Bäst i TestKläder

Täckbyxor Barn Bäst i Test 2024

Att hitta rätt typ av kläder för våra barn är ingen lätt uppgift, särskilt när det gäller utomhuskläder. Täckbyxor är ett viktigt plagg som skyddar våra yngsta från kyla, regn och snö under deras utomhusaktiviteter. I denna artikel går vi igenom de bästa fyra täckbyxorna för barn, baserat på vår utvärdering och testning. Vi kommer även dela med oss av praktiska tips och råd om vad du ska titta efter när du väljer täckbyxorna för ditt barn.

Bäst i Test

5/5
Premium
4.7/5
Prisvärd
4.4/5
Bonus
4/5
5/5

Vi utforskade Isbjörn Powder Winter Pant Kids täckbyxor för barn och kan verkligen säga att de stod ut i vårt test. Dessa byxor är tillverkade av material av hög kvalitet som andas väl och ändå håller barnet varmt under utomhusaktiviteter. Låt oss inte glömma den justerbara midjan, vilket gör det enkelt att anpassa passformen efter ditt barns behov. Ett annat imponerande attribut med dessa täckbyxor är deras slitstyrka. De har lyckats behålla sin robusthet och funktionalitet trots upprepade slitage och tvättning. De resistenta materialen och den högkvalitativa konstruktionen garanterar att ditt barn kan njuta av utomhusaktiviteter utan att du behöver oroa dig för deras komfort eller säkerhet. Trots några små nackdelar tror vi att dessa byxor definitivt förtjänar sitt höga pris.

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • Andas
 • Slitstark
 • Andas väl samtidigt som den håller barnet varmt
 • Oerhört slitstark och tålig
 • Justerbar midja för personlig passform

Nackdelar

 • Kan vara klumpigt för vissa barn
 • Hög prislapp

Utlåtande

Sammanfattningsvis levererar Isbjörn Powder Winter Pant Kids på alla plan. Med dess premiumkonstruktion och funktioner, är de klart en investering som kommer löna sig i längden. Deras förmåga att kombinera komfort, varme, och hållbarhet gör dem till ett idealiskt val för barnens utomhusäventyr.

4.7/5
När vi testade Bergans Kid’s Lilletind Insulated Pant blev vi oerhört imponerade. Dessa täckbyxor levererar verkligen när det gäller att hålla barnet varmt och bekvämt under utomhusaktiviteter. De isolerande egenskaperna i byxorna håller på värmen, medan det andningsbara materialet hindrar dem från att bli svettiga eller fuktiga inuti. Dessutom är de otroligt slitstarka och passar perfekt för barn som älskar att leka och röra sig mycket i snön. En stor fördel är de justerbara bensluten och midjan, som kan anpassas efter barnets storlek för optimal passform och komfort. Dock tyckte vi att fickorna kunde vara större, för extra förvaringsmöjligheter. Trotts detta mindre problem, finner vi dessa byxor vara bland de bästa vi har testat för utomhushäng i kalla och våta förhållanden.

Fördelar

 • Isolerande material
 • Slitstark
 • Justerbar midja
 • Håller barnet varmt och torrt
 • Tåliga och hållbara för intensivt utomhusbruk

Nackdelar

 • Kunde ha större fickor för förvaring

Utlåtande

I slutändan, Bergans Kid’s Lilletind Insulated Pant är väl värda sitt högre pris, med imponerande isolering och slitstyrka som gör dem perfekta för svensk vinterlek. Även om fickorna kan vara lite små, överträffas detta av byxornas fantastiska prestanda som gör dem till ett starkt val för ditt barns utomhusaktiviteter.

4.4/5
Med Didriksons Kids Narvi Pants får du riktigt mycket kvalitet för pengarna. De har en vattenpelare på 10 000 mm, vilket är imponerande med tanke på prispunkten. Byxorna håller barnet effektivt torrt och varmt, även under riktigt kalla och fuktiga förhållanden. Vi uppskattade också byxornas justerbara midja och benslut, vilket gör det möjligt att skräddarsy passformen efter barnets storlek och preferenser. En annan imponerande egenskap hos Didriksons Kids Narvi Pants är det faktum att de är PFC-fria, vilket innebär att de inte innehåller några fluorkarboner – en vinst inte bara för ditt barn, utan också för miljön. Vi skulle dock gärna vilja se lite mer ventilation för att effektivt hantera fukt inifrån. Trots detta, tycker vi att Didriksons Kids Narvi Pants är ett utmärkt val för föräldrar på budget som inte vill kompromissa med kvaliten.

Fördelar

 • Vattentät
 • PFC-fri
 • Justerbara detaljer
 • Håller barnet torrt och varmt
 • Bra valuta för pengarna
 • Justeringar för optimal passform

Nackdelar

 • Kunde haft bättre ventilation

Utlåtande

Didriksons Kids Narvi Pants är ett förstklassigt val för alla som letar efter prisvärda men högkvalitativa täckbyxor för barn. Trots en mindre svaghet med ventilationen, erbjuder de imponerande funktioner och kvalitet som konkurrerar med dyrare alternativ. De är ett bevis på Didriksons strävan att kombinera funktion, komfort och hållbarhet till ett pris som passar de flesta plånböcker.

4/5
Reima Loikka täckbyxor är särskilt imponerande tack vare sin högkvalitativa vattentäta teknik och varma isolering. Dessa byxor har stått emot testet av både fuktiga snödagar och livliga snöbollskrig. Med uppskattning noterade vi dess löstagbara hängslen som ger flexibiliteten att ha byxorna med eller utan hängsel beroende på klimatförhållandena och barnets aktivitetsnivå. Vi hittade dock att dessa byxor var lite på den mindre sidan, så du kanske vill överväga att storleksanpassa om ditt barn är mellan storlekar. En annan fördel är att de innehåller inga fluorkarboner, vilket betyder att de är miljövänliga samt säkrare för ditt barn – en egenskap som vi verkligen uppskattade. När det kommer till förvaring har Reima Loikka tillräckligt med fickutrymme för några mindre leksaker eller ett mellanmål för en utomhusdag. Här har vi verkligen haft nytta av byxornas praktiska och bekväma konstruktion.

Fördelar

 • Vattentät teknologi
 • Varma isolering
 • Miljövänligt
 • Bra vattentäthet och värmeisolering
 • Löstagbara hängslen för extra komfort
 • Miljövänliga och fria från fluorkarboner

Nackdelar

 • Storlekarna är ganska små

Utlåtande

Slutsåtvis erbjuder Reima Loikka täckbyxor stark konkurrens för topposition med sina högkvalitativa egenskaper och funktionell design. Dessa byxor är definitivt en av de bästa vi testat och skulle starkt rekommendera dem för barnens utomhusaktiviteter under kalla månader.

Viktiga Punkter vid Köp av Täckbyxor för Barn

När det gäller att köpa täckbyxor för ditt barn, finns det några nyckelfaktorer som du bör ha i åtanke. Från att se till att byxorna är tillräckligt varma och vattentäta, till att försäkra dig om att de är lätta nog för ditt barn att röra sig fritt i. Låt oss titta på några av de viktigaste elementen att tänka på när du handlar för att säkerställa att du får bästa möjliga passform och prestanda. Läs också våra guider för vintervantar för ditt barn och den bästa overallen för ditt barn

Grundläggande Egenskaper att Titta på i Täckbyxor

Att välja rätt par täckbyxor för ditt barn kan kännas som att navigera i en djungel av funktionaliteter, material och designval. Men oroa dig inte, vi hjälper dig att dissekera dessa grundläggande aspekter för att göra ditt köpbeslut enkelt och snabbt. Låt oss börja med två av de viktigaste egenskaperna: värmekvalitet och isolering samt vattentäthet och vindskydd.

Vattentäthet och Vindskydd

Det senaste du vill är ett blött och ledset barn. Där kommer täckbyxornas vattentät- och vindskyddsfunktioner in i bilden. Förutom att stå emot vind, ska idealiskt sett täckbyxorna ha ett vattentätt lager eller membran för att hjälpa till att stå emot väderleksmässiga överraskningar. De bör kunna stå emot både lätt regn och snöfall utan att bli dystra och blöta. Men kom ihåg, även om vattentätheten är viktig, vill du inte kompromissa med andningsförmågan.

Välja Rätt Storlek och Passform för Ditt Barn

Att välja rätt storlek och passform för ditt barn kan vara lite av en utmaning. Det är viktigt att täckbyxan sitter rätt för att maximera både komfort och skydd mot väder och vind. Ett par tumregler att tänka på är att byxorna inte får vara för trånga, eftersom de då kan begränsa barnets rörelse. Om de är för lösa kan de dock lätt bli neddragna under lek och aktivitet, vilket inte heller är särskilt praktiskt. Så hur ska man egentligen tänka när man väljer storlek och passform?

 • Kolla efter justerbara midjeband eller knäppning. Dessa bidrar till mer flexibilitet och gör det möjligt att anpassa byxan efter ditt barns kroppsform.
 • Gå eventuellt upp en storlek ifall ditt barn snart kommer växa ur nuvarande storlek.
 • Säkerställa att det finns tillräckligt med utrymme för varma kläder som ska bäras under täckbyxan.

Material och Hållbarhet

När du väljer täckbyxor till ditt barn, är materialets kvalitet en av de viktigaste aspekterna att tänka på. Du vill ha något som både står emot väder och vind och samtidigt håller ditt barn varmt och torrt. Titta alltid på materialets förmåga att stå emot vatten och snö, samt hur bra det isolerar mot kylan. Men kom ihåg att det inte är bra om byxorna blir för varma. Barn blir snabbt överhettade när de leker i snön, så det gäller att hitta rätt balans!

Täckbyxornas Material

Vilket material ska man då gå för? En populär blandning för yttre skal på täckbyxor är polyester med en vattentät coating, ibland kallad DWR – Durable Water Repellent. Detta material erbjuder en utmärkt balans mellan vattentäthet och andningsförmåga, vilket gör att ditt barn kan hålla sig torrt även vid aktiv lek utomhus. För fodret är ofta en syntetisk fyllning att föredra, eftersom den fungerar bra med både värmebevarande och fukttransporterande egenskaper. Kom ihåg att överväga barnets specifika behov innan du gör ditt slutliga val.

Hållbarhet och Slitstyrka

Om vi pratar hållbarhet och slitstyrka så räcker det inte med bra materialval, designen spelar också stor roll. Täckbyxor för barn brukar ta mycket stryk, särskilt på knäna och rumpan. Därför kan det vara bra att leta efter modeller som har extra förstärkningar just på dessa områden. Ett annat tips är att titta efter byxor med en hög tålighet för slitning (ofta anges detta som ett “Denier”-värde) och starka sömmar. Med rätt hand om kan ett par välbyggda täckbyxor hålla i flera år, det kan till och med vara möjligt att de går i arv till ett yngre syskon!

Extra Funktioner Att Överväga

Tänker vi bortom grundläggande skydd och komfort finns det ett flertal extra funktioner du kan överväga när du väljer täckbyxor till ditt barn. Många av dessa är smarta tillägg som kan underlätta både för ditt barn och dig som förälder. Här är några exempel:

 • Förbättrade säkerhetsegenskaper som reflekterande detaljer är bra att ha, särskilt under de mörkare månaderna av året.
 • Möjlighet till justeringar i byxans vidd och längd kan ge en bättre passform och ökad livslängd i takt med att ditt barn växer.
 • Leder ditt barn ett aktivt utomhusliv? Kolla efter modeller med förstärkning på utsatta områden som knän och bakdel – de håller längre.

Med dessa tips i åtanke är du nu mer rustad för att hitta de perfekta täckbyxorna för ditt barn, oavsett väder eller säsong!

Förbättrade säkerhetsegenskaper

Okej, vi har redan diskuterat lite om viktiga saker som värme, storlek och material. Men hur är det med säkerhet? När det kommer till våra älskade små vill vi ju att de ska vara säkra, eller hur? Därför är det klokt att leta efter vissa säkerhetsfunktioner när du väljer täckbyxor till ditt barn. Till exempel, ser du efter detaljer som snölås vid bensluten? Dessa förhindrar att snö och kyla tränger in i byxan, vilket håller ditt barn torrt och varmt. Hög midja kan också bidra till bättre skydd mot väder och vind. Detta, mina vänner, är försiktighet på högsta nivå!
Reflekterande Detaljer
Nu till en punkt som kanske inte är uppenbar för alla – reflekterande detaljer. Ja, du läste rätt! Att ha reflexer på kläder kan spela en stor roll när våra små utforskar världen under de mörka månaderna. Reflexerna gör att ditt barn syns i mörkret, vilket både du och bilförarna kommer uppskatta. Och vem vet, kanske ditt barn blir den coolaste kidet på gården med sina lysande byxor? Så lek inte bort detta, tänk på säkerhet i första hand!

Justeringar och Tillägg

Låt oss nu tala om justeringar och tillägg. Kanske tror du att det här inte är så viktigt, men låt oss berätta ett litet hemligt tips här: barn växer snabbt. Otroligt nog, eller hur? Därför är inte bara flexibiliteten hos täckbyxor avgörande, utan också möjligheterna att justera dem. Går det att justera midjan för att passa tillväxten? Har byxorna ett förlängningsbart benslut? Dessutom kan extrafunktioner som avtagbara hängslen och snölås vara ovärderliga i det långa loppet. I grund och botten, tänk lite framåt när du köper – de bästa byxorna är de som varar längst.

Vanliga Frågor och Svar

Ja, täckbyxor är designade för att vara vattentäta. De är ofta gjorda av material som polyester och nylon, vilka är både vattenavvisande och snabbtorkande. Det gör dem till ett utmärkt val för barn, friluftsliv och utomhussporter, speciellt i Sverige där vädret kan vara oväntat och varierande.
Täckbyxor kan du köpa i många olika sportaffärer och barnaffärer över hela Sverige, inklusive Stadium, XXL och Intersport. Du kan också hitta dem online på webbplatser som Outnorth, eller på större e-handelsplattformar som Zalando och Babyshop.
Back to top button