Kläder

Värmehandskar Test [2022]

Går du och grubblar över vad värmehandskar är för något? Kanske har du varit orolig för hur säkra de är med ett batteri och sladdar som är invävda på insidan? Vi har alla svaren för dig.

Bäst i Test
Premium

Bästa Kvaliteten

4.8/5

Bästa Dam Modell

Bäst För Dam
4.7/5
Budget

Köpguide [Värmehandskar Bäst i Test]

Från hälsofördelarna med värmehandskar till de viktigaste funktionerna som du måste hålla utkik efter när du köper dina egna. Samt all information du behöver om de säkerhetsåtgärder som vidtas för att skydda bäraren av uppvärmda handskar. Läs vidare för att få reda på allt om dessa fina vinterprodukter. 

Vad är Värmehandskar?

Värmehandskar är exakt vad de säger i namnet. De kan se ut som vilken vanlig typ av handske som helst som du kan köpa i din lokala klädaffär, men de har dold teknik i tyget för att hålla dina händer varmare längre. I det inre materialet på värmehandskar hittar du en liten mängd tunna elektriska ledningar som ansluts till ett dolt batteri i själva handskarna. När batteriet aktiveras kommer den elektriska strömmen som löper genom trådarna i handskarna att värma handskarna inifrån.  

Vad ska man Leta Efter när man Köper Värmehandskar?

Som med alla produkter på marknaden finns det olika prisnivåer som kan erbjuda unika funktioner för varje produkt. Oavsett om dessa är designtillägg, bättre material eller varumärkeslöften. Det här avsnittet av vår guide till värmehandskar är till för att utbilda dig om vad exakt du behöver från dina värmehandskar, så att du kan undvika att spendera onödiga pengar och se till att du köper precis de handskar du behöver. 

Viktiga funktioner: 

  • Se till att det ingår väderskydd. Fraser som vindtät, vattentät och andningsbar är viktiga. 
  • Kontrollera hur länge ett fulladdat batteri räcker. Kommer det att uppfylla dina behov? 
  • Se till att välja rätt storlek. Om du köper värmehandskar som är mindre än du behöver kan trådarna gå sönder eller förskjutas om du tvingar på dem. 
  • De bästa materialen som används för att tillverka värmehandskar är ett polyesterfoder på utsidan och ett fleecefoder på insidan. 

Fördelarna med Värmehandskar

Nu vet vad värmehandskar är och vad du ska leta efter om du vill köpa dem. Men du kanske undrar exakt varför du kan behöva ett par bra värmehandskar. Kan du inte bara köpa vanliga eller isolerade handskar? Jo, det är bevisat att värmehandskar är mycket effektivare, särskilt på lång sikt, jämfört med isolerade handskar. Så varför inte spara pengar på lång sikt och köpa ett par värmehandskar i stället för flera isolerade? 

Om du bor i ett hårt vinterklimat, eller om du kanske känner av kylan mycket mer än din omgivning, är värmehandskar ett måste för dig. Inte bara är deras batteridrivna uppvärmningsfunktioner mycket bättre lämpade för extrema väderförhållanden, utan utformningen av värmehandskar sprider värmen jämnt över hela dina händer och fingrar. Områden som t.ex. fingertopparna, som är mycket mer sårbara för kyla, får rikligt med värme från den trådformade konstruktionen, särskilt jämfört med isolerade handskar. 

Värmehandskarnas flera inställningsmöjligheter gör det möjligt för dig att hitta en gyllene medelväg mellan för varma och för kalla händer. Med höga, låga och medelhöga inställningar kan du ändra värmeinställningen efter dina önskemål, vilket är en annan funktion som saknas i andra typer av handskar. 

Den sista viktiga fördelen med värmehandskar är deras förebyggande förmåga. För vissa åldersgrupper kan vintermånaderna ge en känsla av rädsla, eftersom de kallare förhållandena kan göra lederna mer stela och smärtsamma. Några av de mest sårbara lederna som du har i hela kroppen är finger- och handlederna. Och det är vetenskapligt bevisat att du genom att bära värmehandskar kan förebygga smärta och stel rörlighet som följer med irriterade leder. Det innebär att du kan få en mycket trevligare vinterperiod. 

Hur Länge Håller Batterierna i ett par Värmehandskar?

När du laddar batteriet i dina värmehandskar tills de är redo för användning rekommenderas vanligtvis att du laddar dem över natten. Detta beror på att det kan ta upp till sju timmar för batterierna att ladda fullt ut, beroende på hur uttömda de har blivit. Beroende på batteriets effektinställningar kan batteriet sedan räcka i mellan 2 och 8 timmar. Beroende på hur mycket energi, och därmed värme, du kräver av ditt batteri.  

Om du bor i ett klimat där du kanske bara behöver dina värmehandskar under en viss årstid måste du se till att inte glömma bort att ladda dem. Det rekommenderas generellt att du laddar batteriet i dina värmehandskar minst en gång var sjätte månad, annars kanske batteriet inte fungerar när du ska använda det. Och för att optimera den långsiktiga prestandan kan du byta batterier var tredje månad. 

Kan man Tvätta Värmehandskar i Tvättmaskinen?

Nej, det är inte lämpligt att tvätta dina elektriska värmehandskar i maskin. Detta beror på två huvudsakliga skäl. Det första är att om du sänker handskarna i vatten, som i en tvättmaskin, kan du skada de värmande och elektroniska komponenterna i handskarna och göra dem oanvändbara. Det andra skälet är att tvätt av handskarna i en tvättmaskin kan leda till att handskarna krymper. Vilket kan förskjuta de inre trådarna före användning. Eller om du tvingar in dina egna fingrar i handskarna kan ledningarna förskjutas om du försöker använda dem efter att de har krympt. 

Om du vill rengöra dina värmehandskar på ett säkert sätt kan du göra det med en fuktig trasa och en liten mängd tvättmedel. Låt sedan handskarna lufttorka innan du bär dem. 

Är Värmehandskar Säkra?

Att köpa och använda värmehandskar är naturligtvis 100 % säkert, även om det finns några säkerhetsföreskrifter som du måste följa. Den första är att du ser till att köpa handskar i rätt storlek. Att köpa ett par värmehandskar som är för små för dig och sedan försöka tvinga på dem på dina händer ändå kan leda till att du förskjuter, och i vissa fall bryter, de elektriska ledningarna från insidan av handskarna. 

Om du är orolig för batterielementet i dina värmehandskar behöver du inte oroa dig. Alla batterier som ingår i värmehandskarna har en speciell beläggning som gör att du är skyddad om batteriet skulle kortslutas. Handskarna kommer också att stängas av omedelbart, eftersom de är programmerade att göra det om handskarna kortsluts. 

Kanske är det värmehandskar som utsätts för väder och vind som du är orolig för. Oroa dig inte, värmehandskar har vattentät, vindtät och andningsbar teknik som ingår i deras konstruktion. Se bara till att kontrollera avsnittet om funktioner i produktbeskrivningen innan du köper. 

Sammanfattning Värmehandskar Test

Nu när du vet exakt vad värmehandskar är och hur de kan vara till nytta för dig. Funderar du förmodligen på att köpa ett par! En smärtfri och varmare vinterperiod kan vara på ingång. Idag är dagen då du kan kasta bort dina enkla eller isolerade handskar och uppgradera till ett par riktigt bra värmehandskar! 

Se även
Close
Back to top button