Camping & Vandring

Hängmatta med Myggnät Test

Normalt sett brukar en hängmatta säljas utan insektsnät, men vi har hittat ett gäng riktigt bra hängmattor som säljs i kombination med myggnät. Ifall du redan har en hängmatta finns det myggnät som är speciellt anpassade att passa till nästan alla hängmattor. Allt detta finns att hitta i vårat test!

Bäst i Test
5/5
Premium
4.7/5
Prisvärd
4.4/5
Bästa Bonus-Modell
4/5
5/5
Arctic Tern Hammock on Stand är ett fantastiskt tillägg till alla trädgårdar. Vi uppskattade dess robusta byggnad och enkla montering som gjorde det till ett roligt och bekymmersfritt jobb att sätta upp den. Vi var imponerade över dess rymd, vilket både gav oss plats att sträcka ut oss och ett mysigt utrymme att krypa upp i för en tupplur. Dess högkvalitativa material lyckas stå emot tuffa väderförhållanden, så det är inga problem att lämna den ute även under regniga dagar. Förutom sin prestanda, står Arctic Tern Hammock on Stand ut för dess design. Dess smakfulla färg och design lägger till en rustik känsla till utomhusupplevelsen, vilket vi tycker hjälper till att skapa den rätta atmosfären för avkoppling. Den kompakta designen gör det också möjligt att smidigt förflytta och montera hammocken där du önskar.

Fördelar

 • Robust Konstruktion
 • Mycket rymlig
 • Stilren Design
 • Enkel att montera och flytta

Utlåtande

Sammanfattningsvis har vi haft en positiv upplevelse med denna produkt och vi rekommenderar den för alla som vill ha en riktigt bra och snygg hängmatta med stativ. Med Arctic Tern Hammock on Stand´s robusta design, enkla montering och eleganta utseende, kan du njuta av den ultimata komforten i trädgården eller under din nästa campingresa.

4.7/5

Amazonas American Dream med Stativ är också en riktigt snygg hängmatta med ett häftigt stativ i tryckbehandlad furu. Vi var imponerade av dess höga kvalitet, lätthet att montera och oöverträffad komfort. Hängmattan är bred och funktionell, vilket ger utrymme för avkoppling eller en tupplur under ljumma sommardagar. Hängmattans väv är gjord av slitstarkt material som kan stå emot intensiva väderförhållanden utan att försämras över tid. Materialet är ytterligare förstärkt med halksäkra fotstöd för extra säkerhet och hållbarhet. Trots sina robusta egenskaper är hängmattan också bemärkligt lätt att demontera och förvara, vilket gör den perfekt för resor.

Fördelar

 • Funktionsrik design
 • Stativ i furu
 • Hög Kvalitet
 • Enkel Montering
 • Rymlig

Utlåtande

Vår slutsats är att Amazonas American Dream med Stativ lever upp till vad den lovar. Med dess höga kvalitet, funktionella design och bekvämlighet utgör den ett lyxigt tillskott i trädgården.

4.4/5
Vivere Dubbel är en mycket fin hängmatta med ett stativ i massiv furu. Vi beundrade dess soliditet och stabilitet, vilket bidrog till trygghet under användning. Den här hängmattan är tillräckligt stor för två personer, vilket vi tycker lägger till extra charm. Den är också tillverkad av bomull vilket skapar en mjuk yta att ligga på, vilket vi tyckte var mycket bekvämt. Montering av denna produkt var rakt på sak. På bara några minuter hade vi vår hängmatta redo att njuta av. Dessutom, trots att den är stor nog för två personer, är den utformad för att vara kompakt och lätthanterlig. Detta kommer definitivt att tilltala de som behöver flytta runt sin hängmatta med jämna mellanrum.

Fördelar

 • Solid byggnad
 • Lättmonterad
 • Stark och stabil struktur
 • Lätt att montera

Utlåtande

Vivere Dubbel med Furustativ är definitivt ett fantastiskt köp. Från sin robusta design och enkel montering till den inbjudande känslan den ger, uppfyller denna hängmatta verkligen alla våra behov. Vi skulle absolut rekommendera detta som ett utmärkt och prisvärt tillägg till var mans trädgård.

4/5

När vi testade Vivere Hängmatta Dubbel med Ställning, blev vi verkligen imponerade. Dess snygga denimdesign kombinerat med en solid konstruktion gav oss ett robust och pålitligt alternativ för avkoppling i utomhusmiljö. Denna hängmatta är inte bara stark och hållbar, den är också otroligt bekväm att ligga i. Trots dess styrka var det enkelt att montera och demontera vilket gör den praktisk för användning på olika platser. Dessutom kostar den bara drygt hälften så mycket som de andra modellerna i detta test p.g.a. sitt billigare stativ.

En annan aspekt vi älskade var dess dubbelstorlek som verkligen erbjuder tillräckligt med utrymme för två personer att ligga tillsammans utan trängsel. Vivere Hängmatta Dubbel med Ställning är också tillverkad av högkvalitativ bomull som lägger till en mjuk och skön känsla, perfekt för eftermiddagsslummer under solen.

Fördelar

 • Dubbelstorlek
 • Mycket prisvärd
 • Stark konstruktion
 • Mjukt material
 • Lätt att montera och demontera

Utlåtande

Sammanfattningsvis tycker vi att Vivere Dubbel med Ställning levererar både i form av kvalitet,komfort och framförallt pris. Trots behovet av lite mer utrymme för uppställning, ger dess starka konstruktion, dubbelstorlek och mjuka material en otrolig upplevelse. Vi skulle absolut rekommendera denna modell för dem som värdesätter komfort och hållbarhet.

Köpguide och Tips för att Välja Rätt Hängmatta för Dig

Om hängmattecamping låter som en bra lösning för dig är det dags att börja leta efter den perfekta hängmattan. Använd de här tipsen för att hitta rätt hängmatta och andra hängmattecamping-prylar för din nästa resa:

Köpa Hängmatta för Camping

När du köper en hängmatta ska du leta efter en högkvalitativ hängmatta som är särskilt utformad för camping. De snörhängmattor som är populära för användning på bakgården är inte lämpliga för att sova ute i skogen. Välj en campinghängmatta som är tillverkad av starkt och hållbart material, hellre än en billig hängmatta som slits ut snabbare.

Välj Rätt Storlek

Hängmattor finns i olika storlekar för personer med olika längd och vikt. Välj en hängmatta med en viktklassning som är högre än din faktiska vikt. Om du köper en hängmatta för två personer lägger du till din vikt till din partners vikt. De flesta campinghängmattor i nylon är dimensionerade för cirka 150kg, men vissa ultralätta modeller kan tåla mindre.

När du bestämmer rätt längd på din hängmatta ska du lägga till minst en meter till din längd. En för kort hängmatta kommer att kännas begränsande och kan leda till att dina knän sträcker sig för mycket när du ligger platt.

Bredden på hängmattan påverkar inte din komfort lika mycket som längden. Vissa campare föredrar att sova i en dubbel hängmatta för att få lite extra rymlighet, även om de sover ensamma.

Tänk på Hängmattans Vikt

Om du inte planerar att ta med dig hängmattan på några långvandringar kanske inte själva hängmattans vikt är viktig. Men om du vill att din hängmatta ska vara lätt och ultraportabel, välj en hängmatta som är tillverkad av ett lätt men ändå hållbart material. Välj en hängmatta som kan packas i en liten väska för att underlätta resandet och som inte har för mycket extra hårdvara eller tillbehör.

Köp en Tarp

Om du vill vara skyddad från väder och vind är en tarp ett viktigt inslag i hängmattecampingen. Vissa hängmattor kan komma med en tarp som har rätt storlek för den modellen. Om den hängmatta du har ögonen på inte innehåller någon tarp kan du köpa en tarp separat.

Välj en tarp som är tillräckligt stor för att skydda hela hängmattan från regn, snö och vind. När den är knuten ovanför hängmattan ska regnfönstret sträcka sig förbi huvudet och tårna och sträcka sig tillräckligt brett för att hindra regn från att blåsa in i hängmattan.

Köp ett Insektsskydd

Ett insektsnät är en annan viktig sak för camping i hängmattan, särskilt för camping på våren och sommaren. Din hängmatta kan komma med ett inbyggt insektsnät som ansluts till hängmattans övre kanter. Om din hängmatta inte redan har ett insektsnät, köp ett som kan lindas 360 grader runt hela hängmattan så att du inte vaknar upp med insektsbett på morgonen.

Välj Breda Trädremmar

I motsats till snören som kan skära in i trädens bark skyddar breda trädremmar träden från skador. Leta efter bandremmar som är ungefär 3 cm breda och tillräckligt starka för att stödja din hängmatta. Ett upphängningssystem med flera fästpunkter gör det också lätt att justera för hur långt ifrån varandra träden står på din campingplats.

Överväg Ytterligare Funktioner

Vissa hängmattor finns med extra funktioner eller tillbehör som gör hängmattecamping ännu enklare och bekvämare. En inbyggd utrustningsficka är en praktisk funktion som gör att du kan förvara dina viktiga tillhörigheter i en liten ficka inuti hängmattan. Du kan förvara din plånbok, telefon och nycklar på ett säkert ställe medan du sover.

Ett snakeskin är ett annat användbart tillbehör som gör det enkelt att sätta upp och packa ihop din campingplats. Snakeskins fästs i varje ände av din hängmatta runt upphängningslinorna. När det är dags att packa ihop är det bara att dra ner ditt snakeskin över hängmattan och knyta ihop dem i mitten. Du behöver inte ägna tid åt att rulla eller vika ihop din hängmatta eller oroa dig för att banden ska trassla ihop sig. För att sätta upp hängmattan, fäst den helt enkelt på ditt upphängningssystem och skjut tillbaka ditt snakeskin.

Testa den Först

Innan du tar med din nya hängmatta i skogen för första gången ska du testa din hängmatta. Ställ upp den på din bakgård eller i en närliggande park. Kontrollera att den har rätt storlek och känns bekväm att sova i. Om du känner dig klämd eller kvävd, byt ut den mot en annan storlek eller modell.

Genom att testa hängmattan innan du ger dig ut i skogen kan du också se till att du vet hur du ska sätta upp den när du kommer till lägerplatsen. Du kommer att känna dig säkrare när du väljer rätt träd, knyter dina upphängningsremmar och till och med klättrar elegant in i hängmattan. För din första campingtur i hängmatta kan det vara smart att ta med ett tält för säkerhets skull. Om du inte kan sova eller har problem med att hitta lämpliga träd kommer du att vara glad att ha ett reservalternativ.

Back to top button