Bäst i TestKläder

Vinterkängor Dam Bäst i Test 2024

Vi har gjort det svåra arbetet åt dig och testat de mest populära vinterkängorna för damer för att ta reda på vilka som är bäst i test. I denna artikel kommer vi gå igenom våra fyra toppval och dela med oss av våra erfarenheter, ge praktiska råd och tips på vad du bör tänka på när du väljer dina nästa vinterkängor. Oavsett om du letar efter det bästa inom komfort, stil eller pris, har vi all information du behöver för att göra ett informerat val. Låt oss dyka in i den värmande världen av vinterkängor! 

Bäst i Test
5/5
Premium
4.7/5
Prisvärd
4.4/5
Bonus
4/5
5/5

Vid test av Salomon Women’s X Ultra 4 Mid Gore-Tex kängorna blev vi imponerade av deras prestanda och komfort. Dessa kängor är inte bara snygga och stiliga, utan också mycket funktionella. Med sin Gore-Tex teknologi håller de fötterna både torra och varma under kalla och blöta vinterdagar. Contagrip® TA yttersulan ger utmärkt grepp på både isiga och våta ytor, så att du kan känna dig säker oavsett vilket underlag du är på.

En annan stor fördel med dessa kängor är att de är mycket lätta, vilket gör dem bekväma att ha på sig under längre perioder. Vi uppskattade även deras stötdämpande egenskaper och hur enkelt det var att justera snörningen för att få en perfekt passform. Den enda nackdelen vi kunde hitta var att de kan vara lite dyra för vissa, men vi anser att de är värda investeringen på grund av deras kvalitet och bekvämlighet.

Fördelar

 • Gore-Tex teknologi
 • Contagrip® TA yttersula
 • Lätt konstruktion
 • Utmärkt grepp på isiga ytor
 • Håller fötterna varma och torra
 • Bekväma att bära länge

Nackdelar

 • Dyrt pris för vissa

Utlåtande

Sammanfattningsvis är Salomon Women’s X Ultra 4 Mid Gore-Tex en högpresterande och bekväm vinterkänga som håller dig säker och varm under hela säsongen. Trots det högre priset tror vi att de är väl värda investeringen för deras kvalitet och funktioner. De är utan tvekan ett av de bästa valen av vinterkängor för damer på marknaden.

4.7/5

När vi testade Meindl Vakuum Lady GTX kunde vi inte annat än att bli imponerade av dessa robusta och bekväma vinterkängor. Deras överlägsna konstruktion gör dem både varma och väldigt komfortabla under långa och kalla dagar utomhus. Vi kände att de är väldigt stabila och att de ger utmärkt stöd för foten, vilket är viktigt när man vistas i terräng med snö och is.

Även om Meindl Vakuum Lady GTX kängorna ligger på en högre prisklass, så upplevde vi att de är värda pengarna på grund av deras långvariga kvalitet och goda passform. Memory foam-teknologin i sulan ger en skräddarsydd passform efter din fot, vilket gör att du kan gå längre sträckor med minimal trötthet. Vi tyckte också att snörningssystemet var mycket praktiskt och enkelt att använda, vilket gjorde det smidigt att snabbt justera passformen efter behov.

Fördelar

 • Robust konstruktion
 • Memory foam-sula
 • Stabil och stödjande
 • Mycket bekväm och stabil
 • Hållbar och högkvalitativ konstruktion
 • Utmärkt passform tack vare memory foam-teknologi

Nackdelar

 • Dyrare än andra alternativ

Utlåtande

Sammanfattningsvis är Meindl Vakuum Lady GTX ett fantastiskt alternativ för dig som söker en premium-vinterkänga som kombinerar komfort, stabilitet och hög kvalitet. Även om prislappen ligger på den högre sidan, så anser vi att investeringen är mer än väl värd det tack vare deras långvariga kvalitet och bekvämlighet. Definitivt ett toppval för vinterkängor dam bäst i test.

4.4/5

När vi testade Sorel Caribou Lady vinterkängor, var vi mycket nöjda med både deras pris och prestanda. Trots att de är mer överkomliga jämfört med andra kängor i detta test, levererar de ändå gott om värme och komfort för att hålla fötterna skyddade under kalla vinterdagar. Vi uppskattade särskilt deras isolering och det vattentäta yttermaterialet som effektivt skyddar mot snö och slask.

Snörningssystemet var enkelt att använda och vi kunde snabbt anpassa passformen för att säkerställa komfort under hela dagen. Dessutom fann vi att sulan erbjöd tillräckligt med grepp på isiga och snöiga ytor, vilket gav oss förtroendet att ta oss an olika terränger. Om vi ​​måste nämna någon nackdel, så är det att designen kanske inte är lika attraktiv som vissa av de andra testade kängorna.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Vattentät
 • Bra grepp
 • Isolerande och värmande
 • Enkel justering av snörning
 • Gott om stöd på isiga ytor 

Nackdelar

 • Svagare estetisk design

Utlåtande

Sammanfattningsvis är Sorel Caribou Lady ett mycket bra val när det gäller prisvärdhet och prestanda för vinterkängor. Trots deras något mindre attraktiva design, levererar de på värme, komfort och säkerhet i snöiga och isiga förhållanden. De är definitivt värda att överväga om du är ute efter ett mer ekonomiskt alternativ i sökandet efter de bästa vinterkängorna för damer.

4/5

Under testet av Meindl Women’s Rauris Lady Gore-Tex upptäckte vi att dessa vinterkängor är mycket stabila, varma och bekväma. Detta kan tillskrivas Gore-Tex-teknologin som håller fötterna torra och varma även i de mest ogästvänliga väderförhållanden. Vi tyckte att kängorna hade en något mer klassisk och traditionell kängdesign, vilket möjligen passar dig som önskar en mer tidlös stil.

Snörningssystemet var också enkelt att använda och gav en justerbar och säker passform under våra tester. En annan uppskattad funktion var den utmärkta sulan med bra grepp, vilket ger ökat förtroende för att röra sig smidigt över is och snö. Vi kände dock att kängan kanske inte är lika lätt som några av de andra alternativen, vilket kan påverka komforten under längre promenader.

Fördelar

 • Stabil konstruktion
 • Mycket värme
 • Bra grepp
 • Gore-Tex-teknologi för torr och varm komfort
 • Klassisk och tidlös design
 • Effektivt snörningssystem

Nackdelar

 • Något tyngre än andra modeller

Utlåtande

Sammanfattningsvis är Meindl Women’s Rauris Lady Gore-Tex ett bra alternativ för dig som önskar en traditionell och varm vinterkänga. Med sitt stilsäkra utseende, Gore-Tex-teknologi och säkert grepp blir dessa kängor definitivt ett starkt alternativ i jakten på det bästa vinterkängor dam bäst i test.

Smarta Tips vid Köp av Damvinterkängor

När kylan kryper in och snön börjar falla, är det dags att leta efter de perfekta vinterkängorna för damer! Att hitta rätt kängor kan vara en utmaning, men det finns några saker du bör tänka på för att göra valet lite enklare. I detta avsnitt kommer vi att utforska nyckelfaktorer såsom komfort, värme, vattentäthet och grepp – allt för att hjälpa dig hitta de bästa vinterkängorna för just dina behov och förhållanden under de kalla månaderna.

Tips för att välja rätt vinterkängor för damer

Nu när vintern knackar på dörren, är det dags att tänka på att införskaffa ett par riktigt bra vinterkängor. Men hur ska man välja bland alla olika modeller och märken som finns där ute? Här kommer några tips! Först och främst, tänk på var du kommer använda dina kängor mest. Är det för promenader i staden, längre vandringar i skog och mark eller kanske för att rensa snö i trädgården? Olika ändamål kräver olika egenskaper hos dina vinterkängor. Satsa på komfort och passform, eftersom det är A och O för att undvika skavsår och blåsor under längre promenader. I nästa avsnitt får du fler tips om vad du bör tänka på när du jämför olika modeller!

Vad du bör tänka på när du jämför olika modeller

För att hitta den perfekta vinterkängan för dam, bör du jämföra olika modeller utifrån deras funktion och egenskaper. Tänk på skons överdel: Välj en känga som är tillverkad av slitstarka material, såsom läder eller syntet. Lägg också märke till sömmarna – en bra känga bör ha få sömmar som är möjliga yttre slitagepunkter. Fundera även på skons isolering. För kalla dagar är det viktigt att ha en känga med tillräcklig isolering, såsom Thinsulate eller PrimaLoft. Om du planerar på att använda kängorna i vått väder, bör du också se till att materialet är vattenavvisande eller vattentätt samt har adekvat andningsförmåga. Allt detta kan du läsa mer om i följande avsnitt om materialval och värmeegenskaper.
Komfort och storlek

När det kommer till vinterkängor för damer är det viktigt att tänka på komfort och rätt storlek för att säkerställa att kängorna passar och håller fötterna varma under långa, kalla vinterdagar. Här är några tips för att hitta rätt storlek och komfort för dina vinterkängor:

 • Mät dina fötter – Det kan vara bra att mäta fötterna i centimeter före shopping för att ha en mer exakt uppfattning om vilken storlek du bör leta efter.
 • Prova skorna med rätt strumpor – Ha på dig de strumpor du planerar att bära med dina vinterkängor när du provar dem, då tjockare strumpor kan påverka passformen.
 • Lämna lite extra utrymme – För en mer bekväm passform och för att ge fötterna utrymme att andas, se till att det finns lite extra utrymme mellan din tå och kängans framkant.
 • Tänk på fotens bredd – Om du har breda fötter, leta efter kängor tillverkade specifikt för bredare fötter eller med en justerbar snörning för att ge bekväm plats åt din fot.
Materialval och värmeegenskaper
Ditt val av material i dina vinterkängor spelar en stor roll för hur varma och bekväma de kommer vara. Ett vanligt material är läder, som är slitstarkt och kan behandlas för att bli mer vattenavvisande. Nubuck och mocka är också populära val av läder, då de ger en mjukare känsla och lite extra stil. Syntetmaterial såsom nylon eller polyuretan är ofta lätta och vattentåliga, men erbjuder inte samma värme som läder. När det kommer till isolering är det viktigt att välja en känga som håller fötterna varma utan att bli för tunga. Många kängor har inbyggd isolering, exempelvis Thinsulate, som håller fötterna varma samtidigt som de tillåter fukt att avdunsta. En annan bra isoleringstyp är PrimaLoft, som är lätt men ändå effektivt på att hålla fötterna varma. Genom att beakta materialval och värmeegenskaper i dina vinterkängor får du en optimal komfort och prestanda under hela vintersäsongen!

Skötselråd och underhåll av dina vinterkängor

För att hålla dina vinterkängor i toppskick är det viktigt att ta hand om dem ordentligt och regelbundet underhålla dem. Det innebär att du bör göra mer än bara att torka av dem från snö och slask när du kommer in efter en promenad i kylan. En skotork är också ett bra alternativ för att torka dina kängor. Se till att rengöra kängorna noggrant efter användning genom att borsta bort smuts eller tvätta dem med en fuktig trasa och ett milt rengöringsmedel. Låt därefter kängorna torka i rumstemperatur – helst på en luftig plats där de inte utsätts för direktvärme eller solljus, då detta kan orsaka materialdegradation och försämrad vattentäthet. Om kängorna har ett löstagbart foder, gå gärna steget längre och ta ut det för att tvätta separat och torka ordentligt innan du återmonterar det i kängan. Genom att följa dessa relativt enkla skötselråd kommer dina vinterkängor att se bra ut och fungera optimalt under en längre tid, oavsett hur tuff vintern blir.

Hur man behåller kängornas funktion och livslängd

För att säkerställa optimal livslängd och funktion för dina vinterkängor finns det några nyckelfaktorer att beakta. För det första är det viktigt att välja rätt material när du köper kängorna i första hand. Kvalitetsmaterial som Gore-Tex och impregnerat läder håller längre och erbjuder bättre skydd mot väta och kyla. Vidare bör du inspektera dina kängor regelbundet, framför allt innan vintersäsongen, för att kontrollera sömmar och limningar samt kontrollera om yttersulan fortfarande har ett bra grepp. Ett annat tips för att förlänga kängornas livslängd är att behandla dem med lämpliga vårdprodukter, såsom impregneringsspray eller vax, som förstärker materialets egenskaper och skyddar mot fukt och smuts. Slutligen är det bra att överväga att investera i kängmodeller med utbytbara delar, såsom foder eller innersula, för att enklare kunna reparera eller byta ut slitna delar utan att behöva köpa helt nya vinterkängor. Genom att ta dessa förhållningsregler kan du inte bara förlänga livslängden på dina damvinterkängor utan även behålla deras funktion under många vintrar framöver.

Viktiga funktioner att ha koll på

Låt oss nu dyka in i vissa viktiga funktioner som du bör ha koll på när du väljer rätt vinterkängor för damer. Det handlar om att hitta en balans mellan komfort, värme och hållbarhet samtidigt som du inte glömmer bort viktiga aspekter som vattentäthet, andningsförmåga och grepp på olika underlag. Genom att förstå dessa funktioner kan du göra ett mer välgrundat beslut och försäkra dig om att dina nya kängor kommer att hålla dig varm och torr under de kalla vintermånaderna.

Vattentäthet och andningsförmåga

Vinterkängor för damer måste vara både vattentäta och ha bra andningsförmåga. Vattentäthet är viktigt för att skydda fötterna från snö och is, medan andningsförmågan gör att fukt kan transporteras ut, vilket hjälper till att undvika blöta och därmed kalla fötter. Olika material har olika grad av vattentäthet och andningsförmåga, så det är värt att jämföra dessa egenskaper när du väljer kängor. Material som Gore-Tex är populära eftersom de erbjuder både hög vattentäthet och bra andningsförmåga.
När vattentäthet överskuggar andra funktioner
Det är viktigt att komma ihåg att när det gäller vinterkängor för damer, så är vattentäthet en av de mest kritiska faktorerna. Visst, det är trevligt att ha kängor med bra andningsförmåga, bekväm dämpning och snygg design, men om de inte håller fötterna torra när du går genom snö och slask, är de inte mycket till nytta. Om du bor i ett område med mycket nederbörd eller brukar vara ute i riktigt blöta förhållanden, kan det vara värt att prioritera vattentäthet över andra funktioner. Det kan innebära att välja en tyngre känga som kanske inte är lika smidig, men när fötterna är torra och varma kommer du definitivt att tacka dig själv.

Grepp och stabilitet i olika underlag

Ett av de viktigaste kraven för ett par bra vinterkängor för damer är att de kan hantera en rad olika underlag, som snö, is och slask. Här är några nyckelfunktioner du bör ha koll på när det gäller grepp och stabilitet:

 • Yttersula med djupa mönster – En tjock gummiyttersula med djupa mönster ger bra fäste på olika ytor och kan minska risken för att halka.
 • Material som ger extra grepp – Vissa kängor har yttersulor av speciella gummiblandningar eller användning av teknologi som ger extra grepp på våta och isiga underlag.
 • Stabilitet och stöd – Ett par kängor bör ha god stabilitet och stöd för foten, särskilt runt ankeln, för att hjälpa till att förebygga vrickningar och skador under utflykter på ojämnt eller hala underlag.
 • Flexibilitet – Kängor som kombinerar grepp med en viss flexibilitet är trevliga att använda, eftersom de erbjuder anpassningsförmåga till olika underlag och rörelse.
Gummiyttersula vs. andra typer av yttersulor
Yttersulans material och design spelar också en stor roll i hur väl dina vinterkängor presterar på olika underlag. Ett vanligt material för våta och hala förhållanden är gummi, som erbjuder bra grepp och motståndskraft mot slitage. Det finns också yttersulor av andra material, såsom termoplastisk gummi (TPR) eller polyuretan (PU), som kan ha fördelar beroende på vad du prioriterar. Många kängor för damer har så kallade dubbade sulor, vilket är små piggar som kan ge bättre grepp på is. Kom ihåg att välja en yttersula som matchar din livsstil och de underlag du mestadels rör dig på. Jämför olika alternativ och håll utkik efter märken och modeller som har bra recensioner när det gäller grepp och stabilitet.

Vanliga Frågor och Svar

Det bästa valet av vinterkängor varierar beroende på personliga preferenser och användning. För svenskt vinterklimat rekommenderas kängor med bra isolering, vattentäthet och halkfria sulor.
Varmaste kängorna är ofta de med hög isolering och vattentäthet. Material som Gore-Tex, Thinsulate eller PrimaLoft bidrar till effektiv värmeisolering.
Valet mellan höga och låga vinterkängor beror på användningsområdet och personliga preferenser. Höga kängor ger bättre stöd och värme, vilket är fördelaktigt vid snö och utomhusaktiviteter, medan låga kängor är mer lätta och bekväma för kortare promenader i staden.
Att köpa vinterkängor i Gore-Tex är ett utmärkt val för dig som vill ha både vatten- och vindtäta skor. Gore-Tex-tekniken säkerställer optimal fuktabsorption, vilket innebär att fötterna hålls torra och bekväma under alla väderförhållanden.
Back to top button