Bäst i TestKläder

Värmefilt Bäst i Test 2024

Att hitta den perfekta värmefilten kan kännas som en utmaning, men vi har gjort jobbet åt dig. I denna artikel har vi granskat och jämfört de bästa modellerna på marknaden för hem & välbefinnande. Vi beaktade funktioner som värmenivåer, material och design för att ge dig en detaljerad genomgång av våra toppval. Läs vidare för att upptäcka vilken av dessa fantastiska produkter som kan bli din nästa favorit för mysiga kvällar eller för att lindra spända muskler efter en lång arbetsdag.
Bäst i Test
5/5
Premium
4.7/5
Prisvärd
4.4/5
Bonus
4/5
5/5

Medisana Värmefilt HB 680 är en värmefilt som inte bara visat sig vara bäst i våra tester, men också väldigt omtyckt av användare i allmänhet. Filtens kvalitet och funktionalitet är verkligen överträffande. Det första som vi noterade är att den här produkten värms upp mycket snabbt. På bara några minuter kan du känna hur värmen sprider sig genom filten, vilket är mycket uppskattat under kyligare kvällar. För oss har säkerheten varit en viktig faktor, och Medisana Värmefilt HB 680 har ett inbyggt skydd mot överhettning, så vi känner oss trygga när vi använder den. Vi älskade också att filten är så lätt att tvätta – bara ta bort kontrollenheten och kör den i maskinen på ett skonsamt program. En nackdel att notera är att storleken kanske inte är tillräckligt stor för dig som önskar att täcka en större yta.

Fördelar

 • Maskintvättbar
 • Mycket snabb uppvärmningstid
 • Säkert överhettningsskydd
 • Enkelt att rengöra och underhålla

Nackdelar

 • Kanske lite för liten för vissa

Utlåtande

Sammanfattningsvis visar Medisana Värmefilt HB 680 att det är en utmärkt produkt när det gäller komfort, kvalitet och säkerhet. Vi var verkligen imponerade av dess snabba uppvärmning och det inbyggda överhettningsskyddet. Dröj inte med att välja denna värmefilt om du söker ultimat välbefinnande under kalla dagar.

4.7/5
Vid första intrycket var vi imponerade av Rubicson Lyxig Värmefilt med Timer tack vare dess lyxiga konsistens, som bara inbjuder till att svepa omkring sig. Vi märkte snabbt att filtens uppvärmning är jämn och konsekvent, vilket gör att vi känner en behaglig värme över hela kroppen. Dessutom är det här en värmefilt som erbjuder inte bara bästa prestanda men också ett premiumalternativ för den kräsne konsumenten. Timern för automatisk avstängning är en funktion vi verkligen uppskattade, särskilt när vi inte vill att filten ska vara på hela natten. Vi fann även att den här filten är otroligt mångsidig när det kommer till användningsområden – använd den när du kopplar av i soffan, eller placera den i sängen för extra värme under natten. Dock kan filten kännas en aning tung, men detta kan tillskrivas dess överdådiga materialval.

Fördelar

 • Jämn uppvärmning
 • Timerfunktion
 • Lyxig och behaglig textur
 • Effektiv och jämn värmefördelning över hela filten
 • Timer för automatisk avstängning ingår

Nackdelar

 • Något tung

Utlåtande

För dig som letar efter en premium värmefilt kan vi verkligen rekommendera Rubicson Lyxig Värmefilt med Timer. Med en lyxig textur och jämn uppvärmning får du prispotentialvärdet i denna produkt. Men det är timern för automatisk avstängning som verkligen gör denna filt till ett utmärkt val.

4.4/5
När vi testade Rubicson Elektrisk Värmefilt var vi glada över att hitta en prisvärd men ändå kvalitativ värmefilt på marknaden. Filtens yta är mjuk och skön, vilket gav en behaglig känsla när vi lindade in oss i den under testperioden. Den genererar en trevlig värme som sprider sig jämnt över filten och hjälper till att fördela värmen över kroppen. Värmefilten har hela nio olika temperaturinställningar, vilket vi uppskattade eftersom det gav oss möjlighet att enkelt anpassa värmen efter vårt behov och komfort. För att säkerställa en säker användning har Rubicson Elektrisk Värmefilt även ett skydd mot överhettning. Dock kanske vi förväntade oss en något snabbare uppvärmningstid och några fler funktioner med tanke på filtens pris, men överlag blev vi nöjda med vårt köp.

Fördelar

 • Mjuk yta
 • Jämn värme
 • Nio temperaturinställningar
 • Behaglig och mjuk känsla mot huden
 • Enkel att använda med justerbar värme

Nackdelar

 • Kunde ha snabbare uppvärmningstid

Utlåtande

I slutändan är Rubicson Elektrisk Värmefilt ett bra val för dig som söker en prisvärd men ändå kvalitativ värmefilt. Den är enkel att använda och erbjuder en skön värmeupplevelse tack vare sin mjuka yta och jämna uppvärmning. Vi rekommenderar denna värmefilt för dig som söker en budgetvänlig lösning för komfort och välbefinnande.

4/5
Beurer HD75 Nordic Cosy Värmefilt var en positiv överraskning under testperioden, med sin stilrena design och höga komfort. När vi svepte in oss i denna filt märkte vi att den var väldigt mjuk och kändes väldigt behaglig mot huden. Värmen sprider sig snabbt och jämnt över filten, vilket är något vi uppskattade när vi satt och slappnade av framför TV:n eller när vi sov under kalla nätter. Det vi fastnade särskilt mycket för var de sex olika temperaturinställningarna som erbjuder en anpassad upplevelse. Vidare är säkerheten hög hos denna värmefilt, då den har överhettningsskydd och automatisk avstängning efter tre timmar. Det enda vi saknade var möjligheten att koppla på en timer för att stänga av filten vid ett specifikt klockslag, men i det stora hela var vi glada över vårt val.

Fördelar

 • Mjuk
 • Jämn värme
 • Säkerhetsfunktioner
 • Stilren design och hög komfort
 • Sex olika temperaturinställningar
 • Hög säkerhet med överhettningsskydd och automatisk avstängning

Nackdelar

 • Ingen timerfunktion

Utlåtande

Om du letar efter en värmefilt som kombinerar komfort, design och säkerhet är Beurer HD75 Nordic Cosy Värmefilt definitivt en stark kandidat. Med sina sex olika temperaturinställningar och utmärkta säkerhetsfunktioner kan vi varmt rekommendera denna produkt för dig som vill ha en mysig och trygg upplevelse under kalla dagar och nätter.

Bra att Veta när du Köper en Värmefilt

Så, är du sugen på att inhandla en värmefilt som gör hemmakvällarna ännu mysigare? Smart val! Det finns dock några viktiga saker att tänka på när man köper en värmefilt. I den här delen kommer vi att guida dig genom de mest kritiska överväganden, så att du kan hitta den perfekta värmefilten för dina behov och göra dina kvällar extra behagliga.

Några faktorer att tänka på när man väljer värmefilt:

Material och komfort

Värmefiltens material är en avgörande faktor när det gäller komfort. Man vill ju ha något mjukt och skönt att krypa upp i, eller hur? Ofta tillverkas filtarna av polyester eller fleece, vilka båda är utmärkta val. Dessa material har goda värmeegenskaper och känns lyxiga mot huden, perfekt för en mysig hemmakväll. Men tänk även på att om du har känslig hud eller allergier kan vissa material vara mer lämpliga än andra. Det finns värmefiltar som är gjorda av allergivänliga material, så håll utkik efter den informationen när du handlar!

Watt och värmenivåer

När du väljer en värmefilt är det viktigt att tänka på hur mycket värme du faktiskt behöver och hur snabbt filten ska värmas upp. Kontrollera även om filten har automatisk avstängning efter en viss tid. Detta kan vara en användbar säkerhetsfunktion, särskilt om du ofta glömmer att stänga av den.

Säkerhet och överhettningsskydd

Det är självklart viktigt att tänka på säkerheten när man köper en elektronisk apparat som en värmefilt – vi vill ju ha mysiga stunder, inte otäcka överraskningar! Så se till att du utvärderar filtens säkerhetsfunktioner. Ett överhettningsskydd är en grundläggande säkerhetsåtgärd som kan hjälpa till att förebygga skador på både filten och dig själv. Många värmefiltar har även inbyggda temperatursensorer som automatiskt stänger av enheten om den upptäcker onormal uppvärmning. Ytterligare en användbar funktion är automatisk avstängning, som slår av värmefilten efter en förinställd tid, så att du kan somna tryggt utan risk för att överhetta på natten. Kom ihåg att säkerheten bör vara högsta prioritet – inte bara för din skull, utan också för filtens hållbarhet och prestanda!

Fördelar med att använda en värmefilt:

Bättre sömn och avkoppling

Vem drömmer inte om en oas av återhämtning efter en lång, stressig dag? En värmefilt kan vara pricken över i:et när det gäller att förbättra din sömn och ge en riktig avkoppling. När kroppen är varm och mysig slappnar den av lättare, vilket underlättar insomning och gör att du vaknar upp piggare och mer utvilad.  Behöver du extra värmer om fötterna kan ett par värmestrumpor vara ett bra komplement. Att krypa under en värmande filt på kvällen kan också bidra till ett minskat behov av att använda extra uppvärmning i sovrummet, vilket inte bara sparar energi, men även skapar en mer trivsam och behaglig sovmiljö. Så varför inte unna dig en god natts sömn med hjälp av en värmefilt? Du kommer garanterat inte ångra dig!

Smärtlindring och muskelavslappning

Visste du att värme är en naturlig lindring för många typer av smärta och obehag? Det är därför värmefiltar kan göra under för att hjälpa dig att lindra såväl gemena krämpor som mer haftiga besvär. Värmen från en värmefilt kan göra under för att minska spänningar i musklerna och därmed lindra smärta i exempelvis nacke, axlar och rygg. Det kan också bidra till att öka blodcirkulationen i kroppen och på så vis minska obehag i exempelvis fötter och händer. Användningen av en värmefilt kan alltså vara den perfekta lösningen för att låta kroppen slappna av, reparera sig själv och även hjälpa till att motverka framtida besvär. Säg hejdå till smärta och stela muskler – göra plats för en avslappnad och smärtfri vardag.

Olika typer av värmefiltar att överväga:

Elektriska filtmodeller

När det kommer till värmefiltar finns det flera olika modeller att välja mellan. Elektriska värmefiltar är en av de mest populära typerna och fungerar genom att man ansluter dem till ett eluttag. Det är som en liten och smidig elektrisk filt som ger en behaglig och jämn värme. Elektriska värmefiltar brukar oftast vara tillverkade av ett mjukt och bekvämt material som polyester eller fleece. De kan vara låga, medel eller hög effekt beroende på dina behov och preferenser. Några modeller har även flera värmelägen så att du kan anpassa temperaturen efter ditt eget behag. Men tänk på att det kan skilja sig åt i kvalitet och prestanda beroende på vilket märke och prisnivå du väljer. Så se till att jämföra och läsa recensioner innan du bestämmer dig för den bästa elektriska värmefilten för dina behov.

Med eller utan timerfunktion

En annan aspekt att tänka på när du köper en värmefilt är huruvida den har en timerfunktion eller inte. En timerfunktion kan vara riktigt användbar, eftersom den gör det möjligt för dig att ställa in när filten ska stängas av automatiskt. Det är perfekt för dem som gärna vill somna med filten påslagen, men inte vill riskera att den är igång hela natten. Timerfunktionen kan också hjälpa till att förhindra överhettning och förlänga livslängden på din värmefilt. Vissa modeller har en digital timer där du kan ställa in den exakta tiden, medan andra kanske bara har några förinställda tidslängder att välja mellan. Tänk på vad som är viktigast för dig och hur mycket du är villig att betala för dessa extra funktioner när du bestämmer dig för en värmefilt med eller utan timer.

Att ta hand om din värmefilt:

Skötselråd och rengöring

Värmefiltar behöver regelbunden rengöring och underhåll för att säkerställa optimal prestanda och för att skydda din investering. Här är några tips för att ta hand om din värmefilt på bästa sätt:

 • Följ alltid tillverkarens instruktioner för rengöring och underhåll.
 • Använd milda tvättmedel och tvätta filten separat från andra klädesplagg.
 • Kontrollera om filten är maskintvättbar eller om den kräver handtvätt – detta kan variera beroende på modell och material.
 • Torka filten plant för att undvika att den tappar formen.
 • Se till att filten är helt torr innan du ansluter den igen för att undvika elektriska problem eller kortslutning.

Genom att följa dessa riktlinjer kommer du att maximera livslängden för din värmefilt och säkerställa att den fungerar effektivt under många år framöver.

Förvaringstips

Om du inte använder din värmefilt året runt (fast visst är det härligt även på svala sommarkvällar?), då är det viktigt att förvara den på rätt sätt under längre perioder. Några knep att tänka på när du stoppar undan din älskling är att först se till att den är helt ren och torr – fukt och smuts kan orsaka mögel och dålig lukt, och det vill vi ju verkligen inte ha i vår filt. Vik den sedan varsamt (utan att vika över elkablar eller kontakter) och lägg den i en påse eller förvaringslåda som skyddar mot damm och fukt. Placera filten på en hylla eller i ett skåp där den får ligga ostört tills du är redo att kura upp dig igen. Och kom ihåg, när det är dags att ta fram värmefilten efter en lång paus, ge den en noggrann inspektion innan du kopplar in den.

Eko- och energivänliga alternativ

När du letar efter en värmefilt är det viktigt att tänka på miljön och dess inverkan på vår planet. Ett sätt att säkerställa att du gör ett hållbart val är genom att leta efter eko- och energivänliga alternativ. Vissa värmefiltar kommer med energisnåla funktioner som auto-off eller timer, vilket hjälper till att minimera energiförbrukningen och håller dina elräkningar nere. Dessutom, om du väljer rätt material, kan du också bidra till en mer hållbar livsstil. Försök att leta efter filtmaterial som är gjorda av återvunnet material eller förnybara naturresurser, som ekologisk bomull, bambu eller fleece av återvunnen polyester. Dessa val är inte bara bra för miljön men ger också en mjuk och bekväm känsla när du sveper in dig i din nya värmefilt.

Miljöcertifieringar och material

För att känna dig trygg i att värmefilten du köper är miljövänlig och producerad i enlighet med höga standarder, kan det vara bra att kontrollera om den har några miljöcertifikat. Exempel på certifieringar du bör leta efter är Oeko-Tex Standard 100, GOTS (Global Organic Textile Standard) eller EU Ecolabel, som garanterar att de textila produkterna uppfyller strikta miljökriterier gällande användning av kemikalier, vatten och energi samt arbetsförhållanden vid tillverkningen. Genom att välja filtmaterial som är certifierade, kan du vara säker på att inga skadliga kemikalier eller processer har använts vid tillverkningen, vilket är bra för både dig och miljön. Så när du ska köpa din nya värmefilt, titta efter dessa märkningar och certifikat på etiketten eller i produktbeskrivningen – det ger dig den härliga känslan av att göra ett ansvarsfullt val för både dig själv och vår planet!

Vanliga Frågor och Svar

Att sova med en värmefilt kan vara riskabelt om inte säkerhetsanvisningar följs noggrant. Vissa faror inkluderar överhettning, brännskador och potentiell brandrisk. Det är rekommenderat att använda en värmfilt med automatisk avstängning och att övervaka temperaturen regelbundet för att säkerställa en trygg sömn.
En värmefilts livslängd varierar beroende på kvalitet, användning och skötsel. Generellt kan en värmefilt hålla upp till flera år, men det rekommenderas att noggrant följa tillverkarens instruktioner och regelbundet kontrollera slitage för bästa hållbarhet och säkerhet.
En elektrisk värmefilt fungerar genom att använda elektriska resistans-element, vanligtvis i form av tunna trådar inbyggda i filten. När elektricitet passerar genom dessa trådar genereras värme, vilket i sin tur värmer upp filten och håller användaren varm och behaglig. Vissa elektriska värmefiltar i Sverige har även reglage för att justera temperaturen efter önskemål.
Innan du köper en värmefilt är det viktigt att överväga några faktorer. Se till att den har justerbar temperatur, automatisk avstängning för säkerhet och energieffektivitet samt att den är tillverkad av behagligt och allergivänligt material.
En värmefilt fungerar genom att elektrisk ström går genom inbyggda trådar, vilket skapar värme. Denna värme sprids över filten och används för att förhöja kroppstemperaturen, vilket ger en avslappnande och värmande känsla åt användaren. Olika modeller erbjuder även olika temperaturinställningar och funktioner för ökad komfort.
För att tvätta en värmefilt, följ tillverkarens rekommendationer noggrant. Ofta innebär det att koppla loss alla elektriska komponenter och tvätta filten i skonsamt läge i tvättmaskin vid låg temperatur. Använd milt tvättmedel och låt filten lufttorka för bästa resultat.
Back to top button