Bäst i TestKläder

Värmestrumpor Bäst i Test 2024

När vinterkylan slår till och temperaturen sjunker utanför dörren, är det viktigt att ha pålitliga och funktionella värmestrumpor för att hålla fötterna varma och bekväma. I den här artikeln kommer vi att dela med oss av topp fyra strumporna som har presterat bäst inom vår testgrupp. De täcker ett brett spektrum av behov och priser, så du kommer säkert hitta något som passar just dina krav och din budget. Så oavsett om du letar efter en värmande produkt att använda under långa vinterpromenader, skidsemestern eller bara för daglig användning under kalla dagar, kan du vara säker på att vi finns här för att guida dig genom de bästa värmestrumporna på marknaden.

Bäst i Test
5/5
Premium
4.7/5
Prisvärd
4.4/5
Bonus
4/5
5/5
När vi testade Lenz Heat Sock 6.1 Toe Cap Compression märkte vi att dessa värmestrumpor inte bara höll fötterna varma, men också hade en kompressionseffekt. Detta resulterade i bättre blodcirkulation och ytterligare värme under långa vinterpromenader. Många värmestrumpor har problem med att bibehålla värmen, men vi märkte att dessa strumpor lyckades riktigt bra med detta. Batterilivslängden var överraskande lång, och vi behövde inte ladda om batterierna under en hel dag ute i kylan. Det enda negativa var att strumporna var lite dyrare än andra alternativ vi testade, men kvaliteten och de extra funktionerna rättfärdigade priset för oss.

Fördelar

 • Kompressionseffekt
 • Lång batterilivslängd
 • Personlig värmeinställning
 • Ökad blodcirkulation tack vare kompression
 • Utmärkt värme vid kalla förhållanden

Nackdelar

 • Lite dyrare än konkurrenter

Utlåtande

I vår mening är Lenz Heat Sock 6.1 Toe Cap Compression en utmärkt investering för dig som söker både värme och komfort under kalla dagar. Med sin unika kombination av uppvärmda strumpor och kompression ger dessa strumpor det bästa för friluftsentusiaster.

4.7/5
Therm-IC Powersocks Set Unis Pack 1200 v2 imponerade på oss omedelbart med sin höga kvalitet och genomtänkta design. Under våra tester höll dessa strumpor våra fötter extra varma, vilket var perfekt för friluftsliv även under de kallaste förhållandena. Värmesystemet är smart upplagt med fördelning av värmen från tårna och ner över foten, och det ger en jämn värme utan att bli för varmt på någon del av foten. Batterilivslängden var också imponerande och vi märkte att vi andra dagen fortfarande hade batteri kvar! En av de saker vi uppskattade mest med Therm-IC Powersocks Set Unis Pack 1200 v2 var hur enkelt det var att justera värmeläget med hjälp av den lilla kontrollen som är fixerad på strumpan. Den inbyggda värmejusteringen gjorde det lätt att ändra temperaturen när vi var ute på våra vinterpromenader utan att behöva ta av oss handskarna och fumla med knapparna.

Fördelar

 • Kvalitetsmaterial
 • Effektiv värmefördelning
 • Lång batteritid
 • Bra passform och komfort
 • Enkel justering av värmen
 • Utmärkt för extrema förhållanden

Nackdelar

 • Något högre pris

Utlåtande

Om du letar efter ett premiumpar värmestrumpor som verkligen levererar när det gäller kvalitet, komfort och värmekapacitet, så kan vi varmt rekommendera Therm-IC Powersocks Set Unis Pack 1200 v2. Trots en något högre prislapp, har dessa strumpor verkligen vad som krävs för att hålla dina fötter varma under de mest krävande vinterförhållandena.

4.4/5
Under våra tester av Lenz Heat Sock 4.1 Toe Cap upplevde vi att dessa värmestrumpor var mycket effektiva för att hålla fötterna varma i kyla. Strumporna kombinerar en tunn, bekväm passform med noggrann värmeplacering vid tårna och över hela foten, vilket gör dem perfekta för dagliga äventyr i friluftsliv. Trots deras förmåga att leverera tillfredsställande värme, har de ett överkomligt pris jämfört med andra liknande produkter på marknaden. Vi uppskattade särskilt att Lenz Heat Sock 4.1 Toe Cap kom med tre olika värmeinställningar som enkelt kan justeras med hjälp av strumpornas praktiska batterificka. Vi hade önskat att batterilivslängden hade varit längre, men vi kunde fortfarande njuta av en hel dag utomhus innan det var dags att ladda dem igen.

Fördelar

 • Tunna
 • Bekväma
 • Justerbar värme
 • Värmeinställningar som är lätta att anpassa
 • Bekväm passform för alla
 • Håller fötterna varma

Nackdelar

 • Batterilivslängd kunde vara bättre

Utlåtande

Sammanfattningsvis är Lenz Heat Sock 4.1 Toe Cap utmärkta och prisvärda värmestrumpor. Vi rekommenderar dessa för dig som söker en bekväm, justerbar värmestrumpa för vinteraktiviteter utan att spendera en förmögenhet.

4/5

HeatX™ Heated Everyday Socks är en innovativ och praktisk lösning för alla som upplever problem med kalla fötter. Dessa uppvärmda strumpor är perfekta för en rad olika aktiviteter och situationer, från skidåkning och vandring till avkopplande stunder hemma. Strumporna är designade för att hålla tårna varma, torra och bekväma, tack vare en blandning av ull och polycotton som bevarar kroppsvärmen samtidigt som den transporterar bort fukt. Den inbyggda 4-vägsstretch med mjukt, slitstarkt garn säkerställer en tät, hållbar och bekväm passform.

Fördelar

 • Värmesystemet HeatX™ med element placerade runt tårna för optimal värme.
 • Tre justerbara värmenivåer, enkelt att reglera med fjärrkontroll eller direkt på batteriet.
 • Laddningsbara 5000 mAh-batterier som ger upp till 5 timmars värme.
 • Blandning av ull och polycotton för att hålla fötterna varma och torra.
 • Batteriindikator för enkel övervakning av återstående värmetid.
 • USB-C-laddning för enkel och smidig uppladdning.

Utlåtande

HeatX™ Heated Everyday Socks är en bra produkt för den som vill hålla fötterna varma under en mängd olika aktiviteter. Deras högteknologiska värmesystem kombinerat med kvalitetsmaterial gör dem till en oumbärlig del av utrustningen för kalla dagar. Oavsett om du är ute på äventyr eller bara vill hålla fötterna varma hemma, erbjuder dessa strumpor en bekväm och pålitlig lösning. Med deras praktiska design och lätta användning är HeatX™ Heated Everyday Socks ett utmärkt val för alla som behöver lite extra värme i vardagen.

Köpguide -Värmestrumpor Bäst i Test

När vi tänker på att köpa värmestrumpor, kommer många frågor upp – vilka typer som finns där ute, hur vi ska välja de bästa för våra behov och vilka saker vi kanske inte ens vet att vi borde tänka på. I den här sektionen ger vi dig praktiska och enkla tips för allt du behöver veta när det gäller ‘att tänka på när man köper värmestrumpor’ samt hjälper dig att hitta de perfekta strumporna för just dina äventyr utomhus. Låt oss börja!

Faktorer att tänka på när du köper värmestrumpor:

Material och isolering

När du ska köpa värmestrumpor är det viktigt att tänka på vilket material strumporna är tillverkade av samt hur bra de isolerar värmen. Olika material har olika egenskaper, och det kan påverka hur bekväma och varma dina strumpor blir. Här kommer en kort lista över de vanligaste materialen och deras för- och nackdelar:

 • Ull: Ull är ett naturligt och mycket populärt val för värmestrumpor. Det andas och isolerar väl, vilket innebär att dina fötter håller sig varma men inte fuktiga. Ullen kan dock också vara lite tyngre och dyrare jämfört med andra material.
 • Fleece: Ett annat prisvärt alternativ är fleece, som är både mjukt och isolerande. Fleece är hållbart och torkar snabbare än ull, men kan kännas något tjockare och ge mindre stadga och passform.
 • Syntetiska material: Dessa inkluderar polyester, akryl och nylon, som alla är lätta och snabbtorkande material. Syntetiska material kan vara billigare än ull eller fleece, men de kan också bli något mindre andningsbara.
 • Blandmaterial: Vissa strumpor kombinerar ovanstående material för att få de bästa egenskaperna från varje material. Det kan ge en bra balans mellan värme, andningsförmåga och komfort.

Se till att välja ett par strumpor som passar dina behov, oavsett om det är för en lång vinterpromenad eller bara för att hålla fötterna varma hemma. Isolering är ett av de mest kritiska överväganden när det kommer till värmestrumpor.

Passform och storlek

Att hitta rätt passform och storlek är ytterst viktigt för att få ut det mesta av dina värmestrumpor. En strumpa som är för liten kan klämma åt och begränsa blodcirkulationen, vilket gör dem mindre effektiva på att hålla fötterna varma. Om strumpan är för stor finns risken att den glider ner eller att det bildas veck i materialet, vilket kan leda till både obekvämhet och blåsor. Se till att du mäter dina fötter och jämför dem med storlekstabellen för det specifika märket och modellen av strumporna. Var noga med att inte bara gå efter skostorlek, eftersom strumpstorlek kan skilja sig från skostorlek.
Extra stöd och komfortfunktioner
Olika värmestrumpor kommer med olika extra funktioner för stöd och komfort. Det kan till exempel finnas vadderade partier på områden som är extra utsatta för tryck, såsom vid tårna, hälen eller runt ankeln. På så sätt ger de dig extra stötdämpning precis där du behöver det mest! För att hålla strumporna på plats under aktivitet kan det finnas band eller resår-element för bättre passform runt fotbågen och ankeln. Andra komfortfunktioner kan innefatta fuktavledande egenskaper för att hålla fötterna torra och fräscha, särskilt under intensiva sportaktiviteter. När du väljer värmestrumpor är det viktigt att tänka igenom vilka av dessa extra funktioner som är viktigast för dig och ditt ändamål.

Hur man väljer rätt värmestrumpor för olika aktiviteter:

Vandring och friluftsliv

När det gäller värmestrumpor för vandring och friluftsliv är det viktigaste att tänka på material, ventilation och passform. Ull är ett fantastiskt material för dessa äventyr, eftersom det värmer när det är kallt och svalkar när det är varmt. Dessutom är ull naturligt fukttransporterande och luktresistent, vilket gör att dina fötter känner sig fräscha längre ute på spåren. Ventilation är avgörande, så se över strumpans konstruktion med zoner för ökad andningsförmåga. En bra passform kommer också att göra stor skillnad – välj strumpor som sitter åt ordentligt över fotens båge och häl, men inte för tight – då minskar du risken för skavsår och obehag. Sist men inte minst, satsa på extra stöd och komfortfunktioner, som vadderade sulor och förstärkta områden vid häl och tå.

Skidåkning och snowboarding

För skidåkning och snowboarding är de främsta beaktandena isoleringsmaterial, höjd över stöveln och extra stöd. Välj gärna värmestrumpor med en blandning av syntetiska fibrer som polyester och merinoull för optimal värmeisoleringskapacitet. Strumpans höjd är också relevant: en över-stövel design försäkrar att strumpan inte glider ned och skapar veck som kan vara obekväma under en hel dag i backen. Extra stöd vid vrist, fotbåge och häl kan vara en fördel för skidstrumpor, eftersom de bidrar till att minska trycket på dessa områden och samtidigt ökar komforten. En rätt vald skidstrumpa kan göra din dag i backen både bekvämare och roligare!

Stadsliv och daglig användning

Oavsett om du är på väg till jobbet, handlar i stan eller bara njuter av en avslappnad fika på fiket, så kommer ett par värmestrumpor till stor nytta. För stadsliv och vardagligt bruk är design, material och komfortfunktioner viktiga faktorer att tänka på. Är du extra frusen kan du också inhandla en värmefilt när minusgraderna börjar komma. Välj strumpor som matchar dina skor och kläder, både vad gäller färg och stil. Material som merinoull och bambu kan hjälpa till att reglera temperaturen samtidigt som de är mjuka och följsamma mot huden – ett perfekt alternativ för stadspromenader eller att hänga inomhus. Extra komfortfunktioner, som anti-lukt teknologi, fukttransporterande egenskaper och sömlös tåkonstruktion, garanterar att dina fötter håller sig bekväma hela dagen lång.

Skötselråd för dina värmestrumpor

Att ta hand om sina värmestrumpor är viktigt för att de ska hålla länge och bibehålla sina egenskaper. Det är ju tråkigt att behöva byta ut dem i förtid, eller hur? Därför är det smart att följa några enkla skötselråd för att förlänga strumpornas livslängd och få ut det mesta av dem, oavsett om du använder dem för friluftsliv eller bara för att hålla dig varm under vardagslivet.

Tvätt- och torktips

När det gäller tvättning av värmestrumpor är det några saker att tänka på. Först och främst, kontrollera tvättråden som finns på etiketten innan du sätter igång. Olika material kan kräva olika behandling, så det är bäst att inte chansa. Använd gärna ett skonsamt tvättmedel och undvik sköljmedel, då det kan försämra strumpornas isolerande och fukttransporterande egenskaper. Tvätta dem i en tvättpåse vid 30 till 40 grader, men se till att inte blanda dem med plagg som har grova dragkedjor eller kardborreband, då dessa kan förstöra fibrerna i strumporna. Efter tvättning bör strumporna tas ur påsen och hängas upp för torkning – använd inte torktumlare eftersom hetta kan skada elasticiteten eller isoleringen. Men du, glöm inte bort att vända på dem och låt dem lufttorka för bästa resultat. Om du följer dessa råd kommer dina värmestrumpor att hålla sig i toppform under lång tid framöver, så du kan fortsätta njuta av varma fötter på dina äventyr och i vardagen. Bra jobbat!

Vanliga Frågor och Svar

Värmestrumpor kan bli mycket varma beroende på typen och den inbyggda tekniken. Exempelvis kan batteridrivna strumpor nå en temperatur på upp till 50 grader Celsius, medan merinoullsstrumpor ger en naturligt isolerande effekt och håller en behaglig värme runt foten.
Värmestrumpor kan köpas i flera butiker i Sverige, såsom sportbutiker, friluftsaffärer och vissa klädbutiker. Du kan även hitta dem online på webbplatser som återförsäljare för friluftsprodukter och kläder.
Värmestrumpor är strumpor som är utformade för att hålla fötterna varma och bekväma, särskilt under kalla väderförhållanden eller friluftsliv. De kan vara batteridrivna, isolerade med speciella material, eller uppvärmda genom kemiska reaktioner.
Värmestrumpor är strumpor med inbyggd värme, oftast drivna av batterier, som ger värme över hela foten. Värmesulor, å andra sidan, är skoinlägg med liknande teknik som sprider värme främst under fotsulorna.
Priset för värmestrumpor i Sverige varierar beroende på kvalitet och funktioner. Vanligtvis kan du förvänta dig att betala mellan 200 och 1000 kronor per par.
För att tvätta en värmefilt, följ tillverkarens rekommendationer noggrant. Ofta innebär det att koppla loss alla elektriska komponenter och tvätta filten i skonsamt läge i tvättmaskin vid låg temperatur. Använd milt tvättmedel och låt filten lufttorka för bästa resultat.
Back to top button