Sport & Fritid

Armpuffar Barn Bäst i Test [2022]

Simning är en utmärkt träningsform för barn, och dessutom väldigt roligt! 

Armpuffar är ett populärt sätt att hjälpa barnen att hålla sig flytande i vattnet, men det finns några saker du behöver veta innan du köper dem. Läs vår guide lite längre ner för att få svar på alla dina frågor.

Men först ska vi kika på årets bästa armpuffar för barn:

Bäst i Test
 1-6 år, 11-30kg
4.8/5

Bra Kvalitet

 6mån till 30kg
4.7/5

Två olika storlekar

 0-6år, 0-30kg
4.6/5
Budget
 2-12år, 15-60kg
4.3/5

Köpguide [Armpuffar Barn Bäst i Test]

I den här artikeln kommer vi att titta närmare på armpuffar för barn och diskutera för- och nackdelar med att använda dem. Vi kommer också att rekommendera några av de bästa armpuffarna som finns på marknaden idag. Så om du funderar på att köpa ett par till ditt barn, läs vidare!  

Vad Är Armpuffar för Barn?

Armpuffar är flytringar som barn bär runt armarna när de simmar. De hjälper till att hålla barnets huvud ovanför vattenytan och ger stabilitet i vattnet. Armringarna finns i olika former och storlekar, beroende på barnets ålder och simkunnighet. Vissa armband är gjorda av skumgummi, medan andra är gjorda av tyg eller neopren. Vissa har luftfickor som hjälper dem att hålla sig flytande, medan andra inte har det. Armpuffarna finns i olika färger och utföranden, och vissa har till och med inbyggda leksaker för att hålla barnen underhållna medan de simmar.  

Viktiga Funktioner som du Bör Leta Efter

Det finns flera funktioner att titta när du väljer simarmband för barn.

  • Slitstarka material  Armpuffarna måste vara tillverkade av hållbara material som är motståndskraftiga mot att rivas och punkteras. Skumgummi, tyg och neopren är alla utmärkta alternativ. Om armpuffarna innehåller luftfickor vill du se till att de är säkra (till exempel med hjälp av flikar eller fästanordningar).  Det bör inte heller finnas några vassa kanter på anordningarna. Detta gäller även leksakstillbehören om du väljer en med inbyggd leksak!
  • Säker passform Eftersom armpuffarn för barn är utformade för att ge stabilitet i vattnet måste de sitta säkert runt ditt barns armar utan att glida eller falla. Detta innebär att armbanden måste sitta tätt men inte för hårt.  

  • Vattenmotstånd Om du väljer ett armband med luftfickor ska det förbli vattentätt och förhindra att vatten tränger in i luftfickan mellan barnets arm och själva enheten. Armbandsmaterialet måste också vara motståndskraftigt mot vatten för att den här funktionen ska fungera bra.  

  • Olika färger och mönster Det finns en mängd olika färger och mönster för armpuffarna, så du bör kunna hitta en som faller ditt barn i smaken. Designen varierar mycket beroende på tillverkare, men vissa allmänna teman som yttre rymden eller havsvarelser kan hittas bland olika produkter.

Tänk På Detta när du Köper Armpuffar för Barn

Det finns några viktiga saker som du bör tänka igenom innan du gör ditt köp:

Storlek

Omkretsen barnets arm bör användas som vägledning för att bestämma simpuffarnas storlek storlek och passform. Vissa simpuffar har justerbara remmar som passar olika storlekar, medan andra erbjuder mindre eller större alternativ. Förutom storleken måste föräldrarna också ta hänsyn till hur deras barn kommer att använda produkten när de bestämmer storlek 

Viktkapacitet

Även om de flesta armpuffarna är utformade för att stödja ett barns vikt, inte en vuxens, varierar vissa produkter. Vissa tillverkare kan ange att både vuxna och barn kan använda just deras produkt. Andra produkter anger att barn endast bör använda dem under en viss vikt eller åldersgrupp. Läs i vilket fall som helst alltid riktlinjerna etiketten innan du använder ett simningsarmband med ditt barn!  

Åldersintervall

Det finns armpuffar som är utformade speciellt för småbarn, sådana som är avsedda för småbarn, sådana som är tillverkade med justerbara band som passar de flesta barn mellan 8 och 16 år, och vissa som finns i större storlekar för äldre barn med särskilda behov. Oavsett vilken stil en förälder väljer bör de ha barnets åldersspann i åtanke när de köper produkten.  

Hållbarhet

Om du köper armpuffar som håller länge sparar du pengar lång sikt. Simning är en utmärkt form av motion och det är något som de flesta barn tycker om att göra. Men om de inte har rätt utrustning sig kan det sluta med att de sjunker till botten av poolen i stället för att flyta ytan, eller värre!  Se till att köpa högkvalitativa neopreneller tygarmband med luftfickor och justerbara remmar för optimal säkerhet och komfort 

Komfort

Föräldrar bör välja en armpuffar som är tillräckligt bekväm för att barnet ska kunna bära den när det är i vattnet. De bästa armpuffarna för barn har dämpade områden där de rör barnets överarm och har inga spännen eller hårda plastdelar som kan skava eller irritera huden

Pris

Armpuffar för barn finns i olika prisklasser baserat deras egenskaper och material som används, men många kostar inte mycket. Du bör inte behöva betala mycket om du inte vill ha något speciellt, som en produkt tillverkad med neopren eller flera luftfickor (eller, om du vill, armpuffar med en inbyggd leksak).  

Fördelar med Armpuffar för Barn

  • Ökat självförtroende vid simning: Barn älskar roliga leksaker och spel när de är i vattnet, men när föräldrarna ger dem säkerhetsverktyg som armpuffar lär de sig att uppskatta vikten av vattensäkerhet.  
  • Många barn blir oroliga för att ta sig i poolen eller havet och övervinner gradvis sin rädsla när de får armpuffar att bära. De kanske upptäcker att de fortfarande kan ha roligt i poolen även när de bär en anordning som hjälper dem att hålla sig flytande. Detta ger dem också förtroende för sin förmåga att simma säkert på egen hand.  
  • Ökad simförmåga: Barn blir fysiskt starkare med tiden, vilket innebär att de kan hålla huvudet ovanför vattenytan under längre perioder. Barns kroppar skiljer sig dock från vuxnas kroppar. Om vuxna blir trötta när de simmar kan de stanna och flyta för att spara energi tills de kan simma igen. Barn behöver däremot något som hjälper dem att flyta hela tiden medan de vilar.  
  • Ökade kunskaper om vattensäkerhet: Barnens simarmband kan användas både i och utanför bassängen för att lära sig grundläggande vattensäkerhetsfärdigheter som att flyta och trampa vatten.  
  • Om ett barn börjar bära armband när det är mycket litet kan det bli instinktivt att använda ett om det någon gång oväntat faller ner i djupt vatten. De kommer omedelbart att veta vad de ska göra utan att behöva tänka på det.  Ökad glädje i poolen: Om barnen tidigt introduceras till vattensporter får de en livslång uppskattning för den här typen av aktiviteter. Många barn älskar att leka med sina armpuffar i poolen eftersom det finns så många olika aktiviteter att göra med dem. 

Sammanfattning

Vi hoppas att du kan göra ett informerat köpval efter du läst våran köpguide om Armpuffar Barn Bäst i Test. Lycka till!

Back to top button