Bäst i TestKläder

Vintervantar Barn Bäst i Test 2024

När vintern anländer och temperaturen sjunker är det viktigt att hålla barnens händer varma och skyddade. Med så många olika typer av vintervantar på marknaden kan det vara utmanande att veta vilka som är värda att investera i. Många faktorer påverkar kvaliteten och funktionen hos dessa produkter, som material, storlek och design. I denna artikel har vi samlat fyra av de bästa vintervantarna speciellt utvalda för barn, baserat på en mängd olika kriterier så att du enkelt kan välja det som passar bäst för dina behov. Oavsett om du letar efter högsta kvalitet, en lyxprodukt eller det mest prisvärda alternativet hittar du något för dig här.
Bäst i Test
5/5
Premium
4.7/5
Prisvärd
4.4/5
Bonus
4/5
5/5

När det gäller att hålla barnens händer varma och torra under vintermånaderna, har vi funnit att Hestra Juniors Gore-Tex Gauntlet är ett fantastiskt val. Den avancerade Gore-Tex tekniken ger utmärkt vattentäthet och ventilerande egenskaper, vilket gör att dessa vantar är bekväma att bära även under längre perioder av utomhusaktiviteter. Dessutom är det högkvalitativa yttertyget och isoleringen av högsta kvalitet för att säkerställa långvarig prestanda och hållbarhet.

Vi uppskattar också de många smarta detaljerna på dessa vantar, som justerbara remmar runt handleden och kardborrbandet för att hjälpa till med att hålla vantarna säkert på plats. Den långa manschetten och de elastiska snoddarna tycks vara särskilt användbara för att förhindra snö och kyla från att tränga in och komma i kontakt med barnens händer. Dessutom finns det förstärkningar i handflatan vilket gör att vantarna kan hantera lite tuffare lek utan problem.

Fördelar

 • Gore-Tex teknik
 • Vattentät
 • Justeringssystem
 • Utmärkt vattentäthet och ventilerande egenskaper.
 • Högkvalitativt yttertyg och isolering för långvarig prestanda.
 • Smart design med justerbara remmar och lång manschett.

Nackdelar

 • Lite dyrare än vissa andra alternativ.

Utlåtande

Efter att ha testat flera vintervantar för barn har vi inget tvivel om att Hestra Juniors Gore-Tex Gauntlet förtjänar toppbetyg för sin överlägset varma och vattentäta prestanda. Samtidigt som priset kan vara något högre än vissa konkurrenter, känner vi att det är värt investeringen för deras komfort och hållbarhet. Om du inte har några problem med att spendera lite extra för att säkerställa att dina barns händer är varma och torra hela vintern, är dessa vantar definitivt vägen att gå.

4.7/5

När det gäller premium vintervantar för barn är Army Leather Heli Ski Jr Glove från Hestra ett utmärkt val. Det robusta och hållbara yttermaterialet, bestående av impregnerat getläder och polyamid, tillsammans med G-loft isoleringen, skapar optimal värme och skydd för ditt barns händer. Vi har verkligen uppskattat det mjuka fleecefodret som ger en bekväm och mysig känsla vid användning och den extra breda manschetten som effektivt hindrar snö och kyla från att tränga in.

En annan fördel med dessa vantar är den justerbara remmen och kardborrbandet, vilket säkerställer en perfekt passform för barnets hand. Detta minskar risken att vantarna glider av eller tappas bort under lek. Dessutom är de designade med få sömmar på utsidan, vilket minskar slitage och ökar livslängden på vantarna. Army Leather Heli Ski Jr Glove passar utmärkt för åkning i skidbackarna samt alla andra vinteraktiviteter för aktiva barn.

Fördelar

 • G-loft isolering
 • Impregnerat getläder
 • Bred manschett
 • Mjukt fleecefoder för bekvämlighet
 • Justerbar rem och kardborrband
 • Få sömmar på utsidan

Nackdelar

 • Högre prisklass

Utlåtande

Army Leather Heli Ski Jr Glove från Hestra erbjuder högkvalitativa material, både i form av getläder och G-loft isolering, vilket garanterar varma händer för ditt barn även under de kallaste vinterdagarna. Trots en högre prislapp anser vi att detta är en bra investering för dig som söker premium vintervantar med god hållbarhet och prestanda.

4.4/5

Kombi Kids Tucker Mittens är en prisvärd vintervante för barn som håller små händer varma under vinteraktiviteter. Vi testade Kombi Tucker Mittens och blev positivt överraskade av hur väl de klarar av att hålla händerna varma och torra tack vare deras vattenavvisande ytterskikt och snabbtorkande mikropolarfleece isolering. Vantarna var bekväma att ha på sig och satt bra på barnets hand, även under aktiv lek.

För att förhindra snö och kyla från att tränga in i vanten finns det en justerbar dragsko och en lång manschett som är effektiva för detta ändamål. Ventilationsfliken gör att värme och fukt kan släppa ut, vilket är en bra funktion för barns ökad komfort. Tucker Mittens är lämpliga för olika vinteraktiviteter så som pulkaåkning, skidåkning och lek i snön.

Fördelar

 • Dragsko
 • Mikropolarfleece isolering
 • Ventilationsflik
 • Vattenavvisande ytterskikt
 • Snabbtorkande isolation
 • Bekvämt och säkert grepp

Nackdelar

 • Något tunn isolering i väldigt kallt väder

Utlåtande

Efter att ha testat Kombi Kids Tucker Mittens finner vi dem vara ett utmärkt och prisvärt alternativ för att hålla barnens händer varma och torra under vinteraktiviteter. Trots att isoleringen kan kännas lite tunn vid mycket kalla temperaturer, presterar de ändå fantastiskt bra med tanke på sitt lägre pris. Rekommenderas för dig som söker ett kvalitets- och prisvärt alternativ!

4/5

Reima Skimba Gloves är ett bra alternativ för barn som behöver pålitliga och funktionella vintervantar. Vi tyckte att dessa vantar presterade mycket väl under våra tester, och de lyckades hålla barnens händer varma och torra under långa vinterdagar. Yttertyget i ventilerad polyester kombinerat med Hipora-foder säkerställer att vantarna är vattentäta och andas, vilket var en stor fördel när barnen lekte utomhus i snön.

Vi gillade också de reflekterande detaljerna på dessa vantar, som hjälper till att göra ditt barn mer synligt under mörka vinterkvällar. Vantarna är även enkla att justera med kardborrebandet och de elastiska dragsnören, vilket gör att de sitter bra på händerna under hela dagen. Vantarna är lätta att ta på och av, tack vare den långa öppningen med dragkedja, vilket vi verkligen uppskattade under testningen.

Fördelar

 • Vattentäta
 • Reflekterande detaljer
 • Lättjusterade
 • Bra värmeisolering
 • Andas väl
 • Synlig i mörker

Nackdelar

 • Lite styv dragkedja

Utlåtande

Sammanfattningsvis anser vi att Reima Skimba Gloves är ett mycket bra alternativ för barn som behöver funktionella och pålitliga vintervantar. Med sin vattentäthet, reflekterande detaljer och komfort är dessa vantar definitivt värda att överväga för dig som letar efter bra kvalitet till rimligt pris.

Smartaste Tipsen för att Hitta de Bästa Vintervantarna för Barn

När vintern kommer, är det superviktigt att se till att dina små godingar håller sig varma och torra. Här kommer vi att dela med oss av våra experttips på vad man ska tänka på när man köper vintervantar för barn – vi pratar materialval, funktioner och mycket mer.

Faktorer att tänka på vid val av vintervantar för barn

När vi pratar om vintervantar för barn är det många faktorer att hålla i åtanke. Det är ju inte bara att springa in i närmsta affär och plocka upp ett par, eller hur? Först och främst vill du att dina småttingar ska hålla sig varma och torra i kylan, men du vill också ha något som är praktiskt och hållbart. Men oroa dig inte! Vi ska gå igenom några huvudpunkter som hjälper dig att fatta rätt beslut när det gäller köp av vintervantar för ditt barn.

Materialval för bästa komfort och varme

Nu pratar vi om vinter, så värme och komfort är A och O. Men vad bör man egentligen ha koll på när det handlar om material? Det finns ju en uppsjö av alternativ där ute, allt från syntetiska material som polyester och nylon till naturmaterial som ull och dun. En tumregel är att vattenavvisande yttermaterial är utmärkt för att hålla små händer torra, medan foder av ull eller fleece ger utmärkt isolering och värme. Men glöm nu inte bort små detaljer som andningsförmåga och fuktabsorption – det finns inget värre än klammande vantar efter ett intensivt snöbollskrig! Så se till att materialen är både varma och får dina barns händer att må bra genom hela vinteräventyret. Glöm inte resten av kroppen kolla in vår guide till bästa vinteroverallen för barn!

Viktiga funktioner att hålla utkik efter

När du köper vintervantar för barn är det viktigt att tänka på vilka funktioner som är extra viktiga för att möta barnets behov. Det finns många varianter av vantar på marknaden och det gäller att hitta den perfekta kombinationen av egenskaper som passar just ditt barn. Här kommer några nyckelfunktioner du bör ha i åtanke när du söker efter de bästa vintervantarna för ditt barn.

 • Vatten- och vindtäthet: för att skydda barnets händer från fukt och kyla
 • Andningsförmåga: eftersom barn ofta blir svettiga även när det är kallt ute
 • Grepp: om handskarna har en bra passform och greppyta, blir det lättare för barnet att hålla och använda objekt utan att tappa dem
 • Isoleringsmaterial: högkvalitativa isoleringsmaterial hjälper till att hålla händerna varma även i riktigt kallt väder
 • Lätta att ta på och av: enkelhet är nyckeln när det gäller att förbereda ditt barn för att gå ut i kylan
 • Reflexer: för ökad säkerhet vid lek i dagsljus och mörker

Hur du hittar rätt storlek

För att barnet ska ha en varm och behaglig vinterupplevelse är det superviktigt att välja vantar i rätt storlek. För små vantar kan göra barnets fingrar kalla och för stora vantar riskerar att tappa både värme och grepp. Så hur ska man då gå tillväga? Första steget är att ta reda på barnets handmått och jämföra med en storleksguide. Ibland går det att hitta sådana guider direkt från tillverkaren, men generellt kan man följa de vanliga ålders- och storleks-intervall som finns för barnkläder.

Använda en storleksguide för barnvantar

Använd dig av en storleksguide för barnvantar – det är en riktig life-saver! Många varumärken och butiker erbjuder storleksguider speciellt anpassade för just deras sortiment. Och tro mig, dessa guider kommer att underlätta valet av rätt vante betydligt!

Avgöra rätt passform och justerbara detaljer

När du har valt ett par enligt storleksguiden är det dags att prova vanten på barnets hand. Se till att det är bra tumutrymme och att barnets fingrar inte känns för trångt instoppade. Är det för tight runt fingrarna så kan barnet bli kallt snabbare eftersom blodcirkulationen hindras. Om det däremot finns ett litet mellanrum mellan fingrar och vante kommer det att skapas en isolerande luftspalt som hjälper till att hålla värmen inne i vanten. Titta även efter justerbara detaljer, såsom kardborreband eller resår runt handleden, för att säkerställa att vanten sitter fast ordentligt och ingen kyla kommer att smyga sig in under vanten. Det går också att hitta modeller med tejpade sömmar och snölås, som gör vantarna extra vattentäta och skyddar mot ruskigt väder!

Design och extra skydd

För att göra vintersäsongen så smidig och bekväm som möjligt för dina små, är design och extra skydd av vantar lika viktiga som funktion och passform. Det finns en mängd olika stilar och designs på marknaden – från tumvantar och fingervantar till lobstervantar. Titta noggrant på designen när du köper vintervantar för ditt barn och se till att deras händer skyddas från väderpåverkan samtidigt som de kan använda händerna på ett smidigt sätt.

Välja mellan olika typer av vantar

Vid sidan av klassiska tumvantar, som ger mycket värme men minskar fingrarnas rörlighet, finns det också fingervantar, där varje finger får lite extra omsorg och frihet att röra sig individuellt. Lobstervantarna är en smart kombination av de båda, där bara pek- och långfingret är åtskilda för att ge bättre grepp till exempel när man skidar eller cyklar. För allra yngsta kan det också vara bra att kolla på barnvantar med snöre så att de inte tappas bort. Överväg vilken typ av vante som passar bäst för ditt barns aktiviteter och varsågod att experimentera lite – du kanske hittar en ny favoritgarderobsdetalj!

Tänka på ytterligare skydd, exempelvis långa muddar och snölås

Ytterligare skydd som långa muddar och snölås kan göra en enorm skillnad i hur väl vantarna håller händerna varma och torra. Långa muddar kan dras över barnets ytterjacka, bidrar till att hålla snö och kyla borta, och skapar en bättre isolering runt handlederna. Snölås, å andra sidan, är en extra åtsittande manschett som kan dras åt för att förhindra snö och kyla från att tränga in i vanten. Andra skyddsfunktioner att tänka på inkluderar vattentätt eller vattenavvisande material och förstärkta greppområden på handflatan och fingrarna. Kom ihåg att ibland kan en liten extra detalj göra stor skillnad för ditt barns komfort och trivsel under vintermånaderna!

Vanliga Frågor och Svar

Det bästa valet av vantar beror på användning och väderförhållanden. För kalla vintrar rekommenderas varma och vattentäta vantar, medan fingervantar kan fungera bra under mildare förhållanden.
Tumvantar är generellt varmare än fingervantar eftersom de håller fingrarna tillsammans, vilket skapar en bättre isolering och bevarar kroppsvärmen. Fingervantarna ger dock bättre rörlighet och grepp för händerna.
Fingervantar kan användas för alla åldrar, men det är vanligt att små barn under 3-4 år bär tumvantar istället, eftersom de är enklare att få på och håller händerna varmare i kalla vinterväder.
Back to top button