Natur

Fågelbad på Fot

Att skapa ett fågelbad med ett stativ är ett bra sätt att locka fåglar till din trädgård. Den här guiden går igenom stegen för att göra ett vackert och funktionellt fågelbad som lockar fåglar till din trädgård och förgyller ditt uterum.

Samla ihop dina förnödenheter

Det första steget för att skapa ett eget fågelbad på fot är att samla ihop dina verktyg och fixa fram rätt meterial! Det enda som behövs är ett fågelbad, ett stativ, en borrmaskin, skruvar och ett vattenpass. Ta gärna med en kall öl att njuta av medan du arbetar – det förtjänar du väl? Nu bör du vara redo att börja bygga det perfekta fågelbadet för dina fågelvänner!

Skapa en Egen Bas för Fågelbadet

Att skapa en bas för ditt fågelbad är mycket enklare än du tror! Allt du behöver är cement, några brädbitar och en spade och murslev. Se till att det område du valt för ditt fågelbad är plant och fritt från skräp och bröte. Bygg först en lämplig form av brädbitarna och blanda sedan till cementen och häll det i formen för ditt fågelbad. Låt det stelna och sen är saken biff!

bird bath

Montera Stativet

Det är lätt att montera stativet till fågelbadet, men glöm inte att ta god tid på dig och se till att allt är rätt placerat. Innan du börjar ska du se till att du har alla bitar du behöver. Börja med att rada upp delarna i den ordning som anges i instruktionerna och sätt sedan igång. Deppa inte ihop om du gör ett misstag – det är en del av processen. Ta bara ett djupt andetag och gå vidare. När du väl har fått grepp om det kommer du vara mycket nöjd!

Fäst Fågelbadet på Foten

Att fästa fågelbadet på stativet brukar också vara en enkel uppgift! Följ bara intruktionerna. Oftast finns det monteringshål i botten av fågelbadet. Ta sedan skruvarna som troligtvis följde med stativet, sätt in dem i hålen och dra åt. Nu är ditt fågelbad säkert fäst vid stativet! Ser du? Det var inte så farligt!

Fyll Fågelbadet med Vatten

Att fylla fågelbadet är den allra enklaste uppgiften. Ta en slang eller en vattenkanna och gör dig redo att ge fåglarna ett uppfriskande bad. För bästa resultat ska du se till att vattnet är klart och fritt från skräp innan du sätter fåglar i fågelbadet. När du fyller badet, se till att kontrollera att stativet är stabilt och säkert. Om du vill pimpa ditt fågelbad med häftiga effekter kan du också köpa en fontänpump för att hålla vattnet i rörelse

Njut av ditt nya fågelbad!

Grattis! Du har färdigställt ditt fågelbad! Nu är det dags att luta sig tillbaka, slappna av och njuta av skönheten och lugnet. Inte nog med att fåglarna kommer att strömma till din trädgård, utan du kan också beundra ditt hantverk när du solar dig. Så ta en kopp kaffe, sätt dig ner och se fåglarna flockas till ditt mästerverk! För att inte skrämma iväg fåglarna sitt gärna på avstånd med en fågel kikare!

Back to top button