KlÀder

VĂ€rmehandskar Test [2024]

Att hitta de rÀtta vÀrmehandskarna kan vara en stor utmaning. Med sÄ mÄnga mÀrken att vÀlja mellan, hur vet du vilket som Àr bÀst för dig? Det Àr hÀr vi kommer in. I vÄrt omfattande test av vÀrmehandskar, har vi analyserat och provat nÄgra av de mest populÀra produkterna för att ge dig den information du behöver för att göra det rÀtta valet. Vi har inkluderat allt, frÄn premiumprodukter till mer prisvÀrda alternativ. Luta dig tillbaka, koppla av och lÄt oss förenkla beslutet Ät dig!

BĂ€st i Test

 BÀst i Test

4.8/5
Premium

BĂ€sta Kvaliteten

4.8/5

BĂ€sta Dam-Modell

BÀst För Dam
4.7/5
PrisvÀrda
4.8/5

Sealskinz Heated Filby Àr ett par grymma vÀrmehandskar för de kallaste vinterdagarna. Dess utmÀrkande egenskaper inkluderar en rad innovationer som lyfter handskarnas prestanda till en ny nivÄ. Först och frÀmst sÄ kommer dessa vÀrmehandskar med en unik vÀrmebestÀndig design som ger konsekvent, jÀmnt utbredd vÀrme till hela handen. Det Äteruppladdningsbara litiumionbatteriet sÀkerstÀller upp till 6 timmars kontinuerlig förbrukning.  Om du spenderar mycket tid utomhus under vintern Àr Sealskinz Filby som skapt för just dig. Deras slitstarka och vattentÀta material kommer att hÄlla dina hÀnder torra och varma Àven under de mest intensiva snöfallen. Och med flera olika vÀrmelÀgen kan du justera handsken för att passa dina personliga behov och föredragna temperatur. Med Sealskinz kan verkligen ingen kyla störa din utomhusaktivitet! 

Fördelar

 • Levererar konsekvent, jĂ€mnt utspridd vĂ€rme 
 • Högkvalitativt, slitstarkt och vattentĂ€tt material 
 • Anpassningsbara vĂ€rmelĂ€gen 

UtlÄtande

Sealskinz Filby Àr utan tvekan den bÀsta produkten pÄ marknaden för att hÄlla dina hÀnder varma nÀr kylan kommer. De erbjuder en perfekt balans mellan bekvÀmlighet och prestanda, vilket garanterar ovÀrderlig hjÀlp under de kallaste vinterdagarna. Trots priset, tror vi att kvaliteten och funktionaliteten hos dessa handskar fullt ut rÀttfÀrdigar kostnaden. Ett mÄste för alla som Àlskar utomhussporter under vintern! 

4.8/5

Du som söker premiumkvalitet i alla aspekter bör verkligen övervĂ€ga Hestra Power Heater Gauntlet 5 Finger.  Hestra Ă€r sedan lĂ€nge kĂ€nda för sina högkvalitativa produkter, och dessa handskar Ă€r inget undantag. De kombinerar en elegant design med toppmoderna funktioner för att skapa en produkt som verkligen utmĂ€rker sig pĂ„ marknaden. FrĂ„n det ögonblick man drar pĂ„ sig dessa handskar, kĂ€nner man omedelbart den generösa vĂ€rmen – perfekt nĂ€r temperaturen faller till minusgrader. Batteriet Ă€r smidigt och laddas snabbt, och ger upp till 8 timmar av kontinuerlig vĂ€rme, vilket Ă€r tillrĂ€ckligt Ă€ven för de lĂ€ngsta dagarna utomhus. Dessutom inkluderar de Ă€ven en praktisk batteriindikator, sĂ„ att du alltid vet hur mycket batteritid du har kvar. Mycket smidigt!

Fördelar

 • Tillverkade av slitstarka material som gör dem mĂ„ngsidiga under alla vĂ€derförhĂ„llanden. 
 • Avancerade funktioner för anpassningsbar komfort med olika vĂ€rmelĂ€gen. 
 • Snabbladdande batteri

UtlÄtande

Hestra Power Heater Gauntlet 5 Finger erbjuder premiumfunktioner för dem som vill ha perfekt kvalitet och komfort. Den snygga designen och de avancerade funktionerna gör dem till en favorit bland utomhusentusiaster och dessa fina handskar pÄminner oss alla om varför det ibland Àr vÀrt att investera i premiumprodukter. 

5/5

Kombinationen av prisvĂ€rdhet och pĂ„litlighet gör Therm-ic Ultra Heat Mittens Women till ett utmĂ€rkt val för alla som önskar skydda sina hĂ€nder frĂ„n kylan utan att tömma plĂ„nboken. Dessa handskar ger en anmĂ€rkningsvĂ€rd vĂ€rme – faktum Ă€r att vĂ€rmen Ă€r jĂ€mnt fördelad över hela handen och de tre olika temperaturinstĂ€llningarna gör att man kan justera nivĂ„n pĂ„ vĂ€rmen efter förhĂ„llandena. Batteriet rĂ€cker ocksĂ„ bra – det hĂ„ller upp till 10 timmars vĂ€rme i instĂ€llningen för lĂ„g temperatur. Bortsett frĂ„n de tekniska aspekterna, Ă€r det ocksĂ„ viktigt att pĂ„peka hur sköna dessa handskar Ă€r. Materialet Ă€r mjukt, andningsbart och extremt bekvĂ€mt att bĂ€ra. Dessutom Ă€r de lĂ€tta att justera med dragsko som sĂ€krar mot kallt vĂ€der och snö. 

Fördelar

 • Ger en stark och konsekvent vĂ€rme 
 • Oerhört bekvĂ€ma och justerbara 
 • LĂ„ngvarig batterilivslĂ€ngd 

UtlÄtande

Therm-ic Ultra Heat Mittens Women ger stor vÀrme kvalitet i en bekvÀm och prisvÀrd package, vilket gör det till ett utmÀrkt val för alla som vill behÄlla kÀnslan i hÀnderna under kalla vinterdagar. Trots avsaknaden av batteriindikator, presterar dessa handskar vÀldigt bra. SÄ om du letar efter en pÄlitlig, komfortabel och prisvÀrd vÀrmehandske behöver du inte leta lÀngre!

4.5/5

Det var bekvÀmligheten som vi tyckte stack ut lite extra med Pinewood Ultra Heating Gloves. Dessa handskar förser dina hÀnder med en betydande mÀngd vÀrme, vilket gör otrolig skillnad i riktigt kallt vÀder. Det inbyggda batteriet varade i flera timmar utan att behöva laddas och fungerade som förvÀntat för en nÄgot billigare vÀrmehandske. Men framförallt finns det en hög grad av komfort och flexibilitet med dessa handskar, vilket gör dem perfekta för alla som gillar att spendera tid utomhus, oavsett aktivitet. Trots att de kanske inte har samma premiumkÀnsla som vissa av de dyrare modellerna, erbjuder de ÀndÄ en solid kombination av funktion och prisvÀrdhet.

Fördelar

 • Kraftfull och jĂ€mn vĂ€rmekapacitet. 
 • Extra bekvĂ€ma och flexibla.

UtlÄtande

Även om Pinewood Ultra Heating Gloves kanske inte har alla avancerade funktioner som finns pĂ„ marknadens premiumhandskar vill vi Ă€ndĂ„ definitivt rekommendera dem till dig som letar efter ett par tillförlitliga och prisvĂ€rda vĂ€rmehandskar till ett riktigt bra pris.

Köpguide [VÀrmehandskar BÀst i Test]

FrÄn hÀlsofördelarna med vÀrmehandskar till de viktigaste funktionerna som du mÄste hÄlla utkik efter nÀr du köper dina egna. Samt all information du behöver om de sÀkerhetsÄtgÀrder som vidtas för att skydda bÀraren av uppvÀrmda handskar. LÀs vidare för att fÄ reda pÄ allt om dessa fina vinterprodukter. 

Vad Àr VÀrmehandskar?

VÀrmehandskar Àr exakt vad de sÀger i namnet. De kan se ut som vilken vanlig typ av handske som helst som du kan köpa i din lokala klÀdaffÀr, men de har dold teknik i tyget för att hÄlla dina hÀnder varmare lÀngre. I det inre materialet pÄ vÀrmehandskar hittar du en liten mÀngd tunna elektriska ledningar som ansluts till ett dolt batteri i sjÀlva handskarna. NÀr batteriet aktiveras kommer den elektriska strömmen som löper genom trÄdarna i handskarna att vÀrma handskarna inifrÄn.  

Vad ska man Leta Efter nÀr man Köper VÀrmehandskar?

Som med alla produkter pÄ marknaden finns det olika prisnivÄer som kan erbjuda unika funktioner för varje produkt. Oavsett om dessa Àr designtillÀgg, bÀttre material eller varumÀrkeslöften. Det hÀr avsnittet av vÄr guide till vÀrmehandskar Àr till för att utbilda dig om vad exakt du behöver frÄn dina vÀrmehandskar, sÄ att du kan undvika att spendera onödiga pengar och se till att du köper precis de handskar du behöver. 

Viktiga funktioner: 

 • Se till att det ingĂ„r vĂ€derskydd. Fraser som vindtĂ€t, vattentĂ€t och andningsbar Ă€r viktiga. 
 • Kontrollera hur lĂ€nge ett fulladdat batteri rĂ€cker. Kommer det att uppfylla dina behov? 
 • Se till att vĂ€lja rĂ€tt storlek. Om du köper vĂ€rmehandskar som Ă€r mindre Ă€n du behöver kan trĂ„darna gĂ„ sönder eller förskjutas om du tvingar pĂ„ dem. 
 • De bĂ€sta materialen som anvĂ€nds för att tillverka vĂ€rmehandskar Ă€r ett polyesterfoder pĂ„ utsidan och ett fleecefoder pĂ„ insidan. 

Fördelarna med VÀrmehandskar

Nu vet vad vÀrmehandskar Àr och vad du ska leta efter om du vill köpa dem. Men du kanske undrar exakt varför du kan behöva ett par bra vÀrmehandskar. Kan du inte bara köpa vanliga eller isolerade handskar? Jo, det Àr bevisat att vÀrmehandskar Àr mycket effektivare, sÀrskilt pÄ lÄng sikt, jÀmfört med isolerade handskar. SÄ varför inte spara pengar pÄ lÄng sikt och köpa ett par vÀrmehandskar i stÀllet för flera isolerade? 

Om du bor i ett hÄrt vinterklimat, eller om du kanske kÀnner av kylan mycket mer Àn din omgivning, Àr vÀrmehandskar ett mÄste för dig. Inte bara Àr deras batteridrivna uppvÀrmningsfunktioner mycket bÀttre lÀmpade för extrema vÀderförhÄllanden, utan utformningen av vÀrmehandskar sprider vÀrmen jÀmnt över hela dina hÀnder och fingrar. OmrÄden som t.ex. fingertopparna, som Àr mycket mer sÄrbara för kyla, fÄr rikligt med vÀrme frÄn den trÄdformade konstruktionen, sÀrskilt jÀmfört med isolerade handskar. 

VÀrmehandskarnas flera instÀllningsmöjligheter gör det möjligt för dig att hitta en gyllene medelvÀg mellan för varma och för kalla hÀnder. Med höga, lÄga och medelhöga instÀllningar kan du Àndra vÀrmeinstÀllningen efter dina önskemÄl, vilket Àr en annan funktion som saknas i andra typer av handskar. 

Den sista viktiga fördelen med vÀrmehandskar Àr deras förebyggande förmÄga. För vissa Äldersgrupper kan vintermÄnaderna ge en kÀnsla av rÀdsla, eftersom de kallare förhÄllandena kan göra lederna mer stela och smÀrtsamma. NÄgra av de mest sÄrbara lederna som du har i hela kroppen Àr finger- och handlederna. Och det Àr vetenskapligt bevisat att du genom att bÀra vÀrmehandskar kan förebygga smÀrta och stel rörlighet som följer med irriterade leder. Det innebÀr att du kan fÄ en mycket trevligare vinterperiod. 

Hur LĂ€nge HĂ„ller Batterierna i ett par VĂ€rmehandskar?

NÀr du laddar batteriet i dina vÀrmehandskar tills de Àr redo för anvÀndning rekommenderas vanligtvis att du laddar dem över natten. Detta beror pÄ att det kan ta upp till sju timmar för batterierna att ladda fullt ut, beroende pÄ hur uttömda de har blivit. Beroende pÄ batteriets effektinstÀllningar kan batteriet sedan rÀcka i mellan 2 och 8 timmar. Beroende pÄ hur mycket energi, och dÀrmed vÀrme, du krÀver av ditt batteri.  

Om du bor i ett klimat dÀr du kanske bara behöver dina vÀrmehandskar under en viss Ärstid mÄste du se till att inte glömma bort att ladda dem. Det rekommenderas generellt att du laddar batteriet i dina vÀrmehandskar minst en gÄng var sjÀtte mÄnad, annars kanske batteriet inte fungerar nÀr du ska anvÀnda det. Och för att optimera den lÄngsiktiga prestandan kan du byta batterier var tredje mÄnad. 

Viktiga Funktioner i VĂ€rmehandskar

NÀr det kommer till att hÄlla dina hÀnder varma, Àr det flera funktioner som spelar in. Det viktigaste Àr naturligtvis handsken sjÀlv och vilka funktioner den har. LÄt oss ta en titt pÄ nÄgra av de mest avgörande faktorerna för vÀrmehandskar. 

 • Isolering – De bĂ€sta vĂ€rmehandskarna har en effektiv isolering. Det hĂ„ller vĂ€rmen inuti handsken och stĂ€nger kylan ute. 
 • VattentĂ€thet – Inget vill ha kalla, blöta hĂ€nder. DĂ€rför vill du ha ett par handskar som kan tĂ„la eventuell fukt och nederbörd. 
 • Andningsbarhet – Medan det Ă€r viktigt att hĂ„lla hĂ€nderna varma och torra, Ă€r det ocksĂ„ viktigt att handsken slĂ€pper ut fuktighet sĂ„ att du inte blir fuktig inuti. 

Kan man TvÀtta VÀrmehandskar i TvÀttmaskinen?

Nej, det Àr inte lÀmpligt att tvÀtta dina elektriska vÀrmehandskar i maskin. Detta beror pÄ tvÄ huvudsakliga skÀl. Det första Àr att om du sÀnker handskarna i vatten, som i en tvÀttmaskin, kan du skada de vÀrmande och elektroniska komponenterna i handskarna och göra dem oanvÀndbara. Det andra skÀlet Àr att tvÀtt av handskarna i en tvÀttmaskin kan leda till att handskarna krymper. Vilket kan förskjuta de inre trÄdarna före anvÀndning. Eller om du tvingar in dina egna fingrar i handskarna kan ledningarna förskjutas om du försöker anvÀnda dem efter att de har krympt. 

Om du vill rengöra dina vÀrmehandskar pÄ ett sÀkert sÀtt kan du göra det med en fuktig trasa och en liten mÀngd tvÀttmedel. LÄt sedan handskarna lufttorka innan du bÀr dem. 

Är VĂ€rmehandskar SĂ€kra?

Att köpa och anvÀnda vÀrmehandskar Àr naturligtvis 100 % sÀkert, Àven om det finns nÄgra sÀkerhetsföreskrifter som du mÄste följa. Den första Àr att du ser till att köpa handskar i rÀtt storlek. Att köpa ett par vÀrmehandskar som Àr för smÄ för dig och sedan försöka tvinga pÄ dem pÄ dina hÀnder ÀndÄ kan leda till att du förskjuter, och i vissa fall bryter, de elektriska ledningarna frÄn insidan av handskarna. 

Om du Àr orolig för batterielementet i dina vÀrmehandskar behöver du inte oroa dig. Alla batterier som ingÄr i vÀrmehandskarna har en speciell belÀggning som gör att du Àr skyddad om batteriet skulle kortslutas. Handskarna kommer ocksÄ att stÀngas av omedelbart, eftersom de Àr programmerade att göra det om handskarna kortsluts. 

Kanske Àr det vÀrmehandskar som utsÀtts för vÀder och vind som du Àr orolig för. Oroa dig inte, vÀrmehandskar har vattentÀt, vindtÀt och andningsbar teknik som ingÄr i deras konstruktion. Se bara till att kontrollera avsnittet om funktioner i produktbeskrivningen innan du köper. 

Vanliga FrÄgor och Svar

VÀrmehandskar Àr en typ av handskar som Àr designade för att ge extra vÀrme till hÀnderna i kallt vÀder. De kan vara försedda med termiska material eller elektrisk uppvÀrmning, vilket Àr mycket anvÀndbart för aktiviteter som utomhussporter i Sverige under vintermÄnaderna. 

VÀrmehandskar anvÀnds frÀmst under sveriges kalla vintermÄnader, oftast frÄn november till mars. De Àr sÀrskilt vÀrdefulla vid utomhussporter som skidÄkning och snowboard, men Àr ocksÄ praktiska för vardagligt bruk för att hÄlla hÀnderna varma och bekvÀma. 

Ja, de flesta vÀrmehandskarna pÄ marknaden i Sverige Àr vattenresistenta. Detta betyder att de klarar av lÀtt regn eller snö utan problem. Dock bör de inte blötas helt, dÄ det kan pÄverka handskevÀrmelementens prestanda och livslÀngd. 

Back to top button