Sport & Fritid

Solglasögon Barn Bäst i Test [2024]

Som förälder är det din plikt att se till att ditt barn skyddas från solskador med solglasögon av hög kvalitet för barn. Med patenterade polariserade linser, robusthet och hållbarhet kommer dessa solglasögon att tjäna ditt barn i många år framöver.

Läs också vår guide under tabellen!

Bäst i Test 1-3år
Spectron 4-Lins
4.9/5
Prisvärd 3år+
Spectron 3-Lins
4.7/5
Budget 4-8år
Kategori 4
4.7/5
4.9/5

Julbo Loop M Spectron 4 Baby har en omslutande stil utformad för att skydda ditt barns ögon från UV-strålar och sitta säkert och bekvämt på barnet. För att säkerställa maximal komfort är bågen tillverkad av ett lättviktigt, flexibelt material som inte kommer att klämma eller orsaka obehag. Passar barn mellan 1 och 3 år.

Fördelar

 • Solglasögonen är symmetriska, dvs de kan användas åt båda hållen vilket gör det enkelt för barnet att få dem på sig.
 • Det medföljer ett platt elastiskt snöre för att de ska sitta extra säkert på de allra minsta.
 • Spectron 4-linserna är utformade för att skydda barns ögon från solens skadliga UV-strålar.
 • Julbo Loop M Spectron 4 Baby är gjorda av allergivänliga och färgfria material.
 • Utformade med optimalt ögonskydd i åtanke, med en omslutande design som blockerar distraherande ljus från alla håll.
 • Linserna är tillverkade av en kombination av polykarbonat och Spectron 4-material, vilket garanterar bästa möjliga UV-skydd och optisk klarhet.
 • Grip Tech: mjukt material som inte fastnar i håret, ger komfort och grepp samt en flexibel och stöttålig näsdel.
4.7/5

Real Shades Explorer 2 är ett par solglasögon för barn med svarta ramar och rökfärgade linser. Linserna är tillverkade av lättviktig och hållbar polykarbonat och har 100 % UV-skydd mot solens skadliga strålar. Bågarna är utformade för både komfort och stil, med en tight passform som inte glider av ansiktet när barnet är ute och rör på sig. Passar barn från 2 år.

Fördelar

 • Real Shades Explorer 2 är både böjbara och okrossbara.
 • Dessa solglasögon kan användas för både små och lite större barn så du har användning för dem under flera år.
 • Vi upplevde att solglasögonen sitter på riktigt bra, ett plus är det justerbara bandet man kan använda på de allra minsta, och sedan ta av det när barnet växer och blir större.
 • De har UV400- och UVA/UVB-skydd, vilket skyddar ögonen från solens strålar.
 • Ramen är tillverkad av slitstarkt polykarbonatmaterial och linserna är splitterfria, vilket ger maximalt skydd och komfort.
 • Justerbart och avtagbart band.
4.7/5

Frisbee Spectron 3 solglasögon har en lätt, slimmad båge som är både bekväm och snygg. Med sina linser som ger 100 % UV-skydd kan du vara säker på att barnets ögon är säkra från de farliga UV-strålarna. Passar barn mellan 3 och 5 år.

Fördelar

 • Solglasögonens linser tillhör optisk klass 1 och garanterar 100% skydd mot UVA, B och C strålar.
 • Linserna är polariserade, vilket minskar bländning och förbättrar synligheten i ljusa förhållanden.
 • Julbo Frisbee Spectron 3 är stöttåliga, vilket gör att du kan vara säker på att de klarar av vanligt slitage.
 • Spectron 3-linser med ett kategori 3-filter erbjuder den högsta skyddsnivån, bra för intensivt solljus.
 • Hållbara och flexibla bågar som ger utmärkt grepp och komfort.
 • Fäste för snöre.
4.7/5

Julbo Cover Spectron 4 solglasögon är både slitstarka och bekväma. De har 100 % UV-skydd och den bländskyddade tekniken ger utmärkt ögonskydd. Passar barn mellan 4 och 8 år.

Fördelar

 • Julbo Cover Spectron 4 ger full täckning för ögonen från solens skadliga strålar, vilket gör de till ett utmärkt val för alla slags utomhusaktiviteter.
 • Bågarna sitter bekvämt och säkert tack vare den kurviga omslutande designen.
 • Solglasögonen har ett näsgrepp som gör att de inte glider ner utan sitter på plats.
 • De är lätta och otroligt bekväma, vilket gör dem lämpliga att ha på sig hela dagen.
 • De har en omslutande design för att skydda ögonen från skadliga UV-strålar.
 • Sidoskydd för maximalt ögonskydd som enkelt kan tas av vid behov.
 • Mörka skyddande linser.

Köpguide [Solglasögon Barn Bäst i Test]

Du måste skydda ditt barn från solens skadliga strålar. Forskning har visat att exponering för ultraviolett strålning kan leda till för tidigt åldrande, beteendeförändringar hos barn så unga som sex månader gamla och till och med cancer.

Detta ska du Tänka på när du Köper Solglasögon till ett Barn

Här är några av de frågor du bör tänka på när du köper en skidhjälm:

Material som Används för att Tillverka Glasögonen

Materialet som används vid tillverkningen av glasögonen avgör hur länge glasögonen håller. De flesta solglasögon är tillverkade av polykarbonat som är BPA- och blyfritt. Dessa material ger en solid sköld mot UV-strålning och garanterar samtidigt ditt barns komfort.

Solglasögonens Linser

Ett par bra solglasögon är de som har polariserade linser. Polariserade linser är mindre benägna att bli repade jämfört med opolariserade linser. De är också lätta att rengöra för att förhindra grumling och vattenskador. De bästa solglasögonen för ett barn bör också ha UV400-linser som blockerar mer än 90 % av UVA- och UVB-strålarna från att nå ögonen.

Solglasögonens Ramdesign

Det finns två huvudtyper av solglasögonbågar, plast- och metallbågar. En plastram är lättare i vikt och därför bekvämare för ett barn. Å andra sidan är metallbågar kraftigare och ser bättre ut när de bärs.

Färg på Linsen

Enligt experter skyddar mörka linser dina ögon bättre mot skadliga UV-strålar än glasögon med ljusa linser. De ljusa färgerna ger inte tillräckligt skydd för dina ögon, särskilt inte när du går ut mitt i en solig dag.

Priset på Solglasögonen

Du måste tänka på priset när du köper solglasögon för barn. Solglasögon kan vara dyra, särskilt om de är märkesvaror och av hög kvalitet. Men om du väljer rätt märke och valuta för pengarna kan du räkna med att ditt barn kommer att bära glasögonen länge.

8 Fördelar med Solglasögon för Barn

Hälsofördelarna med att bära solglasögon för ett barn är uppenbara:

 1. Ditt barn kommer troligen att trivas bättre utomhus:

Solglasögon för barn är en nödvändighet om du vill att ditt barn ska kunna njuta av utomhuslivet. Det kommer att delta mer i utomhusaktiviteter och leka med sina vänner utan att fastna inomhus.

 1. Dom skyddar ditt barns ögon från solens skadliga strålar:

Om ditt barns ögon utsätts för solens skadliga UV-strålar under längre perioder kommer det att utveckla synproblem senare i livet, särskilt när det är äldre än 35 år. Glasögonen skyddar ditt barns ögon från att åldras för snabbt och förkorta livslängden för synen.

 1. Det förhindrar att ditt barn får solbränna:

Barnets hud är känsligare än en vuxens hud. Om ditt barns ögon utsätts för skadliga UV-strålar är det mer sannolikt att de bränner sig.

 1. De ger 100 % skydd mot skadliga UV-strålar:

Med linser som blockerar upp till 90 % av UVA- och UVB-strålarna kan ditt barn njuta av friluftslivet utan att behöva oroa sig för att få en solbränna eller utveckla grå starr

 1. De ser trendiga ut:

De flesta solglasögon för barn är speciellt utformade för att vara bekväma och snygga. Ditt barn kommer att tycka om att bära solglasögon som det tycker är coola. Dessa solglasögon kan också matcha hans stil eller färg på kläderna.

 1. De skyddar ditt barns ögon från skräp och damm:

Om du tar med ditt barn till en byggarbetsplats eller i närheten av stora sandhögar riskerar det att få sand i ögonen. Om du använder solglasögon för barn förhindrar du att barnet får ögonirriterande upplevelser när det leker runt i sådana områden.

 1. De finns i många olika färger:

Om du vill att ditt barn ska ha solglasögon som matchar hans personlighet kan du välja en solglasögon som har en färg som han gillar. Vissa solglasögon för barn har ljusa färger, medan andra har neutrala färger som svart och brunt som passar till de flesta av de kläder som ditt barn bär.

 1. De är utmärkta presenter:

Ett par coola solbrillor är mycket populära bland barn. Det är därför du ser dem köpas som födelsedagspresenter och julklappar. Många föräldrar vill inte att deras barn ska använda solglasögon för bebisar eftersom de tror att bebisar inte bör ha solglasögon. Detta är dock inte sant. Ditt barn kan använda dem från början av sitt liv.

Funktioner att Tänka Över när du Köper Solglasögon till ett Barn

Det finns vissa funktioner som du måste tänka på när du köper solglasögon för barn:

 • Det viktigaste du bör leta efter i ett par solglasögon för ett barn är robusthet . Det är möjligt att glasögonen kan gå sönder om ditt barn använder dem mer än vad de är avsedda för. Solglasögon är inga leksaker och därför måste barn vara mer försiktiga med hur de använder dem .
 • De bör ha UV400-linser: Linserna ska blockera mer än 90 % av UV-strålarna från att nå barnets ögon . Detta skyddar ögonen från att skadas. Om du har ett barn med ljus hud bör du överväga solglasögon med UV-skydd genom linsbeläggning.
 • De får inte vara för stora för barnets ansikte: Du måste prova solglasögonen innan du köper dem om möjligt. Detta är en av de viktigaste egenskaperna hos solglasögon för barn. Ditt barn ska känna sig bekvämt och inte bli nervöst när det bär dem.
 • De bör vara lätta: När ditt barn har solglasögon i vuxenstorlek kan det ha en tendens att växa ur dem på nolltid. Du vill inte att barnet ska växa ur sina solglasögon för bebisar så fort det börjar bära dem. Om du letar efter snygga babysolglasögon måste du undvika de lättare solglasögonen eftersom de är utformade för att bäras av vuxna.

Summering

Du måste känna till ditt barns behov innan du köper glasögon. Du bör också överväga hur mycket du är villig att spendera på solglasögon till ett barn. Genom att följa de tips som lyfts fram ovan kommer du att kunna hitta de bästa solglasögonen för barn som kan skydda ditt barns ögon.

Back to top button