Camping & Vandring

Tält 6 Personer Bäst i Test [2024]

Gruppcamping är en av de roligaste utomhusaktiviteterna som finns, men resultatet beror till stor del på dina förberedelser. Och det bästa tältet för 6 personer är fortfarande en av de viktigaste förutsättningarna och vänner på cirka 6 personer som vill tillbringa roliga nätter tillsammans under camping eller vandring kommer att finna dessa tält otroliga!

Här kommer det! Tält 6 personer bäst i test:

<<Stor köpguide och allt du behöver veta om 6-manna tält under testet>>

Bäst i Test
 Bra i alla väder!
4.8/5
Premium
Monster Size!
4.7/5
Prisvärd
Hög Kvalitet!
4.7/5
Budget
 Bra pris!
4.4/5
4.8/5

Helsport Finnmark är det rätta för dig om du letar efter ett hållbart, pålitligt och lätt tält som skyddar dig under alla sorters väderförhållanden. Det här tältet för 6 personer är utformat för att klara snö kraftigt regn och starka vindar. Det är tillverkat med vattentäta tyger och ett vattentätt golv. Tältets ram är också otroligt stark, så att det klarar av starka vindar. Vi gillade också att Finnmark har massor av förvaringsfickor och dess enkla montering och demontering gör den enkel att få upp och ner. Tältets exceptionella andningsförmåga gör att du känner dig bekväm oavsett väder.

Oavsett om du campar, är ute på vandring eller bergsklättrar kommer Helsport Finnmark se till att du håller dig säker, torr och skyddad.

Fördelar

 • Helsport Finnmark-tältet är ett utmärkt val för campingresor eftersom det ger en bra kombination av bärbarhet, hållbarhet och komfort. Det är lätt och lätt att transportera, men dess robusta material och konstruktion gör det mycket motståndskraftigt mot både vind och regn. Dessutom ger 2-lagerskonstruktionen utmärkt isolering och ventilation.
 • En annan stor fördel med det här tältet är dess rymliga interiör. De fyra stora fönstren, vestibulen och förtältet ger gott om utrymme för familje- eller gruppcampingresor, medan den stora dörren ger enkel åtkomst och en fantastisk utsikt över omgivningarna.
 • Helsport Finnmark-tältet är utformat med bekvämligheten i åtanke. En mängd olika stänger och pinnar ingår för att göra installationen enkel, medan sömmarna och vattentätheten hjälper till att hålla inredningen torr och bekväm.
 • Det vi gillade med det här tältet för 6 personer är att golvet har en öppning för eldning eller köldgrop och en toppöppning som gör att du kan elda i en kamin för extra mysfaktor och värme.
 • Lättvikt: Det här tältet är utformat för lätt och enkel transport, vilket gör det perfekt för vandringar och camping.
 • Hållbar: Helsport Finnmark-tältet är tillverkat av ett starkt och slitstarkt material som skyddar dig från naturen.
 • Toppöppning: Tältet har en justerbar toppöppning och 2 Helsport AirFlow II-cirkulationsventiler som förebygger kondens och ger ett bra inneklimat.
4.7/5

Outwell Airville 6SA är ett tält som verkligen ger utrymme, komfort och bekvämlighet i ett och samma paket. Vi upplevde tältet som väldigt rymligt och gott om plats för 6 personer. Tältets helt vattentäta konstruktion håller dig bekväm och torr oavsett väder. De stora fönstren och nätdörrarna ger bra ventilation och en fantastisk utsikt över naturen. Det här tältet har verkligen utformats med komfort, bekvämlighet och stil i åtanke.

Fördelar

 • Det här Outwell Airville 6SA-tältet är enkelt att montera tack vare att det är uppblåsbart.
 • En stor fördel tycker vi är att takhöjden är hög i hela tältet vilket gör det bekvämt för alla.
 • Tältet för 6 personer är utformat för att ge maximalt skydd mot väderförhållanden och har starka luftpelare som klarar kraftig vind och regn.
 • Det har stora fönster som är tonade för insynsskydd och skydd från starka solstrålar.
 • Airville 6SA har en rymlig design med en wing lounge för extra boyta, sovplats eller förvaring.
 • Rear Ventilation System: Justerar luftflödet oavsett om du har öppet eller stängt blixtlås.
 • Tältets högklassiga tyg och konstruktion ger ett utmärkt skydd mot väder och vind med en vattenpelare på 6000 mm.
 • Power Air System: luftkanaler som enkelt pumpas upp eller töms via externa ventiler som är lättåtkomliga på utsidan.
4.7/5

Här är ett tält som kommer med ett innertält och ett yttertält som kan användas separat. Bergans Wiglo LT V 2–6 Pers tält är ett bra val för dig som vill ha ett prisvärt tält med snabb och enkel montering. Tältet har en rymlig interiör, stora ventilationsöppningar och en stor dörröppning med myggnät. Tältet är utformat för att tåla både snö, regn och vind, vilket gör det perfekt för camping under alla årstider. Det har ett integrerat, vattentätt PU-grundtält som håller dig och din packning torr oavsett väder.

Fördelar

 • Det medföljer många stormlinor vilket vi uppskattade under blåsiga dagar.
 • Tältet för 6 personer är utformat för att vara lätt och enkelt att sätta upp. Det gör det perfekt för både campingen och långa vandringar.
 • Bergans Wiglo LT V 2–6 Pers tält kommer med både innertält och yttertält så yttertältet kan användas separat.
 • Rymligt och lätt – Wiglo LT V 2.6 Pers-tält är ett rymligt och lätt tält med en vikt på 8,85 kg.
 • Tre separata ingångar – Tältet har en stor ingång och två mindre som ger bra luftcirkulation.
 • Hållbarhet och stabilitet – Tack vare det starka och hållbara tyget och den robusta konstruktionen ger det här tältet ett utmärkt skydd och stabilitet även i blåsiga förhållanden.
4.4/5

Med sin rymliga och lyxiga design ger Outwell Greenwood 6 dig en bekväm, hemtrevlig känsla. Byggd med stora fönster och en robust stålram kan du dra nytta av det naturliga ljuset samtidigt som du håller vind och regn utanför. Tältet har tejpade sömmar och är utrustat med Outwell Wind Stabilizer System som är bra vid kraftig vind. Med sina två stora sovrum och vardagsrumsdel ger Greenwood 6 gott om utrymme för ett bra pris. Ett plus med detta tält är att det är ståhöjd i hela vardagsrumsdelen.

Fördelar

 • Outwell Greenwood 6-tältet är ett rymligt och bekvämt boende för upp till 6 personer.
 • Det är exceptionellt vattentätt och har ett bra ventilationssystem för bra luftcirkulation.
 • Tältet för 6 personer har också hållbara stålstänger för ökad stabilitet och en lättmonterad kupolkonstruktion för bekvämlighet.
 • Vi tyckte extra bra om vardagsrumsdelen då det är väldigt rymligt för packning, sittplatser och matlagningsmöjligheter.
 • Luftflödessystem som optimerar temperatur och ventilation.
 • Tätslutande golv som skapar en ren miljö och håller naturen ute.
 • Hög och torr konstruktion som gör att regn kan rinna av tältet och förhindrar fuktansamling.
 • Två mörklagda premium-sovrum.

Köpguide -Allt du Behöver Veta om 6-personers tält!

Camping har i allt högre grad tagits över av större campinggrupper och barnfamiljer vilket resulterar i en större efterfrågan på rymligare och bekvämare tält. Därav den ökade efterfrågan på tält för sex personer.

Ett 6-personers tält är avsett att skydda upp till sex personer mot väder och vind. Det kommer att bestå av ett gäng olika komponenter och material, som alla oftast kommer att diktera vilka miljöförhållanden tältet är bäst lämpat för.

Vem Behöver ett 6-manna tält?

Ett 6-manna tält är perfekt för campare som vill ha mycket utrymme, en grupp vänner som vill ägna sig åt camping och vandring.

Varför inte välja tält för två eller fyra personer frågar du dig? Jo, om du föredrar ett större sov-/boendeutrymme, mer komfort och en relativt robustare konstruktion så är ett sexpersonstält värt att överväga.

Ett sexpersontält gör det mycket lättare att campa tillsammans med barn, husdjur och kompisar, inklusive några av dina hemtrevliga bekvämligheter. Annars skulle du tvingas bära flera tält för att få plats med ditt campinggäng.

Att Välja 6 person Tält efter Säsong

Fyrsäsong-tält är de lämpligaste tälten för campare som campar året runt eller för vinteräventyrare. De klarar snöiga förhållanden, kraftiga regn och stormvindar tack vare den robusta konstruktionen, den utmärkta ventilationen och de robusta materialen. De tenderar också att ha tjockare tyg för att motverka slitage och framför allt för att fånga in mer värme i tältet.

3-säsongstälten är idealiska för vår-, sommar- och höstsäsongerna och tål betydligt kraftigare regn och starka vindar.

Om du bara campar under sommaren eller i varma temperaturer med låg/mild nederbörd är ett 1-säsongs eller 2-säsongs campingtält allt du behöver. De är byggda för att erbjuda gott om ventilation oftast på bekostnad av ordentlig väderbeständighet.

Fördelar med ett 6 person Tält

Den här kategorin tält ger dig tre viktiga fördelar: överkomligt pris, komfort och rymlighet samt längre livslängd.

För det första är sexpersonstält mer prisvärda än att behöva investera i flera mindre tält för din familj eller dina vänner. De är också mycket billigare än något större storlekar som åttapersonsvarianter utan att förlora för mycket utrymme.

På tal om det så erbjuder dessa tält mer utrymme än dina typiska fem- och fyrpersoners tält vilket ger dig och dina vänner så mycket komfort som möjligt. Du får också ta del av fler funktioner som gör din resa ännu roligare.

De flesta 6P-tält har stora vestibuler och interiörer för att packa in större kylboxar, bekvämare sovsystem och så mycket mer. Det stora utrymmet gör det också möjligt att röra sig friare i tältet, ta emot fler personer och packa in mer campingutrustning.

Vissa tält har även rumsavdelare som möjliggör bättre avskildhet och anpassning, särskilt om du delar tältet med dina barn. De separerade rummen kan också användas för olika funktioner, t.ex. som vardagsrum och sovplatser för att få ut det mesta av ditt tält.

Slutligen resulterar en ökning av storleken vanligtvis i mindre kompromisser när det gäller byggkvalitet och väderbeständighet. Tält för sex personer kommer med största sannolikhet att vara mer robust byggda, vind- och väderbeständiga än sina mindre motsvarigheter.

Nackdelar med ett 6 person Tält

Med rätta innebär den ökade storleken att du måste betala lite extra än vad du skulle ha gjort för mindre enheter. 

Det kommer också att ta lite längre tid att sätta upp sexpersonstältet än i andra mindre storlekskategorier. Demontering av tältet kan också vara mer förvirrande och ta längre tid på grund av det större utrymmet som du måste hantera.

Detta kommer dock att variera från tält till tält eftersom det främst påverkas av tältets och stångramens utformning.

Dessa tält tenderar också att vara mer otympliga och tyngre att hantera, förvara eller transportera jämfört med mindre enheter. Om du letar efter något lättviktigt och mycket bärbart är det därför bäst att minska storleken på tältet.

Detta ska du Tänka på innan du Köper ett 6-manna-tält

Om du tar hänsyn till nedanstående faktorer kan du inte bara se till att du får mest valuta för pengarna, utan i slutändan också förbättra din campingupplevelse.

Tältstorlek vs. komfort

Hur bekvämt eller beboeligt kommer tältet att vara? Kan sex personer lätt få plats i tältet? Även om tältets innerutrymme troligen kommer att påverka den övergripande komforten i utomhusskyddet finns det fortfarande andra aspekter som du måste hålla utkik efter.

Förutom tältets angivna kapacitet måste du granska tältets faktiska golvmått, höjd i mitten av toppen och vägghöjd bland andra mått innan du bestämmer dig för ett köp.

Storlek

Tälten har vanligtvis en golvyta på cirka 80 kvadratmeter till långt över 100 kvadratmeter vilket säkerställer att det finns tillräckligt med svängrum för alla gäster. Du får också en topphöjd på 1,6 till 2 meter i dessa monster.

Inre golvyta

För det första finns det ingen standardstorlek för ett campingtält för sex personer, så välj alltid det något större alternativet när det är möjligt. Golvmåtten kommer att diktera hur liberal du kan bli med din planlösning, så ta dig tid att studera de angivna måtten.

Ett större inre golvutrymme innebär att du kan packa in mer campingutrustning i tältet och även bättre sovsystem för alla som delar tältet. Annars kommer du att snubbla över dina nära och kära när du tar dig in och ut ur tältet.

Som vi nämnde tidigare bör en golvyta på cirka 80 till 100 kvadratmeter räcka för att rymma fyra till sex personer inklusive en del av deras utrustning. Om du har mycket utrustning att släpa med dig är ett större tält bara vettigt.

Takhöjd

Huvud- och axelutrymme bör vara väl tilltagna i ditt drömtält. De som sitter i tältet ska kunna röra sig fritt i tältet eller åtminstone inte ha tältduken mot huvudet när de sitter upprätt.

Större personer kanske vill satsa på tält med en höjd på drygt två meter för att kunna manövrera in och ut ur tältet på ett smidigt sätt. Vikten av tillräcklig fri höjd över huvudet kommer främst att spela in när man sitter ner i tältet på grund av dåligt väder.

Sammanfattningsvis kan man säga att en högre takhöjd gör det lättare att klä på sig sittande, stå upprätt i tältet och röra sig fritt i tältet. Tältets form och väggarnas lutning kan dock lätt äta upp takfriheten och komforten.

Vikt

De flesta tält för sex personer väger strax under 10 kg, vilket visserligen inte är särskilt lätt. Det är dock fortfarande en behaglig vikt att släpa över korta sträckor, till exempel från campingplatsen till bilen.

Att satsa på tält med lätta men hållbara material innebär också en mindre nyttolast att hantera. Till exempel att föredra aluminiumstänger framför stålstänger och tältdukar av polyester/nylon framför alternativ av bomullscanvas.

Extrafunktioner

Ljudlösa tvåvägsdragkedjor med dragflikar i nylon brukar räcka för att få tystare dörrar.

Om du vill vara lite mer petig kan du överväga att välja ljusare färger för huvudtältet och reflekterande linor. Det hjälper till att förbättra synligheten och kan vara till hjälp under sök- och räddningsuppdrag.

Detaljer som inbyggda garderober, rumsavskiljare och välkomstmattor på ditt tält kan få det att kännas som ett hem långt borta från hemmet. Var dock beredd på att leta längre efter dessa premium rariteter.

Eluttag kan också vara livräddare när du campar på campingplatser.

Slutligen, om du planerar att campa med en hund kan tält med mini-vestibuler vara värda att överväga.

Vanliga Frågor och Svar

 Det beror på individens behov och preferenser. Det du bör tänka på är bland annat storlek, vikt och material som används. I slutändan vill du välja ett som passar bäst för dina specifika behov och förhållanden.

Det beror på vilka väderförhållanden du ska tälta i. Ju högre vattenpelare desto mer vattentätt. Generellt bör vattenpelaren ligga på ca 1500 mm men vill du ha ett mer vattentåligt tält bör du välja ett tält med en vattenpelare på minst 3000 mm. Tänk på att tältgolvet behöver ha en mycket högre vattenpelare eftersom vatten tränger in från marken.

Ett tält för upp till 6 personer bör vara tillräckligt rymligt för att få plats med 6 personer och deras utrustning, och bör vara tillverkat av hållbara, väderbeständiga material. Andra funktioner du kan tänka på är att det ska vara enkelt att montera, ha god ventilation och bekväma förvaringsfickor.

Back to top button