudet är skyddade från myggbett.
  • Om du ska resa utomlands kan det vara en bra idé att investera i den bästa mygghatten för att skydda dig mot exotiska sjukdomar, såsom malaria eller denguefeber, som vissa myggor bär med sig.

Olika Typer av Myggskydd för Huvudet

Kvalitativa myggnät för huvudskydd är lätta, hållbara, bekväma och ger det bästa skyddet. Vissa myggnät för huvudskydd är sydda i hattar eller kepsar, med fördelen av extra säkerhet mot infiltration samt inbyggt solskydd. Andra myggnät för huvudskydd passar över ett naket huvud eller över en annan hatt, vilket gör dem packbara och ett mer flexibelt alternativ. Du måste utvärdera dina behov för att avgöra vad som fungerar bäst för din nästa utflykt, men oavsett konfiguration vill du ha den bästa mygghatten eller huvudskyddet som finns att tillgå.

Öppningarna i nätet är för små för att myggor ska kunna ta sig igenom och kan ofta skydda även mot andra irriterande insekter som loppor, fästingar, spindlar med mera.

Andra Tips för att Slippa bli Myggbiten

Även om en mygghatt skyddar dig till en stor del, finns det också andra tips som kan vara värda att tänka över för att slippa irriterande myggbett:

Håll dig inomhus vid Skymning och Gryning

Detta kan naturligtvis verka självklart med tanke på att myggor är mest aktiva under dessa två tider på dagen. Om du är ute och campar, försök att hålla dig inne i tältet under dessa skymningstimmar eller under ett nät. Du kan också ta på dig din nya mygghatt och hålla dig nära en lägereld, eftersom rök och lågor kan avskräcka myggor och andra bitande insekter.

Bär Långa Kläder av Bomull, Nylon eller Denim

Även om du bär den bästa mygghatten med längre kläder kan du ändå bli offer för ett myggbett. Detta beror på att inte alla klädmaterial är tillräckligt starka för att hindra en myggas tunna, nålliknande näsa från att tränga igenom.

De bästa materialen du kan bära för att skydda dig mot myggor, tillsammans med att bära en bra mygghatt, är kläder av nylon, denim eller bomull. Vindjackor och liknande material är oftast också tillräckligt starka för att hålla dig säker från ett myggbett.

Undvik att Bära Mörka Kläder

Har du någonsin känt dig personligen utsatt för en myggklan medan resten av din grupp var helt okej? Det är inte bara inbillningar! I själva verket kan det vara dina kläders fel. Vissa studier tyder på att den typ av myggor som biter lockas av mörkare färger. Det betyder att om du bär kläder som är svarta, mörklila, mörkblå eller gröna kan du vara mer attraktiv för dessa hungriga insekter.

Stoppa in Byxorna i Strumporna

Okej, det här är kanske inte det mest moderiktiga tipset från våra vetenskapliga vänner, men det fungerar för att skydda dina vrister och skenben från myggbett. Myggor kan gå obemärkt förbi, särskilt om de flyger in i dina byxben. Så svälj din stolthet och stoppa in byxorna. Dina vrister kommer att tacka dig senare.

Köp en Myggfångare!

Visste du att det även finns andra teknologiska myggskydd du kan använda hemma eller ute i vildmarken? Läs våra test om bästa Myggskydd och bästa Thermacell och lär dig mer!

Back to top button