Kläder

Underställ Barn Bäst i Test [2024]

Om det finns något som är jobbigare än att frysa, så är det att ha frusna barn. Inte bara för att man tycker så synd om dem, utan också för att de klagar, gnäller och gråter i all oändlighet när de fryser.

Ett riktigt bra underställ för barn är några av de mest försummade delarna av barnens vinterutrustning. Det är lätt att komma ihåg att barnen behöver en jacka, snöbyxor och snöskor, men det är lätt att glömma att investera i det bästa understället för barn.

Men lugn och fin, här kommer hjälp på traven! 

4.9/5

Craft Core Warm Baselayer Set Jr är det perfekta sättet att hålla barnen varma och bekväma. Med ett lättviktigt, andningsbart tyg erbjuder det suverän isolering och komfort under kalla dagar. De platta sömmarna ger maximal rörlighet och förhindrar skav, medan det elastiska midjebandet säkerställer en skön passform.

Fördelar

 • Det här understället för barn har en fukttransporterande förmåga som effektivt drar bort svett och fukt från huden för maximal komfort och andningsförmåga.
 • Det är designat med robusta och lätta material, vilket gör det till ett utmärkt val för utomhusaktiviteter och ger ett slitstarkt plagg som inte lätt går sönder.
 • Craft Core Warm Baselayer Set JR har en ergonomisk passform som möjliggör obegränsad rörelsefrihet och ger en skön känsla med en borstad insida som inte skaver mot huden.
 • Mjuk och bekväm: Craft Core Warm Baselayer Set Jr är tillverkat av högkvalitativa material som är mjuka och bekväma på huden.
 • Andningsbart tyg: Crafts baslager-set garanterar hög andningsförmåga för att hålla ditt barn torrt och bekvämt under fysiska aktiviteter.
 • Termoreglering: Den avancerade termoregleringstekniken håller kroppstemperaturen reglerad och ger optimal komfort i alla temperaturer.

Nackdelar

 • Begränsade färgalternativ.
4.8/5

Aclima WarmWool Overall för barn är det perfekta vintervalet för små äventyrare. Tillverkad av merinoull erbjuder den här overallen suverän isolering och bra andningsförmåga. Vare sig barnen leker i snön eller leker runt hemma kommer denna mysiga overall att hålla dem varma och bekväma hela dagen. Med sin överlägsna isolering och bekväma passform är det inte konstigt att WarmWool Overall är en favorit bland både barn och föräldrar.

Fördelar

 • Understället är väldigt stretchigt så det är lätt att röra sig i den.
 • Den har en justerbar huva.
 • Aclima WarmWoll är en hel overall som vi verkligen gillade då barnet slipper glipan i ryggen.
 • Tillverkad av 100 % merinoull, vilket gör den till ett exceptionellt varmt och bekvämt plagg för alla utomhusaktiviteter.
 • Understället är försedd med en tvåvägsdragkedja, så att du kan dra upp dragkedjan uppifrån eller ner för extra bekvämlighet och flexibilitet.
 • Aclima WarmWool har en öppning baktill och ner för låren för enkla toalettbesök.

Nackdelar

 • Understället kostar en rejäl slant.
4.4/5

Craft Baselayer Set Junior är tillverkat av ett lätt, andningsbart och slitstarkt tyg som håller barnen varma och bekväma. Setet innehåller en långärmad tröja och byxor, båda med kanalstickat material som ger effektiv fukttransport.

Fördelar

 • Det här understället för barn har en skön passform som ger en behaglig känsla under aktivitet.
 • Den har en lättviktsdesign, vilket gör är bra för aktiva barn som behöver ett pålitligt isoleringslager.
 • Craft Baselayer Set Junior tycker vi verkligen är ett prisvärt underställs-set.
 • Craft Baselayer Set Junior är tillverkat av ett lätt och andningsbart material som gör att ditt barn håller sig bekväm under fysiska aktiviteter.
 • Tyget har utmärkta fukttransporterande egenskaper.
 • Understället är snabbtorkande.

Nackdelar

 • Begränsat färgalternativ.
4.6/5

Didriksons Jadis Underställ är perfekt för att hålla ditt barn mysigt och skyddat mot väder och vind. Den har en mjuk, lätt design och en tight passform och håller barnet varmt. Oavsett om ni är ute och utforskar i snön eller bara springer runt på lekplatsen kommer Didriksons Jadis Underställ garanterat att hålla ditt lilla barn varmt och torrt.

Fördelar

 • Understället för barn är utformat för att vara andningsbart och bekvämt, så att barnen kan röra sig och leka fritt.
 • Överdelen på Didriksons Jadis underställ har en dragkedja ner till bröstet för att underlätta vid av – och påklädning.
 • Tyget är otroligt mjukt och stretchbart med en borstad insida som känns skön mot huden.
 • Vi gillar detta set då man kan välja att bara använda tröjan även under mildare dagar och det kommer då till användning under hela året.
 • Didriksons Jadis Underställ är utformad för maximal komfort och skydd mot väder och vind och är tillverkad av mjukt och slitstarkt polyestertyg.
 • Det här understället har ett hakskydd för extra skydd mot kyla.
 • De elastiska muddarna, fållen och linningen ger en bra passform och ökad rörlighet.

Nackdelar

 • Den elastiska midjan kan orsaka obehag hos vissa barn.

Köpguide för Underställ för Barn

Du kan köpa en ett underställ för barn väldigt billigt, men vi har dock sett en del underställ som inte var mycket bättre än en t-shirt och tights.

Det finns några saker att se upp för:

 • Köp inte för stort och tro att du kan få ut några år av dem. Om de är för stora kommer de inte att sitta lika tätt mot huden och kommer inte att hålla dem lika varma. Både tröja och byxor ska vara varmt och skönt mot huden, tajt närmast kroppen och ha bra passform. Och vara av hög kvalitet.
 • Underställ av merinoull anses ofta vara de bästa, så försök att hitta ett underställ som är tillverkat av merinoull.
 • Se upp för underställ där du måste köpa tröja och byxor separat. Detta kan vara bra om du tror att ditt barn kommer att behöva byta överdel mer än underdel till exempel, men se bara till det totala priset. Underställ som är förpackade separat kan se billigare ut än uppsättningar till en början, men är det inte alltid i slutändan.
 • Underställ som har en hals håller värmen hos dina barn bättre eftersom de stänger in mer kroppsvärme. Underställ med öppen hals släpper ut mer värme.
 • Men om du köper ett med hals, se till att det har en dragkedja. Om dina barn blir för varma kan du dra upp dragkedjan och släppa ut mycket värme – och naturligtvis ta bort några lager.

Baslager för barn

Det här lagret är precis vad det låter som – det innersta lagret som du bär. Barnens baslager kommer direkt i kontakt med deras hud, så se till att det är riktigt bekvämt och att det passar bra. Underställ för barn ska sitta bra men inte supertätt. Målet med ett bra underställ för barn är att transportera bort svett från kroppen och även isolera dem mot kyla. Vi har kommit fram till att de bästa underställen för barn är gjorda av merinoull eller syntetmaterial eftersom de både kan transportera bort fukt och isolera samtidigt. Med merinoull får du dessutom ett riktigt varmt underställ!

Konceptet att lägga på varandra kläder är numera en välkänd metod för att hålla sig varm när det är kallt ute.  Varje lager av kläder fångar in varm luft och isolerar kroppen mer effektivt än ett enda lager.  Om du blir för varm kan du ta bort de yttre lagren.

Speciellt utformade underställsskikt sitter tightare på kroppen och undviker “värmeläckage”.

Termiska underkläder och baslager är det första lagret, och även om en T-shirt skulle kunna betraktas som ett baslager, sitter specialkonstruerade baslager tightare på kroppen och undviker “värmeläckage” – med andra ord isolerar de effektivare, med den extra fördelen att de passar bättre under kläderna.

Till skillnad från t-shirtar är de inte heller tillverkade av bomull, som förlorar sin isolering när den blir blöt – och underkläder kan bli blöta när kroppen svettas (även om det bara är en liten, normalt obemärkt mängd).

Vi rekommenderar till och med att man tar bort ett eller två lager innan man gör en aktivitet så att man inte blir för varm, och att man sedan tar på sig lagren igen när man blir stillstående. Om barnen är på väg att göra någon aktivitet kan det vara en bra idé att använda samma tillvägagångssätt.

Kom ihåg att ett baslager inte är tänkt att vara ditt barns enda vinterlager. Eftersom baslager är utformade för att vädra kommer ditt barn faktiskt att bli betydligt varmare med ett annat lager ovanpå, eftersom det är så baslager för barn är utformade för att fungera.

Underställ i Vanlig Ull vs. Underställ i Merinoull

Det finns en mängd olika djur som getter, kaniner och alpackor som producerar ull som används till kläder. I den här artikeln avser vi ull som den som kommer från vanliga får, ibland känd som den “kliande ullen” som vi alla känner till. Den här typen av ull har fibrer som tenderar att vara tjockare och skrymmande och är inte alltid särskilt behaglig mot huden. Den är varm, men kan också ta mycket längre tid att torka när den är våt.

Ull i allmänhet har utmärkta egenskaper och man kan lugnt säga att den har stått emot tidens och erfarenhetens prövning.

Merinoull däremot kommer specifikt från merinofår som finns främst i Australien och Nya Zeeland. Den är mycket känsligare än den vanliga sorten eftersom merinofibrerna är finare och silkeslenare vid beröring. Detta är den mjukare versionen av ull som vi alla lärt oss att älska. Mjukt och skönt!

Dessa merinoullfibrer griper in i varandra mer än de tjockare ullfibrerna, vilket gör att tyget är mer slitstarkt, lättviktigt och fångar in mer luft i fiberlagret. Med dessa egenskaper är merinoull också utmärkt att lägga i flera lager på sommaren. Det lättare tyget i kombination med dess förmåga att transportera bort fukt innebär att kläderna är mer andningsbara och bekväma även under varmare väder.

En unik egenskap hos ull och merinoull är deras antibakteriella och luktfria egenskaper. Detta beror på det naturliga skyddande vaxskiktet av lanolin på ullfibrerna. Lanolin produceras av fårens körtlar och är avsett att skydda ullen och huden från att bli blöt i regn. Lanolin förhindrar också att luktproducerande bakterier bildas, vilket innebär att kläder av merinoull inte tenderar att lukta. Gött för alla föräldrar med tonåringar!

Vanliga Frågor och Svar

Ullblandningar är ett populärt alternativ för underställ på grund av deras hållbarhet och fukttransporterande egenskaper. Syntetiska material som polyester är också ett bra alternativ för kallare klimat. I slutändan är det bästa understället det som passar dina specifika behov!
Den varmaste typen av underställ är vanligtvis ett långärmat ullplagg, eftersom det isolerar och håller kroppen varm i kalla temperaturer. Andra alternativ är tjocka termiska underkläder, som är tillverkade av ett syntetiskt material som är utformat för att hålla kroppsvärmen instängd nära huden.
Merinoull är ett populärt val för extra värme och komfort eftersom den är andningsbar, lätt, isolerande och luktresistent. Den har också den extra fördelen att den är mjuk mot huden, vilket gör den till ett bra alternativ för ett baslager av kläder.
Merinoull är känd för sin värme och sina isolerande egenskaper. Den andas och är lätt, vilket gör den perfekt att ha på sig i kalla temperaturer.
Back to top button