Cykling

Cykelhjälm Bäst i Test [2023]

Ingen cykel är komplett utan hjälm – allvarligt talat. För olyckor kan hända. Och i händelse av en olycka kan en riktigt bra cykelhjälm hindra dig från att drabbas av en allvarlig hjärn- eller huvudskada!

Nu är det värt att notera att vissa hjälmar verkligen är bättre än andra. Numera är många hjälmar utrustade med teknik som gör dem ännu effektivare när det gäller att minska din risk för hjärnskakning, så som MIPS eller airbags.

Vi har gjort detta testet för att du ska kunna investera i den bästa och säkraste cykelhjälmen som passar för just dig och din cykling!

Bäst i Test
Cool & Lätt!
4.9/5
Specialare
Högteknologisk!
4.9/5
Bästa MTB-hjämen
Smidig och snygg!
4.8/5
Bäst för Allmountain
 Förvånansvärt lätt!
4.7/5

Köpguide [Cykelhjälm Bäst i Test]

Hjälmen är en mycket viktig utrustning för cyklister, men vi bör inte bara välja hjälmen för dess funktion utan också för dess kvalitet, för att se till att hjälmen kan skydda vårt huvud från skador som orsakas av olyckor och fall.

När du köper en hjälm bör du tänka på att det finns två typer: helhjälm och öppen hjälm. Den första täcker hela ansiktet, vilket är idealiskt för dem som fokuserar på vissa extrema sporter eller på tävlingar. Den andra har en stor del av ansiktet kvar utan täckning, vilket är lämpligt för dem som cyklar ensamma eller inte behöver extra skydd.


Helhjälm

Helhjälmar täcker hela ansiktet och skyddar även större delen av huvudet. Helhjälmen är till för aktiviteter med hög inverkan som i svåra terränger , långdistanser och aggressiv cykling.


Öppen hjälm

Öppna cykelhjälmar har lägre täckning och lämnar ansiktet, hakan och munnen exponerade. De är lämpliga för vanliga cyklister.

Vilka är Fördelarna med att Använda Cykelhjälm?

Funktionen är uppenbar och har redan diskuterats i detalj. Dessutom är hjälmen ett viktigt verktyg för att förebygga skador. Hjälmen skyddar den mest sårbara delen av vår kropp: vårt huvud. Skallens ben är mycket mjuka och bräckliga, så ett fall på deras yta kan leda till skador, särskilt om du slår mot ett föremål som genererar höga krafter.

En av hjälmens viktigaste funktioner är att skydda huvudet från skador. De flesta hjälmar som är utformade som en utrustningsartikel har utformats för att skydda bärarens huvud, men det är också möjligt att använda hjälmar som kan bidra till att skydda andra delar av kroppen, till exempel nacken och hjärnan.

Dessutom blir det lättare att skilja mellan män och kvinnor som cyklar när man bär hjälm. Mäns hjälmar är vanligtvis längre, medan den främre delen av kvinnors hjälmar är mer rundad eftersom kvinnor har längre hår än män.

8 Faktorer att Tänka på när du Köper ny Cykelhjälm

  1. Bekvämlighet och bekvämlighet att bära: Det finns många olika typer av hjälmar, så du bör välja en som passar ditt huvud väl. Vanligtvis bör hjälmen vara lite större eftersom den krymper när materialet blir varmt eller kallt. Se till att hjälmen passar din frisyr, så att du inte behöver klippa håret bara för att den är utformad på fel vis. Tänk också på att vissa hjälmar ibland är kopplade till annan utrustning.
  1. Se till att hjälmen är säker och certifierad: Den viktigaste aspekten av en hjälm är dess förmåga att skydda huvudet från skador. Cykelhjälmar tillverkas av olika material, bland annat termoplastiskt harts, kolfiber, glasfiber och kevlar-väv. Om möjligt, prova olika hjälmar för att ta reda på vilken som är mest bekväm och säker för dig. Hjälmens slagtålighet kan testas i enlighet med de standardtestmetoder som utfärdats av Europeiska Unionen och Nordamerika.
  1. Skyddsförmåga: Cykelhjälmen har två skyddslager, ett mot yttre påverkan och ett mot inåtriktad påverkan. Yttre krafter kan orsaka allvarliga skador på huvudet, men den inre kraften kan orsaka allvarliga skador på hjärnan på grund av dess höga känslighet. Det yttersta målet med att använda en hjälm är att minska antalet allvarliga huvudskador. Du kan kontrollera hur hjälmen säkrar din hjälm med hjälp av en pappersmätning eller en digital mätning.
  1. Säkerhetstillbehör: Vissa cykelhjälmar har visir som fästs på hjälmen för att skydda ögonen från solljus och damm. Dessa visir kan förlängas framför hjälmen, vilket gör sikten tydligare och bekvämare. Det finns också dykhjälmar som ger ett vattentätt skal för dykningsaktiviteter samtidigt som de håller bäraren varm och torr. De har vanligtvis en rem i hakområdet för att minska trycket om det plötsligt kokar.
  1. Material: Materialet som används vid tillverkningen av en cykelhjälm är mycket viktigt. Vi bör välja en hjälm som är tillverkad av material med hög hållfasthet och god motståndskraft mot stötar. Lyckligtvis finns det hjälmar som är tillverkade av många olika material, bland annat kolfiber och det så kallade “superstålet”. Smörj genast in hjälmen med den rostfria beläggningen när du köper den och applicera ett särskilt underhållsmedel då och då (enligt instuktionerna).
  1. Pris: Priset på en hjälm bestäms av materialets kvalitet och aktuell produktionsteknik. Hjälmens lågpriskonkurrent kanske inte uppfyller vissa människors behov, men det betyder inte att den äventyrar säkerheten och komforten. Du kan välja en hjälm med ett lägre pris som är tillverkad av billiga och dåliga material eller så kan du välja en hjälm som kostar mer och uppfyller de viktigaste behoven. Vi har valt att fokusera på enbart de bästa cykelhjälmarna i vårat test.
  1. Hjälmens vikt: Cykelhjälmar är nu mera mycket lättare än de var förr, men det är fortfarande obekvämt om du bär en för tung hjälm när du cyklar. Den genomsnittliga vikten på en hjälm varierar mellan 200 och 500 gram. Detta är mycket viktigt eftersom det påverkar den övergripande komforten under din cykeltur. Du kan behöva prova olika hjälmar för att hitta en som känns bekväm och inte orsakar för mycket börda eller trötthet.
  1. Färg på hjälmen: Om vi talar om hjälmar som används som mall för att skydda huvudet är färgen en mycket viktig faktor. Färg är vanligtvis inte en viktig faktor för annan säkerhetsutrustning, men för hjälmar kan färgen påverka synligheten. Många faktorer påverkar denna synlighet, bland annat vägförhållanden och väderförhållanden (regn). Välj om möjligt en hjälm som är ljus eller åtminstone synlig under dåliga förhållanden.

Hjälmar är ett av de bästa sätten att skydda våra huvuden från skador, så bär dem alltid när du cyklar. Hjälmen kan också minska den totala risken för olyckor, så du bör alltid ha med dig en hjälm om det skulle behövas.

Back to top button