Camping & Vandring

Hängmatta med Myggnät Test

Normalt sett brukar en hängmatta säljas utan insektsnät, men vi har hittat ett gäng riktigt bra hängmattor som säljs i kombination med myggnät. Ifall du redan har en hängmatta finns det myggnät som är speciellt anpassade att passa till nästan alla hängmattor. Allt detta finns att hitta i vårat test!

<<Läs även våran artikel hängmatta med stativ bäst i test>>

BÄST I TEST

Kombo med Tarp
Myggnät

Bästa Hängmattan med Myggnät

Sea to Summit Jungle Hammock är tillverkad av nylon som både är andningsbar och av mycket lätt vikt. Denna hammock är väldigt enkel att sätta upp!

Hängmattan är extremt stryktålig och kommer med rostfria spännen i anodiserad aluminium.

Jungle Hammock Set levereras med remmar och är perfekt för fuktiga miljöer. Hängmattan kan användas överallt, från vandringsleden till vildmarken. I våta förhållanden kan du kombinera den med Sea to Summit Jungle Hammock Tarp för regnskydd.

Totalvikt: 775 g. Material: Nylon

Bästa Hängmatta med Myggnät och Regnskydd

Exped Scout Hammock UL är en bra hängmatta med mångsidiga användningsområden; det går att vända den upp och ner för att bli av med insektsnätet och du kan också sätta upp hängmattan på marken som ett insektsnät och med tarpen över för regnskydd.

Scout Hammock Combi UL är ett komplett system med både hängmatta, tarp och insektsnät.

Hela systemet väger strax under 1 kg vilket inte är superlätt, men tillräckligt lätt för de flesta. Insektsnätet är en del av hängmattan så det är inte avtagbart, tarpen därimot är separat så den kan lämnas hemma.

Totalvikt: 910 g. Material: Nylon

Bästa Hängmattan med Myggnät Lågvikt

Alla hängmattor i Cocoons sortiment är tillverkade av specialutvecklade textilier och snören för att ge lätta, kompakta paket för de mest krävande långvandringarna. Trots sina imponerande låga vikter är hängmattorna skurna något överdimensionerade för komfortens skull – inget fusk med viktbesparingen genom att minska tygytan – de här är avsedda för en fantastisk natts sömn!

Cocoon Ultralight Mosquito Net Hammock är tillverkad av en högkvalitativt nylon och kan packas ner till ett imponerande 17×7 cm litet paket och väger endast 395 g!

Hängmattan hängs upp med superstarka högteknologiska UHMW-PE-snören och 2 st. aluminiumkarbinhakar

Vikt: 395 g. Material: Nylon

Bästa Myggnät till Hängmatta

Guardian Bug Net är en uppgradering som kan läggas till i alla hängmattor som behöver skydd mot insekter. Det här insektsnätet passar bra ihop med nästan alla öppna hängmattor.

Det passar lätt på även de största dubbla hängmattorna och ger gott om utrymme för en bekväm natts sömn.

Guardian Bug Net gör sitt jobb bra, håller små insekter borta och tillåter hyfsad sikt inuti.

Den medföljande linan är användbar förutom att hålla upp nätet, eftersom viktiga föremål som en pannlampa eller en vattenflaska kan fästas på den.

Totalvikt: 255 g. Material: Mesh

Köpguide och Tips för att Välja Rätt Hängmatta för Dig

Om hängmattecamping låter som en bra lösning för dig är det dags att börja leta efter den perfekta hängmattan. Använd de här tipsen för att hitta rätt hängmatta och andra hängmattecamping-prylar för din nästa resa:

Köpa Hängmatta för Camping

När du köper en hängmatta ska du leta efter en högkvalitativ hängmatta som är särskilt utformad för camping. De snörhängmattor som är populära för användning på bakgården är inte lämpliga för att sova ute i skogen. Välj en campinghängmatta som är tillverkad av starkt och hållbart material, hellre än en billig hängmatta som slits ut snabbare.

Välj Rätt Storlek

Hängmattor finns i olika storlekar för personer med olika längd och vikt. Välj en hängmatta med en viktklassning som är högre än din faktiska vikt. Om du köper en hängmatta för två personer lägger du till din vikt till din partners vikt. De flesta campinghängmattor i nylon är dimensionerade för cirka 150kg, men vissa ultralätta modeller kan tåla mindre.

När du bestämmer rätt längd på din hängmatta ska du lägga till minst en meter till din längd. En för kort hängmatta kommer att kännas begränsande och kan leda till att dina knän sträcker sig för mycket när du ligger platt.

Bredden på hängmattan påverkar inte din komfort lika mycket som längden. Vissa campare föredrar att sova i en dubbel hängmatta för att få lite extra rymlighet, även om de sover ensamma.

Tänk på Hängmattans Vikt

Om du inte planerar att ta med dig hängmattan på några långvandringar kanske inte själva hängmattans vikt är viktig. Men om du vill att din hängmatta ska vara lätt och ultraportabel, välj en hängmatta som är tillverkad av ett lätt men ändå hållbart material. Välj en hängmatta som kan packas i en liten väska för att underlätta resandet och som inte har för mycket extra hårdvara eller tillbehör.

Köp en Tarp

Om du vill vara skyddad från väder och vind är en tarp ett viktigt inslag i hängmattecampingen. Vissa hängmattor kan komma med en tarp som har rätt storlek för den modellen. Om den hängmatta du har ögonen på inte innehåller någon tarp kan du köpa en tarp separat.

Välj en tarp som är tillräckligt stor för att skydda hela hängmattan från regn, snö och vind. När den är knuten ovanför hängmattan ska regnfönstret sträcka sig förbi huvudet och tårna och sträcka sig tillräckligt brett för att hindra regn från att blåsa in i hängmattan.

Köp ett Insektsskydd

Ett insektsnät är en annan viktig sak för camping i hängmattan, särskilt för camping på våren och sommaren. Din hängmatta kan komma med ett inbyggt insektsnät som ansluts till hängmattans övre kanter. Om din hängmatta inte redan har ett insektsnät, köp ett som kan lindas 360 grader runt hela hängmattan så att du inte vaknar upp med insektsbett på morgonen.

Välj Breda Trädremmar

I motsats till snören som kan skära in i trädens bark skyddar breda trädremmar träden från skador. Leta efter bandremmar som är ungefär 3 cm breda och tillräckligt starka för att stödja din hängmatta. Ett upphängningssystem med flera fästpunkter gör det också lätt att justera för hur långt ifrån varandra träden står på din campingplats.

Överväg Ytterligare Funktioner

Vissa hängmattor finns med extra funktioner eller tillbehör som gör hängmattecamping ännu enklare och bekvämare. En inbyggd utrustningsficka är en praktisk funktion som gör att du kan förvara dina viktiga tillhörigheter i en liten ficka inuti hängmattan. Du kan förvara din plånbok, telefon och nycklar på ett säkert ställe medan du sover.

Ett snakeskin är ett annat användbart tillbehör som gör det enkelt att sätta upp och packa ihop din campingplats. Snakeskins fästs i varje ände av din hängmatta runt upphängningslinorna. När det är dags att packa ihop är det bara att dra ner ditt snakeskin över hängmattan och knyta ihop dem i mitten. Du behöver inte ägna tid åt att rulla eller vika ihop din hängmatta eller oroa dig för att banden ska trassla ihop sig. För att sätta upp hängmattan, fäst den helt enkelt på ditt upphängningssystem och skjut tillbaka ditt snakeskin.

Testa den Först

Innan du tar med din nya hängmatta i skogen för första gången ska du testa din hängmatta. Ställ upp den på din bakgård eller i en närliggande park. Kontrollera att den har rätt storlek och känns bekväm att sova i. Om du känner dig klämd eller kvävd, byt ut den mot en annan storlek eller modell.

Genom att testa hängmattan innan du ger dig ut i skogen kan du också se till att du vet hur du ska sätta upp den när du kommer till lägerplatsen. Du kommer att känna dig säkrare när du väljer rätt träd, knyter dina upphängningsremmar och till och med klättrar elegant in i hängmattan. För din första campingtur i hängmatta kan det vara smart att ta med ett tält för säkerhets skull. Om du inte kan sova eller har problem med att hitta lämpliga träd kommer du att vara glad att ha ett reservalternativ.

Back to top button