Camping & VandringBäst i Test

Hängmatta med stativ Bäst i Test 2023

När du vill komma bort från allting och koppla av i naturen är en hängmatta med stativ det perfekta valet. Den ger dig den ultimata chill-out-upplevelsen. Inget är så avkopplande efter en hård dags arbete som en hängmatta med stativ. Föreställ dig bara hängmattans lugnande gungning medan du gassar i solen och lyssnar på naturens ljud.

Vi har jämfört ett urval av de bästa hängmattorna med stativ.

Om du är på jakt efter en hängmatta utan stativ kan du läsa våran artikel bäst hängmatta med myggnät!

<<Köpguide under testet>>

BÄST I TEST

Premium

Dubbel Budget

Bästa Hängmatta med Stativ Premium

Amazonas American Dream Set

American Dream Set med Apollo stativ är ett oerhört coolt hängmatte-set med en grå hängmatta med spridstång som har ett grått  vadderat tyg i bomull, med en avtagbar terrakottakudde som går att knäppa av och på. Hängmattor med spridstång är lättare att komma in och ut ur och gör att du kan njuta av solens strålar i full utsträckning eftersom du inte är insvept i materialet som du är med andra hängmattetyper. Det snygga stativet i denna uppsättning är Apollo-stativet som är tillverkat av europeisk gran som är FSC-certifierat. Stativet är av hög kvalitet för att garantera stabilitet och säkerhet och har galvaniserade fästen som inte rostar med tiden.

Detta set är mycket prisvärt sett till vad du får för pengarna och innehåller allt du behöver för att skapa ditt eget utomhusparadis och här kommer du ligga som en kung!

Liggyta: 210×120 cm. Längd: 270-330 cm. Vikt: 28,4 kg

Bästa Hängmatta för 2 personer

Vivere dubbel med furustativ

De iögonfallande ramarna i massivt trä gör att den här dubbla hängmattan i bomull med massivt furustativ skiljer sig från mängden. Den är ett naturligt val för en robust designestetik och kompletterar även ett oklanderligt designat utrymme. Det massiva furustativet ger väldigt bra hållbarhet och den tätt vävda dubbla hängmattan i bomull kommer i de spektakulära Vivere-färgerna.

Detta är en otroligt bekväm hängmatta med stativ av högsta kvalitet och form och således ett mycket bra köp!

Liggyta: 210×120 cm. Längd: 260 cm. Vikt: 20 kg.

Budgetalternativ för Två Personer

Vivere med stativ Desert Moon

Vivere med stativ Desert Moon är en av våra favorit av hängmattor med stativ för två personer. Denna hängmatta för två personer är tillverkad av 100 % ekologisk bomull och skapar en bekväm tillflyktsort. Hängmattestället är tillverkat av kraftigt stål och monteras på några minuter helt utan verktyg. Plastlock sätts på stativets ändar för att skapa en mjuk oh fin finish. Med lätt justerbara hängmattekrokar kan du bestämma hur lågt eller högt du vill ligga. Du kommer att njuta av den frihet som stativet ger genom att du kan sätta upp din hängmatta på den mest bekväma platsen och inte längre vara beroende av två träd. Inkluderar bärväska. Passar extra bra för dig som vill ligga bekvämt i din hängmatta med sällskap i trädgården.

Liggyta: 210×120 cm. Längd: 260 cm. Vikt: 13,6 kg

Summerset Amazonas

Summerset är en mycket stabil hängmatta med stativ som ser fantastisk ut och har superbekväm komfort. Vi klassificerar den som en enkel hängmatta, men med en bredd på 1,2 meter kan den lätt rymma två personer.

Det levereras med Samba Fuego Hängmatta tillverkad av EllTex – ett bomulls-tyg av bästa kvalitet som är utformat för att tåla alla element och kan lämnas utomhus i alla väder.

Den är mjuk och bekväm, praktiskt taget orivbar och behåller sin färg år efter år. Samba Fuego hängmattan är ett härligt färgstarkt tillägg till dina trädgårdsmöbler.

Hängmattan levereras med Sumo Rockstone stativ i silver som är pulverlackerat. Om du ska köpa en hängmatta med stil så är detta det perfekta hängmattesetet som är lätt att montera helt utan verktyg.

Bäst i test!

Liggyta: 210×120 cm. Längd: 310 cm. Vikt: 20,6 kg.

Tips när du väljer en Hängmatta med stativ

Få ut det mesta av din hängmatta

För att du verkligen ska kunna njuta av din hängmatta och undvika eventuella negativa bieffekter, som värk och smärta, bör du tänka på några tips. Oavsett om det är sunt förnuft eller inte, är det här de föreslagna sätten att se till att din avkoppling är i toppklass. Glöm inte att det på sommaren kan vara fullt av mygg, vi rekommenderar att du har ett effektivt myggskydd för bästa upplevelse.

Tips 1

Rätt upphängning kan vara det viktigaste av allt. Om din hängmatta är för tight kommer du att upptäcka att du inte kan ligga i den ordentligt, och du kommer att upptäcka att den inte anpassar sig efter dig på det sätt som den borde. Håll det hela löst och se till att hängmattan har en ganska stor krökning när den är tom.

Tips 2

För det andra får du inte glömma det extra. Du kanske inte tror att du behöver en kudde, men om du använder en kudde i sängen vill du använda en kudde i din hängmatta. Du vill förmodligen också ha något att täcka dig med, oavsett om det är en filt eller en sovsäck.

Tips 3

Din vinkel är också ganska viktig. När du tittar på en hängmatta är det lätt att se var ditt huvud och dina fötter ska placeras. Det finns dock en stor chans att du har fel. Du vill inte ligga parallellt med hängmattan. Du vill faktiskt ligga diagonalt så att du kan sträcka ut och utvidga hängmattan och ge dig själv stort utrymme.

Eftersom hängmattor är utformade för att tillåta ett bra luftflöde, särskilt de som skapats i någon av de central- eller sydamerikanska stilarna, är det lätt att bli kall. Om du använder en sovsäck eller filt för att svepa in dig håller du dig varm samtidigt som du skyddar dig från eventuella insekter och från eventuella skador som kan uppstå på din hud på grund av att du gnider på hängmattans snören.

Tips 4

Till sist vill du bestämma din favoritposition. Att börja diagonalt är bra, liksom att använda din kudde och slå in dig själv, men var inte rädd för att flytta runt i din lilla kokong och ta reda på vad som fungerar bäst för dig. Sträck verkligen ut dig och gör din sovupplevelse unik för dig.

Hang loose

Oavsett om du hänger vid havet, kopplar av på verandan eller byter ut sängen mot en hängmatta är dessa underverk av mänsklig uppfinningsrikedom verkligen fantastiska. En hängmatta är tillräckligt lätt för att kunna tas med överallt, tillräckligt stark för att hålla de flesta och tillräckligt bekväm för att kunna användas varje dag i veckan.

Att överväga alla alternativ och välja ut den perfekta hängmattan är inte svårt. För många situationer kommer en av de centralamerikanska hängmattorna att göra sig bra för dig, men det är inget fel med den mer traditionella rephängmattan, om det är den stil du föredrar.

Det enda som verkligen spelar roll är att hitta det bästa sättet för dig att luta dig tillbaka, sparka av dig skorna och njuta av lite tid för dig själv. Hängmattor är utmärkta platser för att läsa en bok, lyssna på musik, njuta av naturen eller helt enkelt sova hela natten.

Back to top button